Bıçak Sanatı - Forum

ocak - gaz betondan bir saatte ocak yapımı

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: ocak - gaz betondan bir saatte ocak yapımı
« Yanıtla #80 : 05 Aralık 2014, 15:32:17 »
Hocam kasmayın, soba kovaları çok ucuz. Hem bir tarafı zaten açık ve allta yada yanda bir de ufak deliği var, hem de tüp içindeki gazdan dolayı patlayıp gitme riski de yok. Ha doğru usullerle tüp de sorun olmayacaktır ama dediğim gibi kasmaksızın da kova çözümüyle de gidebilirsiniz.
Eylem abi soba kovası ucuz da kovayı para verip almam gerekiyor. ama tüp hazırda var. yenile doğalgaz geldiği için para da etmiyor boş tüp buralarda. o yüzden değerlendireyim gitsin. he kesmesiydi delmesiydi astarı yüzünü geçer ama, sonuçta bu bi hobi.. ona bakarsan elle bıçak yapımının da astarı yüzünü geçiyo :P
Onur Bey Bence Eylem ustanın anlatmak istediği bu değil.Biraz yanlış anlıyor olabilirsin.Tüpü değerlendireyim,ocak yapayım diye düşünürken,kesme anında olası bir patlamayla yaralanmayın,hatta canınızı tehlikeye atmayın,5-10tl verip alın bir soba kovası olsun bitsin demek istiyor.
Aynen öyle tehlikeli bir durum, soba kovası biçilmiş kaftan bu iş için

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #81 : 21 Aralık 2014, 20:41:31 »
Arkadaşlar ocak ve brülör yavaş yavaş oluşmaya başladı bi kaç resim çektim bende;

Şimdi soru şu:
 Bu brülörde meme olarak sanırım gazaltı memesi kullanılıyor. 1,2mm uygunmudur acaba?
 Gazaltı memelerinin diş ölçüsü standardını bilen varmı?
 Memenin olması gereken nokta hava deliklerinin ortasımıdır?
 Birde resimlerden gördüğünüz kadarıyla eksik yada yanlış yapılmış bi şey varmıdır?

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #82 : 26 Aralık 2014, 16:07:22 »
Buda brülörün bitmiş hali..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #83 : 26 Aralık 2014, 23:06:30 »
Brülörün delik çapında bende biraz deneme yanılma gerekmişti diye hatırlıyorum. Ne yalan söyleyeyim şimdikinin delik çapını da hatırlamıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #84 : 27 Aralık 2014, 10:05:06 »
0,8lik memeyle ilk deneme

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #85 : 27 Aralık 2014, 12:08:43 »
Bence bu iş görecektir. Havayı kısarak alevin renginin değişmesini de gözleyebiliyorsanız her şey tamam demektir. Ne de olsa sıcaklığın yettiği ölçüde fırının içine giren karışımın zengin olmasında yani yakıtın oksijene göre fazla olmasında fayda var.
Namık Kemal
Instagram'da ben

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #86 : 27 Aralık 2014, 13:36:14 »
hava ayarıyla oynayarak alev rengi değişiyor.. yalnız memenin konumu çok önemli değil sanırım çünkü memeyi ileri geri oynattığım zaman yanmada yada alevde herhangi bi değişiklik göremedim..

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #87 : 30 Aralık 2014, 12:07:14 »

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #88 : 11 Ocak 2015, 12:34:21 »
Eylem soba borusundan yaptığın ocağın resmi varmıydı varsa atarmısın,dilimleyerek yapmaya çalıştım fakat olmadı beğenmedim dilimlerin kenarlarını alçı ile kapatsam olurmu?

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #89 : 11 Ocak 2015, 12:58:08 »
Ocağın içini çok büyük yapmışsınız bu haliyle içinde kuzu bile pişer :D
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #90 : 12 Ocak 2015, 00:42:20 »
Yeni bir başlık açmaya gerek görmedim, umarım konuyu dağıtmış olmam.
Henüz su vermek için kendimi yeterli görmesem de, eğe vs. yumuşatmak için bu tip bir fırın yapmaya niyetim var.
Çünkü, mangalda yumuşattığım eğeyi, epey üstünde çalıştıktan sonra, sap kısmını matkapla delemeyince pek de yumuşatamadığımı anladım. Neyse, öğreneceğiz :)
Elimde iki tane alet var bu iş için.
Yaptığım araştırmalarda (Google'ın yalancısıyım ::)) birinin şaluma, birisinin de pürmüz olduğunu öğrendim.
Anladığım kadarıyla şaluma oksijenli işlemlerde kullanılan malzeme imiş. ::)
Şaluma piknik tüpüne takılabilir mi? Takabilirsek pürmüzden daha iyi bir sonuç alabilir miyim?
Normalde ben, pürmüz ile fırın yapmayı düşünüyordum. Ama, elimde daha detaylı olduğunu düşündüğüm bir alet varken neden kullanamıyorum düşüncesine kapıldım.

« Son Düzenleme: 12 Ocak 2015, 00:44:33 Gönderen: Kutsal »
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #91 : 12 Ocak 2015, 01:31:26 »
Eylem soba borusundan yaptığın ocağın resmi varmıydı varsa atarmısın,dilimleyerek yapmaya çalıştım fakat olmadı beğenmedim dilimlerin kenarlarını alçı ile kapatsam olurmu?

Güzel bir fotoğraf olmayabilir ama hemen tarif edeyim. Kısa bir borunun içinde boruyu bir kat kaplayacak kadar seramik battaniye var. Henüz bunun içini sıvamadım ama bu nedenle de güvenlik olarak fırın başında da maske takıyorum. Yani özel bir tasarımı yok.

-- o --

Şalümo küçük tüple de çalışır ama büyük tüpün verdiği basınçlar bunda alınmaz, dedantör ile sabit basınçlarda çalışma imkanı olmaz, ayrıca tüp daha çabuk biter. Büyük bir şalümo yada brülör falan çalıştıracaksanız büyük tüpten vazgeçmeyin.
Namık Kemal
Instagram'da ben

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #92 : 12 Ocak 2015, 11:08:33 »

Güzel bir fotoğraf olmayabilir ama hemen tarif edeyim. Kısa bir borunun içinde boruyu bir kat kaplayacak kadar seramik battaniye var. Henüz bunun içini sıvamadım ama bu nedenle de güvenlik olarak fırın başında da maske takıyorum. Yani özel bir tasarımı yok.

-- o --

Şalümo küçük tüple de çalışır ama büyük tüpün verdiği basınçlar bunda alınmaz, dedantör ile sabit basınçlarda çalışma imkanı olmaz, ayrıca tüp daha çabuk biter. Büyük bir şalümo yada brülör falan çalıştıracaksanız büyük tüpten vazgeçmeyin.
hıım bende kısa soba borusundan aldım gazbetonu dilim dilim kestim içine döşedim fakat dilimler arasında boşluk kalıyor daha değişik bir şey yapacağım bakalım bu akşam eve gidince fırsat bulur bulmaz.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #93 : 13 Ocak 2015, 10:48:34 »
 Merhabalar, benimde bu konudaki denemelerim devam ediyor. Son durumda tam boy bir gazbetonun icini L şeklinde oyup yanma noktasinı L Nin kisa kolunda yaparak uzun kolun yaklasik 30 cm lik bir bolumunde homojen bir ısinma sagladim. Bu bölgeye 3 noktadan actigim deliklerden termokupl ile ölcüm yaparak ısınmanin homojen oldugunu teyit ettim. Bıçaği yerlestirdigim nokta ile termokupl ayni noktada olarak bir deneme yaptım videosu asagidadir.
https://www.youtube.com/watch?v=_K95DINITcI
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2015, 10:57:25 Gönderen: marslan_51 »
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #94 : 13 Ocak 2015, 18:36:53 »
Teşekkürler.  :)
Şimdi sıra gaz betonu oymaya geldi.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

İsmet Kaan

• 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
« Yanıtla #95 : 03 Şubat 2015, 22:00:47 »
Merhabalar, benimde bu konudaki denemelerim devam ediyor. Son durumda tam boy bir gazbetonun icini L şeklinde oyup yanma noktasinı L Nin kisa kolunda yaparak uzun kolun yaklasik 30 cm lik bir bolumunde homojen bir ısinma sagladim. Bu bölgeye 3 noktadan actigim deliklerden termokupl ile ölcüm yaparak ısınmanin homojen oldugunu teyit ettim. Bıçaği yerlestirdigim nokta ile termokupl ayni noktada olarak bir deneme yaptım videosu asagidadir.
https://www.youtube.com/watch?v=_K95DINITcI
Takipteyim :)
Termokupl'um gelsin hemen deneme yapacağım.
Birşey sorayım, folyo kullanmadan idare ediyor mu, yoksa folyo şart mı?

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #96 : 03 Şubat 2015, 23:20:07 »
 Buradaki işlemde ikisinide denedim. Küçuk bir bıcak teneke zarf icinde d2 den mamul,27 cm lik bir mutfak bicagi 1.4116 acikta. Ocagin icinde islem sirasinda fazladan oksijen kalirsa oda bicaga dokunmadan yansin diye bir parcada odun komuru koydum ocak icerisine. işlem sonunda yagdan kaynaklanan siyahliktan baska gözle görulur bir tufal olusumu yada malzeme kaybi gözlemedim. sadece buyuk bicakta sap kisminda komurun temas ettigi noktada az bir tufal ve çok ince bir malzeme kaybı goruldu. iki bicaginda sertligi iyi.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #97 : 04 Şubat 2015, 12:25:15 »
Arkadaşlar bu gazbeton ocaklarla 1040-1050 derece sıcaklıklara çıkanınız oldu mu bi problem oluyormu?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #98 : 04 Şubat 2015, 13:57:50 »
Gazbeton kullandıkça dağılmaya başlıyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #99 : 04 Şubat 2015, 16:18:55 »
Arkadaşlar bu gazbeton ocaklarla 1040-1050 derece sıcaklıklara çıkanınız oldu mu bi problem oluyormu?
Dikkatli kullanirsan 8-10 kez islem yapabilirsin. Daha sonra Eylem Usta'ninda dedigi gibi catlamaya dagilmaya basliyor. Ama ucuz ve kolay islenen bir malzeme çok sık ısıl islem yapmayan kisilere yeterli olabilir.