davranış psikolojisi güzel bir bilim dalıdır
genellikle bireysel psikoloji incelenir mesela kişinin psikolojik sorunları bakış açısı ele alınır ama buna neden olan şeylerin başında çevresinden olan biten şeyler,ve diğer insanlardan etkileşimde vardır
grup çalışması ve grup psikolojisi aslında çok önemlidir,bu tarz deneyler çok sıklıkla yapılır,herşeyin bir nedeni vardır
bu çalışma aslında biraz ilginç geldi,herkesin bakış açısı farklı olabilir,önemli olan nasıl bakılması istendiğidir
ben mesela burda daha çok şuna dikkat ettim,en başta bilim adamları ceza verirlerken,daha sonrasında ceza vermiyorlar,gerekte kalmıyor
gurup içindeki kişiler kendi aralarında bir anlaşma uyum sağlıyorlar,normalde ilk yapılması gereken şey hepsinin muzu kapma yarışına girmesi gerektiğidir
ama sonuç çok ilginç geldi,sadece bunu gördüm başka mana yükleyemiyorum çünkü bu çalışmaya odaklandım
aslında bir çok şeyi aydınlatan açıklayan bir şey gibi geldi
sanırım resimlerde en sonda yazan ''bu işler burda böyle yürür'' kelimesine takılanlar var
aslında bunu maymunlara sorsaydık böyle cevap alırdık anlamında yazılmış,yani deneye giren farklı bir maymun ne olduğunu anlamadan anlamsız saldırıya uğruyor,yani orda işler bu hale gelmiş bu şekilde yürüyor anlamında bir yazı gibi