Eline sağlık çok güzel çalışmalar. Sana epeydir sormak istediğim bir iki soru var, bir kısmını ağaç stabilizasyonu konusunda sordum ama sanırım farketmedin
Özgür eline sağlık çok kapsamlı bir çalışma olmuş. Ben konuyu yeni okudum. Ama sormak istediğim birkaç soru var.
1. Stabilizasyon için birçok malzeme kullanmış ve test etmişsin, en son hangisinde karar kıldın yada en iyi sonuçları hangisinden elde ettin?
2.B72 kullanırken asetonla %20 karışımdan filan bahsedilmiş ama sen daha sonraki bir mesajında karışım oranını değiştirdiğinden bahsetmişsin en son hangi oranda karar kıldın.
Şimdiden teşekkürler.
Bir de bu 440c kg fiyatı ve dövdürme ücretiyle de ilgili bilgi verirsen sevinirim.
Sanayide dolaşırken mil şeklinde çelik satan birçok dükkan görmüştüm ama hiç bulaşmamıştım. Mil şeklinde 440c veya d2 veya sld bulabilirsem hangi çaplarda almak dövdürmek için avantajlı olur?
Bir sürü soru oldu ama kusura bakma.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
öncelikle sorduğun soruya cevap yazmadığımdan ötürü özür diliyorum .
b72 karışımını antik restorasyon ile uğraşan bir firmadan aldım gaziantepte hemen yolladılar 1kg b72 5lt aseton saf halde
satıcı ile görüşmemde normalde biz yaparken %20 b72 %80 aseton kulanıyoruz dedi eğer kıvamı beğenmez isen b72 oranını artırmamı söylemişti bende öncelikle söylene karışımı yaptım ama yapılan işlemdelerden sor ahşabı test etiğimde iyi sonuç alamamıştım nihayetinde oranı %35 b72 ve % 65 aseton olarak düzelttim gayet başarılı da oldu ama cok sert ahşaplarda oranın %25 e %75 olması mantıklı oluyor.
440 c ye gelince yayınladığım bıcağın laması 25 tl ye mal oldu celiğ ve dövmesi dahil yanlız mil olarak 25 cap bulabildim oda satıcı sattığı adamdan artan 1mt parçayı geri alıp bana sattı. dövme işlemide meşakkatli bir iş oldu ilk milde sorun cıkmadı ama ikinci milde en sön dövmede sanırım sıcaklık düştü ve farkına varmadık uc kısımdan 10 cm lik kısım patlayı verdi.
sld ye gelince bana düşeş geldi satın almadım zaten lama halindeydi piyasada korkmaz çeliğin sitesinde var ama kalınlık nedir lama varmıdır bilmiyorum.
d2 ye gelnce piyasadan sac halinde bulman mümkün değişik kalınlıklarda mil alarak dövmek d2 de imkansızı zorlamak gibi birşey denedim olmadı .
mil olarak 100cr6 alıp döve bilirsin gayet güzel şekle giriyor diye bilirim 440 c den sonra
yardımcı olabilirsem ne mutlu bana