Bıçak Sanatı - Forum

ck 67 , 1.deneme

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: ck 67 , 1.deneme
« Yanıtla #60 : 06 Ekim 2010, 12:27:24 »
Bicagin son halinin resimlerini koymak istedim. Bu bicakta bir suru aksilik oldu , bu yuzden cok isteksiz calistim ve dogal olarak sonucta ortaya cikan seyi begenmedim. Ayrica gorunusunde beni rahatsiz eden , uyumsuz birseyler de var ama tam olarak soyleyemiyorum.Duzgun sulandi ama bir tarafta yuzeyde olusan bir cokmeyi yok edebilmek icin taslama sirta dogru cok yukseldi .Bu yuzden " firindan yeni cikanlar" a koymak istemedim. Su anda bile tam bitmis sayilmaz ama elim gitmiyor bir turlu.  Bir dahaki sefer daha iyi birsey yapabilirsem koyarim. Sap ya da kabza icin dut kullandim. Hayatimda ilk defa sekizgen kabza yaptim.
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2010, 12:46:40 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #61 : 06 Ekim 2010, 13:11:16 »
güzel görünüyor üstad eline sağlık,,takma kafana yanlışlarımızı gördüğümüzde daha güzel eserler çıkıyor  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #62 : 06 Ekim 2010, 14:02:13 »
Burak bence çok güzel olmuş. Kabzasından namlusuna hepsi dengeli, sekizgen de çok yakışmış bence.

Bir tüyo vereyim: Bende de çokça olan bir olay ısıl işlemde yüzeyin garip halleri. Böyle bir çökmeyi taşlamayı sırta taşımadan halletmenin bir yolu var, sıklıkla yaptığım bir çözüm. Ancak namlu hafiften daralıyor sonuçta. Ancak daralma taş çatlasa 2 milim kadar oluyor. Bu tip bir çökme / şişme tespit ettiğinde önce ağız kalınlığını arttırıyorum. Bunun için ağızdan namlunun  şeklini bozmadan 1-2 milim kadar zımparalayıp bıçağı daraltıyorum. Sonra iki taraftan da eşit miktarda ağza baskıyla zımpara yapıyorsun, yani taşlamayı sırta doğru değil ağza doğru itiyorsun, sonuçta yine namlu yüzünü düzlemiş oluyorsun ama taşlama sırtının yeri değişmemiş oluyor...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #63 : 06 Ekim 2010, 14:35:09 »
elinize sağlık, bence de gayet güzel olmuş hani illa ki sizi rahatsız edecek yeri tahmin etmem gerekse, görsel olark belki bıçağın sap kısmının bitişi biraz büyük olmuş gibi diyebilirim. namlu sapta zayıf kaldığı için görsel bir aksaklık hissedilebilir, düşük bir ihtimal... fakat ben çok beğendim. elinize sağlık.

dut ağacına herhangi bir koruma uygulaması yaptınız mı yoksa zımparadan çıktığı gibi mi şu hali ve rengi?

tekrar elinize sağlık diyorum :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #64 : 06 Ekim 2010, 14:45:16 »
Bu arada Mehmet Bey aradi dun , konusma arasinda " n'ooldu bizim profiller ?" dedi , hem bu yuzden hem de ayni celigi kullanan arkadaslara yardimi olur diye sunlari da yazmis ve gostermis olayim. -Hem bir nebze son gunlerdeki "kirik resimleri" modasina da uygun olur -
ck67 profillerden digeri 4 kez degisik derecelerde ( 815- 790- 840 )ve degisik medyalarda ( ilik su - hidrolik yagi - zeytinyagi ), killi kilsiz ,sulandi. En iyi sonucu 800 derecede 20 dakika demleme ile ,medya olarak da oda isisinda su kullanarak elde ettim . Herhangi bir yamulma bukulme olmadi. Sonucta ortaya cikan sertlge inanamadim , en kaliteli egelerimle cizemedim bile , esniyor mu diye bir bakayim dedim, neredeyse hicbir guc uygulamadan kirildi, cam kadar sert birsey elde ettigimi tahmin ediyorum. Bir ara vakit bulursam rockwell derecesine baktiracagim. Ayrica yapabildigim kadar kirik yuzeylerini de resimlemeya calistim. Bu kadar cok sayida su verince inanilmaz kucuklukte bir tanecik yapisi elde etmisim sanirim. Bilginize .

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #65 : 06 Ekim 2010, 15:01:15 »
Evet , oyle bakinca kabza biraz kaba gelmeye basladi gozume hakikaten , hele bir grafikciden boyle bir laf gelince evirip cevirip oradan buradan da bakmaya basladim. Benim tasarim kaabiliyetim neredeyse hic yok, bicak anatomisinden  ise hic hic anlamiyorum.  Benim kafamdaki formlar da hep soyle kaba gorunuslu birseylerdir .

not : dut 120 zimparadan ciktigi halde , gercekten cok iyi bir agacmis , damarlanma olmuyor , yuzeye hicbir sey surmeden ayna gibi parlatilabiliyor.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #66 : 06 Ekim 2010, 15:37:41 »
bıçak tasarımı kişinin halet-i ruhiyesi hakkında da fikir veriyor sanırım. fakat kaba bıçaklar kaba ruhlu insana işaret eder demek pek akıllıca olmaz.  :D :P  aslında bunu konuşabiliriz uygun bir başlık altında...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #67 : 06 Ekim 2010, 19:17:41 »
Burak nesine kusur buluyorsun anlamadım, yüzeydeki çukurluğu bence dert etme, sonuçta biraz zımpara bu işi çözer. Ama iyi bir ısıl işlem görmüş, formu çok güzel, balçağı ve sapı birbirine uymuş ve kısaca ortaya çok güzel bir bıçak çıkmış. Dut durdukça biraz daha sararacak haberin olsun, gerçekten iyice kurumuş bir dut ahşap uzun süre her şeye direniyor. Ellerine sağlık ben çok beğendim.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #68 : 06 Ekim 2010, 20:14:36 »
Eline sağlık Burak çok güzel olmuş  :2up Sekizgen balçak ve kabza çok şık olmuş, çok beğendim. Tebrikler.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #69 : 07 Ekim 2010, 09:04:19 »
Bencede gayet güzel olmuş,o balçaklar ve kabza çok uyumlu görünüyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #70 : 07 Ekim 2010, 18:32:22 »

Hımm, hediye çekilişi yapsak mı bir ara?  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #71 : 07 Ekim 2010, 18:45:47 »
Eylem, sagol. Bicak daha bitmedi ama hemen gondereyim istersen.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #72 : 07 Ekim 2010, 19:47:06 »
Yok yok, aman. Zaten çekiliş bile yapsak çekiliş için zaman bulabileceğim şüpheli. Sırada bekleyen yarım düzine işim var desem yalan olmaz. Bir de bunu alırsam o yükün altında iyice ezilirim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #73 : 13 Aralık 2010, 03:28:11 »
Soğutma hızlarına göre ortamları sıralayacak olursak
1-tuzlu su
2-su
3-erimiş tuz banyoları
4-yağ
5-hava

Viskosite yağın akışkanlığını belirtir, madeni esaslı yağlarda ısıyla viskosite düşerken ( viskositenin değerliliği düşerken akışkanlık artar yükselirken akışkanlık azalır) bitkisel esaslı yağlarda durum madeni esaslı yağlara göre öyle dramatik farklılık göstermiyor. ( hava aşırı soğuk değilse) Emrenin verdiği örnek sıcaklıkta yani 40 derecede SAE90 yağ ile SAE 5 yağ aynı akışkanlıkta değildir. Bunu 40 dereceyi genelleme olmasın diye belirtmek istedim.

Ustam tuz banyoları hakkında bilgin var mı? Birde tuzlu su normal sudan daha yavaş olmaz mı? Teşekkür ederim.

« Yanıtla #74 : 13 Aralık 2010, 18:32:49 »
Tuz banyoları hakkında bilgim var ama geniş bir konu bir başlık altında yazmak lazım, hemen anltılacka bir şey değil, toparlamak lazım. Bir süre sonra bununla ilgili yazmayı düşünüyorum zaten.
Tuzlu su normal sudan daha hızlıdır.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #75 : 04 Ocak 2011, 20:02:32 »
Sefa ustam şu oto mastik olayını biraz açarmısın. Uzun zamandır dayanıklı bir kil karışımı arıyorum ama formülü bir türlü bulamadım. Ya sıcaktan ya soğuktan gidiyor bu kil :-(
Ölümü gülerek karşıla!

« Yanıtla #76 : 04 Ocak 2011, 21:28:44 »
Ustam hamon olmuş olmasına ama abuk subuk olmuş, kilin bittiği yerde ayrı bir şey olmuş, bir tarafta uca kadar gitmiyor, kimi yerlerde de perlit adacıkları var, önce tufal filan sandım ama değilmiş. Önce malzemenin her yerine fırçayla kil sürdüm çok ince sonra hamon hattının kilini kalın sürdüm. Gözlemim şu ki o ince kil tabakası uygun bir iş değil, bunu ne zaman yaptıysam sonuç çok istediğim gibi olmadı.
Kimi yerlerde oto mastik de inanılmaz güçlü yapıştırıyor. özellikle Dayson marka, tavsiye ederim. Örneğin otobüslerin yan saclarını kaynak yapmayıp bununla yapıştırıyorlar ;) o kadar yani, silikon tabancasıyla sıkılıyor yani bir silikon tüpü büyüklüğünde 5-6 TL. Aklınızda bulunsun.
Ercan sanıyorum sen buradaki söylediklerimden ötürü mastik işini sordun :( Hamon işini konuşurken araya bir fayans yapıştırma işi kısa devre yaptı. Bende birinci yanıtı hamon ile ilgili paylaştım ardından da fayansı iyi tutacak bir yapıştırıcı önermiştim ;) yani burada konuştuğumuz mastik in hamonla bir ilgisi yok, biraz karışık yazmışım o yüzden gerçekten de durum karışmış birbirine, kusura bakma.
Ama öneri istersen ateş tuğlası çamuru ( şamot da deniyor) sadece hamon yapılacak bölgeye kaplanıp hızla ısıtılırsa (Pürmüzle falan) yüzeye çok iyi tutunuyor, denemelerimde hep iyi sonuç aldım. Helede yüzey biraz pürüzlü olursa neredeyse hiç şaşmıyor. Öneririm.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #77 : 04 Ocak 2011, 22:34:34 »
Şamotum var ama bende çatlama yaptı. Sizin önerdiğiniz yolu izleyebilirim. Şamotu sulandırıp koyuyoruz değil mi? Yani çorba kıvamında?
Ölümü gülerek karşıla!

« Yanıtla #78 : 04 Ocak 2011, 23:13:07 »
Yok ben hep yumuşak hamur, yada sıva harcı kıvamında kullandım, çorba kıvamında olanlar hiçbir zaman iyi sonuç vermedi. Yüzey temizlenmiş olduğunda her zaman kabuklanıp kavladı yüzeyden. Yüzey ne kadar pürüzlü olursa kavlama o kadar az oluyor. Gözlemim şu ki, çamuru yüzeye sıvar sıvamaz hiç zaman yitirmeden hemen hızlıca yükzek sıcaklıkta çamuru ısıtmak gerekiyor. ben hep oksi-gaz kaynağı alevi kullandım, ama pürmüzde kullanabilirsin. Şamotun kalınlığıda 3-4 mm civarında oluyor yaklaşık.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #79 : 05 Ocak 2011, 00:57:53 »
Eylem, sagol. Bicak daha bitmedi ama hemen gondereyim istersen.
Burak bıçak son halini aldı mı, tamamlandıysa resimlerini ekleyebilir misin?