Bu çelikte rahatlıkla yağ kullanabilirsin, su veya tuzlu suda maceraya gerek yok. 1095, W2 gibi çok hızlı soğutma isteyen bir çelik olsa ve hızlı ısıl işlem yağın yoksa suda denemen normal, ama 1060-1070 gibi bir çelikte riske girmeye gerek yok. Yağda çok iyi sonuçlar alıyorlar arkadaşlar, örneğin Eylem'in bıçağını düşünün....
Suda 35 derecenin üstünde suyun dengesizliğini daha da arttırırsınız, çok hızlı buhar fazına gireceğinden çatlama yapma riski çoğalacaktır. Tuzlu su biraz daha dengeli soğutur ama çok aşırı hızlı olduğundan risk de büyür. Suyun en etkili ve dengeli ön ısıtması 28 -35 arasında..
Yağ 40 derece civarında daha hızlı soğutur. En kolay yöntem yağın akışkanlığında gördüğünüz artışla ön ısıtmayı tahmin edebilirsiniz. Belli bir ısıda zeytin yağı yağ gibi değil de su gibi akışkanlaşır. Bu ısı optimum ön ısıtma...