Çok iyi Tarık, tekrar eline sağlık. Ben çok beğendim makineyi Çift yön bir aslında faydalı bir seçenek, düz dönerken arka kısımda çalışmak gerektiğinde kıvılcımlar yukarı doğru çıkar, terse döndüğünde kıvılcımları aşağı doğru gider ve kullanımı daha kolay olur
çok güzel elinize saglık. birde hız kontrol cihazı uygulansa tadından yenmez. mono motor yerine tri motor kullanılsa aradaki fiyat farkı da, hız kontrol cihazına destek olur. bu şekilde maliyette de aşırı bir artış olmaz.boyutta küçülmüş olur aslında
Bu güçteki monofaze ve trifaze motor arasınca ciddi bir fiyat farkı yok galiba. Aradaki farkın invertör maliyetini kaldırması zor gibi.Alıntı yapılan: Emrah - 07 Aralık 2014, 11:35:34çok güzel elinize saglık. birde hız kontrol cihazı uygulansa tadından yenmez. mono motor yerine tri motor kullanılsa aradaki fiyat farkı da, hız kontrol cihazına destek olur. bu şekilde maliyette de aşırı bir artış olmaz.boyutta küçülmüş olur aslında
Böyle bir yatırımı yapıp sonra motoru kesinlikle 1 beygire düşürmeyin derim.
Güçten kısarak tasarruf ettiğinize değmez. Hız kontrole para veriyorsanız kesenin ağzını açtınız demektir, bu noktadan sonra kasmanın çok anlamı yok..
Alıntı yapılan: deserteagle - 07 Aralık 2014, 16:08:04Güçten kısarak tasarruf ettiğinize değmez. Hız kontrole para veriyorsanız kesenin ağzını açtınız demektir, bu noktadan sonra kasmanın çok anlamı yok..elim de 1hp motor abi o yüzden
Tarık ustam ellerine sağlık videoyu izledikten sonra daha bir hoşuma gitti. fiyat konusunu özelden bildirirsen memnun olurum..
Alıntı yapılan: deserteagle - 07 Aralık 2014, 16:08:04Güçten kısarak tasarruf ettiğinize değmez. Hız kontrole para veriyorsanız kesenin ağzını açtınız demektir, bu noktadan sonra kasmanın çok anlamı yok.. Hız kontrolü takılacaksa bu makinayı amacı dışına çıkarır. Ama tabi tercih meselesi. Hız kontrol olduktan sonra 2000x50 zımpara çeviren makina daha uygun olur. Alıntı yapılan: Emrah - 07 Aralık 2014, 16:18:20Alıntı yapılan: deserteagle - 07 Aralık 2014, 16:08:04Güçten kısarak tasarruf ettiğinize değmez. Hız kontrole para veriyorsanız kesenin ağzını açtınız demektir, bu noktadan sonra kasmanın çok anlamı yok..elim de 1hp motor abi o yüzden1 bg motor da yetebilir tahminimce ama hız kontrolü boşuna masraf olur gibime geldi
Estağfurullah dağılan bişi yok. Şöyle söleyebilirim size ancak 1 bg motor hız kontrol ünitesiyle işinizi görür nereye kadar dersek motorun çalışma hz ne kadar. Etiket üstündeki hz geçince motorunuz bayılmaya başlayacaktır. O zamanda seramik zımpara iş görür mü bilemiyorum denemek lazım. Tabi bunlar elektrik bilgisine girdiği için sadece tahminimdir. Elektrik alanında uzman olan abilerimiz daha iyi teknik bilgi vereceğine inanıyorum.
bence her eve lazım tebrık ederim güzel çalısma olmuş elinize saglık kullanacak kişi güle güle kazazıs belasız kullansın
Alıntı yapılan: Haznedar - 07 Aralık 2014, 21:00:02Estağfurullah dağılan bişi yok. Şöyle söleyebilirim size ancak 1 bg motor hız kontrol ünitesiyle işinizi görür nereye kadar dersek motorun çalışma hz ne kadar. Etiket üstündeki hz geçince motorunuz bayılmaya başlayacaktır. O zamanda seramik zımpara iş görür mü bilemiyorum denemek lazım. Tabi bunlar elektrik bilgisine girdiği için sadece tahminimdir. Elektrik alanında uzman olan abilerimiz daha iyi teknik bilgi vereceğine inanıyorum. işimiz elektrik abi demek istedigim, daha önce bant zımpara kullanmadıgım için, çeligi bastırınca ne kadar bayılma olacagını tahmin edemiyorum. en güzeli tecrübe etmek. teşekkürler
Bendeki 1.5 beygir monofaze motor benim makinamdaki en hızlı kasnak kombinasyonunda (şebekeden çalışıyor.) durdurulabiliyor ama bu rahatsız edici bir kolaylıkta değil... (E, dört kasnaklı bir makina şeridi en üst hızda çalışırken zorlarsanız olur tabii.) Tek fazlı şebeke için 3 beygirlik (2,2kW) bir sistem en uç noktadaki çözüm diyeceğim ama bu da hem terazideki dengeyi bütçe aleyhine bozuyor hem de anma akımı olarak 20 A bence fazla bir değer.-- o --VFD'ler ile ilgili benim aklıma takılan bir ayrıntı var. Volt'un 1.1 kW motoruna bakıyorum, anma akımı 2,5A görünüyor. Kilitli rotor akımı ise x4,5 görünüyor. Bu da 11,25A ediyor.http://www.voltmotor.com.tr/upload/big/btr.jpgSiemens'ün sürücülerine bakıyorum. 1.1kW olarak görünenin anma akımı 5,5A iken "ağır şartlarda kullanım" için olan anma akımı da aynı yazılmış.http://kavrammuhendislik.com.tr/fiyat_listeleri/Siemens/Siemens-fiyat-listesi-otomasyon-ve-surucu-teknolojileri-14-ocak-2013.pdfDüzeltiyorum. Sürücü, anma akımının %50 fazlasını bir dakika süreyle verebiliyormuş. O da 5,5A x 1,5 = 8,25A ediyor.http://w3app.siemens.com/mcms/infocenter/dokumentencenter/mc/Documentsu20Catalogs/DA51-2-2007-2008-en.pdf Sa. 17,20Buna göre oluşan kanaatim odur ki 1,1 kW motora 1,5 kW'lik sürücü tercih etmek daha hayırlı. Tabi bu da fazladan 50€ vermek demek.