Bıçak Sanatı - Forum

''KÜTAHYA BULUŞMASI'' GERÇEKLEŞTİ BİTTİ :) TEK BAŞLIK FOTOLAR VİDEOLAR..

Merhaba Arkadaşlar kütahya buluşması o kadar harikaydıki bu duyguları anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor bize gönüllerini açan murat ve burak kardeşimize ve bu işte ağabeylik yapan sefa hocamıza  rasim abimize  ve aramıza katılarak bizi onurlandıran kemal elitemiz abimize ve gönül sıcaklığıyla katılan diğer değerli arkadaşlarıma benide  aralarına aldıkları için çok teşekkür ederim,(yanlız portakal kabuğu meselesi unutulmasın sefa hocam) ;)

Portakal kabuğu detayını herkese vermeyelim Ustam, biliyorsun bazı meslek sırları sır olarak kalmalı  ;) Çok öğrenmek isteyen olursa bir sonraki etkinliği kaçırmasınlar.

Merhaba Arkadaşlar kütahya buluşması o kadar harikaydıki bu duyguları anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor bize gönüllerini açan murat ve burak kardeşimize ve bu işte ağabeylik yapan sefa hocamıza  rasim abimize  ve aramıza katılarak bizi onurlandıran kemal elitemiz abimize ve gönül sıcaklığıyla katılan diğer değerli arkadaşlarıma benide  aralarına aldıkları için çok teşekkür ederim,(yanlız portakal kabuğu meselesi unutulmasın sefa hocam) ;)

ustam seninle vakit geçirmek sohbet etmekte çok keyifliydi iyiki varsın ellerinden öperim birde tesçilli çırağınım artık bunuda unutmayalım :)

Sen hangi ara tescilli çırak oldun, Ustan sana "çırak adayı" oldun dedi unutma  >:D

Cihan fotoğraflar nefis olmuş. Bu vesileyle tüm fotoğraf paylaşan arkadaşlara teşekkürler  :2up

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Cihan fotoğraflar nefis olmuş. Bu vesileyle tüm fotoğraf paylaşan arkadaşlara teşekkürler  :2up

hocam o araba ampulünü vurunca terfi ettim   8)

Ampul bıçağı kurtarmana yaramış, çıraklık işi başka. Turgut Usta söyler nasıl olsa.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Fotoğraflar harika  :2up

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
Fotoğraflar harika  :2up
Salim abi senin fotoğraflarıda bekliyoruz :)
Sağolasın Sefa abi, bir dahaki buluşmada kısa film tarzında birşeyler yapmak istiyorum belki 2. bir tatara etkinliğide olur :)

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya

Portakal kabuğu detayını herkese vermeyelim Ustam, biliyorsun bazı meslek sırları sır olarak kalmalı  ;) Çok öğrenmek isteyen olursa bir sonraki etkinliği kaçırmasınlar.

Haydi ustaların sırrını ben açık edeyim :) Portakal Antalya portakalı olacakmış,ağacından koparılan portakal 2 gün buzlukta dinlendirilkten sonra 3 günde güneşte bekletilecekmiş,daha sonra 4 parça kesilip üzerine biraz tuz döküldükten sonra ikisi düz ikisi ters olacak şekilde kor ateşe atılacakmış.. :)

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
Peki sefa hocam (PORTAKAL KABUĞUNU ) olayını aramızda meslek sırrı olarak tutalım etkinliklere kim katılırsa ışıl işlem sırasında ki sırrı orada öğrensin.(sefa hocam ben bu mehmet arkadaşımıza çırak aday adayı olabilirsin dedim geldiği noktaya bak demek birde kalfa oldun desek ne olur düşünemiyorum.?

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
15.yy da Osmanlıda yapılan yöntemi gerçekleştirdik kabuklarla gerçekten inanılmazdı.  :P >:D

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
abiler bu kabuk mevzusunu çok ballandırmasak acayip merak ediyorum zaten, gelmeye niyetim vardı ERZURUM dan gelmeye ama nasip olmadı

ayrıca fotoğraf, video paylaşarak bizi de bu sevince ortak eden herkese çok teşekkürler...
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa

Çok güzel bir buluşma olmuş bir sonraki sefer katılmak dileğiyle  :)
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2015, 20:19:32 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ

İyi niyetlerin şüphem yok ama bu demircilik olarak olmaması gereken foto.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ

Murat Hocam haklısın keser ama ne yaparsın elde sadece o vardı  ;)

Peki sefa hocam (PORTAKAL KABUĞUNU ) olayını aramızda meslek sırrı olarak tutalım etkinliklere kim katılırsa ışıl işlem sırasında ki sırrı orada öğrensin.(sefa hocam ben bu mehmet arkadaşımıza çırak aday adayı olabilirsin dedim geldiği noktaya bak demek birde kalfa oldun desek ne olur düşünemiyorum.?
Turgut Ustam çok yüz verdin ondan böyle oldu, kulağının tozunu alacaktın ki bak nasıl olurdu şimdi  ^-^

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
turgut usta ben anlamam bursa bana çok uzak değil her hafta çıkar gelirim ister kulak tozu al ister çalıştır .birdahaki etkinlikte elimi bir işe sürmem yan gelir yatarım usta ben terfi ettim dövme işinde ve atıcılıkta kendimi ıspatladım ben  :D :D

turgut usta ben anlamam bursa bana çok uzak değil her hafta çıkar gelirim ister kulak tozu al ister çalıştır .birdahaki etkinlikte elimi bir işe sürmem yan gelir yatarım usta ben terfi ettim dövme işinde ve atıcılıkta kendimi ıspatladım ben  :D :D
Hadi buyur bakalım Ustam  ::) pabuç gibi dil....

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
Etkinlikte dövülen bıçaklarda paylaşılır sanırım :D Biri benim dövdüğüm ısıl işlem işi var sırada.Haftaya ancak biter :2up

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
güzel bir etkinlik olacağı belliydi zaten belirttiğim gibi karılmam olanaksızdı. Cihan hocam fotoğraflar çok hoş en iyisi sizin çektikleriniz gibi duruyor. Ayrıca mini belgesel fikri de çok hoş
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Hadi buyur bakalım Ustam  ::) pabuç gibi dil....

Ben Turgut ustamıza kazma sapını gösterdim al eline diye ama kıyamadı herhalde  :D

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
           Neye kıyamadı kazma sapına mı?