"Öyle sermestem ki bilmezem dünya nedir?" dedirtmiş Mecnun'a Fuzuli 'Leyla vü Mecnun' eserinde. Allah mekanını cennet eylesin Kazancı Bedih üstadımızdan dinledik.
Hakikaten o kadar sermestem, öyle hoşum. İnanılmaz ve beklentilerimin kat kat üzerinde iki gün yaşadım. Böyle bir misafirperverlik, böyle yiğitlik, böyle bir koca gönüllülük yok. Öncelikle o evin direği Hasan Amcamın ellerinden öpüyorum. Böyle evlatlar yetiştirdiği için bu organizasyonun kurucusudur. Ve sonra çok değerli ama ne acıdır ki hiçbirimizin isimlerini hatırlamadığı genç arkadaşlar çok büyük bir övgüyü hak ediyorlar. Hiç biri bir saniye durmadı. Her şeye koşturdular. Bir arkadaşın dediği gibi, kendi çayımızı bile dolduramadık.

Misafir grupla ilişkileri dolaylı olduğu halde ne bir bıkkınlık ne bir asık yüz görmedik. Yüzleri hep güldü ve hep kibarlardı. Her şeyin kusursuz olmasını sağladılar. Sağolsunlar, varolsunlar.
Burak ve Murat Balıkçı kardeşler. Bu adamlar deliler

Arkadaş o kadar enerjiyi nereden buldunuz? Hep yanımızdaydılar, ilgi ve alakayı hiç kesmediler. Hep bir sohbetin, bir çalışmanın içindeydiler. Bu arada da bütün işleri hallediyorlardı. İkisini de hürmetle selamlıyorum.
Ve misafirler, bizler. Biz de güzeldik.

Turgut Aydemir ustamız, Rasim Örnek ustamız, Sefa Çabuk ustamız, icabetiyle bizleri onurlandıran Kemal Elitemiz ustamız. Hocalarımız. Çok şey anlattılar, çok şey öğrettiler. Biraz kahrımızı ve şımarıklıklarımızı çektiler. Var olsunlar.
Benim için ayrı bir önemi daha var. Hevesimizi almak için dövdüğümüz (ben, Mehmet Renas, Aykut Yaren ve bir kaç arkadaş) civa çeliğini bir noktadan sonra Turgut Aydemir usta dövmeye başladı bir bıçak profili çıkarmaya başladı. Dövmeyi bitirdi, bant zımparada profilin ince ayarını verip bitirdi. Bu geleneksel Bursa bıçağı formunda profili bana hediye etti. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Pazar günü çeliğin suyunu vermesi için usta ararken Turgut Usta Sefa Hocamda karar kıldı. Portakal kabukları eşliğinde (!) ısınan çeliğimin suyunu Sefa Usta verdi. Martemperleme denilen değişik bir yöntemle yaptı. Çelik çok güzel bir sertlik aldı. Bu bıçağın ağız açma, kabza takma vs. işlerini ben yapacağım. Umarım bu seviyeye uygun bir netice ortaya çıkarırım. Ömür boyu yanımda tutacağım ve aktif olarak kullanacağım bir bıçak olacak. Turgut Aydemir ustama çok çok teşekkür ediyorum.
Emeği geçen herkese selam olsun.