Bu forumda daha önce de hep birlikte yaşadığımız benzer tartışmalarda , uzatmaktaki israr , sonucu ne kadar değiştirdi ise bunda da o kadar değiştireceğindendir kelamı kısa tutma tercihim Sefa ustam .
İnanç ve kimlik çekişmesine kaydırılan sudan tartışmaların , kalıcı kırgınlıklar bıraktığı ve hasım guruplaşmalar yarattığını hem forum hem de 80 yıldır ülke tecrübemiz yeterince anlatmıyormu ?.
"Ben haklıyım " ya da " ben susmam " demek yerine , ısınan ve nereye gideceği kestirilebilen tartışmada , düzeyi ile gururlandığımız forumun düzeyini koruyabilmek adına Emrenin ve yöneticilerin aceleyle sıcak tartışmaya katılmamalarını istedim yine de istiyorum.
Emre kipmen den değil bu forumun kurucusu ve yöneticisi Emre ustadan ve forum adına ....
Bekir Bey,
Biz, bu forumun aktif üyeleri olarak, kanlı canlı, hisleri, fikirleri vs. olan insanlarız.
Biyerinden çelik giren, diğer yerinden bıçak çıkan bir makine değiliz... Hisseden, düşünen, üreten her insan gibi biz de muhabbet ederiz, biz de sataşmaya karşı çıkar, biz de fikirlerimizi savunuruz. Hele hele kendi ortamımızda bunu yapmamız kadar da doğal bişey olamaz herhalde...
Kaçıncı keredir bana "sus, otur yerine" anlamında laf ediyorsunuz, kaçtır ses çıkarmıyorum. Ancak bu kadar benim de limitim, son damla ile taşmıştır bardak.
Benzer konularda aniden seviyesi yükselip , hepimize de artık illallah dedirten sonuçsuz ve yaralayıcı tartışmalar için Teomana tamamen katılıyorum .
Emekle bu düzeye yükselttiğimiz forumu lekelememek adına herbirimizin tahammülsüz olduğumuz konuda cevap yazarken , fikri kendince bizimki kadar kıymetli olan , tanımadığımız ama saygılı olmamız gereken bir dostumuza (eğer öyleyse ) hitap ettiğimizi unutmamalıyız bence .
Bir önerim de daha önceki benzer tartışmalara bakarak Emre dostumuz ve moderatör olanların bu tür konularda mesaj yazmak ya da azarlamak için aceleci olmamaları , hatta tartışma aşamasına mümkünse katılmamaları .
Tapusu birilerine ait alanda izin verildiği kadar gezinebilmek yerine , hepimize ait ortak alanda özgürce ama rahatsız etmeden , edilmeden ortak keyif alanlarını birlikte oluşturmak sizlere de daha sıcak gelmiyor mu ?
Bu alıntıda yazdıklarınızı nasıl algılamalıyım. Öncelikle fikri kendince bizimki kadar kıymetli kişinin
bir fikri yoktur. Konu ile yakından uzaktan en ufak bir bilgisi olmadığı gibi, bu konuda her türlü bilgiyi de lanetler. Bu kişinin fikri hala neden çok değerlidir, ve buna neden saygı ile yaklaşmalıyız, anlaşılabilir gibi değil...
Bu forum en başından beri eşit hak, görev ve sorumluluklarla eş yöneticiler tarafından yönetilmektedir. Domain ismi benim adıma alınması sadece teknik bir detaydır, şu anda bu konuyu olduğu gibi bütün forumu bütünüyle silebilme yetkisine sahip bir çok arkadaşımız burada moderatörlük yapmaktadır. Bu kişilerin hiçbirisinin fikirleri, inançları, bakış açıları aynı değildir, ancak yine de gül gibi geçinip gidebilmekteyiz. Rahatsız edilmeden ortak alanlar hakkında paylaşım yapmaktan bahsederken, neden bazı paylaşımlardan rahatsız olduğunuzu ve bu konularda paylaşım yapmasak, tartışmaya haşa katılmasak, hatta biz sussak da kimseyi rahatsız etmesek daha iyi olacak demiyorsunuz açıkça. Furkan Bey de rahatsız oluyor bu tip paylaşımlardan, gerçek ve bilimsel olduğu sürece en ufak bişey bile rahatsız ediyor zaten onu. Sizi de bizim en ufak kişisel görüşümüz rahatsız ediyor anlaşılan.
Zamanında cebehane.com içinde, benim oradan ayrılmama neden olduğunuzu, hatta bana karşı bir haçlı savaşı çıkarmış olduğunuzu hatırlıyorum, ama unutmaya çalışıyorum. Tüm dediğim de mevcut ekonomik şartlar içinde kılıç yapımıyla bir bıçak yapımcısının kolay kolay hayatını kazanmasının mümkün olmadığını söylememdi. Konudan bi haber olan arkadaşlarımız için belirtelim, mesele sadece benim bıçakçılık konusundaki bir fikrim idi: Ne inanç ne de politik bir konu idi. Bekir bey ama bundan çok rahatsız olmuş idi, diğer forum içinde başka hevesli arkadaşların da heyecanından güç alarak Bekir Bey sonunda benim yola gelmem gerektiğini, hatta bana yaptığı yarım bir kılıcı göstererek ne kadar yanıldığımı kanıtladığını, türlü aşağılamalarla patırtı kütürtü ile def ettiler beni. Bu konunun ana temasının bir daha hatırlanmasını rica ediyorum:
kılıç yapımı. Başka bişey değil....
Şimdi yine aynı Bekir Bey çıkmış, biz iyisi mi forumda tartışmalara girmeyelimmiş

Bu ne cüret, artık bu bana fazla geldi, şimdiye kadar bir çok kez sineye çektim, forumun keyfi kaçmasın diye sustum, ama bu biraz gerçekten ayıp kelimesinin menzilinin bile dışına çıkıyor...