Bekir beyin bu yarisma icin yaptigi hacivatli bicak - ben de bu isten anliyorsam - benim gonlumde birincidir arkadas. Bursali ustalar - sagolsunlar - ama - dunyada ne oldugunu bilmeden , bu isin ustalari ne yapiyor bakmadan, yirmibirinci yuzyilda bicak nasil oluyor diye iki internet sayfasi acmadan - o b.ktan fransiz paslanmazindan istedikleri sacmaligi , istedikleri gibi yapabilirler. Bundan sonra da o bicak dedikleri seyleri yirmi liraya satip , sonra da "para kazanamiyoruz - bu sanat , bizimle olmek uzere "filan diye zirlamasinlar. Bursada , bicakcilar carsisinda , bir koca gun dolastim , gordugum yuzlerce sozumona bicagin bir tanesine 10 lira bile vermek gelmedi icimden.
Isteyen istedigi gibi anlayabilir , istedigi yere cekebilir. " bu adamlar ailelerine bu sekilde bakabiliyor" diyebilir , ama tartisilan sey sanatsal bir yarismadir , ve yine kimse kusura bakmasin ama moganindan borasina . bursasindan yataganina Turkiyede bu is ikinci sinif ustalarin elindedir ve bu forumda 2 senede bu sozumona ustalarin yaptiklarinin kat kat ustune gececek isler uretilmistir. Hersey aciktir , gittik gorduk.Gorunen koy kilavuz istemez.