Bıçak Sanatı - Forum

440c ve sld denemeleri

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
440c ve sld denemeleri
« : 22 Nisan 2011, 22:17:51 »
merhabalar  cizgili olan kısa bıcak 440c olup cap 25 milden dövülerek yapılmıştır
uzun olan bıcak sld takım celiği olup lama halinde geldmiştir tank zımpara ile ancak becebildiğim bukadar  440c olan 58 hrc olup sld olan 61 hrc dir
saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
Ynt: 440c ve sld denemeleri
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2011, 22:19:44 »
birkaç resim daha saplar kök ceviz olup birisi urlu tarafından kesilip diğeri urlara paralel olarak kesilmiştir
düz cigiliolanı sağlamlaştırmak için türlü türlü satabilize denemeleri yapılmış ve kaya gibi olmuştur :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2011, 22:20:13 »
iki resim daha

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2011, 22:31:00 »
Özgür süper görünüyor, özellikle kabza kavisleri çok güzel el doldurur biçimde. Bunun yanında kökler harikaymış, bayıldım figürlere... Dikine figürlüyü baha bir tuttum, böyle kesime devam  :2up

Bu arada şu SLD-Magic'i nereden ve kaç kalınlıkta buldun?

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #4 : 22 Nisan 2011, 22:45:29 »
laf arasında arkadaşlarla konuşuyorduk elemanın giyotinleri varmış hitacı agız kulanıyoruz bir kırıldı vereyim dedi bende tamada tavlanması gerekir dedim oda tavlayıp verdi kendileri 7 mm civarıydı  şu an sırt kısım 5mmveya 5,5 milimoldu  giyorin ile beraber gelmiş agızlar 2379 la değiştirmişler o yani onun  uzun ömürlü olduğunu söylemişti  ama magic ini bilmiyorum sadece hitaci metal sld yazıyordu üstünde sertlik alışı magic yakın belkide odur :)
yanlız dikine kesimlerde ahşabı epox ile stabilize etmekte yarar var

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #5 : 22 Nisan 2011, 23:07:33 »
Abi süper olmuş hasetimde başka birşey söylemeyeceğim  :-X :P

Saygılar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #6 : 22 Nisan 2011, 23:09:51 »
eyvallah ugurcan sağ olasın
Emre ustam sld kormaz çelikte var sanırım ama kalınlıkları bilmiyorum
aynı özelliklerde uddeholmunde celikleri var haberin olsun saygılar bunlar 2379 un gelişmiş haliymiş

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2011, 23:17:58 »
Abi birşey daha söyleyeceğim başkada yok  :)) Stabilize ederken renk vermeye çalıştın mı hiç?Çizgili olan cevize cart pembe yakışırdı  :))

Saygılar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2011, 23:20:50 »
Abi birşey daha söyleyeceğim başkada yok  :)) Stabilize ederken renk vermeye çalıştın mı hiç?Çizgili olan cevize cart pembe yakışırdı  :))

Saygılar...
renk vermek için cam boyası kulanıyorum eğer b72 lukanırsam kırmızı ile yaşil karışımı var sld olanda.440c olanda  epoxy

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #9 : 22 Nisan 2011, 23:32:13 »
Eline sağlık çok güzel çalışmalar. Sana epeydir sormak istediğim bir iki soru var, bir kısmını ağaç stabilizasyonu konusunda sordum ama sanırım farketmedin

Özgür eline sağlık çok kapsamlı bir çalışma olmuş. Ben konuyu yeni okudum. Ama sormak istediğim birkaç soru var.

1. Stabilizasyon için birçok malzeme kullanmış ve test etmişsin, en son hangisinde karar kıldın yada en iyi sonuçları hangisinden elde ettin?
2.B72 kullanırken asetonla %20 karışımdan filan bahsedilmiş ama sen daha sonraki bir mesajında karışım oranını değiştirdiğinden bahsetmişsin en son hangi oranda karar kıldın.
 Şimdiden teşekkürler.

Bir de bu 440c kg fiyatı ve dövdürme ücretiyle  de ilgili bilgi verirsen sevinirim.

Sanayide dolaşırken mil şeklinde çelik satan birçok dükkan görmüştüm ama hiç bulaşmamıştım. Mil şeklinde 440c veya d2 veya sld bulabilirsem hangi çaplarda almak dövdürmek için avantajlı olur?

Bir sürü soru oldu ama kusura bakma.  ::) Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 22 Nisan 2011, 23:33:51 »
eline sağlık Özgür  :)  ben bunları beğenmedi hamonu yok.. ;D :D  şaka bır tarafa  sende buyuk bıçak takıntısı olduğuna artık emınım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #11 : 22 Nisan 2011, 23:41:20 »
Üstad gerçek güzel olmuşlar. Eline sağlık heleki kabzalara bayıldım. :2up
Cehalet Mutluluktur...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #12 : 22 Nisan 2011, 23:43:01 »
aynı özelliklerde uddeholmunde celikleri var haberin olsun saygılar bunlar 2379 un gelişmiş haliymiş
Sağolasın ustam ...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #13 : 22 Nisan 2011, 23:43:12 »
Eline sağlık çok güzel çalışmalar. Sana epeydir sormak istediğim bir iki soru var, bir kısmını ağaç stabilizasyonu konusunda sordum ama sanırım farketmedin

Özgür eline sağlık çok kapsamlı bir çalışma olmuş. Ben konuyu yeni okudum. Ama sormak istediğim birkaç soru var.

1. Stabilizasyon için birçok malzeme kullanmış ve test etmişsin, en son hangisinde karar kıldın yada en iyi sonuçları hangisinden elde ettin?
2.B72 kullanırken asetonla %20 karışımdan filan bahsedilmiş ama sen daha sonraki bir mesajında karışım oranını değiştirdiğinden bahsetmişsin en son hangi oranda karar kıldın.
 Şimdiden teşekkürler.

Bir de bu 440c kg fiyatı ve dövdürme ücretiyle  de ilgili bilgi verirsen sevinirim.

Sanayide dolaşırken mil şeklinde çelik satan birçok dükkan görmüştüm ama hiç bulaşmamıştım. Mil şeklinde 440c veya d2 veya sld bulabilirsem hangi çaplarda almak dövdürmek için avantajlı olur?

Bir sürü soru oldu ama kusura bakma.  ::) Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

öncelikle sorduğun soruya cevap yazmadığımdan ötürü özür diliyorum .
b72 karışımını antik restorasyon ile uğraşan bir firmadan aldım gaziantepte hemen yolladılar 1kg b72 5lt aseton saf halde
satıcı ile görüşmemde normalde biz yaparken %20 b72 %80 aseton kulanıyoruz dedi eğer kıvamı beğenmez isen b72 oranını artırmamı söylemişti bende öncelikle söylene karışımı yaptım ama yapılan işlemdelerden sor ahşabı test etiğimde iyi sonuç alamamıştım nihayetinde oranı %35 b72 ve % 65 aseton olarak düzelttim gayet başarılı da oldu  ama cok sert ahşaplarda oranın %25 e %75 olması mantıklı oluyor.
440 c ye gelince yayınladığım bıcağın laması 25 tl ye mal oldu celiğ ve dövmesi dahil yanlız mil olarak 25 cap bulabildim oda satıcı sattığı adamdan artan 1mt parçayı geri alıp bana sattı. dövme işlemide meşakkatli bir iş oldu ilk milde sorun cıkmadı ama ikinci milde en sön dövmede sanırım sıcaklık düştü ve farkına varmadık uc kısımdan 10 cm lik kısım patlayı verdi.
sld ye gelince bana düşeş geldi satın almadım zaten lama halindeydi piyasada korkmaz çeliğin sitesinde var ama kalınlık nedir lama varmıdır bilmiyorum.
d2 ye gelnce piyasadan sac halinde bulman mümkün değişik kalınlıklarda mil alarak dövmek d2 de imkansızı zorlamak gibi birşey denedim olmadı .
mil olarak 100cr6 alıp döve bilirsin gayet güzel şekle giriyor diye bilirim 440 c den sonra

yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #14 : 22 Nisan 2011, 23:45:41 »
Sağolasın ustam ...

emre ustam ben usta olamadım :(

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #15 : 22 Nisan 2011, 23:49:47 »
eline sağlık Özgür  :)  ben bunları beğenmedi hamonu yok.. ;D :D  şaka bır tarafa  sende buyuk bıçak takıntısı olduğuna artık emınım..

Taner abi bende büyük bıcak takıntısı yok esasen sadece kabza ile namlu uyumunu sağlarken  biraz büyük oluyorlar :)
benim ele 12cm lik kabza aynı oluyor e namluda 12-13-14 olarak uzuyor tabi  :D

ben kendime göre yapıyorum kendi kolleksiyonunu kendin yap olayı :)
şipariş almıyorum  :D

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #16 : 22 Nisan 2011, 23:54:30 »
Teşekkür ederim Özgür, epeydir aklımda olan sorulara çok kıymetli yanıtlar vermişsin.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #17 : 23 Nisan 2011, 00:12:59 »

emre ustam ben usta olamadım :(

Bu forumda tüm üretim yapan arkadaşlar belli bir ustalık mertebesinde benim gözümde her ne kadar başlangıç seviyesinde olsalarda. Sadece çok basitinden bir eğeyi eline alıp çeliğe girişmek bile başlı başına bir bilgi birikimi ve el sanatı gerektiriyor. Hele sonuçta yüzü gözü düzgün bir eser çıkıyorsa inanılmaz bir mesafe katedilmiştir. Bu kişisel fikrim tabii, ustalığı çok ulaşılmaz bir mertebeye de çekebiliriz herhalde ancak ben yine de tüm sanatdaşlarıma seviye ve becerisi ne olursa olsun usta diye hitab etmeye devam edeceğim, gerçekten öyle gördüğüm için  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #18 : 23 Nisan 2011, 00:33:55 »
Özgür her ikiside çok güzel olmuş, saplar çok oturaklı ve görkemliymiş bu arada, bıçaklara da çok yakışmışlar. Bende yumrulu olan sapı çok beğendim doğrusu.
( SLD ye  google dan baktım, sağlam bir takım çeliğiymiş)
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2011, 00:46:34 Gönderen: sefa çabuk »

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #19 : 23 Nisan 2011, 08:01:36 »
Ustalar;
SLD Takım çeliği hakkında şöyle bir yazı buldum. http://www.takimceligi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=250&Itemid=286
Ve levent Ganiyusufoğlu'nun yazdıkları dikkat çekici. Temini zormudur acaba yada çok pahalımıdır ? Bu malzemeden küçük miktarlarda temin edebilirmiyiz ?
Cehalet Mutluluktur...