Bıçak Sanatı - Forum

BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
Ynt: BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...
« Yanıtla #80 : 25 Mayıs 2011, 23:28:33 »
Bıçakların dereceye gireceğini tahmin etmediğim için resimlemedim ama belediye resimleyip bize verecekmiş yüz 86 sm sap 14sm genişlik 3sm kalınlık 4mm dir çelik rwl 34 balçak aliminyum sap abonoz  üzeri gümüş destere işi

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #81 : 25 Mayıs 2011, 23:34:22 »
resimler gelince mutlaka yayınlayalım inş. ustam
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #82 : 26 Mayıs 2011, 03:02:58 »
Bu kadar laf ettik , ama hic degilse gercek bir ustadan iki cift cevap aldik. Hosgeldiniz  .Dilerim daim olsun.

Ben , bugune kadar yazdigim en keskin cumleleri yazarken - bir daha da insallah yazmam - , bicak ya da kilic ustalarinin problemlerini az-cok bilerek yazmistim.  Simdi de diyorum ki : - sagolsunlar  - iki- uc kisinin cabalariyla kurulan bu forum , bu problemleri asabilmenin  bir yolu haline gelmistir.  Biraraya gelinirse belki birseyler yapilabilir.

Sorunlarin en buyugu , tabii , herseyde oldugu gibi ,- ne yazik ki -  para.  Bu forum bu kadar senedir bu isi yapan ustalar kadar , bicak ve kilici seven koleksiyoner arkadaslarimizin da ilgisini cekmektedir. Bu anlamda ,ustalarin eserlerini satabilecekleri bir pazar haline de geliyor yavas yavas. Eserlerinizi ilgili bolume  rahatlikla koyabilirsiniz.( arastirdim , kanuni olarak bizi baglayan bir sey , simdilik yok )

Bu yerin Turkiye'de ,tarihi olsun-olmasin , bicak, kilic ya da herhangi bir kesici aletle ilgilenen herkesin bulustugu bir olmasi dilegi ile , 

Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #83 : 26 Mayıs 2011, 08:49:24 »
28 yaşındayım abartmıyorum ama 4 yaşımdayken babama yardım etmek için(çocukça işte) elimde yağ bıçağıyla bisiklet boyası kazıyordum yada kazımaya çalışıyordum bıçaklar benim için her zaman bir tutku oldu kendimi bildim bileli bu da aşşağı yukarı 24 sene ediyor bıçaklarla haala üretim yapamasam da ciddi şekilde haşır neşirim hayatım boyunca beni en cezbeden bıçak genelde sürmene kaması olmuşken bekir abimizin sultaniyegah ını gördüğümden beri bendeki bıçak fikri sabitlendi işlevselliği elbette tartışmalara açık olabilir ama görselliği bıçak adına şimdiye kadar gördüklerimin en üstü her ne kadar çok usta birisi olmasamda kendimce 24 senemin ve bundan sonraki senelerimin tutkusu olan bıçaktan anlıyorsam sultaniyegah ın o yarışmada derece alamaması (esas bursa teması olduğu halde) bence yarışmada ya şike vardır yada kendi memleketini kayırıcılık ikisi de yok diyorsanız jürinin zerafet anlayışı 0 ...........
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #84 : 26 Mayıs 2011, 09:07:23 »
Az kalsın unutuyordum dereceye giren bıçaklar da gerçekten güzel eminim çünkü hepsinde emek var hattaa üzerinde bursa  silüeti olan gerçekten hoş ustaların ellerine sağlık diyorum selametle...
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #85 : 26 Mayıs 2011, 11:23:05 »
Madem durum bundan ibaret acizane bir tavsiyem olacak .
Turgut ustam da hazır buraya gelmişler , teşrif etmişler , forumdan çıkan fikirleri de değendiriyorlar , seviyorlar , yeni bir konu açılsın , sabitlensin ve teknik felan bir tarafa (zaten hepsi forumda var) pratikler o konu altında verilsin ve bu da direk satış bıçakçılığına destek olsun . Konu başlığı altında neler olsun mesela : Bütün dünyadan derleme güzel bıçak modelleri , kılıç modelleri , sefa ustamın kılıç ayrıntıları , sultaniyegahın ayrıntıları (ve forumdaki daha nice modeller),kolay ve ucuz boynuz nereden bulunur ,kolay ahşap nerde var (ucuz), çeşitli pratik bıçak uygulamaları , açılır kapanır çakılar , jake powningin çamurluk ve çeşitli metal çalışmaları için kullandığı kuyumcu mum çalışmaları , türkiyede kolay temin edilir kılıç-bıçak kitap isimleri ve onların scanları , kolay metal temini ve kodları , çeşitli arşivler , elden çıkan kaba çizimler , teknik çizimler ve akla gelebilecek ve ser üretimi hızlandırabilecek daha her şey . Konu ve konuşma kirliliği olmadan seri üretim yapan mesela Turgut ustamın işini hızlandıracak bir bölüm olsun , çünkü zanaatkar adam internet başında saatlerce oturup da araştırma yapamaz , el Hak yardımcı olmak lazım , bakalım bir nebze bir şeyle değişir belki . E tabi bize konuşması kolay , hadi bu da faaliyet olsun , biz elimizden geleni sanat için değil bu sefer de seri üretim bıçakçılığı hızlandırmak için yapalım.

Konuşmalarımız ve forumda paylaştıklarımızı toparlayıp bir başlık altına alma fikrinizi destekliyorum, ancak söylediğiniz iş çok kolay değil, eğer gönüllüyseniz niye olmasın  >:D Açıkçası tüm bilgileri bir yere derleme işini düşünmek bile yordu beni  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #86 : 26 Mayıs 2011, 13:35:05 »
ben turgut beye bir noktada katiliyorum milletimize bıcak imal edip satmak gerçekten zordur. çünkü kimle konuşsam tepki ayne şöle bıcakmı banada yapıver birtane olur diyorum ama maliyetini alırım maliyetini söylüyorum adamın cevabı aynen şu yahu onun maliyeti oysa ben marketen beş tane alıyorum diyor.
yani iki bıcak arasındaki farkı anca babama anlatıyorum başka kimseye değil.  millet ucuzcu olmuş gidiyor burada haklılar. ama iyi çelikle vasat çelik arasında kg de 2 tl oynuyor yani imalat fiyatına yansıyacak fiyat belli 0,50 TL yahu bu güne kadar ben bursa işi olsun sürmene işi olsun veya denizli işi olsun  iyi kalite çelikten yapılmış bir mutfak bıcağı göremedim. çünkü hemen hemen hepsini aldım kulandım evde dolu bıcak vardı verdiğim paraya yazık 20-45 tl arası fiyatları vardı. ancak ve ancak vasat kalitede olan victorinoxsun bıcağını aldım kurbanda akşama kadar kurban kesti ben böyle bir performans görmedim (kasap arkadaş kesti) ve alalı yaklaşık 1 yıldan fazla oluyor agzını bileylemedim :) yani avrupanın vasat kalitesini yakalamak bu kadar zormu. tamam normal işler yapın ama ürün yelpazesinde farklılıklarda olsun bu memlekette benim gibi secici müşterilerde elbet var.
gidin mezbahanelere bakın bakalım kasaplar ne marka bıcak kulanıyor ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #87 : 26 Mayıs 2011, 15:04:57 »
Çelik, metalurji konusunda çok tembeliz milletçe, bilimsel düşünmek ve meşgalemize bilimsel verileri uygulamak hep milletçe çok zor geliyor herkese. Bıçakçı arkadaşlarımızın çoğu kabaca şekillendirilmiş bıçakları ısıl işlem işletmelerine yolluyorlar, yüzlerce binlerce bıçağı aynı anda ısıl işleme soktukları için östenizasyon noktasının altında sertleştiriyorlar (yani sertleştirmiyorlar), bükülme durumunda yapılabilecek bişey yok tabii bu kadar bıçak aynı anda ısıl işleme girince. Sonra bu bıçaklar aracı fiyatı çıkınca 1-2 liraya satılıyor. 4-5 liraya son kullanıcıya ulaşıyor, bu durumda ne üretici doğru dürüst bişey kazanıyor ne de tüketici bıçak gibi bir bıçağa ulaşabiliyor.
Kusura bakmayın, bunun tek nedeni bilgisizlik, kültürsüzlük ve vurdum duymazlık. Öncelikle tüketicinin 3-4 liralık bıçak talebine karşı üretici direnmeli, bunu yapmadan hiçbirşey ilerlemez...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #88 : 26 Mayıs 2011, 15:19:17 »
o kunu da size katılıyorum aynı firmadan birebir aynısı olan iki bıcağı aynı anda aldım fakat birisi gayet iyi agız tutuşu olurken diğeri evlere şenlik bileyliyorsun
köreliyor. ısıl işlemin ve çeliğin tam olarak içeriğini bilmediğimden sadece ilgili firmaya devamlı olarak iyi niyetlerimi iletiyordum
sonraları ufak ufak öğrendiklerimden yola cıkarak benim devamlı körelen bıcağımın 46hrc civarı bir sertliği olduğunu iyi keseninse 52 hrc olduğunu gördüm :(
akabinde ikisininde sapını kırıp agızları düzeltip yumşatma tavlaması yaptım sonra ısıl işlem e gönderdim sonuç mükemmeldi :) ikiside 56hrc şimdi memnum ama bu işlemleri benim değil ilgili firmanın yapması gerekli tama oldu ile bu işler bitmiyor.
bursalı bir firma var her bıcağına seri nosu vuruyor ve güzelde reklam yapıyor ama korkudan yanına yaklaşmadım
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

agel

• 306
« Yanıtla #89 : 26 Mayıs 2011, 22:29:27 »
Konuşmalarımız ve forumda paylaştıklarımızı toparlayıp bir başlık altına alma fikrinizi destekliyorum, ancak söylediğiniz iş çok kolay değil, eğer gönüllüyseniz niye olmasın  >:D Açıkçası tüm bilgileri bir yere derleme işini düşünmek bile yordu beni  ::)
[/quote] Emre Abi ben bu işi üstlenebilirim , elimden geleni de yapmaya çalışırım , zaten bu iş hemen olabilecek bir iş değil , zamana yayarız , birşeyleri düzeltebiliriz. Ayrıca şöyle bir başlık olmalı ki , muhabbete hiç yer olmamalı bence , safi ve aynı zamanda yalın olmalı ki , siteye giren hemen bilgiye ulaşabilsin çünkü bazen en ciddi konularda bile konu bir espiri ile kaynayabiliyor (tamam bu abes bir şey değil ama bu konuda olmasa daha iyi olur diye düşünüyorum )Mesela bir örnek vereyim:

Atıyorum bir konu başlığı açtık Şenyay orman ürünleri diye , reklamını da yaptık hemen her türlü ahşap var diye , oraya telefon no larını da yazdık diyelim , e-mailini de verdik. Bir gün sonra birisi akşam üstü altıdan sonra arayacak firmayı(kapandıktan sonra) , numaraya cevap veren yok , öbürü e-mail atacak cevap veren yok , öbürü abanoz isteyecek mesela bulamayacak , sonra tüm bu sorunlar o konuya yansıyacak bir sürü gerekli veya gereksiz yorum yapılacak vs. ve bu konuyu okuyan bursa bıçakçısı da 2 dakikada alıp çıkacağı adresi 10 dakikaya zatacak bir sürü de kafası dağılacak vs. Bu sebeple bu bölümü ben yöneteyim veya bir başkası yönetsin , sadece bu bölümün kuralları sıkı olmalı derim , çünkü bu bölüm ana kucağı değil asker ocağı gibi olmalı , gerekli , gereksiz lakırdı yerine iş olmalı , aş olmalı , direk , kolay , pratik , görselliği zengin malzemesi kaliteli bıçaklar yapıp satıp para kazanma esasına bakmalı ki bursa veya denizli veya sürmene bıçakçılarına birer kardeş olarak faydamız olsun inş.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #90 : 26 Mayıs 2011, 22:40:58 »
Hocam forumun zevki bence öyle çıkıyor.İsteyen araştırıp bulur zaten bir konuda en fazla gezeceği 5 sayfa.Denizli'den, Bursa'dan vs. gibi şehirlerden katılan kaç tane usta var? benim bildiğim 3 tane Abdurrahman ve Hüseyin usta var Denizliden birde Turgut bey var Bursa'dan.  :-\

Saygılar...

agel

• 306
« Yanıtla #91 : 26 Mayıs 2011, 22:53:02 »
Hocam forumun zevki bence öyle çıkıyor.İsteyen araştırıp bulur zaten bir konuda en fazla gezeceği 5 sayfa.Denizli'den, Bursa'dan vs. gibi şehirlerden katılan kaç tane usta var? benim bildiğim 3 tane Abdurrahman ve Hüseyin usta var Denizliden birde Turgut bey var Bursa'dan.
Uğur kardeşim adam forumun zevkinde değil , ekmek kazanma peşinde , biz bile mesleğimiz olmadığı halde forum başında saatler geçiriyoruz , kaldı ki bu bölümüsadece  forum yararına veya zevk için değil , ülkemizde de cold steel gibi büyük firmalar çıkar inş. niyetiyle açalım dedim , yani yineeski  forum yerinde duracak , hepimiz kolkola beraberce , zevkle gezeceğiz diğer bölümlerde , ama bu karanlık , paslı ve izbe köşeye giren arkadaş hazırola geçip aklını sadece imalata verecek .Ya yazık ama billahi adamlar bazı bilgilere muhtaçlar . Bugün 3 kişi girer yarın bu 33 olur , hem 500 tane bıçakçı foruma girse hepsi çürük çıksa içinden sadece bir tane opinel benzeri ihracatçı firma çıksa ülkemize yakışmaz mı. Ha bütün bunlar hayal diyeceksiniz ama hayal nimeti olmasa bu kadar buluş bu kadar gelişme nasıl olacaktı...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #92 : 26 Mayıs 2011, 22:58:12 »
 ::) Hocam o zaman bir gönüllü konuyu hazırlar kilitler olur biter.

Saygılar...

Turgay Tunga

• *
  • 12
  • Meslek: Tasarımcı
  • Yer: Dersaadet
« Yanıtla #93 : 26 Mayıs 2011, 23:07:31 »
Bende kendimi tutamadım. ::)
Belediyenin düzenlediği herhangi bir etkinlik olsunda  şov(show) amacı gütmesin. Tüm yaptıkları hareketler ses getirsin,ilk kez biz yaptık desinler diye oluyor malesef. Dereceye giren bıçakları alenen görmedim videodan izlediğim kadarı ile de özgün bir şey göremedim. Bekir ustamın sultani-yegahı dışında...
Yukarda Ahmet in bahsettiği sedef kolyenin hikayesini birlikte yaşadık. Yapan usta yakın arkadaşımdır. Yarışmaya katılacağını söyleyince "keşke katılmasan" dedim. Çünkü sonucu kestirmek güç değildi. Ve Agelinde bahsettiği gibi bir bumeranga?? ödül verdiler....

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki 2 kitap okuyan, bir çeviri yapan uzman kesiliyor başımıza. Malumunuz bu ülkede tarih hocalığı yapanlar masa başında tarih yazıyorlar. Bekliyorlarki bir batılı kitap yazsın bizde alalaım çeviri ve alıntı ile prof olalım. En yakın örneği "Muhteşem yüzyıl" dizisine danışmanlık yapan medyatik tarihçi?? Tarihin arka tarafında >:( atı çinliller ehlileştirmişti diyede açıklama yapmış idi bu muhteşem uzman tarihçi...Bir sahneyede değinmeden geçemiyecem, ok atma sahnesi var, yeniçeriler "gaza niyetine-ya hak" diyerek ok atıyorlardı?!! Yahu be adam zaten gazanın içindesin piknikte değilsin ki gaza niyetine diyorsun... Bu söylem okmeydanı zamanlarında sporun sünnet sevabına erişmesi için"gaza niyetine denir ve ya hak nidasıyla atılırdı. Savaşta iken değil...

Jüri üyeleri ne kadar yetkindi, hangi konuda uzmandı bilemiyorum. Ama sonuçlara bakınca tahmin edebiliyorum. Kimse kusura bakmasın, Bekir ustanın bıçağındaki form olsun, desen ve malzeme uyumu hangi bıçakta vardı.?? Ama doğru "hayatında bıçak deyince ekmek yada meyve bıçağından başka bir şey görmemiş biri için heralde sultani yegah ağır bir makam gibi gelmiş olsa gerek... ;)

Videodaki zülfikar formlu kılıç çizgi roman tadında bir çalışma olmuş, fakat yarışmaya alınmış diyecek bir şey bulamıyorum.
Emre beyin dediği gibi bora gibi firma kendini yenilemekten çok uzak. Bende ilk ürünü çakısı var, yıllar sonra baktığımda arada bir fark göremiyorum.

Turgut ustanın çıraklarının çalışmalarına gelince, kılıç balçağı ve kabzası aslına uygun olmadığı gibi kötü bir yorumlama olmuş. Bıçak formlarını geçiyorum, süslemeler çok basit ve estetikten uzaklar malesef.
Beyler müzeler var, kitaplar var, balçak yada kabza biçimini oradan bile bakıp yapabilirsin. Rumi desen nedir biraz kitap karıştırsan çok güzel desenler çıkarabilirsin..
Ülkede bir çok konuda olduğu gibi sanatla ilgili konulardada akıl tutulması yaşanıyor.

İsmek ten mezun olan yüzlerce insan, hattat, ebru ustası, ressam vs. diye geziniyor. Sergi açıyor. Fakat çok azı ustalığı hakediyor.
Bu çılgınlık her yeri sarmış durumda.
Kemankeşlerde bile bu durum var. Bir çalıştayda, o güne kadar eline ok-yay ve zihgir(okçu yüzüğü) almamış bir kişiye "Türk tipi atış ve atış şekilleri sunumu" yaptırılması gibi...??
Neden böyle bir şeye izin verildiğini sorduğumda ise aldığım cevap dahada korkunçtu "sunumu rüşvet olarak verdim, çünkü onun arkadaşı x kitapta benim adımı yazacak o yüzden"
İşte hali pür melalimiz..

Form olarak ilerde şu yapılabilir, buradaki ustaların ortak açacağı bir sergi örneğin.. Millet görsün bıçak neymiş kılıç neymiş...

Yazacak çok şey var da neyse..Hani bir ara modaydı "konuşursam hükümet düşer" misali..  Şimdilik bu kadar... ;)

agel

• 306
« Yanıtla #94 : 26 Mayıs 2011, 23:16:00 »
Turgay hocam güzel noktalara değinmişsiniz  sizlerinde bazı ok ve yaylar yaptığını duyduk , cidden görmeyi isterdik , sonuçta yayda olmasa da okun ucunda bir kesici var...

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #95 : 26 Mayıs 2011, 23:22:32 »
Arkadaşlar biz Bekir Uta, Sefa Usta, Emre Usta filan diye alıştık hep usta usta diye yazıyoruz ama bu ustalar ellerinde metal yerine tuval, zımpara yerine fırça boya olsaydı onara ressam yada sanatçı diyecektik. Son yorumları da okuyunca sanki sanatçı ile zanaatkarı karıştırıyoruz gibi geliyor bana.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #96 : 27 Mayıs 2011, 12:31:42 »
Hocam forumun zevki bence öyle çıkıyor.İsteyen araştırıp bulur zaten bir konuda en fazla gezeceği 5 sayfa.Denizli'den, Bursa'dan vs. gibi şehirlerden katılan kaç tane usta var? benim bildiğim 3 tane Abdurrahman ve Hüseyin usta var Denizliden birde Turgut bey var Bursa'dan.
Uğur kardeşim adam forumun zevkinde değil , ekmek kazanma peşinde , biz bile mesleğimiz olmadığı halde forum başında saatler geçiriyoruz , kaldı ki bu bölümüsadece  forum yararına veya zevk için değil , ülkemizde de cold steel gibi büyük firmalar çıkar inş. niyetiyle açalım dedim , yani yineeski  forum yerinde duracak , hepimiz kolkola beraberce , zevkle gezeceğiz diğer bölümlerde , ama bu karanlık , paslı ve izbe köşeye giren arkadaş hazırola geçip aklını sadece imalata verecek .Ya yazık ama billahi adamlar bazı bilgilere muhtaçlar . Bugün 3 kişi girer yarın bu 33 olur , hem 500 tane bıçakçı foruma girse hepsi çürük çıksa içinden sadece bir tane opinel benzeri ihracatçı firma çıksa ülkemize yakışmaz mı. Ha bütün bunlar hayal diyeceksiniz ama hayal nimeti olmasa bu kadar buluş bu kadar gelişme nasıl olacaktı...
Aslında Uğurcan'a hak veriyorum, eğer foruma dikkat ederseniz çoğu önemli fikir ve bilgiler genelde muhabbetin arasında konu konuyu açtığı için paylaşılmış. Yani çoğu bilgiler satır aralarında. Katı kurallı ve işin "imalatına" hizmet veren biryer olmak bu forumu kurarken de kimsenin aklında yoktu. Hatta aslında bu tip bir forum olmamak gibi bir amacımız vardı. Samimi ve bilginin keyifle paylaşıldığı, bıçak sanatı konusuna odaklanmış bir birliktelik peşindeydik. Şu ana kadar imalatçı dostlarımız da oldu foruma katılan, son derece önemli paylaşımları da oldu ama genelde alan değil veren tarafındalar onlar. Kendi işlerini yürütmek için tüm bilgiye sahipler, eğer bir konuda merak duyarlarsa zaten daha önce de bir soru sorup cevabını almışlıkları olmuştur, hem de hiç beklemeden, hatta araştırma yapmadan, örneğin daha önce metalurji ile ilgili bir konuda böyle bir alışveriş olmuştu. Bunun için sadece merak ettiğini metalurji bölümünde konu açıp sorması yeterlidir. Eğer daha önce cevaplanmışsa onun linkini verdiğimiz veya nerede bulabileceğini belirttiğimiz oldu.

Bunun dışında zaten günde onlarca yüzlerce bıçak üreten bıçak imalatçısının öncelikle ColdSteel mantığına geçebilmesi için öncelikle kendi bakış açısını değiştirmesi gerekmekte. Hayat tarzı ve hayattan beklentileri nedir onun sorgulanması gerekir. 1 liraya 100 kişiye mi hizmet etmek yoksa 100 liraya 1 kişiye mi? Bu sorunun cevabı sizin dediğiniz kişinin canla başla deliler gibi üretirken birşey kazanamaması yerine, araştırarak düşünerek, kendini geliştirerek, daha özenli ve bilinçli bir üretime adım atması ve bu alanda bişey yine kazanamaması demek olacaktır  :D Yani sonuçta bıçak yapıp da zengin olabilmek mümkün değil, kıt kanaat geçinebilirseniz ne mutlu. Ama bu üretimi acele ile, arkanızdan at koşarcasına ve düşük kaliteli yapmak sizin seçiminiz, kimse mecburen bu böyle demesin, kaliteli üretimi alacak müşteri var Türkiye'de, ama bu ihtiyacı karşılayacak üretim yok...

Kipmen Sanat web sitesi

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #97 : 27 Mayıs 2011, 12:40:59 »
İşte benim anlatmak istediklerimde buydu.  :)

Saygılar...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #98 : 27 Mayıs 2011, 13:27:59 »
Alıntı
Konuşmalarımız ve forumda paylaştıklarımızı toparlayıp bir başlık altına alma

Bir bilgiyi başka bir yere kopyalamak hastalıklı bir sonuç doğurur.

Nasıl?

Örneğin, bir yaptığınız yazıp sonra da daha doğrusunu keşfeder yahut bunun sonradan yarattığı problemi farkederseniz bunun geçtiği yerleri bulup toparlamaya uğraşmanız gerekir. Sizin yazdığınızı alıntılayıp derleyenin yazısını moderatör/yönetici değilseniz düzeltemezsiniz, düzeltince de şık olmaz.

Sizin yazınıza yanıt yazan bunu hangi kopyasına yapacaktır? Siz bu yanıtı nasıl farkedeceksiniz?

Yani kopyalamak, alıntılamak fayda yanında zarar da verir.

NOT: son bir iki sayfada yazılanlara katkım olacak ama henüz rahaat bir nefes alamadım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

agel

• 306
« Yanıtla #99 : 27 Mayıs 2011, 15:31:53 »
O zaman boşverin gitsin , bu kadar basittir herhalde , bursalı da başının çaresine bbaksın , ne yapalım . . .