Merhaba,
Bu fiyat konusunun tartışılması hoş değil. Usta özel bir makina üretmiş, fiyatını belirlemiş. El emeğinin karşılığı bile değil. İyi niyetle forumdaki kardeşliğin bir göstergesi olarak fiyatı herkese yazmış. Normal koşullarda 3000-4000 tl ye alınabilecek bir makinayı 1150 ye satışa sunmuş. Sessiz ve ev kullanıcılarına özel monofaze demiş. Tamamen iyi niyetle yapılan bir icat, kendisine destek vermek düşer. Bunun gibi neler çıkacak daha ortaya ancak birbirimizi kırarak olmaz.
Ayrıca fiyat soranlardan biri benim, makinayı alabilirim dedim ama almayacağım şimdilik. Eğe bana daha sempatik geldi:) hele HİNT malı olunca:))
Küçük bir eleştiri de Tarık Ustamıza;Galiba hızı biraz düşük. 14m/saniye yerine daha önce forumda tavsiye edilen en az 20m/saniye ile bu makina canavar haline gelebilir. Varsın 200tl pahalı olsun. Olabiliyorsa.. Sessizliği ise takdirlik...
Yücel Abi teşekkür ederim fikirlerin için.Fiyat için geçen konuyu unuttum abi ben sorun yok o konuda içimiz rahat.
Eleştirilere herzaman saygı duydum ve her zaman iyi veya kötü eleştirilere açığım.Başka türlü insanın kendini geliştirebileceğini düşünmüyorum

Müsadenle eleştirine cevap vereyim abi. Makinamın hızını 12.4 m/sn yaptım o sonuca ise Sefa Hocamın başka bir konu da paylaşmış olduğu;
''Seramik zımparalar düşük bant hızlarında çabuk dökülüyor bu nedenle seramik zımparalarda bant hızı 11m/sn üzerinde olsa sonuç daha iyi oluyor. Hatta 14-15 m/s civarında sanki daha verimli çalışıyor gibi. Aluminyum oksit ve zirkonyum oksitler için daha düşük hızlar da iş görüyor örneğin 9 m/sn de bile bu iki tür gayet iyi aşındırma yapıyor ve kontrolü daha kolay. Ortalama olarak 10-12 m/sn hızlar bence ideal. Ama seramik zımpara kullanılcaksa dediğim gibi biraz daha hızlı olsa iyi olur. Pratik olarak formüle etmek gerekirse,''
D=tekerlek çapı (Metre)
R= Motor devri ( dev/dak)
Л= Pi sayısı ( 3.14)
D x R x Л
________ = Bant Hızı (M/Sn)
60 (Sn)
dan referans alarak yaptım.

Ayrıca piyasa da geniş ürün çeşitliliği ve bulunabilirlik açısından zirkodyum ve alüminyum oksit zımparalara yönelik bir makinadır. 20 m/sn gibi hızlar seramik zımparalara hitap ediyor ve ses bakımından pek de sessiz olacağını sanmıyorum.