Bıçak Sanatı - Forum

Eğleniyorum

Ynt: Eğleniyorum
« Yanıtla #160 : 28 Haziran 2010, 14:11:25 »
Ustam yeni döndüm, giderken çok inceleyememiştim, şimdi iyice keyfini çıkardım ellerine sağlık çok güzel görünüyor. :2up Atölyedeki yangına üzüldüm, geçmiş olsun ama camın kırılacağını nasıl atladın >:( Büyük geçmiş olsun tekrar, yangın fena bir şey herşeyi bir anda alıp götürüverir. Neyse ki ucuz atlatmışsın.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #161 : 28 Haziran 2010, 14:57:27 »
Ustam yeni döndüm, giderken çok inceleyememiştim, şimdi iyice keyfini çıkardım ellerine sağlık çok güzel görünüyor. :2up Atölyedeki yangına üzüldüm, geçmiş olsun ama camın kırılacağını nasıl atladın >:( Büyük geçmiş olsun tekrar, yangın fena bir şey herşeyi bir anda alıp götürüverir. Neyse ki ucuz atlatmışsın.
Eh ustam, resmen boş bulundum yani. Beni tanırsın, garantici bir adamımdır, ancak yağı sadece 40 dereceye çıkarmak gerek diye çok dert etmemiştim. Ancak elektrikli ocağın en düşük seviyede bile aniden birkaç yüz dereceye çıkacağını düşünemedim. Tabii ani ısınmayla cam çatldı. Bunun en mantıklı çözümü metal kapta ısıtılmış yağın cam kaba aktrılması olabilirdi, bu durumda tehlike oldukça azalırdı. Açıkçası aklıma gelmedi. Hala cam kapta ısıl işlem isteğim baki, sanırım hacim çok ufak olmadıkça yağın su verme sırasında çok hızla ısınıp camı kırması söz konusu olmaz. Sonuçta ısıl işlemden sonra 40 derecelik yağ en fala 50-60 dereceye çıkıyor su vermeden sonra...

Bu arada nasıl geçti festival? Keyifler yerindedir umarım...
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2010, 16:29:47 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #162 : 28 Haziran 2010, 15:16:51 »
Isıtıcı üzerine su dolu teneke koyup bunun içine de cam kabı koymak işe yarayabilir. Bu yöntem -malum- balmumu vs. eritmede de tersih edilen yöntemdir. Senin kabın hem kendi, hem de içindeki soğuk yağ kötü iletken olduğundan kavanoz haliyle pörtledi.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #163 : 28 Haziran 2010, 16:26:57 »
Isıtıcı üzerine su dolu teneke koyup bunun içine de cam kabı koymak işe yarayabilir. Bu yöntem -malum- balmumu vs. eritmede de tersih edilen yöntemdir. Senin kabın hem kendi, hem de içindeki soğuk yağ kötü iletken olduğundan kavanoz haliyle pörtledi.
Güzel fikir Eylem  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #164 : 28 Haziran 2010, 18:52:20 »
Biz eskiden yağ deposunu (kurutma fırınlarında) içerisine dışı kaplamalı rezistans koyarak ısıtırdık, hani şu suya sarkıtılıp sıcak su elde etmeye yarayan, bulaşık makinalarında da kullanılan rezistans vardır onlarla. Şimdilerde onların üzerlerinde termostatlı olanları var, güneş enerjili su ısıtma sistemlerinde kullanılıyor ben daha geçenlerde evinkini değiştirdim 20 tl filan, Böyle bir şey yapabilirsin, sonuçta camın içerisindeki sıvı ısınacağından termal şok denilen olay olmayacaktır. Kavanoz yerine de akvaryum gibi cam yapabilirsin silikonla filan.
Festival çok güzeldi be Ustam, oğlumla birlikte gittik bir kaç gün debelenip geldik kapanış Metallica ile oldu ne denebilir ki 70-80 bin kişiyle aynı anda.. müthişti.
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2010, 18:55:24 Gönderen: sefa çabuk »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #165 : 28 Haziran 2010, 20:43:15 »
Bu da güzel fikir ustam.

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #166 : 29 Haziran 2010, 00:37:03 »
Son durum:
Av bıçağı güzel gidiyor, temizlik, balçak imalatı, el perdahı vs. güzel ilerliyor. Bu arada ustura denemesi sizlere ömür, ağız kalınlığını biraz daha inceltebilir miyim diye taşlama yaptım, biraz fazla incelttim biyerde ve ağız oyuldu... Bir daha yaparım artık...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #167 : 29 Haziran 2010, 08:57:39 »
Sağlık olsun. Bu işler böyle. :(

Ben "Bir sonraki denemeyi bir sonraki bıçakta yapmalı." şeklinde bir mantık geliştirdim. İşi bitirdikten sonra bir tur daha kurcalamamaya çalışıyorum artıkın. Kendimi tutabilirsem...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

zafer

• 76
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #168 : 29 Haziran 2010, 21:57:21 »
üzüldüm usturaya, ben de merakla usturanın fotolarını bekliyordum  :(

Berke Boyacı

« Yanıtla #169 : 29 Haziran 2010, 22:48:26 »
Usturaya üzüldüm ama ben avcı bıçağını merakla bekliyorum alıcısı vazgeçerse ben talibim :)

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #170 : 30 Haziran 2010, 08:04:28 »
Usturaya üzüldüm ama ben avcı bıçağını merakla bekliyorum alıcısı vazgeçerse ben talibim :)

:-[
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #171 : 30 Haziran 2010, 09:24:22 »
Hadi kolay gelsin.

İlgi çok olursa iş bitiminde isterseniz açık arttırma ile satışa koyalım bunları, başka bir planınız yoksa tabii. :)

:D :D :D :D :D :2up :2up
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Berke Boyacı

« Yanıtla #172 : 01 Temmuz 2010, 15:48:23 »

:-[
Alıcısı sizmiydiniz özür dilerim.

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #173 : 01 Temmuz 2010, 16:05:28 »
 ;)   özürlük bi durum yok .....

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #174 : 06 Temmuz 2010, 01:41:27 »
Son durum:
Av bıçağı güzel gidiyor, temizlik, balçak imalatı, el perdahı vs. güzel ilerliyor. Bu arada ustura denemesi sizlere ömür, ağız kalınlığını biraz daha inceltebilir miyim diye taşlama yaptım, biraz fazla incelttim biyerde ve ağız oyuldu... Bir daha yaparım artık...

Yazık oldu usturaya  :(

Carmentality

• *
  • 49
  • Şeref Yılmaz ARSLAN
  • Meslek: IT Uzmanı
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #175 : 29 Temmuz 2010, 22:38:06 »
Emre Hocam 3 hafta oldu, av bıçağını bize göstermeden sattın mı?  :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #176 : 30 Temmuz 2010, 04:32:07 »
Emre Hocam 3 hafta oldu, av bıçağını bize göstermeden sattın mı?  :)
Tam anlamıyla yaz tatilindeyim. Günde sadece 1-2 saat çalışıyorum, sıcak ve gelen akrabalar ve konuklar biraz da bunu zorluyor. Yoksa av bıçağı bitti ama daha yollanmadı. Kılıf ve onunla birlikte arkadaşa söz verdiğim bir deri kesim bıçağı bitmediğinden fotograflamadım. Sanırım bu yaz tatilim 1-2 haftaya bitecek, ben de tam gün çalışabileceğim umarım. Kusura bakmayın, forumda da çok az zaman geçiriyorum, ancak hayatta bazen bir mola vermek gerekiyor...

Kipmen Sanat web sitesi

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #177 : 30 Temmuz 2010, 08:41:24 »
Emre en güzelini yapıyorsun; hayatta bazen durmasını da bileceksin. Bazen durup şöyle bir soluklanacaksın ki, yeniden koşabilesin...
Bıçağını dört gözle bekleyen arkadaşla konuşurum ben, senin için sıkılmadan, keyifli bir çalışma olduğu için o da mutlu olur sanırım...Bu kadar bekledi az daha bekler... ;)

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #178 : 26 Ağustos 2010, 20:31:57 »
http://www.turk3.org/2010/02/19/youtube-jacker-6-sayesinde-100-youtubeye-giris.html

Ben denedim. Youtube'a girmeyi başardım. Hemen olmadı tabii.
Önce giremezseniz DNS'i şununla değiştirin diye bir IP numarası vardı. Onu denedim olmadı. Sonra aklıma ie yerine firefox'u denemek geldi. Şimdi firefox ile youtube'a giriyorum.
 8)
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #179 : 31 Ağustos 2010, 01:58:13 »
Brülörler hakkında son güncelleme:
Maalesef gaz giriş borularını düzgün bir şekilde sabitleyemediğimi, tasarımın en başından bir hata yaptığımı farkettim. Ancak ve ancak bir torna işi ile çözülebilecek problemimi sanayide bunlara zaman ayırcak tornacı olmamasından dolayı halledememekteyim. Bekleyen arkadaşlardan çok özür diliyorum, ancak bir torna atölyesinde ustanın başında beraber çalışarak düzeltebileceğim sorun turizm sezonunun bitmesini bekleyecek.

Tekrar kusuruma bakmayın  :-[

Kipmen Sanat web sitesi