Bıçak Sanatı - Forum

Doğada, Zor Koşullarda Yaşamı Devam Ettirme Teknikleri

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Doğada, Zor Koşullarda Yaşamı Devam Ettirme Teknikleri
« Yanıtla #160 : 04 Eylül 2012, 18:17:44 »
Yok muhterem, söğüt aspirinin daldaki beleş hali diye söylüyorum yoksa evvelallah varsa bize fren yaptıracak şeyler lazım da...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #161 : 04 Eylül 2012, 18:28:06 »
Kurtlara karşı bildiğiniz iyi bir savunma sistemi var mıdır?

http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/dagmat/
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
« Yanıtla #162 : 04 Eylül 2012, 18:37:40 »
Kangal, akbaş, karabaş.   ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #163 : 04 Eylül 2012, 18:43:15 »
8 otomatik 14lü olmadı ağacacıkıp uyumak birde akbaş bu konuda kangaldan daha iyi ama eğitilmesi cok zor o sizi eğitmeye çalışıyor bir müddet sonra. :D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #164 : 04 Eylül 2012, 21:17:44 »
Bu kurtlara kangal akbaşta çare olmaz heralde  ;D

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #165 : 05 Eylül 2012, 00:14:08 »
Söğüt yaprağı fren sistemi gibidir ustam. Biraz çiğnersen voltajı düşürmene yardım eder. Ama elektiriği kesmeye yetmez:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
« Yanıtla #166 : 05 Eylül 2012, 09:09:12 »
Hey maşallah!  8)  Kurt olduğunu bilmesem sevimli diyeceğim ama...  ::)

Bu kurtlara kangal akbaşta çare olmaz heralde  ;D

Namık Kemal
Instagram'da ben

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #167 : 06 Eylül 2012, 04:15:05 »
evet sevimli hayvan babanemin kılığına girse yerdim şahsen sonra o da beni yerdi desem gecenin bu vakti mesaj yazmak yerine uyuyo olmam gerektiğini çokmu belli ederim  ;D

ATRIŞBA

• *
  • 19
  • Recep SAK
  • Meslek: işgeliştirme m.d
  • Yer: Türkiye- Sakarya- Hendek
« Yanıtla #168 : 12 Eylül 2012, 13:29:11 »
Merhaba arkadaşlar,
Yararlı olabileceğini düşündüğüm bir link paylaşıyorum.   http://www.adrenalinoutdoor.com/content59/Faydali-Bilgiler
Recep SAK

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #169 : 24 Ekim 2012, 23:36:29 »
Size yaninizda tasimak icin harika bir ates baslatan önereyim .magnezyum  hazir magnezyumlu çakmaktaslarindan degil  matbaalardan alacaginiz magnezyum klise hurdasi cok iyi is gorecektir bicakla kaziyarak biraz talas cikardiginiz zaman olabilecek en iyi ates baslatanlardan birine. Sahipsiniz demektir.firesteel kullanimindada surekli yapilan bir yanlis var bicagi firesticke hizlica degil yavasca surmelisiniz ,hatta tutusturmadan birazkazinti biriktirebilirseniz fevkalade olur  .
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
Ynt: Ynt: Doğada tek başına dağ evi (survival belgesel)
« Yanıtla #170 : 10 Aralık 2012, 12:22:45 »
Aynen eskiden hayvanların arka bacak diz ekleminde olan astragalus kemiği kullanırlarmış. Süper dikkat

Rulman yerine firesteel tabiki daha kolay ama rulman daha ucuz ve havalı  ;D  Resimdekini bilmiyorum ama 1cm çapı olan bir rulman çok ağır olmaz sanırım.

Bu kemiğin türkçesi Aşık'tır.Eskiden bu kemik ile oyunda oynarlarmış.

Saygılar...

hatta sole diyeyim su anda uzak doguda cinde hala oynanir ve en makbulu kurt kemigi dir o yuzden cinin komsusu bazi turki cmhriyetlerde yakin koylerdeki kopekler cogunlukla 3 bacakli oluyo : )  (cine kurt kemigi diye kakaliyorlar)
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
« Yanıtla #171 : 19 Aralık 2012, 00:25:19 »
Hayatı idame malzemesi deyince bir çok insanın listesinde 1. sırada bıçak vardır ama benim battal boy çöp torbasına saygım çok çok arttı.

Bir süredir Katar'dayım. Buralarda son günlerde sık sık yağmur yağdı. Bir kaç gece önce, yağmur ince ince atıyorken tedbirimi alıp su geçirmez outdoor montumla dışarı, alışverişe çıktım. Dönüşün son yüz metresinde yağmur öyle bir azdı ki pantolonum tamamen ıslandı. Arazi eğimli falan olsa herhalde sel falan da olurdu. Eğer Arap yarımadasının ıssız bir düzlüğünde aynı akşam saatlerinde böyle bir yağmura tedbirsiz yakalanıp ıslansaydım hipoterminin çok sağlam bir sillesini herdim diye düşünüyorum.

Demem o ki, önyargı diye adlandırdıklarımız çok zaman cahilin varsayımından başka bir şey değil. Eğer amaç tedbir ise beklenmeyeni beklemek gerek.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #172 : 19 Aralık 2012, 00:27:44 »
Hayatı idame malzemesi deyince bir çok insanın listesinde 1. sırada bıçak vardır ama benim battal boy çöp torbasına saygım çok çok arttı.

Bir süredir Katar'dayım. Buralarda son günlerde sık sık yağmur yağdı. Bir kaç gece önce, yağmur ince ince atıyorken tedbirimi alıp su geçirmez outdoor montumla dışarı, alışverişe çıktım. Dönüşün son yüz metresinde yağmur öyle bir azdı ki pantolonum tamamen ıslandı. Arazi eğimli falan olsa herhalde sel falan da olurdu. Eğer Arap yarımadasının ıssız bir düzlüğünde aynı akşam saatlerinde böyle bir yağmura tedbirsiz yakalanıp ıslansaydım hipoterminin çok sağlam bir sillesini herdim diye düşünüyorum.

Demem o ki, önyargı diye adlandırdıklarımız çok zaman cahilin varsayımından başka bir şey değil. Eğer amaç tedbir ise beklenmeyeni beklemek gerek.

katarın bu mevsimde yamurları meşhurdur bir akşamda tünel inşaatının komple dolduğunu bilirm :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
« Yanıtla #173 : 19 Aralık 2012, 00:41:38 »
Demek ki doğada öyle fazlaca çukur yerleden kaçınmak gerek.  8)
Namık Kemal
Instagram'da ben

alim hakkı

• 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
« Yanıtla #174 : 19 Aralık 2012, 09:41:54 »
diğer cevaplarda varmı bilmiyorum ama bi kaç şeyde ben paylaşayım doğayla mücadele ile ilgili
-hayatta kalmak için ateş bıçak su yeterli azami düzeyde tabi sonra gıda barınmada geliyo
-ateş için bir çok yöntem var isveç çukuru kurutma askılığı v.b odunun cinsine miktarına durumuna göre değişiyo bulursam resimleri koycam
-su için prezervatif hayati öneme sahip bi adet prezervatif 3 litre su alabiliyor içine ayrıca su bulunamayan ortamlarda ağaç veya bitkiyi kapatacak şekilde yani dalları yaprakları içine alarak yerleştirdiğimizde bitkinin yaptığı fotosentez sayesinde su elde edilebiliyor  yine aynı şekilde çöp torbası
-barınmak için sera naylonu mükemmel bi nesne ama elimizde yok buna en yakın kullanabileceğimiz ve doğada bulunan şey çam iğnesi yani yaprağı çam yaprakları barınak yatak yapımında harika bir malzeme ayrıca giysimizin içindede yalıtım amacıyla kullanabiliriz -sıcak bi durumda üstümüzü yani vücudumuzu tamamen kapatmamız önemli sıcak hissederiz tabiki ama nemin daha uzun süre vücudumuzda kalmasını sağlarız yine sıcak havalarda ağzımızı ve burnumuzu kapamamızda yararımıza olur sıcak havalarda hareket edeceksek yürüyüşümüz sallanarak olmalı yani biraz sarhoş gibi ama bunu vücudumuzu kasarak değil tam tersine elimizden geldiğince serbest bırakarak yapmalıyız
--yaralanmalı durumlar açık yaralar çok tehlikeli uzun müddet kalınacaksa enfeksiyon riski yükseliyor bu durumda biraz canice ve abartılı gelebilir ama yarayı dağlamak en uygun çözüm
-ve son olarak çoğumuzunda biliyodur ama dile getireeyim ıslak odunun dumanı kuru odundan 8-10 kat daha fazla çıkar yani bi yerlere haber vermek yerinizi belli etmek istiyorsanız ıslak veya yeşil canlı odun yakmak  yararınıza
-ha aklıma gelmişken soğuk havalarda bataryalar piller donar bunu çok kere tecrübe etmiş biriyim bunun önüne geçmek içinde cihazlarımızı pillerimizi vücudumuzda koltuk altında veya boynumuza asıp içimize koyduğumuz kılıfta taşımamız yararımıza
valla dilim döndüğünce anlattım hata varsa affola(bu anlattıklarımın hepsi tarafımdan eğitimlerde operasyonlarda tecrübe edilmiştir aklıma gelen oldukça devamını getiririm)
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
« Yanıtla #175 : 19 Aralık 2012, 12:36:29 »
Konuyu murdar edersem kusuruma bakmayın ama ucuz yollu, çok gözlü bir molle pack bakıyorum. 200 gibi rakamlar gördüm fazla geldi şöyle 70-80 gibi rakamlara bulma şansım var mıdır?
Namık Kemal
Instagram'da ben

alim hakkı

• 149
« Yanıtla #176 : 19 Aralık 2012, 13:17:01 »
Konuyu murdar edersem kusuruma bakmayın ama ucuz yollu, çok gözlü bir molle pack bakıyorum. 200 gibi rakamlar gördüm fazla geldi şöyle 70-80 gibi rakamlara bulma şansım var mıdır?
hocam biraz alakasız cevap olcak ama izmir-eski foçada komando kursu var ve dolaylı olarak bayada bi askeri malzeme üreticisi en son durumu bilmiyorum ama ben tahminen bi sene öncesinde ordaydım ve çok güzel bi çanta almıştım yanındada camel bag(;kendinden hortumlu su çantası)almıştım totalde toplam 110 tl vermiştim çanta baya iyiydi ayrıca parçalanabilir olması güzeldi sanırım toplamda 6 parçaya ayrılıyodu 90  litrelikti sanırsam baya büyüyodu yani tüm parçaları dahil koyacağım eşyaya göre ayarlıyodum varsa tanıdık izmirde baktırmanızı tavsiye ederim
bide önerim olcak ne alırsanız nerden alırsanız nalın önce biraz ağırlık ve eşya koyarak denemeniz çok önemli çünkü vücut tipleri çok fark ediyo böyle büyük çantalarda mesela ben ortalama 40 -50 kg yüklüyodum ve baya rahat taşıyodum arkadaşım da aynı kilo sırt ağrısı yapıyodu iyi bi seçim yapmak gerekiyo...
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
« Yanıtla #177 : 19 Aralık 2012, 13:39:03 »
Ben günlük kullanımım için arıyorum da. laptop artı kablo, adaptör vb. zamazingolar için. Bazen bir göze mont kazak gibi bir kaç kıyafet de doldurmak gerekebiliyor. Bu güne kadar gördüğü azami ağırlık 12 kg olmuştur ama bunu yılın belki 360 günü kullanacağım. Benim aradığım boy 40 litre gibi bir şey olsa gerek.
Namık Kemal
Instagram'da ben

alim hakkı

• 149
« Yanıtla #178 : 19 Aralık 2012, 13:46:47 »
Ben günlük kullanımım için arıyorum da. laptop artı kablo, adaptör vb. zamazingolar için. Bazen bir göze mont kazak gibi bir kaç kıyafet de doldurmak gerekebiliyor. Bu güne kadar gördüğü azami ağırlık 12 kg olmuştur ama bunu yılın belki 360 günü kullanacağım. Benim aradığım boy 40 litre gibi bir şey olsa gerek.
anladım hocam benimki biraz avcılık kampçılık olarak kaçıyo

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #179 : 19 Aralık 2012, 17:36:29 »

Eylem hocam, ben Eminent'in COMO serisinden computer backpack kullanıyorum. http://www.eminent.com/origin/eng/product_show.php?mno=2&bno=4&sno=25&pno=81 en baştaki. Arka bölmelerde 15" laptop, mouse ve güç kaynağı artı doküman vs. taşıyorum (bazen çift laptop da taşıyorum). Orta bölme günü birlik iş seyahatlerinde bir takım iç çamaşırı, çorap ve gömlek ile bir yağmurluk alabiliyor. En ön gözlerde de diş fırçası vs. seyahat malzemesi için yer var. Omuz askılarında telefon için yer var ama telefonun akıllı cinsten değil bar tipi olması lazım.

Metroda bulunabiliyor ama her zaman değil.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce