Bıçak Sanatı - Forum

Doğada, Zor Koşullarda Yaşamı Devam Ettirme Teknikleri

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Doğada, Zor Koşullarda Yaşamı Devam Ettirme Teknikleri
« Yanıtla #80 : 20 Nisan 2012, 18:30:47 »
Valla bana kalırsa da öyle ama güvenlikler 3 yıldır alınmıyor alınmayacak da diye söylüyorlar. Hiç inanamıyorum ama paralı olsa da değer. Yuvacık barajının orada doğru düzgün imkanı olmayan yerde dipdibe piknik yapmaya 20 lira istedikleri için burası şimdilik cennet.

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #81 : 21 Nisan 2012, 16:47:03 »
Ateş yakmakla ilgili bir yöntem daha buldum daha az enerji istiyor ama hazırlaması uzun sürüyo gibi görünüyor http://www.youtube.com/watch?v=JVj6ocvS6jw

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #82 : 21 Nisan 2012, 18:40:24 »
bunu denemek lazım...:)

zucchero

• -Bora-
  • 423
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #83 : 24 Nisan 2012, 10:21:35 »
İki gün yağmur yağdı, dolu yağdı, yumuşak kar dolayısıyla zirve yapamadık vs ama süper bir kamp oldu. Ayı kafatası bulduk, aracın biri çamura battı ve onu kurtarmaya gelen traktör de battı ikinci traktör anca kurtarabildi,  gece çakal olduğunu tahmin ettiğim bir hayvan kampa yakın geçti, ne olduğunu bilmediğimiz bir hayvan gece poşetleri timtikledi, bütün odunlar su içinde olduğundan ateş yakmamız bir asır sürdü ve daha bir sürü macera...
İki tane de ağaç mantarı buldum. Süper kav malzemesi olurmuş. Kurusun deneyeceğim.

bora atalay

• 1515
« Yanıtla #84 : 24 Nisan 2012, 14:18:08 »
imrendim vallahi...:)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #85 : 24 Nisan 2012, 14:23:45 »
Ben de Cumartesi günü Selimiye Camii hünkar mahfilinde kilitli kaldım  :) Cami beni bırakmadı mı ne?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 423
« Yanıtla #86 : 24 Nisan 2012, 15:22:46 »
Adaşım bir sonraki etkinliğe bekleriz...

Eylem Hocam,
Camide su var az biraz da kesme şeker vardıysa birkaç gün hayatı idame edecek temel unsurlar varmış :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
« Yanıtla #87 : 24 Nisan 2012, 15:26:40 »
Durum öyle vahim değildi bereket. Yarım saat kadar takıldım sadece.  :)
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #88 : 24 Nisan 2012, 17:45:56 »
Bora Bey siz macera için doğmuşsunuz:):)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

bora atalay

• 1515
« Yanıtla #89 : 24 Nisan 2012, 19:10:31 »
ah şurdan bi çıksam...

zucchero

• -Bora-
  • 423
« Yanıtla #90 : 25 Nisan 2012, 10:31:40 »
Dumru Hocam,
Biraz kinaye seziyorum ama olsun... Bir homo sapiens memurus için bunca şey oldukça sıradışı ve maceralı geldi ama şu bir gerçekki son dönemde geçirdiğim en güzel haftasonu idi.
Havalar biraz daha düzelince hanım ve oğlanı da alıp ilk önce 1 gecelik sonra da 2 gecelik haftasonu kampına gitme planları yapıyorum.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #91 : 25 Nisan 2012, 16:40:33 »
Dumru Hocam,
Biraz kinaye seziyorum ama olsun... Bir homo sapiens memurus için bunca şey oldukça sıradışı ve maceralı geldi ama şu bir gerçekki son dönemde geçirdiğim en güzel haftasonu idi.
Havalar biraz daha düzelince hanım ve oğlanı da alıp ilk önce 1 gecelik sonra da 2 gecelik haftasonu kampına gitme planları yapıyorum.

Yapmayın Bora Bey, kinaye  yapmıyorum. Tespitimi söylüyorum.  Anladığım kadarıyla siz macera yaşamak için gezi yapıyorsunuz. Yani macera sizi  mutlu ediyor ve sizde macaranın peşinden, yani mutluluğun peşinden koşuyorsunuz.

Ekip olarak düşündüğüm gezileri en azından iki hafta önce düşünür, bir hafta önce planını yapar, yol ve hava durumunu değerlendirir ona göre çıkarım. Lakin dostlarımla bir gece yarısı kahvede çay içerken 15 km  yol yürüyüp yaylada çay içip sabaha geri dönmüşlüğümüzde vardır.Ben buna 'yayla evinde çay içme keyfi' derken başkaları 'avarelik' bir başkalarıda macera der.

Fotoğraflarınıza baktıkça ben üşüdüm. Ve hayran kaldım size..Ben o karda o dağa çıkamazdım. Çıksamda kalmazdım galiba....

Bu arada Ankara-Konya -Bozkır toplasanız 6 saat etmez.. Beklerim.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

zucchero

• -Bora-
  • 423
« Yanıtla #92 : 25 Nisan 2012, 17:00:06 »
Davet için teşekkürler... Kısmetse başka bir organizasyon dolayısıyla pazar ya da pazartesi günü Konya'da olacağım ama zaman kısıtı nedeniyle Bozkır biraz zor olur. Müsait olursanız beraber barut kokusu çekebiliriz ciğerlerimize...

Kesinleştiği zaman adres ve tarihi ÖM olarak atarım.

Fotoğraflardaki kara aldanmayın o kadar soğuk hissedilmiyordu. Fakat bana cesaret verdi... Kasım ayında Bolu'da bir kampa katılmak istemiş ama kısmet olmamıştı. Bu sene inşallah katılacağım. 

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #93 : 25 Nisan 2012, 18:46:27 »
Barut kokusunu severim. Ama ateşli silahlarla aram pek yoktur. Nişan almayı hiç becerememişimdir. Davetimiz her daim geçerlidir.

Ön fikir olması adına...

http://www.youtube.com/watch?v=TlIm4bW6MDE&feature=colike
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 18:57:15 Gönderen: DUMRU »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
« Yanıtla #94 : 01 Mayıs 2012, 20:21:33 »
Havalar ne çabuk ısınıyor. Bora (zucchero) beyin fotoğraflarına bakınca o karlı ortam, o hava hiç yaşanmamış gibi uzak geldi. Demek ki her anı kaçırmadan zamanında değerlendirmek esasmış.
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 423
« Yanıtla #95 : 04 Mayıs 2012, 09:48:30 »
Eylem Hocam ben soğuk havaları seviyorum ama dediğiniz gibi anı değerlendirmek lazım. Bir de sıcak havalar gelince şu kene muhabbeti yeniden ortaya çıktı. Köyde bizim yeğenin kafasına yapışmış ve tesadüf eseri farketmişler. Başını okşayınca babannesinin eline çarpmış. O da ilk anda et beni zannetmiş ama dikkatli bakınca olayı farketmiş. Şu anda iyi...
Aman dikkat diyorum. Pantolonlar çorabın içine sokulsun. Doğrudan yere değil de açık renk bir örtü muşamba vb üzerine oturulsun. Mümkün mertebe giysiler gitmeden önce ilaçlansın ve eve dönüşlerde tüm vucud ama özellikle eklem yerlerinin arka bölümleri, kasıklar, ense, kulak arkası, saç gibi yerler kontrol edilsin. Okuduğuma göre koyu renkler ve özellikle siyah bu hayvanları çok çekiyormuş. Dolayısıyla beyaz ve açık renkli giysiler de giymek iyi olabilir...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9546
« Yanıtla #96 : 04 Mayıs 2012, 09:55:38 »
Kene, at kestanesini de durak olarak seçebiliyor gibi benim de tam kavrayamadığım bir malumatım var. Yani bir açaağaç ile haşır neşir olup buradan kene kapabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2012, 12:54:38 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #97 : 05 Mayıs 2012, 16:51:06 »
Kene işi sıkıntı gerçekten. Elbiseye sürülen cins koruyucuları yüksek oranda permehedrin yüzünden tarım bakanlığı yasaklatmış. Tene sürülebilenlere de ben güvenemiyorum. Köpek beslediğim zamanlardan kalma kasımpatı doğal kene savar diye bir bilgi var ama canımı emanet edecek kadar güvenemiyorum. Yasak masak yüksek oranlı permehedrinli materyal getirtip kullanıyorum, özellikle tozluklarımı iyice ıslatıp kuruduktan sonra kullanıyorum. Bu sene daha getirtme yolu bulamadım, bakalım.

Kene konusunda özellikle göçmen su kuşu alan yerlerde çok dikkat etmek lazım, nitekim bu keneler ne Kırım'dan ne Kongo'dan yürüyerek gelemezler. Bizim koyun ve köpek keneleri tarafından çokça kere emilmiş biri olarak şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ("yara kabuğu oynadı! anam ayakları da var!" paniğini saymazsak).

Ben birkaç yıldır Kurban bayramında büyük olay çıkacak diye bekliyorum, malum acemi kasaplar hayvanlar kadar kendilerini de kesiyorlar. Şans mıdır, yoksa et hayvanları bu virüsü taşıyamıyor mu her neyse böyle bir vektör ortaya çıkmadı.

Paçalar çoraba ve açık renk giysi dışında önerim doğadan döndükten sonra vücudunuzu iyice bir inceleyin, hatta bakamadığınız yerlerinize başkasına baktırın (maksat bekarlar evlensin :P ). Kene yapıştığını kene şiştikten sonra anlamak normal kenede bile hastalığa davetiye çıkartıyor. Öldürmese de süründüren bir sürü hastalık taşıyor musibet hayvan.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Serkan H.

• 74
  • Meslek: tekniker
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #98 : 06 Mayıs 2012, 02:21:03 »
ateş yakmakla ilgili eski bir filmi hatırladım hababam sınıfı izci kampındaydı Şener Şen ve rahmetli Kemal Sunal'ın ateş yakma çalışmaları sonucu :) nette araştırdım bir video buldum ama Türkçe değil :(

zucchero

• -Bora-
  • 423
« Yanıtla #99 : 07 Mayıs 2012, 09:58:11 »
Eylem Hocam,
Babamın bir arkadaşı rahatsızlanıyor. Hastaneler, doktorlar, ilaçlar vs ama beyhude... Adam iyileşmiyor. En son bir doktor sen nerden geldin, necisin, ne yaparsın diye sorunca elemanın Norveç de bir yürüyüş sırasında ağaçta (zira yerde en az yarım metre kar var) bulunan bir kenenin buna musallat olduğu ve ense-saç arası bir bölgeye kendisini neredeyse tamamen gömdüğü anlaşılıyor. Nice sonra adam sağlığına kavuşuyor. Vahşi hayvan vs bir nebze ama ben gözle göremediğim bu mahlukattan daha çok korkuyorum.

Ferhat Hocam,
DDT sıkıyorlarmış sanırım ecnebiler giysilere ve çadıra ama bizde bu da yasak galiba. Bitkisel ilaçların etkisinin de sınırlı olduğunu söylüyorlar. 2 hafta sonra bir kamp organizasyonu var. Ne kullanmamı önerirsin?