Bıçak Sanatı - Forum

BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...

Ynt: BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...
« Yanıtla #20 : 06 Nisan 2011, 20:21:14 »
Öncelikle Merhaba, hoşgeldiniz. Başlangıç güzel olmadıysada görünen o ki sonrası güzel gelecek. Bu nedenle başlagıç kısmına hiç takılıp kalmaya gerek yok. Hırslı olmadığınız halde sizin için "hırslı" nitelemem biraz yersiz olmuş bu nedenle bende sizden özür dilerim.
Nedim bey hem duyarlılığınız hemde sonraki yaklaşım biçiminizden ötürü saygı duydum size. Ülkemizde alışık olduğumuz davranış tarzı ne yazık ki böyle değil, bu tür durumların arkasından böyle bir gelişimi yakalamak kişisel komplekslerden uzaklaşmış olmayı gerektiriyor. Size teşekkürümün asıl nedenlerinden biri de buydu. Tekrardan hoşgeldiniz diyorum, saygılar, sevgiler.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #21 : 06 Nisan 2011, 21:18:15 »
Nedim bey hem duyarlılığınız hemde sonraki yaklaşım biçiminizden ötürü saygı duydum size. Ülkemizde alışık olduğumuz davranış tarzı ne yazık ki böyle değil, bu tür durumların arkasından böyle bir gelişimi yakalamak kişisel komplekslerden uzaklaşmış olmayı gerektiriyor.

bu "kaliteli" tavrınızdan dolayı, ben de size içten ve samimi bir hoşgeldiniz diyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #22 : 20 Mayıs 2011, 01:13:43 »
Yarışma sonuçlanmış bu arada. İnternetten haber fotoğraflar bulunabilir.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #23 : 20 Mayıs 2011, 09:17:58 »
bir tane foto görebildim ben. sitelerinde detaylı bir sonuç yer almıyor henüz...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #24 : 20 Mayıs 2011, 09:21:36 »
Bıçakları gösteren doğru düzgün bir fotoğraf yok...

Saygılar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #25 : 20 Mayıs 2011, 09:42:40 »
bursa belediyesinin sitesinde bile yok ben baktım
yani sansasyonel bir olay olsa boy boy fotolar olurdu herhalde :(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #26 : 20 Mayıs 2011, 16:47:54 »
hiç bakmanıza gerek yok çünkü tam bir fiyasko emre bey katılım için ne demişti BURSA BICAKLARI adı olacak diye evet bursalılar kötüde olsa 1. ve 2. oldular dışarıdan katılanlar ise ne kadar iyi ve kaliteli olsa bile en fazla 3. oldular kötüler 1. oldular Bekir bey konuya yakından hakim durumda ödül törenine katıuldılar

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #27 : 20 Mayıs 2011, 17:02:48 »
resimlerin neden olmadığı belli hayırlısı olsun bakalım ama burası türkiye yapılanda gidişata uygun yani hayırlısı ile düzelir diyelim
demekki biz bu işi daha iyi yapıyoruz demek için kendi ustalarını seçmiş arkadaşlar
kutluyorum
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #28 : 20 Mayıs 2011, 22:08:04 »
Benim dikkatimi çeken bir iki şey oldu, "Bursayı anlatan objeler olmalı" maddesine uyan pek bir ürün göremedim. Demekki verdiği "his" ile anlatıyor Bursayı

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #29 : 20 Mayıs 2011, 22:56:41 »
Artık çoğu ihalemiz de sağolsunlar en iyi fiyatı veya hizmeti verene değil de kimi ne kadar iyi tanıdığına ya da kime ne kadar cukka çıkardığına göre filan verilmiyor mu? Hiç şaşırmadım  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #30 : 21 Mayıs 2011, 02:21:39 »
 Bekir beyin bu yarisma icin yaptigi hacivatli bicak - ben de bu isten anliyorsam - benim gonlumde birincidir arkadas. Bursali ustalar - sagolsunlar - ama - dunyada ne oldugunu bilmeden , bu isin ustalari ne yapiyor bakmadan,  yirmibirinci yuzyilda bicak nasil oluyor diye  iki internet sayfasi acmadan  - o b.ktan fransiz paslanmazindan istedikleri sacmaligi , istedikleri gibi yapabilirler. Bundan sonra da o bicak dedikleri seyleri yirmi liraya satip , sonra da "para kazanamiyoruz - bu sanat , bizimle olmek uzere "filan diye zirlamasinlar. Bursada , bicakcilar carsisinda , bir koca gun dolastim , gordugum yuzlerce sozumona bicagin bir tanesine 10 lira bile vermek gelmedi icimden.
 Isteyen istedigi gibi anlayabilir , istedigi yere cekebilir. " bu adamlar ailelerine bu sekilde bakabiliyor" diyebilir , ama tartisilan sey sanatsal bir yarismadir , ve yine kimse kusura bakmasin ama moganindan borasina . bursasindan yataganina Turkiyede bu is ikinci sinif ustalarin elindedir ve bu forumda 2 senede bu sozumona ustalarin yaptiklarinin kat kat ustune gececek isler uretilmistir. Hersey aciktir , gittik gorduk.Gorunen koy kilavuz istemez.

Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #31 : 21 Mayıs 2011, 02:31:33 »
Burak sen epeyce kızmışsın ::)..

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #32 : 21 Mayıs 2011, 02:40:47 »
Biraz sert oldu . farkindayim , ama daha ne kadar ucuz iscilige prim vererecegiz. bizde " erkek adam , sectigi kadinla . bir de yaptigi isle maruftur" derler . Senin ilk yaptigin bicaklardan biriyle agaclar parcalandi , bicagin ustundeki boya siyrildi sadece. Bunlar sadece kadinlar hamur kesebilsin diye birseyler yapabiliyor.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #33 : 21 Mayıs 2011, 06:50:24 »
Biraz sert oldu . farkindayim , ama daha ne kadar ucuz iscilige prim vererecegiz. bizde " erkek adam , sectigi kadinla . bir de yaptigi isle maruftur" derler . Senin ilk yaptigin bicaklardan biriyle agaclar parcalandi , bicagin ustundeki boya siyrildi sadece. Bunlar sadece kadinlar hamur kesebilsin diye birseyler yapabiliyor.
ıstısnalar kaıdeyı bozmaz ama belkı eskı usul  sıcak demır dövmesı olarak elı öpulecek utalar vardır (3-5 tane )ama ben kurban bayramlarında bıleme için dukan acarım yüzlerce bıcak gecer elımden gelen her  müşterı benım için araştıma konusudur acaba ne gelecek dıye bazen sandıklardan cokgüzel şeyler cıkar ama sımdıye kadar acıkcası benı etkıleyen modelı olsun üzerındekı ışlemelerı olsun  benı etkıleyen hıc bır bursa bıcagı olmadı . sen dedelerının yaptıgı(bursa bıcagı) ısımın arkasında bırşeyler yapmaya calışirsan onların senelerce önce yaptıklarını gecmeyı bırak anca 1 adım gerısınden takıp edersın
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #34 : 21 Mayıs 2011, 17:45:46 »
Merhaba sayın form üyeleri

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #35 : 21 Mayıs 2011, 17:49:33 »
Ben turgut aydemir tasarım yarışması av hançer kılıç gurubu birincisiyim yorumlarınızı bekliyorum

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #36 : 21 Mayıs 2011, 17:52:18 »
Merhaba sayın form üyeleri

Merhaba Turgut Bey, forumda tanışma kısmımızın linki aşağıda
http://www.bicaksanati.com/forum/merhaba/

buraya yeni bir konu açarak kendinizi tanıtabilirsiniz

birde ödül alan bıçağınızın yakın çekim fotolarını yayınlarsanız yada yayınlanan yerin linkini verirseniz daha iyi olur.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #37 : 21 Mayıs 2011, 17:55:49 »
İnternette aradım bıçağı ama fotografını bulamadım  :(

Kipmen Sanat web sitesi

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #38 : 21 Mayıs 2011, 19:12:54 »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #39 : 21 Mayıs 2011, 19:36:47 »
Hala bıçağın resmini bulamadım, sorun bende mi? Ne biçim yarışma düzenliyorlar yahu, kazananları en azından yarışma sitesinde gösterip afişe etmeleri gerekmez mi?  ::) Bu arada Süleyman Ustamı gördüm orada çok sevindim  :2up

Kipmen Sanat web sitesi