Teşekkür ederim Sefa ustam.Buarada unutmuşum Nakago-11.2mm.Munemachi den Kissakiye kadar ise 28.8mm geliyor.Mekugi-Ana yı nereden delmek gerekiyor?Henüz Saya ya geçemiyorum anladığım kadarıyla fakat delik işleminin ısıl işlemden önce halletmem gerekmiyor mu?
Ölçüleri cm yazacaktın sanıyorum mm olmuş

sorduğun ölçü 38-40 mm civarındadır, deliği bu ölçü aralığında delebilirsin. Nakago ölçüsü Munemaçi den mi? eğer öyleyse 115mm fazla, onu 95 mm hadi bilemedin 100 mm ye kısaltman lazım. Henüz saya ya geçmemen lazım zaten, bir işi yapmadan diğer işe geçemezsin. Burak yazmış zaten bir kere de ben üzerinden geçeyim;
-su verilecek
- Su verme işlemi sonrası yüzey temizlenip perdahlar bitirilecek, varsa hamon tamamen ortaya çıkarılacak ve yüzeyin tüm işlemleri bitecek.
- Habaki yapılacak. Habaki nin tastamam yerine oturtulması ve alıştırılması için bir önceki işlemlerin eksiksiz bitmesi zorunlu, çünkü habakiden sonra yüzeyle uğraşma şansı yok( arada boşluk kalmaması için)
- Tsuba veya Seppa yapacaksan habakinin boşluğunu şablon olarak kullanarak yapacaksın ki bu nedenle habaki bitmiş olmalı.
- Saya ya habakinin boşluğu ayarlanacağından bunlar bitmeden saya ya başlayamazsın. Bu nedenle Saya ve Tsuka en son iş.