Bıçak Sanatı - Forum

ck 67 , 1.deneme

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: ck 67 , 1.deneme
« Yanıtla #80 : 05 Ocak 2011, 01:22:04 »
pek bir degisiklik yok , namluyu biraz daha cilaladim. O haliyle ufak tefek islerde kullaniyorum. cilaya ragmen cabuk paslandigindan - mutfakta kullaninca - habire cilalamaktan biktim. Elimdeki az miktarda kydex i buna harcamak istemedigimden kilif filan da yapmadim. Koyarim bir ara resimleri. Hatta cok begendiysen gonderebilirim de , saka yapmiyorum valla...
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #81 : 05 Ocak 2011, 01:36:40 »
Ben çok beğendim. Senin bıçak kadar güzel olmamakla birlikte benim de sana bir çalışmamı göndermemi kabul edersen çok sevinirim  :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #82 : 05 Ocak 2011, 14:20:59 »
Tolga ozelden bir adres yaz , ben de kurtulmus olurum.  illa da birsey gondereceksen sakin ama sakin ilk bicagini gonderme , ilerde cok degerli oluyorlar , habire bakip duruyorsun. ilerde birseyler yaptiginda bakariz duruma, hic acelemiz yok nasil olsa ...

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #83 : 05 Ocak 2011, 17:47:17 »
Bıçak bence harika, ikinci resimi açınca sanki bıçakta ay yıldız motifi varmış gibi gözüküyor, tabii ki ışık oyunu ama ilginç.
Ben şunu merak ediyorum, o kadar güzel işçilikleri olan bu bıçakları neden düzgünce zımparalamıyorsunuz? yani balçağı sapı herşeyi çok güzel ama bıçak daha bitmemiş görüntüsü veriyor. Belkide daha bitmemişti, o zaman durum ayrı  ;)
Ben belkide biraz zımparalama manyağıyım. Tüm zımparayı elde yapıyorum ve imanım gevriyor.
Ölümü gülerek karşıla!

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #84 : 06 Ocak 2011, 09:37:18 »
Ben de Gokhan gibi bir isden soguyunca bitirmek istemiyorum. Bunda da taslama cizgisi fazla sirta dogru kaydi. Boyle planlamamistim. Ama artik dert etmiyorum. Top Tolga'da artik.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #85 : 06 Ocak 2011, 11:15:31 »
Ya biliyorum, o soğuma olayı çok fenadır bu yüzden artık bir bıçağı bitirmeden yenisine başlamama kararı aldım . Yine de bir süre sonra bitirmek isteyebilirsiniz. Eğer problem olursa bana gönderin zevkle zımparalarım. Bence güzel biter ise bu bıçağın değeri çok artar .
Ölümü gülerek karşıla!

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #86 : 06 Ocak 2011, 15:24:19 »
Cok sagol, Ercan , cok naziksin. Belki ilerisi icin aklimda bir tanto var. Onu yaparken yardimini isterim. Bu vesile ile sana ne zamandir aklimda olup da soylemek istedigim iki sey var . Birincisi bence bosu bosuna kendini 40, 50 , hatta 60 karbonlu celiklere hamon yapacagim diye helak etme, en azindan bir 1095 ya da w1, w2 gibi birsey bulabildigimiz zamana kadar bekle. Ikincisini ozelden gonderdim.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #87 : 17 Ocak 2011, 23:58:31 »
Burak sağol :-)
İşin ilginç tarafı elimde bol CK45 (sanırım) ler var ve bunlarla çok iyi Hamon yapıyorum, hehehehe. Gerçi bu Hamonlar Rakı gibi değilde daha parlak ve koyu bir şekilde oluşuyor, sanırım bu yöntem ile de ilintili. Galiba içinde Kromoli varmış çok iyi sertleşiyor. Bu çelikleri bir öğrencim almıştı, adam ona ''çok yumuşak bir çelik ama çokta iyi sertleşir'' demiş, istersen sana bir parça gönderiyim dene, yani soğuk bile dövülüyor nerdeyse. Su verdinmi kolay çatlama yapmıyor ve eğe yağ gibi kayıyor üzerinden, yani güzel ve dayanıklı bir çelik. İlginçtir bu çelikte elektrikli oksidasyon ile işleme yapamıyorsun, çelik kararmıyor bir türlü, garip bir bileşimi var  :o
Ölümü gülerek karşıla!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #88 : 18 Ocak 2011, 00:01:39 »
Chromoly lafı 4140 için söylenen bir laftı sanki.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #89 : 20 Ocak 2011, 09:42:52 »
Valla, öğrencimin yalancısıyım ama bu tabii ki paslanmaz çelik değil. şu özellikleri var ama, çelik çok parlak, bayağı bir yumuşak ve elektrikli oksidasyona dirençli. Sertleştimi de 1060 tan daha iyi oluyor, eğe resmen teğet geçiyor çizik bile atmıyor.
Ölümü gülerek karşıla!