Bıçak Sanatı - Forum

DÖVME TANTO ya Başlıyorum.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: DÖVME TANTO ya Başlıyorum.
« Yanıtla #80 : 25 Aralık 2014, 23:16:27 »
Abi google+ hesabını kullan büyük resimler işi daha iyi anlatıyor.Geçen günküler yüklenmişti.
Osmancım o gün link verdim,önce boştu,sonra ne oldu bilmiyorum.Google hesabında bağlantı kısmına tıklayıp bicaksanati.com yazıp gönderiyorum.Yalnız konuya gelmez fotolar sanırsam  :( az daha uğraşayım olmazsa.
Ben senin hesabı bulup çevreler kısmıma ekledim. ;D Yardım ederim abi
Örnek  :D  Devamını istersen eklerim.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2014, 23:22:38 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #81 : 25 Aralık 2014, 23:26:21 »
Osmancım ben de seni ekledim  :) hatta 6 adet foto gönderdim.konu sayfamın linkini google hesabımın bağlantı kısmına yapıştırıp paylaştım,ama böylelikle halloldumu bilmiyorum.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #82 : 25 Aralık 2014, 23:27:30 »
En iyisi sen ekleyiver abicim zaten buyüzden sana gönderdim.Ayrıca çok sağol  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #83 : 25 Aralık 2014, 23:30:15 »
Osmancım ben de seni ekledim  :) hatta 6 adet foto gönderdim.konu sayfamın linkini google hesabımın bağlantı kısmına yapıştırıp paylaştım,ama böylelikle halloldumu bilmiyorum.
Yok abi öyle değil resmi açıp yukarıdaki "Daha fazla" kısmına tıkla oradan resmi indire bas yeni bir sekmede resmi açar yada masaüstüne indirir o sekmenin linkini alıp burada  img kodunun arasında paylaşırsan o resmi tam boy görebiliriz.

Tam boy olmasada olur dersen resme sağ tıklayıp "resmin adresi kopyala" kısmına tıklayıp yine img kodu arasında paylaşırsan ortalama bir boyda görebiliriz.

Diğer resimler

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #84 : 25 Aralık 2014, 23:38:18 »

• 1805
« Yanıtla #85 : 25 Aralık 2014, 23:40:55 »
Şimdi de benim sayfam komple çıkıyor  ;D  resimler için sağol kardeşim.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #86 : 25 Aralık 2014, 23:43:08 »
Şimdi de benim sayfam komple çıkıyor  ;D  resimler için sağol kardeşim.
Ne demek abi ödeşiriz. 8)  >:D
Yukarıdaki linke tıklayan kendi sayfasını görür abi.Doğrusu şu olmalı  :D

https://plus.google.com/u/0/photos/108331626903031860561/albums/6096881522387614785
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2014, 23:45:54 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #87 : 25 Aralık 2014, 23:47:37 »
Beni yanıltmadınız. Yetenekli olduğunuzu biliyordum... :)

• 1805
« Yanıtla #88 : 26 Aralık 2014, 00:05:13 »
Beni yanıltmadınız. Yetenekli olduğunuzu biliyordum... :)
Estağfurullah Mustafa bey,çok teşekkür ederim.

• 1805
« Yanıtla #89 : 26 Aralık 2014, 00:18:42 »
Teşekkür ederim Sefa ustam.Buarada unutmuşum Nakago-11.2mm.Munemachi den Kissakiye kadar ise 28.8mm geliyor.Mekugi-Ana yı nereden delmek gerekiyor?Henüz Saya ya geçemiyorum anladığım kadarıyla fakat delik işleminin ısıl işlemden önce halletmem gerekmiyor mu?
Ölçüleri cm yazacaktın sanıyorum mm olmuş  ;) sorduğun ölçü 38-40 mm civarındadır, deliği bu ölçü aralığında delebilirsin. Nakago ölçüsü Munemaçi den mi? eğer öyleyse 115mm fazla, onu 95 mm hadi bilemedin 100 mm ye kısaltman lazım. Henüz saya ya geçmemen lazım zaten, bir işi yapmadan diğer işe geçemezsin. Burak yazmış zaten bir kere de ben üzerinden geçeyim;
-su verilecek
- Su verme işlemi sonrası yüzey temizlenip perdahlar bitirilecek, varsa hamon tamamen ortaya çıkarılacak ve yüzeyin tüm işlemleri bitecek.
- Habaki yapılacak. Habaki nin tastamam yerine oturtulması ve alıştırılması için bir önceki işlemlerin eksiksiz bitmesi zorunlu,  çünkü habakiden sonra yüzeyle uğraşma şansı yok( arada boşluk kalmaması için)
- Tsuba veya Seppa yapacaksan habakinin boşluğunu şablon olarak kullanarak yapacaksın ki bu nedenle habaki bitmiş olmalı.
- Saya ya habakinin boşluğu ayarlanacağından bunlar bitmeden saya ya başlayamazsın. Bu nedenle Saya ve Tsuka en son iş.
Afedersiniz Sefa ustam, cm yazacaktım  :) Evet verdiğim ölçüler Mune-machiden itibaren.Nakago 11,2cm,bunu 10cm ye kısaltayım.Deliği ise Mune-machiden 4cm alarak deleyim.Tantoları araştırırken kimi modellerde yanyana 2 adet delik görünüyor.Hocam bunun sebebi,birisi Saya için,ikincisi de giydirme model için mi oluyor?Bir de deliği kaç mm matkapla delmeliyiz?

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #90 : 26 Aralık 2014, 00:28:58 »
220 kumla perdah daha yapman lazım bu şekli ile ona hamon yaparsan sonra pişman olursun benden söylemesi tecrübe ile sabit
cok cizik var kuru olarak sabırlı bir şekilde perdah yap  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

• 1805
« Yanıtla #91 : 26 Aralık 2014, 00:39:46 »
220 kumla perdah daha yapman lazım bu şekli ile ona hamon yaparsan sonra pişman olursun benden söylemesi tecrübe ile sabit
Özgür ustam tam olarak anlayamadım .dAHA ÖNCE 600 Kuma kadar zımpara yapmamı önermiştin.Hatta ben 1000 kum da sonlandırdım.Yani ısıl işleme giderken ayna yüzey değil de,220 kumla mı sonlandırmamız gerekiyor?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #92 : 26 Aralık 2014, 00:43:52 »
Abi son koyduğumuz resimlerde profilde birçok çizik var onları yoketmeni söylüyor Özgür usta sen resimlerden sonra 1000 kuma kadar çıktıysan sorun yok yüzeydeki her çizik çatlama ihtimalini yükseltir özelliklede hamonlu işlerde
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #93 : 26 Aralık 2014, 00:59:31 »
Anladım kardeşim çok sağol.Aslında çizik yok diyebilirim ama sabırla biraz daha uğraşıcam sorun değil.Net görüntü çekeyim diye tantonun 10cm dibinden fotoğrafını çektim.Makine ortalama 5300x4300 çözünürlüğe sahip bir dslr olunca 1000 kumun çiziklerini bile belli etmiş  :D   ;)ondan kaynaklanıyor.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #94 : 26 Aralık 2014, 09:05:41 »
Ha tanto ha katana arada olcek farkindan baska bisey goremiyorum . Cok guzel olmus .

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #95 : 26 Aralık 2014, 09:13:38 »
Özgür ustam tam olarak anlayamadım .dAHA ÖNCE 600 Kuma kadar zımpara yapmamı önermiştin.Hatta ben 1000 kum da sonlandırdım.Yani ısıl işleme giderken ayna yüzey değil de,220 kumla mı sonlandırmamız gerekiyor?

başlangıcı 220 kumla başlarsan ve uzun süre bu kumla kuru olarak perdahlarsan sonraki kumlarda daha vermli çalışırsın öncelik 220 kum
220 ile 15 dk uğreştın faraza konuşuyorum diğerleri ile en fazla bir kaç dk perdah yaparsın  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

• 1805
« Yanıtla #96 : 26 Aralık 2014, 09:17:47 »
Hüseyin kardeşim teşekkür ederim.

• 1805
« Yanıtla #97 : 26 Aralık 2014, 09:20:10 »
Anladım özgür ustam sağolasın.İşin sırrı demekki 220 kum  :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #98 : 26 Aralık 2014, 09:22:40 »
Koshirae yenilendiğinde ( bazı durumlarda ) ve kılıç kısaltıldığında ( nakagodan kısaltılır , bu tip kılıçlara va bu işleme SURİAGE denilr ) nakagoda iki adet mekugi-ana olabilir. Türkçesi kuyrukta iki adet pim deliği olabilir. Bu çok istenen bir durum değildir, ve-veya katanadaki gibi kuyruğun kabza içindeki tutuculuğunu arttırmak için değildir.
 Eğer deliğin yeri konusunda şüpheleriniz varsa şimdi delmeyin, habaki ve tsuka bittikten sonra delersiniz. Hatta tsuka ile birlikte bile delinebilir. Tabii sulamada nakago suya sokulmaz ise. Kolay gelsin
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

• 1805
« Yanıtla #99 : 26 Aralık 2014, 09:49:50 »
Koshirae yenilendiğinde ( bazı durumlarda ) ve kılıç kısaltıldığında ( nakagodan kısaltılır , bu tip kılıçlara va bu işleme SURİAGE denilr ) nakagoda iki adet mekugi-ana olabilir. Türkçesi kuyrukta iki adet pim deliği olabilir. Bu çok istenen bir durum değildir, ve-veya katanadaki gibi kuyruğun kabza içindeki tutuculuğunu arttırmak için değildir.
 Eğer deliğin yeri konusunda şüpheleriniz varsa şimdi delmeyin, habaki ve tsuka bittikten sonra delersiniz. Hatta tsuka ile birlikte bile delinebilir. Tabii sulamada nakago suya sokulmaz ise. Kolay gelsin
Çok teşekkür ederim Burak ustam.Benim de anlamak istediğim konu buydu.Delik işini diğer koşumlar nedeniyle sormuştum.Çünkü şu aşamada hazırlanması erken.Haklısınız,Nakago tahminimce yumuşak kalırsa,Mekugi-ana sonraya bırakılabilir.