Olsa olsa benim sozlerim hakaret olarak anlasilmistir. Olsun , varsin oyle anlasilsin. Ben oyle rastgele kimseye hakaret eden bir adam degilim, hele tartismayi tirmandirmayi hic mi hic istemem. Ama son olarak soyleyecek bir iki sozum daha var. En onemlisi su : ben kendi ulkemin ustalariyla ovunmek istiyorum. Ovunemedigim icin suclu olan ben degilim. Bir is yapmissiniz , desek ki guzel olmus kendimizi kandirmis oluyoruz. Toplu hezeyan. Sonra ne oluyor , kimse bizi takmiyor.
Hadi gonderin sahane bicaklarinizin resimlerini uluslarasi kabul gormus yarismalara , bakalim ne oluyor . Koyun bakalim binlerce dolar fiyat , satabiliyormusunuz . Kendinizi kandirmayin, Bu isler ortalama islerdir Bursa'da olan sudur ;"korlerle sagirlar, birbirini agirlar" .
Ustune basa basa bir daha soyluyorum: kendinize , usta diyorsaniz benim size bir lafim yok. Bana gore degilsiniz. Nedenini de , bir muzeye gidip , bu ulkede sizlerden once neler yapilmis gorerek , kolayca anlayabilirsiniz.
Ya da Bursa'da muze bulamiyorsaniz, " ben kiim , eski ustalar kim " diyorsaniz, o zaman gidin bir internet kafeye , bakin bakalim dunyada ustalar ne yapiyor. Bir taneniz dunyaca unlu bir bicak ustasinin adini bilir mi acaba ?
Ote yandan , sizi elestirenlere " kolaysa gel kendin yap o zaman " da demeye hakkiniz yok, kendine usta diyenler bizler degiliz. Cin mallari piyasaya girdi diye aglayan da biz degiliz.
Kendi adima sizi ve sizin gibileri bu forumun kuruculari olarak gormek isterdim aslinda. Ama yoksunuz. Madem gec de olsa tesrif ettiniz , bari bir zahmet - Emre'nin dedigi gibi - forumda hobi olarak yapilmis islere bir goz gezdirin. Yaptiginiz islerdeki hatalari biz goruyoruz , siz goremiyorsunuz , bu mudur ustalik ?
Benim derdim , sahsi olarak sizlerle degil . Kendinize , yaptiginiz bu islerle " bicak ustasi " lafzini yakistirmanizladir. Lutfen bu millete daha cok yakisan isler yapmaya calisin biraz.