Bıçak Sanatı - Forum

Ev kullanıcıları için sessiz iki makaralı Bant Zımpara Makinası

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: Ev kullanıcıları için sessiz iki makaralı Bant Zımpara Makinası
« Yanıtla #100 : 10 Aralık 2014, 17:28:46 »
yukarıda yazdığı motor dahil rakamları söylemişti bana da.

+1 Bana da aynı rakamı söylemişti.

Demekki adamına göre fiyat çekmemiş. Herkese aynı fiyatı söylemiş.

Fiyat bilgisini neden özelden yollamak istedi acaba?

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #101 : 10 Aralık 2014, 18:44:39 »
Tarık usta, herkese aynı fiyatı söyledi bundan emin olun tek tek belirtmeye hiç lüzum yok.
Özelden belirtmek istemesinin amacı da inanın sadece naiflikten dolayıdır. Para kazanayım ben burda satışımı yapayım görüntüsü olurda algılanmasın diyedir. Bu konuda ki çekimserliğini de zaten bana belirtmişti.
Ayrıca kişiye ayrı fiyat muhabbeti ne kadar tutarlı ki?  zaten herkesin birbiriyle diyaloğu var. Herkes herşeyi rahatça öğrenebilir, böylede güzel bir ortam burası. Kimsenin kafasında uhde kalmasın.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #102 : 10 Aralık 2014, 19:31:37 »
90 derece yatsa yeter tabi. Bununla ilgili örnekler var. Flanş sabit kalıp ana gövde flanşta eksenel hareket edecek şekilde yapılır ise bu iş olur. Tarık usta bu konuda bir çalışma yapacak galiba.

Hangi eksende yatırmaktan bahsettiğinizi tam  anladığımdan emin değilim. Ama makine çok büyük değil,  ve bir eksende simetrik yapıda. Motorun altına bir yükseklik koyulup yahut  bir masanın kenarına konup direkt yatırılır zaten ?

gibi mesela. Tabla yapısı ile oynanmalı biraz sadece.
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2014, 19:36:08 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #103 : 10 Aralık 2014, 19:42:42 »
Tabla flanşa monte edilir ise yatma durumunda da sıkıntı olmaz. Tabi Tarık ustamızın kararı önemli.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #104 : 10 Aralık 2014, 20:02:37 »
Bu makinayı yaparken yatmış halide kafamda bitti sayın forumdaşlar. Fakat en başından beri söylediğim fiyat uygunluğunu gözetiyorum. bahsi geçen modeldeki makinayı hayata geçirmem bayağı bir zaman alır.böyle bir beklenti varsa şayet erteleyin derim ben. :D...3 farklı model yaptıktan sonra 4.yü bünyem kaldırmaz :D 8).

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #105 : 10 Aralık 2014, 22:26:40 »
Abi ben pumpingiron makina yatsın değil de tablanın şeride göre yönü 90 derece dönebiliyor mu diye sordu diye anladım. Bıçağın sırtını falan zımparalarken anı anda şeridi boylu boyunca kullanmak işe yarar diye düşününce böyle bir tabla faydalı olabilir.

Anladığım doğruysa, bu makina bu haliyle alındıktan sonra tek bir parça plaka, bir civata ve bir iki ufak dikdörtgen parçayla böyle bir tabla elde edilebilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #106 : 10 Aralık 2014, 23:14:18 »
Merhaba,
Bu fiyat konusunun tartışılması hoş değil. Usta özel bir makina üretmiş, fiyatını belirlemiş. El emeğinin karşılığı bile değil. İyi niyetle forumdaki kardeşliğin bir göstergesi olarak fiyatı herkese yazmış. Normal koşullarda 3000-4000 tl ye alınabilecek bir makinayı 1150 ye satışa sunmuş. Sessiz ve ev kullanıcılarına özel monofaze demiş. Tamamen iyi niyetle yapılan bir icat, kendisine destek vermek düşer. Bunun gibi neler çıkacak daha ortaya ancak birbirimizi kırarak olmaz.
Ayrıca fiyat soranlardan biri benim, makinayı alabilirim dedim ama almayacağım şimdilik. Eğe bana daha sempatik geldi:) hele HİNT malı olunca:))
Küçük bir eleştiri de Tarık Ustamıza;Galiba hızı biraz düşük. 14m/saniye yerine daha önce forumda tavsiye edilen en az 20m/saniye ile bu makina canavar haline gelebilir. Varsın 200tl pahalı olsun. Olabiliyorsa.. Sessizliği ise takdirlik...
YUCELMORE

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #107 : 10 Aralık 2014, 23:40:26 »
Merhaba,
Bu fiyat konusunun tartışılması hoş değil. Usta özel bir makina üretmiş, fiyatını belirlemiş. El emeğinin karşılığı bile değil. İyi niyetle forumdaki kardeşliğin bir göstergesi olarak fiyatı herkese yazmış. Normal koşullarda 3000-4000 tl ye alınabilecek bir makinayı 1150 ye satışa sunmuş. Sessiz ve ev kullanıcılarına özel monofaze demiş. Tamamen iyi niyetle yapılan bir icat, kendisine destek vermek düşer. Bunun gibi neler çıkacak daha ortaya ancak birbirimizi kırarak olmaz.
Ayrıca fiyat soranlardan biri benim, makinayı alabilirim dedim ama almayacağım şimdilik. Eğe bana daha sempatik geldi:) hele HİNT malı olunca:))
Küçük bir eleştiri de Tarık Ustamıza;Galiba hızı biraz düşük. 14m/saniye yerine daha önce forumda tavsiye edilen en az 20m/saniye ile bu makina canavar haline gelebilir. Varsın 200tl pahalı olsun. Olabiliyorsa.. Sessizliği ise takdirlik...

Yücel Abi teşekkür ederim fikirlerin için.Fiyat için geçen konuyu unuttum abi ben sorun yok o konuda içimiz rahat.
              Eleştirilere herzaman saygı duydum ve her zaman iyi veya kötü eleştirilere açığım.Başka türlü insanın kendini geliştirebileceğini düşünmüyorum :) Müsadenle eleştirine cevap vereyim abi. Makinamın hızını 12.4 m/sn yaptım o sonuca ise Sefa Hocamın başka bir konu da paylaşmış olduğu;

''Seramik zımparalar düşük bant hızlarında çabuk dökülüyor bu nedenle seramik zımparalarda bant hızı 11m/sn üzerinde olsa sonuç daha iyi oluyor. Hatta 14-15 m/s civarında sanki daha verimli çalışıyor gibi. Aluminyum oksit ve zirkonyum oksitler için daha düşük hızlar da iş görüyor örneğin 9 m/sn de bile bu iki tür gayet iyi aşındırma yapıyor ve kontrolü daha kolay. Ortalama olarak 10-12 m/sn hızlar bence ideal. Ama seramik zımpara kullanılcaksa dediğim gibi biraz daha hızlı olsa iyi olur. Pratik olarak formüle etmek gerekirse,''

D=tekerlek çapı (Metre)
R= Motor devri ( dev/dak)
Л= Pi sayısı ( 3.14)

D x R x Л
________ = Bant Hızı (M/Sn)
    60 (Sn)
dan referans alarak yaptım. :-\ Ayrıca piyasa da geniş ürün çeşitliliği ve bulunabilirlik açısından zirkodyum ve alüminyum oksit zımparalara yönelik bir makinadır.  20 m/sn gibi hızlar seramik zımparalara hitap ediyor ve ses bakımından pek de sessiz olacağını sanmıyorum.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #108 : 11 Aralık 2014, 00:38:09 »
Alüminyum oksit-zirkonyum için idealse çok iyi,
Selamlar.
YUCELMORE

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #109 : 14 Aralık 2014, 01:30:39 »
Bu konuyu tek parça halinde Hırdavatçıya taşımıştım ancak, hem tasarıma dair daha konuşabilmemiz için hem de teknik konulara "Ev yapımı araçlar" daha çok yakıştığından dolayı konuyu ikiye böldüm.

Satış başlığı:
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7126.0
Namık Kemal
Instagram'da ben

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #110 : 14 Aralık 2014, 01:36:55 »
Ev yapımı mı? :)

Tarık Haznedar Ustamız atölyede yatıp kalkıyorsa "ev yapımı" olur, doğru!

Ne Tarık Haznedar Ustanın bant zımpara makinesi, ne Taner Çiçek Ustanın mengenesi ve ne de inşa halindeki rampa ev yapımı değiller. Bu tip makinelere "ev yapımı" demek haksızlık.

Bana kalırsa ya ayrı bir kategori oluşturmalıyız, ya da kategorinin adını daha geniş manayı içerecek şekilde değiştirmeliyiz.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #111 : 14 Aralık 2014, 22:12:45 »
arada şunuda söylıyeyım özel durumlar harıcınde seramık zımparaların pek bır anlamı yok. aksıne benım için bela demek. tanecıklerın yapısı sıvrı köşelı ve malzemeyi çok derın çiziyorlar..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #112 : 14 Aralık 2014, 22:50:57 »
Hız konusunda ne diyorsunuz ? Alüminyum oksit ve zirkonyum için 14mt/sn uygun mudur yoksa biraz daha aşağı çekilse daha mı iyi olur ?

arada şunuda söylıyeyım özel durumlar harıcınde seramık zımparaların pek bır anlamı yok. aksıne benım için bela demek. tanecıklerın yapısı sıvrı köşelı ve malzemeyi çok derın çiziyorlar..
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #113 : 14 Aralık 2014, 22:54:14 »
Taner Ustam peki bu satılan Scotch Brite Bant Zımparalar tam olarak ne amaçlı kullanılıyor. 3m markanın 21 euro civarı bu parayı hakedecek değerde mi acaba??

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #114 : 14 Aralık 2014, 23:05:35 »

Ne Tarık Haznedar Ustanın bant zımpara makinesi, ne Taner Çiçek Ustanın mengenesi ve ne de inşa halindeki rampa ev yapımı değiller. Bu tip makinelere "ev yapımı" demek haksızlık.

Bana kalırsa ya ayrı bir kategori oluşturmalıyız, ya da kategorinin adını daha geniş manayı içerecek şekilde değiştirmeliyiz.

Hocam zoruna gitmesin ama benim de bir atölyem var her şeyi orada yapıyorum;  >:D yengenizin balkon zeminini üç parmak talaşla kapladığımdan beri böyle bir imtiyazım var...  ;D  Rasim Usta,  Emre, Sefa, Gökhan, Özgür ve sair ustalarımızın şu yada bu şekilde bir atölyesi var.
Namık Kemal
Instagram'da ben

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #115 : 14 Aralık 2014, 23:11:33 »
Olan vaar olmayan var, böyle konuşmayın nazar değerr atölyeye hırsız girer  (ilk önce Özgür ünkine, çelik stoğu büyükmüş :P) yüksek gerilimden cihazlar yanar. Sonunda dükkan alıcam bu gidişle, yahut şöyle bir bir buçuk saatlik mesafede, yakın bir yerde müstakil yazlık. Apartmanda yürümüyor bu işler, arada köprü olmasa, trafik eskisi gibi olsa memlekete de taşıyabilirdim aslında ya.

Hocam zoruna gitmesin ama benim de bir atölyem var her şeyi orada yapıyorum;  >:D yengenizin balkon zeminini üç parmak talaşla kapladığımdan beri böyle bir imtiyazım var...  ;D  Rasim Usta,  Emre, Sefa, Gökhan, Özgür ve sair ustalarımızın şu yada bu şekilde bir atölyesi var.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 23:19:13 Gönderen: a.yuce »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #116 : 14 Aralık 2014, 23:17:38 »
Bir şey olursa senden bilirim abi.  >:D Şaka şaka. Benim gibi 3km x 1km'lik bir alanı sokak sokak tararsan illa ki uygun bir yer bulursun abi.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #117 : 14 Aralık 2014, 23:30:53 »
Biz de arkadaşlarla biryer arıyoruz ama hala bulamadık şöyle kelepir hobi ve sohbet ortamı olarak kullanabileceğimiz atölyeler bir dükkânımsı yapı ama henüz bulamadık o Yüzden TARIK ustanın makineyi bekletiyorum biraz baktım hiç bulamıyoruz o zaman bu makine bulduk yanar dönerli makine rica eldiven ustamdan  8)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #118 : 14 Aralık 2014, 23:47:15 »
Biz de arkadaşlarla biryer arıyoruz ama hala bulamadık şöyle kelepir hobi ve sohbet ortamı olarak kullanabileceğimiz atölyeler bir dükkânımsı yapı ama henüz bulamadık o Yüzden TARIK ustanın makineyi bekletiyorum biraz baktım hiç bulamıyoruz o zaman bu makine bulduk yanar dönerli makine rica eldiven ustamdan  8)

:)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #119 : 14 Aralık 2014, 23:58:53 »
Sanırım tam anlatamadım.

Tarık Haznedar Usta veya Taner Çiçek Usta gibi profesyonel olarak makine imal eden ve atölyeleri bu işe uygun olarak donatılan kişilerin imal ettiği makinelere, basitçe "ev yapımı araçlar" denemez.

Bu cihazlar fabrikasyon olmasalar da, evde bu kalitede yapılamazlar...

"Forumda bu tip araçları sınıflandıracak şekilde uygun alt başlık/kategori açmalıyız veya mevcut kategorinin adını değiştirmeliyiz" demek istedim.