Bıçak Sanatı - Forum

BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2011, 11:54:07 »
1 sette 3 bicak tasarimi ile katiliniyormus, biri uygulanmis ama agzi acilmamis halde olmaliymis, da digerleri nasil olmaliymis anlamadim ben? resim olarak mi teslim edilecek acaba ? katilacak tasarimlari da bir yerde yayinlarlar insallah, cok guzel bir girisim valla helal olsun. Bizi haberdar ettigin icin sagol Sinan , sen de giriyor musun , gir bence , tam senin kalemin bu is.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2011, 23:21:58 »
Ülkemiz için iyi bir başlangıç bence, katılmakta yarar var ancak "bursayı yansıtan eserler" biraz karışık olmuş nasıl yansıtılabilir onu düşündüm bir an ::)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2011, 23:37:16 »
güzel bir yarışma imiş. kurallar kaideler belirlenmiş. seçici kurulun yetkinliğini pek bilemiyorum tabi ama açıkca ilan edilmesi dahi iyi bir gösterge. umarım bizim forumdan katılan ustalarımız olur. ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2011, 04:10:04 »
Bursa bıçağı diye bir kaide olmasa ben katılırdım kesin, ama ne yaparsam yapayım Bursa Bıçağı temasına uymayı beceremem herhalde  ::)   :)

Kipmen Sanat web sitesi

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2011, 09:03:19 »
Evet üstadlarım haklısınız bende anlayamadım Bursa temalı bıçak nasıl olur... birde Bursa dışından katılım hakkında bir şey yazmamışlar belkide bizi kabul etmiyecekler sonuçta BURSA BIÇAKLARI YARIŞMASI..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2011, 09:20:44 »
Ben yaparsam %50 Kırklareli %50 İstanbul bıçağı olur. O zaman da olur mu olmaz.

Bursa teması ilginç bir durum. Hani pastaların üzerine istenen resim falan yapılıyor da bıçakta nasıl bir attraksiyon istiyebileceklerini henüz benim mekanizmam çözemedi.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

eneserkul

• *
  • 1
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2011, 09:58:47 »
Merhaba, ben Enes Erkul Bursa'da yaşıyorum. Bu konu hakkında bildiğim bilgileri aklınızdaki soru işaretlerini kaldırmak için yazıyorum. Babam Zekeriya Erkul seçici kurulda ondan öğrendiklerimi sizlere yazıyorum.

Başka şehirlerden katılma hakkınız var. Çizim değil bir prototip halinde verilmeli ve her kategoriden birer kez katılma hakkınız var. Çizime gerek yok.Toplam ayrı ayrı 3 kategoriye katılabilirsiniz. Bir kategoriden en fazla 1 tane bıçak gönderebilirsiniz. Bursa bıçağı olarak biraz ipucu verebilirim yani daha çok Bursa'nın tarihi değerlerinden bahseden bıçağın sapına öyle bir şekil verilebilir.

Seçici kurul hakkında katalogda yeterince bilgi olduğunu zannediyorum.

Ve son olarak bıçağın işlevini görmek zorunda, kılıç ve av bıçaklarının ağız kısmı keskinleştirilmeyecek. Umarım yardımcı olmuşumdur. Daha sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

« Son Düzenleme: 06 Mart 2011, 12:15:11 Gönderen: eneserkul »

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2011, 12:32:42 »
teşekkür ederim Enes bu konuyu değerlendireceğm.. :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 06 Mart 2011, 15:55:25 »
Timsah ;) dişi nerden bulunur acaba kabza yapmak için? Madem Bursa'nın tarihi değerlerinden bahsedeceğiz :D...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #10 : 07 Mart 2011, 09:52:26 »
benim de aklıma kabzanın formu ya da üzerine yapılack bir işleme olarak bursaya ait bir unsuru kullanmak gelmişti. ya da bıçağın sırt kısmına bir bursa silüeti şeklinde kıl testere ile form vermek. eğer niyetli ustalarımız varsa daha tasarım gösterebilirim belki...

« Yanıtla #11 : 07 Mart 2011, 18:31:10 »
Zamanımı ayarlayabilirsem ben katılmayı düşünüyorum ama bakalım.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #12 : 07 Mart 2011, 19:35:24 »

siz bir demir alıp biraz ısıtıp şöyle bir kaç vurun hocam, akışına bırakın, zaten harkulade birşey çıkacak ortaya ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 07 Mart 2011, 19:40:30 »

yarışmanın bırıncisi şimdiden bellı oldu sanırım :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #14 : 07 Mart 2011, 19:47:48 »
Aman arkadaşlar estafurullah :( utandırmayın.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #15 : 08 Mart 2011, 11:16:03 »
Katılan herkese kolaylıklar dilerim. Acizane fikrim sapta kestane kullanılsa nasıl olur. Sağlam olmayabilir ama belirtilirse Bursayı anlatır bence. Mümkün olsa da yapılsa Bursanın yeşilini simgeleyen yeşil camdan  farklı bir bıçak olabilir. Sapta desenlerle de desteklenirse yarışmanın en uçuk katılımı olabilir.

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #16 : 05 Nisan 2011, 15:24:59 »
......çünkü bıçakçı destereci vs.geçinen şeyimin ustalarının ......

......ben gibi çok insan hay sokayım böle yarışmaya ......

nedim bey usluba biraz daha dikkat etsek 

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #17 : 05 Nisan 2011, 15:27:49 »
......çünkü bıçakçı destereci vs.geçinen şeyimin ustalarının ......

......ben gibi çok insan hay sokayım böle yarışmaya ......

nedim bey usluba biraz daha dikkat etsek 

+1

« Yanıtla #18 : 05 Nisan 2011, 20:16:03 »
Konuya paldır küldür tabiri caizse "dalmışsınız". Önce merhaba kısmına bir "merhaba" yazıp kendinizi tanıtsaydınız bizlerde sizi tanıyıp bir hoşgeldin deseydik ne güzel olurdu, en azından böyle "şeyinizle" ve "sokuşunuz"la müşerref olmamış olurduk. Tavrınızla ilgili arkadaşlar yerinde bir uyarı yapmışlar, emin olun ki bu uyarıyı bir kez daha tekrarlamayacağız. Kaldı ki bu yarışma veya bir başka yarışma benim için hiçte önemli değil, kendimi beğenmişliğimden değil, bu işi sevdiğim için yapıyorum ve yaparken mutlu oluyorum ama yaşamımın orta yerine de koymuyorum. Sizdeki hırs yansıması bende ne yazık ki yok. Bunca değerli iş çıkaran arkadaşın arasında  ismimi bu şekilde zikretmenizi de arkadaşlara bir saygısızlık olarak görüyorum, açıkçası hiç hoşuma gitmedi...
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2011, 22:00:02 Gönderen: sefa çabuk »

emir

« Yanıtla #19 : 06 Nisan 2011, 02:52:12 »
öcelikle merhabalar .tavrımla ilgili yapılan uyarıları dikkate aldım..evet konuya paldür küldür dalmışım , şimdi bir daha baktım ,kulandığım uslupta çok yersiz ve yanlış olmuş.. kaldıki arkadaşlarada gerçekten haksızlık yapmışım .onlardanda yapmış olduğum saygısızlıktan dolayı özür diliyorum .. sefa bey sizede yaptığınız işlerden dolayı elinize sağlık diorum... hırslı olmaya yada görünmeye eğilimli bi insan  deilim .ama azimliyim uğraşırım çabalarım denerim denerim..lakın böle bi hırslı görüntü algılattığım için kendime kızdım..ve bunları yazma gereği duydum...niyetim kötü deildi ...yaşamımın orta yerine koyduğum bu meslek üzerine bu forumu görünce hemen üye oldum .. 1hafta 10 gün oldu yazmadım izledim kendimi tanıtmadan  bi merhaba demeden burdan biri gibi gördüm ..alakalı olmadığım bu yarışmayla ilgili gün içinde duyduğum yaşadığım kızdığım bi kaç olyın ve bi yorumun  bi sinirle buraya pat diye uygunsuz bı uslupla yansıttım ..tabi yanlış oldu ,önce kendime sonra
sizlere ...saygılar ..