Bıçak Sanatı - Forum

Doğada, Zor Koşullarda Yaşamı Devam Ettirme Teknikleri

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Doğada, Zor Koşullarda Yaşamı Devam Ettirme Teknikleri
« Yanıtla #100 : 07 Mayıs 2012, 10:10:45 »
normal şartlarda  aşırı şeker tüketen bir vucuda sivrisinek ve benzeri canlılar vucudun asitik olması dan dolayı kokuyu alan gelir şeker tüketimini azattıp
veya hiç tüketmeyerek ve kampta zencefilli yeşil cay içerek vucutdaki asiti bazik yapmak sivrisineklerden kurtulmanın en kolay yolu
bir orman gezisinde sivrisineklerle başım belaya girdiğinde yanımızdaki arkadaşımız termosa hazırladığı sıcak suyun içine yeşil çay ve taze zencefili demledi ve bize içirdi akabinde nesine ne böcek hepsi kayboldu birde börtü böceği kovmanın diğer yolu  fesleğendir yağını kulanırsanız ozamanda böcükler size yaklaşmaz.
ısırgan otu suyunu ben agaclara ve bahçeye sıkıyorum ne sinek ne böcek naturel olarak kayboluyorlar.
basit olarak yeşilçay suyu bile bu işi görüyor onemli olan kendiniz kamufile etmektir
şeker yemek yok yenildi ise yeşil çay ve zencefil demlenmeli ve içilmeli

bu arada tuz tüketimini de azatlalıyız .

ben bu işlemi afrikada uyguluyorum ordaki heşereler bana yaklamıyor  ;)
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2012, 10:19:58 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #101 : 07 Mayıs 2012, 11:34:46 »
Eylem Hocam,
Babamın bir arkadaşı rahatsızlanıyor. Hastaneler, doktorlar, ilaçlar vs ama beyhude... Adam iyileşmiyor. En son bir doktor sen nerden geldin, necisin, ne yaparsın diye sorunca elemanın Norveç de bir yürüyüş sırasında ağaçta (zira yerde en az yarım metre kar var) bulunan bir kenenin buna musallat olduğu ve ense-saç arası bir bölgeye kendisini neredeyse tamamen gömdüğü anlaşılıyor. Nice sonra adam sağlığına kavuşuyor. Vahşi hayvan vs bir nebze ama ben gözle göremediğim bu mahlukattan daha çok korkuyorum.

Ferhat Hocam,
DDT sıkıyorlarmış sanırım ecnebiler giysilere ve çadıra ama bizde bu da yasak galiba. Bitkisel ilaçların etkisinin de sınırlı olduğunu söylüyorlar. 2 hafta sonra bir kamp organizasyonu var. Ne kullanmamı önerirsin?

Hocam DDT değil DEET olmalı dediğin. OFF, KOV vs.'in kene için olanlarında ya bu madde var ya düşük oranda permehedrin. Doğrudan tene sıkarak kullan. (Çocuklara uygun değil.) Suya girip çıkacaksan etkisini çabuk kaybediyor (tenden yıkanarak çok kolay çıkıyor). Permehedrini bu nedenle tercih ediyorum. Önemli nokta: son kullanım tarihine bak, üretim tarihine bak. 1 yıllık DEET ya da permehedrin yarı yarıya başka şeye dönüşmüş oluyormuş. Ne kadar taze o kadar koruyucu yani.

Kamp alanına atomizer içinde etil alkol götür, yatacak alanı yere yakın fısfısla. Çoğu böceği uzak tutar. Limon kolonyası da bir alternatif.

normal şartlarda  aşırı şeker tüketen bir vucuda sivrisinek ve benzeri canlılar vucudun asitik olması dan dolayı kokuyu alan gelir şeker tüketimini azattıp
veya hiç tüketmeyerek ve kampta zencefilli yeşil cay içerek vucutdaki asiti bazik yapmak sivrisineklerden kurtulmanın en kolay yolu
bir orman gezisinde sivrisineklerle başım belaya girdiğinde yanımızdaki arkadaşımız termosa hazırladığı sıcak suyun içine yeşil çay ve taze zencefili demledi ve bize içirdi akabinde nesine ne böcek hepsi kayboldu birde börtü böceği kovmanın diğer yolu  fesleğendir yağını kulanırsanız ozamanda böcükler size yaklaşmaz.
ısırgan otu suyunu ben agaclara ve bahçeye sıkıyorum ne sinek ne böcek naturel olarak kayboluyorlar.
basit olarak yeşilçay suyu bile bu işi görüyor onemli olan kendiniz kamufile etmektir
şeker yemek yok yenildi ise yeşil çay ve zencefil demlenmeli ve içilmeli

bu arada tuz tüketimini de azatlalıyız .

ben bu işlemi afrikada uyguluyorum ordaki heşereler bana yaklamıyor  ;)

Kızılırmak kenarında arkam çeltik önüm ırmak gece yayın avlarken fesleğen yağına ettiğim duayı insana etsem peygamber olurdu ^-^.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #102 : 07 Mayıs 2012, 15:30:42 »
naturel olmakta faydavar
birde 50gram cin için yine sinek yaklaşmaz  :D
sonuç olarak vucuda şekerin ve tuzun girmemesi gerekiyor birde bu tarz bitkisel yağlar veya sular bu işi cok güzel halediyorlar deneyiniz cadırınıza ısırgan suyu hazırlayıp sıkın veya fesleyen yağı sürün hiç bir haşere girmez

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #103 : 07 Mayıs 2012, 16:29:06 »
bir de şöyle bir durum var, mesela beni sivrisinek hiç sokmaz. yani yolunu kaybedenler hariç. bir ortamda herkes sabah kıpkırmızı uyanırken ben hiç yara almadan geceyi geçirmiş olurum. sanırım benim kanımı beğenmiyorlar :D tabi kenede durum nasıldır onu bilemeyeceğim.. ::)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tian92

« Yanıtla #104 : 07 Mayıs 2012, 16:32:11 »
bir de şöyle bir durum var, mesela beni sivrisinek hiç sokmaz. yani yolunu kaybedenler hariç. bir ortamda herkes sabah kıpkırmızı uyanırken ben hiç yara almadan geceyi geçirmiş olurum. sanırım benim kanımı beğenmiyorlar :D tabi kenede durum nasıldır onu bilemeyeceğim.. ::)

Genelde benimde aynı.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #105 : 07 Mayıs 2012, 16:32:51 »

sendeki durum şu şekeri fazla tüketmiyorsan ve tuzu vucud asitik olmuyor veya vucudun bu asitik durumu anında ortadan kaldırıyor buda.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #106 : 07 Mayıs 2012, 16:46:17 »
evet genelde çok gıda tüketen birisi değilim zaten ve tatlıyla da pek aram yoktur... ilginç...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #107 : 07 Mayıs 2012, 17:02:29 »
Beslenme alışkanlıkları ile ilgili demekki bu. Doğal olmayandan uzaklaştıkça doğa da sizi rahat bırakıyor desenize. Ben de sivrisinek konusunda çok rahatımdır. Günümüzde çok tüketilen ıvır zıvır dediğimiz tamamen yapay ürünleri tüketmediğimden midir, yoksa bitki çaylarından başka içecek içmediğimden midir bilmem. Ama ısırgan otu suyu ile bütün bir köyün bağ bahçesinin böcekten kurtarıldığını büyüklerimden duymuştum. Burada da benzer şeyler okuyunca bir ışık yandı. Sinek ısırmış gibi kaşıntı yapan bir bitkinin bu kadar yoğun bulunması falan. Hımmm  :-\

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #108 : 07 Mayıs 2012, 17:24:47 »
Ben büyük kupa çayı en iyi ihtimalle 3 şekerle içerim (şeker biraz tatsızsa 4 ). Yemeğin tadına bile bakmadan biraz tuz atarım. (ikisi de çok kötü alışkanlık biliyorum ama vazgeçemiyorum)
Sivrisinekle şimdiye kadar çok büyük sorunum olmadı şimdiye kadar ama beni esas illet eden şey sokup kızartması değil o sesi... "Zzzzzzzzzzzzzzz" diye kulağımın dibinden geçti mi benim ayarlar bozuluyor. Açık havada genelde spiral şekilde bir çeşit tütsü kullanıyorum. Markası Raid olabilir. Rüzgar olmazsa oldukça etkili. Zaten rüzgar da çoksa sivrisinek yok demektir. Ama bu kadar övüldüğüne göre fesleğen yağını da denemekte fayda var.

PCI İlaç ve Kimya Sanayi Tic. Ltd. Şti.   Anti Kene Sprey   14/06/2007-13259   Permethrin %0,5
Tamay Sağlık Ve Zirai Ürün.Hiz. Tic. Ltd. Şti.   Ken- Kov Aerosol   14/06/2007-13258   Permethrin %0,5
Nursınai Ürünler Pazarlama Ltd. Şti.   Kenex sprey   09/08/2007-21235   Permethrin %0,5
Kozmo Kimya Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd. Şti.   İnsect Kov Kene Kovucu   20/05/2008-15976   Permethrin %0,5
DD.Sağlık Ürünleri İmalat Paz.San.Tic.Ltd.Şti.   Kenesavar Sprey   29/07/2008-23789   Permethrin %0,5

Permehedrin %0,5 olarak 5-6 tane üretim izni alan firma var. Kimisi aerosol kimisi sprey. Beni asıl düşündüren kamp malzemelerinin ekseriyeti su geçirmez. Yani ilaç direkt damla şeklinde üstünde kalacak. Bu ürünlerin kullanım kılavuzunda ise hafif ıslanıncaya kadar sıkın diyor. Bakalım... Deneyip göreceğim.

tian92

« Yanıtla #109 : 07 Mayıs 2012, 21:35:00 »

sendeki durum şu şekeri fazla tüketmiyorsan ve tuzu vucud asitik olmuyor veya vucudun bu asitik durumu anında ortadan kaldırıyor buda.

Ben tatlıyı çok severim ve yerim ama sivri sinek pek sokmaz. Kan grubum A rh - . Belki negatif sevmiyorlardır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #110 : 07 Mayıs 2012, 22:04:54 »
Ehehehe, pozitif olmak gerek şu hayatta. Sinek bile farkında.  :D :D  :))
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #111 : 07 Mayıs 2012, 22:18:18 »

:2up  :2up  :2up
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #112 : 07 Mayıs 2012, 22:25:15 »

:))   :))

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #113 : 07 Mayıs 2012, 22:37:38 »
Tezeğe rakip çıktı desenize.. Biz genelde tezek yakardık sinekten kurtulmak için.. Köyde, havanlarla iç içe büyüdüğümden midir nedir bilmem ama kene sanki çok sıradan geliyor bana...Örneğin geçen gün arılığın yanında yarım saat kestirmenin bedeli 2 tane ensemden çıkardım:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #114 : 08 Mayıs 2012, 09:13:31 »

:)) :))

ben de A - 'im. zaten pozitif olmayı hiç beceremedim bu hayatta... :)

tian92

« Yanıtla #115 : 08 Mayıs 2012, 09:16:17 »

:)) :))

ben de A - 'im. zaten pozitif olmayı hiç beceremedim bu hayatta... :)

İkimizide sinek ısırmıyorsa demekki A - rağbet görmüyor. Bu arada kan lazım olunca kapına dayanırım elimde kavanozla  ;)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #116 : 08 Mayıs 2012, 10:04:36 »
gel tabi ne demek.... tabi inşallah hiç ihtiyacın olmaz da... gerçi kilom az diye benden pek kan almak istemiyorlar ama ben ısrarla veriyorum yine de:)

tian92

« Yanıtla #117 : 08 Mayıs 2012, 10:26:41 »
gel tabi ne demek.... tabi inşallah hiç ihtiyacın olmaz da... gerçi kilom az diye benden pek kan almak istemiyorlar ama ben ısrarla veriyorum yine de:)

O zaman sen şanslısın. 5 lt lik bidonla gelsen veririm.  :D

Ben 103 Kg idim. 1.5 yıldır kasmayla 96 kg ya düşebildim. Yalnız 103 kg iken rejim yaptığımı duyan ne gerek var sen kilolu değilsin deselerde sağlık açısından vermek gerekiyordu.

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #118 : 08 Mayıs 2012, 12:07:12 »
Allah Allah... Ben de A Rh (-)
Demek bu kan grubu çok çekici gelmiyor sivrilere...

Dumru Hocam,
Aman dikkat. Ben FMF rahatsızlığım nedeniyle( bu nedenle kan veremiyorum arkadaşlar kusura bakmayın)  acilde iken bir hasta getirdiler... Kene sokması..  KKKA Semptomlarının ortaya çıkması ile bizzat şahit olduğum o doktorların bakışlarını görmek istemezdiniz...

tian92

« Yanıtla #119 : 08 Mayıs 2012, 12:09:05 »
A rh - i sivrilerin sevmediğini düşünürdüm. dedemde A rh - di onuda sivriler sevmezdi.  :)