Bıçak Sanatı - Forum

''KÜTAHYA BULUŞMASI'' GERÇEKLEŞTİ BİTTİ :) TEK BAŞLIK FOTOLAR VİDEOLAR..

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
           Neye kıyamadı kazma sapına mı?

Süper!  :D :D :D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ya benim fotoğraflar çok kötü kaldı senin çektiklerinin yanında. Ben gördüğüm bütün fotoğrafları bir yerde topladım. Bizim çektiklerimizde var. İsteyenler toplu halde indirebilir hem.

https://goo.gl/photos/xGAiDbwdKvuo3JrV7 link bu

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
"Öyle sermestem ki bilmezem dünya nedir?" dedirtmiş Mecnun'a Fuzuli 'Leyla vü Mecnun' eserinde. Allah mekanını cennet eylesin Kazancı Bedih üstadımızdan dinledik.

Hakikaten o kadar sermestem, öyle hoşum. İnanılmaz ve beklentilerimin kat kat üzerinde iki gün yaşadım. Böyle bir misafirperverlik, böyle yiğitlik, böyle bir koca gönüllülük yok. Öncelikle o evin direği Hasan Amcamın ellerinden öpüyorum. Böyle evlatlar yetiştirdiği için bu organizasyonun kurucusudur. Ve sonra çok değerli ama ne acıdır ki hiçbirimizin isimlerini hatırlamadığı genç arkadaşlar çok büyük bir övgüyü hak ediyorlar. Hiç biri bir saniye durmadı. Her şeye koşturdular. Bir arkadaşın dediği gibi, kendi çayımızı bile dolduramadık.  :) Misafir grupla ilişkileri dolaylı olduğu halde ne bir bıkkınlık ne bir asık yüz görmedik. Yüzleri hep güldü ve hep kibarlardı. Her şeyin kusursuz olmasını sağladılar. Sağolsunlar, varolsunlar.

Burak ve Murat Balıkçı kardeşler. Bu adamlar deliler  :D Arkadaş o kadar enerjiyi nereden buldunuz? Hep yanımızdaydılar, ilgi ve alakayı hiç kesmediler. Hep bir sohbetin, bir çalışmanın içindeydiler. Bu arada da bütün işleri hallediyorlardı. İkisini de hürmetle selamlıyorum.

Ve misafirler, bizler. Biz de güzeldik.  O:-) Turgut Aydemir ustamız, Rasim Örnek ustamız, Sefa Çabuk ustamız, icabetiyle bizleri onurlandıran Kemal Elitemiz ustamız. Hocalarımız. Çok şey anlattılar, çok şey öğrettiler. Biraz kahrımızı ve şımarıklıklarımızı çektiler. Var olsunlar.

Benim için ayrı bir önemi daha var. Hevesimizi almak için dövdüğümüz (ben, Mehmet Renas, Aykut Yaren ve bir kaç arkadaş) civa çeliğini bir noktadan sonra Turgut Aydemir usta dövmeye başladı bir bıçak profili çıkarmaya başladı. Dövmeyi bitirdi, bant zımparada profilin ince ayarını verip bitirdi. Bu geleneksel Bursa bıçağı formunda profili bana hediye etti. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Pazar günü çeliğin suyunu vermesi için usta ararken Turgut Usta Sefa Hocamda karar kıldı. Portakal kabukları eşliğinde (!) ısınan çeliğimin suyunu Sefa Usta verdi. Martemperleme denilen değişik bir yöntemle yaptı. Çelik çok güzel bir sertlik aldı. Bu  bıçağın ağız açma, kabza takma vs. işlerini ben yapacağım. Umarım bu seviyeye uygun bir netice ortaya çıkarırım. Ömür boyu yanımda tutacağım ve aktif olarak kullanacağım bir bıçak olacak. Turgut Aydemir ustama çok çok  teşekkür ediyorum.

Emeği geçen herkese selam olsun.
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2015, 00:29:55 Gönderen: Metin KILIÇ »

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Arkadaşlar ancak kendime gelebildim halen Kütahya'dayım sanki  çok  değerlik ve bir o kadar mütevazi minik kardeşlerim Murat ve Burak balıkçıya Musta kadir Erdoğan'a  Hasan Hüseyin kardeşime  ve bizlere hizmet  eden  isimlerini bilmediğim çok dinamik ve genç kardeşlerime çok çok teşekkürler. Bizlere muhteşem bir hafta ikramında bulundular  :2up :2up :2up :2up Bu toplantıya iştirak edenler için mükemmel bir buluşma olduğu sanıyorum çok bilgi alışverişi yapıldı umarım herkeze faydalı olur  ;D Ben bu buluşmanın onur konukları olarak çok değerli büyük üstat  Sayın  Kemal Elitemiz abime ve Salim türk kardeşim çok teşekkür ediyorum iyi sizleri tanımak  sizlerle muhabbet çok hoşdu. Tabiki diğer değerli ustalar ve arkadalar alınmasın hepin benim için çok değerli  ve  çok özelsiniz ama ben bu toplantını  onur konukları olarak bunları seçtim. evet toplatıda çok güzel işiler çok güzel derser oldu umarım herkez bir şeyler kapmıştır. Ha bu arada arkadaşlarımızın ağızı çok sıkı şu portakal kabuğu sırı pardon sırmıydı   :'( :'( her neyse ama çok iyiydi ;D ;D umarım efsane olur  ;D ;D  Fotoğraflar içi Cihan ve Ali kardeşime de  çok çok teşekkürler  :2up :2up :2up Umarım en kısa zamanda tekrar böyle bir etkinlikte buluşuruz. Şapka ve kalem  meselesi Ben ve Şahin Öz kardeşimin fikri idi beğenmenize çok sevindim  ;D Değerli arkadaşlar sizler daha da iyileri hak ediyorsunuz  hepinize  çok teşekkürler.Bu arada büyük balıkçı mütavazi gönlü büyük insan Babaya da çok çok teşekkürler ellerinden öpüyorum ulu çınar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Allah razı olsun Abi mahcup ettin beni. Uzun yol araç kullanmak çok yorduğu için Metin arkadaşımız sağolsun o olmasaydı zor gelirdim. Asıl benim için siz değerli ustalarımız, arkadaşlarımızla yüz yüze gelip sohbet etmek onurdur. Her bir arkadaşımız ve ustamız ile sohbet etmek veya sohbetlerini dinlemek ayrı bir keyif oldu. Kaldı ki üzerine birde ustalarımızın çalışmalarını seyrettik. Çalışmaları seyretmek bana  cesaret ve bu işi daha çok sevmemi sağladı. Gözüm daha çok arkadaşı aradı. İnşallah ileri zamanlarda katılım artar ve daha çok arkadaş ile bir araya geliriz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Koşullarımı denkleştirip gelemedim ama büyük bir organizasyonu yine ıskaladım. O bakımdan kendimi tebrik ediyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Koşullarımı denkleştirip gelemedim ama büyük bir organizasyonu yine ıskaladım. O bakımdan kendimi tebrik ediyorum.
+1
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
Turgut Aydemir ustanın hediye ettiği civa çeliğinden bıçağın yapım süreci. Fotoları tam yükleyemedim sonra eklerim. İşte bıçak. Geleneksel bir Bursa bıçağı formu.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
Metin abi bunu ayrı bir konuda paylaşmalısın bence.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
+1
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
 :'( :'( kaçtı güzelim etkinlik.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930

Ayrı bir başlık açacağım da hangi kategori altında yazsam bilemedim.

Ayrı bir başlık açacağım da hangi kategori altında yazsam bilemedim.
Bıçakçılık.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
+1

Abi ben alırdım seni Isparta'dan :)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
arkadaşlar kaciranlar üzülmesın eyer kabul edersenız seneye daha kapsamlı bir organızasyon düşünüyoruz :D :D
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
arkadaşlar kaciranlar üzülmesın eyer kabul edersenız seneye daha kapsamlı bir organızasyon düşünüyoruz :D :D

insallah usta cok güzel olur neden olmasin ama her sey nasip
tüm fotoğraf paylaşan arkadaşlara sonsuz  teşekkürler :2up :2up :2up

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
kokoreç de olacak mı ustam  :)  Şaka bir yana inşallah tekrarı bir etkinlikte aranızda olmayı çok istiyorum.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Muhammed yildiz

• *
  • 7
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: Kütahya
Herkese merhaba. Ben anladigim kadariyla çoğu kişi kütahyada ilk defa yüzyüze  karşilaşti. Gerçekten orada cereyan eden samimiyet ve dostluk havasi çok güzeldi. Hepinizin yüreğine ve ayağina saglik teşekkür ederiz.

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
Oo muhammet kardesim hosgeldin ;D kendi adima evet forumdaki herkezle  ilk defa yüzyüze karşılaştım, buna vesile oldugunuz icinde size cok cok tesekkurler. Bu arada biz seni cok iyi tanıdik ama forumdaki değer arkadaşlarda tanısın merhaba bolumunde kendini tanıt istersen gelenekleri bozmayalım :))

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Muhammet hoşgeldin. Bizde arkanızdan konuşup atıp tutuyorduk öyle. Baskın yemiş gibi olduk  ::) Üstat tekrardan teşekkürler. Erdoğan sana da ayriyeten teşekkür ederim hem fotolar hem güzel muhabbetin için kardeşim.

Ya bu arada bazı arkadaşlar elimde patlayan şişeden hiç bahsetmemiş. Öyle hemen unutuldu gitti olmasın araya kaynamasın. O atölyeye gidilecek. Tarafım memnun edilecek arkadaş :)

Son olarak Turgut Ustamın çırağı resmi olarak ben değil miyim. Usta elini kime öptürmüş ise çırak o dur. Bu tanımlamaya göre çırak ben oluyorum. Varsa başka Turgut ustamın elini verdiği çıksın konuşalım.
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2015, 09:31:14 Gönderen: atikmehmet »
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com