Bıçak Sanatı - Forum

BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...
« Yanıtla #100 : 27 Mayıs 2011, 15:48:10 »
Yok boşvermek şart değil, eğer böyle bir bölüm lazım gelirse siz veya bu işe gönüllü birileri bir konu açıp bu işi yürütebilir. Bu tip konularımız da var forumda, sadece belli bir malzeme tedariki veya metalurjik bir bilgi varitabanı adına.
Mesela: http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/ulusal-uluslararasi-tedarikci-listesi/
http://www.bicaksanati.com/forum/metalurji/metalurjik-terimler/
http://www.bicaksanati.com/forum/metalurji/tavlama-cesitleri/
gibi. Bu tip konular hep olacaktır, zamanla serpilecektir de. Ancak zamanla içindeki bilgi güncelliğini yitirip yeni konulara doğru açılmak gerekiyor... Bu nedenle kişisel görüşüm forumda isteyen istediğini yapsın şeklinde. Eğer ihtiyaç olursa sadece imalatçı arkadaşlarımıza dönük bir alt forum/kategori eklenebilir. Bunun yönetimini de sizin gibi bir gönüllü veya imalatçı bir dostumuz yapabilir. Sadece beyin jimnastiği yapıyor ve duygularımızı/fiikirlerimizi paylaşıyoruz. Gelecekte bu forum büyük ihtimal çok daha dallı budaklı olacak, sizin dediğiniz türden alt başlıklar da mutlaka gelişecek. Sadece benim hayalim keşke imalatçı ustalarımız haftada bir kaç saatini ayırıp dünyada neler yapılıyor, bu işin sanatsal üretimini gerçekleştirenlerden ne gibi katkılar sağlayabilirim, bu insanlar nelerden bahsediyor, neler üretiliyor vs. gibisinden araştırma-okuma yapsalar ve bu topladıkları bilgileri üretimlerine yansıtmaya başlasalar.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2011, 15:56:42 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #101 : 27 Mayıs 2011, 15:57:32 »
O zaman boşverin gitsin , bu kadar basittir herhalde , bursalı da başının çaresine bbaksın , ne yapalım . . .

Halimizden boşvermiş gibi mi görünüyoruz? Sen derleyecek kadar bilgiyi tarayıp bulmanın mümkün olduğuna inanıyorken "bursalı" forumdan faydalanamayıp başının çaresine bakmak zorunda mı kalacak?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #102 : 27 Mayıs 2011, 16:09:44 »
Bir konuda da yazmıştım daha önce , herkesin huyu farklı , suyu farklı diye . Ben biraz fazlaca kraldan fazla kralcı olmaya kalkıştım heralde , bu da iyi bir şey değil zaten , bir konuda 3-4 kişi karşı fikri savunuyorsa , ben haklıyım demenin yanlış olduğu kanaatindeyim , o an için bana doğru gelmiştir , ama değilmiş. Halimizden boşvermiş gibi mi görünüyoruz ? derken sanki biraz darılmış gibisin abi , çok boşveriyorsunuz değil , boşverelim manasında söyledim zaten . Amaaan boşver gitsin :-\
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #103 : 27 Mayıs 2011, 16:25:56 »
...
malesef bizler sizin kadar şanslı değiliz siz hobi olarakyapıyorsunuz ailenizi bu işle geçindirme sorumluluhunuz  bıçağı sabah başlayıp akşama satma derdinizyok bunları yazarken sitem etmiyorum sadece çaresizliği söylüyorum.
..

Şans diye değerlendirmeyin. Gemi azıya alıp kendime bir mekan bulmadan 14-15 yıl önce ilk defa cidden bıçak yapmaya girişmiştim. Gemi azıya aldığımdan beri kazandığım ise bıçak ustaları gibi bir mesleği sürdürebilecek kadar değil. 2 yılda sattığım işler toplamda ancak 1 aylık atölye kiramı ödüyor diyelim. Yani kazandığımıza bakarsak bu işin içinde değil gibiyim ama yaptığım masraf evimi geçindirme konusunda beni ciddi ciddi düşündürüyor.

İşin mali tarafı, zaman olarak kendimden verdiğimin yanında basit kalıyor aslında. Benim çektiğim zaman sıkıntısı paradan daha vahim. Günde 3 saat çalışabilmek için öğle yemeği yemeyip öğle arasında atölyede çalışmak ve işten çıkıp akşam 8'e kadar da atölyede çalışmak gerekiyor. Halbuki görüyorum ki kaderinden yakınan bir çok bıçak ustası akşam 6 olunca evine dönüyor. E, o haftada iki gününü kendini atölyede geliştirmeye ayırsa iki gün de o süreyi bilgisayar başında geçirse onu tutabilen olmaz... O süre içinde ayda bir tane içine sinen eser üretecek olsa bu eserin hammadde maliyeti onun belini de bükmez ki.

Yanlış anlamayın örnekleri kendimden verdim ama hem başkasının durumunu anlatmak yakışıksız olur hem de başkasının koşulunu tasvire dilim yeterince dönmez diye.

...
Bir başka boyutu ise beni en çok üzen hatta utanç duyduğum 1953 yılında çıkan 6136 sayılı kanundur.

Öfff, bu gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Japonların elinden katanaları işgal zamanında alınmıştı. Bizim başımıza ne geldi de böyle oldu anlamıyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #104 : 27 Mayıs 2011, 16:36:36 »
Bir konuda da yazmıştım daha önce , herkesin huyu farklı , suyu farklı diye . Ben biraz fazlaca kraldan fazla kralcı olmaya kalkıştım heralde , bu da iyi bir şey değil zaten , bir konuda 3-4 kişi karşı fikri savunuyorsa , ben haklıyım demenin yanlış olduğu kanaatindeyim , o an için bana doğru gelmiştir , ama değilmiş. Halimizden boşvermiş gibi mi görünüyoruz ? derken sanki biraz darılmış gibisin abi , çok boşveriyorsunuz değil , boşverelim manasında söyledim zaten . Amaaan boşver gitsin :-\

Ben bir çalışma yapılmasına değil bunun alıntı ve tekrar yoluyla olmasına, yani yönteme muhalifim. Bunun yerine ilgili konuların başlıklarını derlemek, bilgiyi yinelemeyip ilgili yere link vermek daha sağlıklı.  (Biraz editlemem gerekti. Baştan ifade etmeyi becerememişim.)

Bu savunduğum mantıkla açtığım bir iki konuyu örnek vereyim:

Örs - İlgili başlıkların listesi
Çekiç - İlgili başlıkların listesi

Şu başlığı da içindeki her bir madde ile ilgili olan konuların linklerini (doğrudan o madde altında) verip bıçak yapımı ile ilgili akla gelen her bilgiye yönlendirmeye imkan tanısın diye başlattım. Koşturmaktan işi o yöne ilerletmek henüz mümkün olmadı ama hedefim bu linkler sayesinde linkler ile forumun dinamizmi içinde kolay bulunamayacak bilgileri kolay bulunur kılmak.

Bıçak yapımındaki değişkenler
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2011, 16:48:29 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

agel

• 306
« Yanıtla #105 : 27 Mayıs 2011, 18:09:00 »
Eğer ihtiyaç olursa sadece imalatçı arkadaşlarımıza dönük bir alt forum/kategori eklenebilir. Bunun yönetimini de sizin gibi bir gönüllü veya imalatçı bir dostumuz yapabilir. Sadece beyin jimnastiği yapıyor ve duygularımızı/fiikirlerimizi paylaşıyoruz. Gelecekte bu forum büyük ihtimal çok daha dallı budaklı olacak, sizin dediğiniz türden alt başlıklar da mutlaka gelişecek. Sadece benim hayalim keşke imalatçı ustalarımız haftada bir kaç saatini ayırıp dünyada neler yapılıyor, bu işin sanatsal üretimini gerçekleştirenlerden ne gibi katkılar sağlayabilirim, bu insanlar nelerden bahsediyor, neler üretiliyor vs. gibisinden araştırma-okuma yapsalar ve bu topladıkları bilgileri üretimlerine yansıtmaya başlasalar.
Bir alt forum olması çok güzel bir şey olur , zaten ben bunu demek istedim ama anlatamadım , yani imalatçı arkadaşımız gelecek , ekmek parası kazanacağım vakti internette öldürmeyeyim demek yerine hemen bu alt kategoriye girecek zaman kaybetmeden lazım olanı alıp gidecek, derli toplu sadece bilgi olacak yani ve adam yeni modelleri gördükçe gözü gönlü açılacak . Emre abi sen de bilirsin , kaldı ki bu mesele için muhabbet köşesinde konu da açmışın , forumdan ayrı kaldığımın sebebi diye , çünkü bir iki iş ters gidince , faturalar da yüksek gelince ben şahsen yerim sanatını diyorum , hızlı tesbih yapıp para kazanmaya bakıyorum . Ondan sonra sıkıntılar hafifleyip de cebim para görünce diyorum hele şöyle oturayım da , ağzımın tadı varken  güzel bir mevlevi-oymalı tesbih yapayım diyorum vs.

Eylem Abi : "Ben bir çalışma yapılmasına değil bunun alıntı ve tekrar yoluyla olmasına, yani yönteme muhalifim. Bunun yerine ilgili konuların başlıklarını derlemek, bilgiyi yinelemeyip ilgili yere link vermek daha sağlıklı." demişsin , hay canını yerim senin , tamam bak ne güzel oldu , süper bir fikir .

Alt forum yöneticiliğine gelince , vallahi çok meraklı değilim , bir apartman yöneticisi oldum başıma gelmeyen kalmadı , ha ama iş bana mı düştü başımdan gözüm üstüne , yeterki ülkemizde birşeyle hareketlensin , karınlar ekmeğe doysun ve milletçe asıl sahibi olduğumuz sanat ve zanaatlar tekrar yuvasına dönsün . Bu da 1 ayda mı olur 1 senede mi 10 senede mi veya hiç olmaz da başarısız mı oluruz , onu da Allah bilir .
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2011, 18:16:36 Gönderen: agel »

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #107 : 28 Mayıs 2011, 00:37:42 »
BRAVO :2up :2up :2up

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
Cehalet Mutluluktur...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #109 : 29 Mayıs 2011, 00:13:15 »
...
İsmek ten mezun olan yüzlerce insan, hattat, ebru ustası, ressam vs. diye geziniyor. Sergi açıyor. Fakat çok azı ustalığı hakediyor.
...

Bu söze maaile katılıyoruz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

agel

• 306
« Yanıtla #110 : 03 Haziran 2011, 01:17:59 »
Turgut usta da uğramaz oldu bu aralar , gitti mi yani , gören var mı ? . Aman neyse boş verelim , bu konunun hortlayacağı da kalmadı . Gömün gitsin . . .

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #111 : 04 Haziran 2011, 23:24:18 »
Turgut usta da uğramaz oldu bu aralar , gitti mi yani , gören var mı ? . Aman neyse boş verelim , bu konunun hortlayacağı da kalmadı . Gömün gitsin . . .

çabanı anlıyorum  ;)  ancak anlıyamadığım  bız amatörde olsak araştırıyoruz,bır işi en ınce detayına kadar öğrenmek için çabalıyoruz..
mesela kendımden örnek vereyım. hamon ıçın kıl formulunu tutturabılmek için sayıssını unuttuğum denemem oldu . kafama takıldığı için için işten çıkıp sabaha kadar kıl vs vs ıle uğrasıp uykusuz işe gıttığım gece veya yemek paydosunu bır sımıtle atlatıp atölyemde  45 dk çalıştığım çok..
bu işten ne geçimimi sağlıyorum nede maddı olarak bır gelır elde edıyorum. sadece öğrenmek benı tatmın edıyor.

bu işten evını gecındıren ,ekmeğini kazanan kişilerin araştırma yapmaması sabıt bır noktada takılıp kalmasını anlıyamıyorum.

bılgı, deneyım   ;  kalıteyı ,kalıtelı urun  elıt müşteriyi getırır..  benım algılamam bu şekılde  ;)

bunu yapmayan ustayıda hadı al buyur burda bu bılgı var demek  bana sankı ıteleyerek öğretmek gıbı gelıyor..

öğrenmek ısteyen ,kendını gelıstırmek isteyen  araştırmalıdır gerısı bana göre boş iştir..

çabanı taktır edıyorum ancak  ne için , kim için  ..?   bursadakı ustalarımız içinmi  :)   onlarda bızım gıbı araştırmalılar bence   8)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

agel

• 306
« Yanıtla #112 : 05 Haziran 2011, 11:28:56 »
Doğrudur Taner abi , biraz araştırsınlar , bilgi kıymeyli olmalı. . .

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #113 : 05 Haziran 2011, 19:35:19 »
  (çabanı anlıyorum    ancak anlıyamadığım  bız amatörde olsak araştırıyoruz,bır işi en ınce detayına kadar öğrenmek için çabalıyoruz..
mesela kendımden örnek vereyım. hamon ıçın kıl formulunu tutturabılmek için sayıssını unuttuğum denemem oldu . kafama takıldığı için için işten çıkıp sabaha kadar kıl vs vs ıle uğrasıp uykusuz işe gıttığım gece veya yemek paydosunu bır sımıtle atlatıp atölyemde  45 dk çalıştığım çok..
bu işten ne geçimimi sağlıyorum nede maddı olarak bır gelır elde edıyorum. sadece öğrenmek benı tatmın edıyor. )

Tanere yüzde yüz katılıyor  ve sanayi tarihinin  akışını değiştiren büyük buluşların çoğunun  arka bahçede , kömürlükte ,balkonda  , mutfakta ısrar  ve inatla  ama   çoğunlukla yoksulluk içinde , büyük inançla sürdürülen  amatör  araştırmacılar  tarafından  yapıldığını  biliyorum.
Eastman   kodak  cam plaka  yerine kullanılabilecek  fotoğraf kağıdını  bulmak  için  yalnızca  geceleri  çalışabiliyordu  çünki  gündüz  bütün saatlerini çalıştığı muhasebecilik işi  dolduruyordu
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
« Yanıtla #114 : 05 Haziran 2011, 19:53:51 »
Charles   goodyear  kömürlükte  işe yarar   bir  kauçuk  formülü  üzerinde  aralıksız çalışırken , karısı  yiyecekleri olmadığı için sürekli ağlayan çocuğunu  çaresizce susturmaya çalışıyordu .

Araştırmacılık  galiba  böyle bir inat  , emek ve bilgi  ile  beslenip  yükseliyor.
Kendi amatör  gayret  ve çalışmalarının  değerini     bilen  ve  aynı heyecanla  sürdürenler  bu  emeğin   parasal  karşılığını da  mutlaka  ama  mutlaka   görecekler  hiç şüphemiz olmasın .

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #115 : 05 Haziran 2011, 20:02:27 »
 :)  öyle  armut ağacının altında ağzımızı açıp beklemek yok..  "kendı adıma söylüyorum"
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
« Yanıtla #116 : 05 Haziran 2011, 20:18:16 »
 :D  O  armutta   rastgelipte  düşse bile    . Doyurmaz .. da   olsa  olsa    nefes  borunu  tıkar  . :D

agel

• 306
« Yanıtla #117 : 05 Haziran 2011, 20:18:45 »
Yok öyle bedavaya iş , bunların ağzını açtıracan elma ağacının altında , armut gelir belki diye talim ettirecen . . .  :))

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #118 : 13 Haziran 2011, 09:20:49 »
eğer çöpçü bile olsan en iyi çöpçü olacaksın derdi bi büyüğümüz bir zamanlar en iyisi olacaksın ki alternatifin ya çok az olucak yada hiç olmayacak sadece bıçakçılık için değil aslında profesyonel anlamdaki her iş için geçerlidir bu alternatifin var sa 2. plandasın o yüzden en iyi olamasan da kendini geliştirip rakiplerle arana mesafe açıcan eğer bi işten ekmek yemek istiyorsan
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #119 : 07 Temmuz 2011, 15:35:21 »
Sayın forumdaşlar,
Turgut usta bizi takip ediyor, yeni yatağan çalışmalarına devam ediyor, bir yandan da meslektaşlarını önümüzdeki senenin yarışması için teşvik ediyor.
Foruma girme konusunda çok kötüdür, başka bir forumdan biliyorum :)
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i