Sağolun arkadaşlar, şimdi çifte su verildi diye hava atıyor ya demirciler, ben de bununla hava atarım artık, 5 kere su verildi yahu

gerçekten güzel olmuş eline sağlık bize bu görsel şöleni yaşattığın için, bunların bitmiş halini ne zaman görebilicez ?
Bitmiş hali çok uzak değil av bıçağının ancak hançerin bitmesine belki aylar var. Bu kadar detay işe full-time girişemem, arada götürürüm.
sahane ,,,, o kadar gerildin ama sonuna kadar degmis, birsey vermeden birsey alinmiyor, gonulden kutluyorum, herhalde bu kadar guzelini ilk defa yapiyorsundur. Ayrica duz hamon daha kiymetlidir... tekrar eline saglik diyorum ...
not: belki bu is icin detay denebilir ama bir daha isil islem yagi alirsan ortak olabilirim
Sağol Burak, şu anda elimde 15-20 litre kadar yağ var, bu ancak bana yeter, yeni almayı düşünmüyorum. Bugün gerçi 5 litresi heba oldu ancak düzgün kullanırsam daha yıllarca beni bu götürür. Yağ almak istersen Petrofer ile bir konuş. 50 litrelik varille satıyorlar Isorapid DK ürününü, ürün muhteşem, 1095 dünyanın en hızlı soğutma isteyen çeliklerinden biri ancak sudan daha iyi sonuçlar verecek kadar hızlı bir yağ, üstelik kırılma riski neredeyse hiç yok. Fiyatı 380 lira civarı. 5-6 arkadaş bir olup alsanız bile olur. 10 litre bile yıllarca götürür.
Bu arada hamon konusunda düz olanının değerli olduğunu bilmiyordum, sağolasın, şimdi daha bir seviyorum bıçağı sayende..
Hamon bulmuşsun da kavislisini arıyorsun.
Güzel olmuş, güzel... 

Bu arada son haberler: Usturaya kabza takmadım ancak bu haliyle onunla traş oldum. İlk başlarda çok korktum ustura önceden kullanmadığımdan. Ancak sonra elim alıştı. İlginç olay ustura ile traş olduktan sonra jiletle traş olduğunuzda yaşadığınız tahriş hissi olmuyor. Daha tam bitmemişti parlatması filan ama oldukça güzel traş etti kerata

Bu gün başıma gelen bir hadiseyi de anlatayım ibret olsun: Genelde bir tenekenin içinde tuttuğum yağımı ısıl işlem sırasında neler oluyor göreyim diye uzun bir kavanoza koymuştum. Küçük elektrikli ocak ile ön ısıtmasını yapayım diye ocağa koydum. O sırada brülörlerle boğuşmaya başladım, av bıçağı da 800 derecede demleniyordu fırında. Ben matkap başında çalışırken bir çat sesi geldi yan taraftan. Dönmemle birlikte yangın tüpüne doğru koşmam bir oldu. Kavanoz catlamış ve yağ ocağın üstüne akıyordu, ocak yerdeydi ve ocağın etrafında 2 metrekarelik bir yağ gölü olmuştu. Ben yangın tüpüne ulaştığım sırada yağ alev almıştı ve fırının önünde büyükçe bir alan hızla alev almaya başlamıştı. 2-3 metre ilerde de boya tenekelerinin ve tinerlerin olduğu raf vardı. Alev oraya geldiğinde hiç bir şansım yoktu. Neyseki sadece 3-5 saniye içinde yangın tüpünü yağın üstüne boşalttım, ocağı fişten çekip kordonundan tuttuğum gibi kapıdan dışarı attım. Bu başıma ikinci kere geliyor, ilkinde de ısıl işlem yağını kömür ocağına düşürmüştüm, baya büyük bir alev sütununu yüne yanımda bir yangın tüpü olduğundan söndürebilmiştim... Herşey olup bittiğinde hızla yağ varilimden bir tenekeye yağ doldurup hava tabancasıyla tenekeyi ısıtmak için koşturuyordum, çünkü fırında bıçak su verme için beni bekliyordu. Su verme işlemi bitip de etrafımdaki curcunayı gördüğümde ne kadar büyük bir tehlike atlattığımın farkına vardım

. Kıssadan hisse: Yangın tüpü olmadan asla ısıl işleme soyunmayınız...