Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: Hasan BAHCİVAN - 15 Kasım 2014, 00:07:27
-
Merhabalar sayın ustalarım ve tüm forumdaşlar bir honesuki denemesi yapmak istedim şekil olarak sefa abinin bıçaktan esinlendim ( umarım kızmaz :) ) (gerçi onun bıçak nerdeee azizim benimki nerde :) ) çelik 4112 toplam boy 26cm civarı sanırım ve kalınlık sanıyorum 3,8 civarı düz olan kısmı bombeli olarak yapılmadı şu an için yapmayı da düşünmüyorum ve asimetrik bilemede yapmayı düşünmüyorum çünkü beceremeyebilirim :D perdah için pek zamanım olmadı taşlama yapılan yere hiç perdah atılmadı kısmetse pazartesi yapılacak. Eleştirmenizi rica ediyorum ki bir dahaki seferlere aynı hataları yapmayayım veya şu aşamada düzelebilecekse düzelteyim
(http://s25.postimg.org/4h47zb6ij/20141115_002316.jpg) (http://postimg.org/image/4h47zb6ij/)
(http://s25.postimg.org/yzu0k9vp7/20141115_002337.jpg) (http://postimg.org/image/yzu0k9vp7/)
(http://s25.postimg.org/jse0zx3uj/20141115_002435.jpg) (http://postimg.org/image/jse0zx3uj/)
-
Eline sağlık abi taşlama konusunda geleneksel davranmayacaksan taşlamayı yüksek yapsaydın bu arada son alım 4112 çelik 3.3mm idi
-
Eline sağlık abi taşlama konusunda geleneksel davranmayacaksan taşlamayı yüksek yapsaydın bu arada son alım 4112 çelik 3.3mm idi
Hah evet 3,3 :D açıkçası geleneksel olsun ama kolaya kaçayım diye hesap ettim hesabın sonunda en kolayı bu çıktı :)
-
Bende taşlamanın yüksek tutulması taraftarıyım.
-
Asimetrik bileme yapmayacağım için mi taşlamanın yüksek olması iyi olur yoksa başka nedeni var mı
-
Kesim daha rahat olur
-
Aynen. Geleneksel ağız formunda zaten yüksek taşlama var diye biliriz. İlk bir tam taşlama var ondan sonra ikinci bir büyük taşlama hattı var. Düz alanda da iç bükey taşlama var. Uçtaki mikro taşlamaları saymıyorum bile. Bunda tek bir taşlama hattı ve kısa olduğu için keserken dalmaya eğilimli olacaktır. Taşlama hattını yukarı çekerek biraz daha rahat kesim yapar.
-
Yani cehaletin meyvesi olmuş diyorsunuz salim abi :D ben sefa abinin honesuki formunu çok beğendiğim için o şekle yakın birşeyler yapmak istemiştim elbete şekil olarak fakat onun bıçakta taşlama hattı daha aşağılarda görünüyrdu demek ayrıyeten bir tam taşlama vardı
-
Hasan, geleneksek durumda taşlamayacaksan bile, düz olan tarafa da mikro bir ağız açsan ( 1-2 mm) sanki daha iyi olur. Bu hem parmak kesilmelerini görece engeller hem de en azından kesme yaparken malzemenin daha rahat ayrılmasını sağlar. Eklediğim fotoğraftaki işaretli yerleri kavislendirirsen iyi olur, alttaki oraya buraya takılıp zarar verir, üstteki de ısıl işlemde sakatlık çıkarabilir. Ayrıca yapacakmıydın zaten bilmiyorum ama kuyruğu işaretli forma soksan sapı takarken kolaylık olur. Eline sağlık, sonuç güzel olacak bence.
-
Aslında zaten eksikleri gidermek hataları düzeltmek için paylaştım ve çok faydalı bilgiler öğreniyorum öncelikle sapın formunu değiştirmeyi düşünmüyordum sefa abi çünkü iki parça ahşabı içini oyarak yerleştirmeyi düşünüyordum ama sen dersenki yok tek parça olsun üstten oy öyle yaparım. Köşe yumuşatmaları kolay mevzu zaten. Benim de asıl öğrenmek istediğim kısım arka kısımdı sizin bıçakta arka tarafta baya bi taşlama hattı var ben 1-2 mm yaptığımda yeterli olur mu dersiniz vee sizce indeki taşlama hattını ne kadar yukarı çekmeliyim. Ve teşekkür ederim
-
1-2 mm hiç yoktan iyidir diye söylediğim bir ölçüydü. Taşlama açısı ne kadar çıkıyor bilmiyorum, bunun için malzemenin kalınlığı ve taşlama hattının yüksekliği ölçüsüne ihtiyaç var.
-
Estağfurullah aslında bu şekilde de forumda bıçak yapan arkadaşlarımız var. Yapan arkadaşlarımız tecrübeleri paylaşırsa daha iyi olabilir. Ama Sefa Hocamızın dediklerini de yaparsan güzel olacak. Sefa hocam tam ölçüleri hakkında bir kaynak var mı?
(http://www.knifeforums.com/uploads/1214320703-polish_deba_1_.jpg)
-
Hangi ölçüler?
-
Taşlama açıları ve yüksekliği gibi ölçüler. Bunlar çelik kalınlığına göre farklılık gösteriyor mu? O kadar çok arama yaptım internette ama şematik bazı resimler dışında net bir bilgi yok. Yoksa ben mi bulamadım :)
Genelde en çok karşılaştığım resim; Örneğin burada β açısı kaç derece olamalı. Çeliğin kalınlığına göre mi ayarlayacağız?
(http://fivestrokeroll.files.wordpress.com/2013/10/chisel-with-urasuki.jpg)
-
1-2 mm hiç yoktan iyidir diye söylediğim bir ölçüydü. Taşlama açısı ne kadar çıkıyor bilmiyorum, bunun için malzemenin kalınlığı ve taşlama hattının yüksekliği ölçüsüne ihtiyaç var.
Kalınlık 3,2 mm taşlama hattı da tam ölçmesem de 1,3 cm civarı
Estağfurullah aslında bu şekilde de forumda bıçak yapan arkadaşlarımız var. Yapan arkadaşlarımız tecrübeleri paylaşırsa daha iyi olabilir. Ama Sefa Hocamızın dediklerini de yaparsan güzel olacak. Sefa hocam tam ölçüleri hakkında bir kaynak var mı?
(http://www.knifeforums.com/uploads/1214320703-polish_deba_1_.jpg)
Aslında arka kısımdaki içbükey taşlamayı bir dahaki projelerimde ve n690 çeliğinde yapmayı planlıyordum ama sanırım bunda da yapmam gerekecek :)
-
Düz tarafa yeni bir ağız açacak kadar kalınlık var mı? Ben olsam taşlama olan tarafı tam taşlamaya çekip bırakırdım.
-
Aslında yeterince kalınlık yok ama eni 2-3 mm inceltirsem oöur diye düşündüm. Bir de tam taşlama sıkıntılı olmaz mı bilemedim ki
-
Oranlayabileceğin bir profil ölçüsü var, ayrıca özellikle Honesuki için asimetrik bileme oranları da bende var bulur bulmaz bu konuya eklerim, diğer resmi ekliyorum.
-
Bir ara dwg çizimini yapıp yine buraya atayım bende.
-
Süper olur.
-
Honesuki et kalınlığı fazla değilmiş aslında. Kalınlığı 2.9mm, kesici ağız boyu 150mm, tam boyu 176mm olan çok güzel modelleri var. Bilemesi de yine geleneksel formda. Sıyırma bıçağı olduğuna göre çok fazla kalınlığa gerekte yok zaten. Ufak boyunu daha çok sevdim.
-
Takip edilmesi gereken; güzel bir konu olmuş.. kolay gelsin :)
-
Teşekkürler
-
eline sağlık.bende yapmayı düşünüyorum bu model nesmuk marka bıçakların şeklinde ama ağızları 2 taraflı açılmış olanda var böyle tek taraflı olanda bunların isimleri aynımı yoksa farklımı.
-
Pdf boyutu A4. Bıçak A4 kağıdına sığmadığı için kırmızı çizgi ile ikiye böldüm. Çıktı aldıktan sonra kırmızı çizgiler birleştirilerek kalıp çıkarabilirsiniz. Çıktı kontrolü için ölçek cetveli koydum. Kenar boşlukları iptal ederek çıktı alırsanız 1:1 ölçekli sorunsuz çıktı alınabilir.
-
Pdf boyutu A4. Bıçak A4 kağıdına sığmadığı için kırmızı çizgi ile ikiye böldüm. Çıktı aldıktan sonra kırmızı çizgiler birleştirilerek kalıp çıkarabilirsiniz. Çıktı kontrolü için ölçek cetveli koydum. Kenar boşlukları iptal ederek çıktı alırsanız 1:1 ölçekli sorunsuz çıktı alınabilir.
Çok teşekkürler. Uzun, upzuun bir süre sonra cesaret edebileceğim bir bıçak modeli bu...
-
Buda daha ufak boyutlarda ve modern tarzda bir model. Ben bundan istiyorum :) Önce çıktı alıp kartondan falan kalıp çıkarıp kontrol etmeyi unutmayın.
-
konuyu baltalamadan duramayacağım ama, bıçak yapma işine girerken şu bıçağın sayısal tablolarını görseydim asla bulaşmazdım bu işe... ??? zira matematik hep ağır geldi bu bünyeye... :(
-
Asimetrik bileme oranları.
-
Sefa hocam ikinci resimdeki 0,76 gibi değerler ne?
-
Salim, doğrusunu istersen hiç bir fikrim yok ::)
-
Şimdi buasimetrik bileme resimleri çeşit mi aşama mı kafam karıştı nasıl toparlıcam ben bıçağı şimdi
-
Sen bıçağı toparlama diye yapıyoruz :)
Benim anladığım her biri farklı oluyor. Alttaki resmin 4. olanı da karşılaştırması.
-
Salim, doğrusunu istersen hiç bir fikrim yok ::)
Taşlama derinliklerinin oranları olmalı... Yani o dik üçgenler var ya, onların hipotenüs uzunluklarının oranları olmalı.
-
bu bıçağı eye paklar , band zınpara kaba gelir
-
Zımpara ile de olsa dikkatli çalışmalı herhalde.
-
O zaman ben öndeki taşlama hattını yukarı çekiyorum sonra arkadan küçük bir taşlama hattı açıyorum ve açarken bıçağın eni küçülmüş ve ağız kalınlığı sıfıra inmiş oluyor sonra eğe ile ağızdan 1-2 mm alıyorum ki ısıl işlemde zeval gelmesin tabi bu esnada bıçak kuşa dönecek bakalım nasıl olacak. Elbete bunları ancak pazartesi yapabilirim. Haa bir de oval nir zımpara takozu yapıp arka kısmına girişiyorum ki iç bükey olsun teori kısmı tamamdır 8)
-
O zaman ben öndeki taşlama hattını yukarı çekiyorum sonra arkadan küçük bir taşlama hattı açıyorum ve açarken bıçağın eni küçülmüş ve ağız kalınlığı sıfıra inmiş oluyor sonra eğe ile ağızdan 1-2 mm alıyorum ki ısıl işlemde zeval gelmesin tabi bu esnada bıçak kuşa dönecek bakalım nasıl olacak. Elbete bunları ancak pazartesi yapabilirim. Haa bir de oval nir zımpara takozu yapıp arka kısmına girişiyorum ki iç bükey olsun teori kısmı tamamdır 8)
Arka tarafa 1-2 mm lik ağız açıyorsun zaten, bu nedenle düz olan kısmı iç bükey yapmana gerek yok ;)
-
Dur hemen dalma bıçağa :) Sefa hocanın dediği gibi ısıl işlem sonrasında düz tarafa bir ağız açarsın. 9 derecelik bir taşlama açısı ile istenen sonuca ulaşılacak gibi görünüyor. Böylece kuşa da dönmez :) Hem bıçağın kalınlığı da aslında ideal ölçü gibi görünüyor.
-
arkadaşlar bilmediğimden soruyorum bu bıçak modeli nesmuk marka olan bıçakların kullandığı modelmidir.
-
Estağfurullah aslında bu şekilde de forumda bıçak yapan arkadaşlarımız var. Yapan arkadaşlarımız tecrübeleri paylaşırsa daha iyi olabilir. Ama Sefa Hocamızın dediklerini de yaparsan güzel olacak. Sefa hocam tam ölçüleri hakkında bir kaynak var mı?
(http://www.knifeforums.com/uploads/1214320703-polish_deba_1_.jpg)
Hasan arkadaşımızın demek istediği bu şekillerdeki arka kısma verilen ovallik,ki bu bıçaklarda da 1-2mm lik bileme görünüyor.bunu esprisi bu yanağın malzemeye minimum temas etmesi ve kesme işlemini rahatlatıyor olması bence.Bu japonların işine akıl sır ermez mi yoksa :D nedersiniz?
-
arkadaşlar bilmediğimden soruyorum bu bıçak modeli nesmuk marka olan bıçakların kullandığı modelmidir.
Bu model geleneksel japon bıçağı abi nesmuk markaya ait değil onlar biraz esinlenmişlerdir :D
-
Taner ustam aslında japonların çeşitli amaçlar için kullandığı bıçakların ağız geometrisi ve profilleri ile alakalı bir durum. Nesmuk gibi farklı markalar da bu şekilde geleneksel tarzda bıçaklar üretiyor veya modernize ediyorlar. Honesuki bizdeki sıyırma bıçağı mantığı ile çalışan bir bıçak.
Bu tür içbükey bilemenin avantajlarından biri de bileme sırasında çok az bir yüzeyin taşa temas etmesi ve daha rahat bileme olması herhalde. Bileme videoları incelendiğinde çok rahat bu durum fark ediliyor. Ama anladığım kadarı ile honesuki ağız yapıları biraz daha farklı. Sefa hocamızın verdiği bileme oranları da bunu daha rahat gösteriyor. Ayrıca yine anladığım kadarı ile bu bıçağın kalınlıkları da diğer modelleri kadar kalın olmuyor. 3mm kalınlık yeterli görünüyor.
-
sağolun arkadaşlar. :2up
-
hasan ustum tekrar kolay gelsin, bende sayende bilgilendim arkadaşlarda hocalarımızda sağolsun, yarin n690ı keseceğim.selamlar
-
Salim, doğrusunu istersen hiç bir fikrim yok ::)
Bu ölçüler BU olabilir mi acaba. 0,76 bu = 2,3028 mm yapıyormuş.
http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_units_of_measurement#Length
-
Oranlayabileceğin bir profil ölçüsü var, ayrıca özellikle Honesuki için asimetrik bileme oranları da bende var bulur bulmaz bu konuya eklerim, diğer resmi ekliyorum.
sefa hocamın eklediği resimdeki bıçak toplam boyu 405 mm acaba bu olçüler mm cinsindenmi
-
Salim, doğrusunu istersen hiç bir fikrim yok ::)
Bu ölçüler BU olabilir mi acaba. 0,76 bu = 2,3028 mm yapıyormuş.
http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_units_of_measurement#Length
http://www.knifeforums.com/forums/fbbuploads/1167340092-asym_bevels.jpg
"Assuming for simplicity that you start with a flat piece of metal, and take off two right triangles of different sizes, but same angles, then any way you measure it comes out as 70/30 (for instance). The width of the bevels, measured either flat on the surface or parallel to the side of the blade, as well as the offset of the final edge, are all in the ratio of 70/30."
Her iki kesici taşlama da aynı açıda iken, oluşan taşlama derinliklerinin oranıymış o sayılar.
-
Oranmış demek ki :) Sağolasın
Taner ustam mm cinsinden değerler. Ama farklı boylarda olanları da var.
-
hazır konu açılmışken salim ustam sab kısmında pim deliği yok hafif konik direk epoxi ilemi yapışıyor.
-
Epoxy kullanarak yapıldığını da gördüm ama geleneksel yöntem herhalde aşağıdaki videodaki gibi;
http://www.youtube.com/watch?v=ZajZh8aps6Q
Bu alttaki videoda da yapıştırarak yapıyor;
http://www.youtube.com/watch?v=UqwxkyaSws8
-
hasan ustum tekrar kolay gelsin, bende sayende bilgilendim arkadaşlarda hocalarımızda sağolsun, yarin n690ı keseceğim.selamlar
Estafurullah abi ne ustası :) teşekkür ederim bu arada
Dur hemen dalma bıçağa :) Sefa hocanın dediği gibi ısıl işlem sonrasında düz tarafa bir ağız açarsın. 9 derecelik bir taşlama açısı ile istenen sonuca ulaşılacak gibi görünüyor. Böylece kuşa da dönmez :) Hem bıçağın kalınlığı da aslında ideal ölçü gibi görünüyor.
Aslında benim kafamda planladığım da buydu arka tarafa da bir ağız açıcaktım o zaman profilim çok sıkıntılı değil yani ön taşlama hattını yukarı çektimmi tamamdır 8)
-
Ben hep kuyruğu tavlayarak geçirdim ve ek olarak epoksi kullandım.
-
Ben hep kuyruğu tavlayarak geçirdim ve ek olarak epoksi kullandım.
Süper fikir tşkler ustam.
-
abiler benim her gördüğüm bıçağa hevesim var ama önce bir iki mutfak bıçağı (şef bıçağı) yapmak istiyor canım. atölye kış şartlarında mutfak olduğu için hanımın şerrine karşı bana şirinlik muskası olsun diye bu bıçağı sevdim salim abinin yaptığı çizimleri kopyaladım ama kafam çok karıştı; salim abi sıyırma bıçağı deyince sorum şu ki ben ne denemeliyim (yapmalıyım iddalı geldi birden) deba mı honesuki mi yoksa benim haddim değil züccaciyeciden kopya bir şef bıçağı mı (çelik büyük bir olasılıkla mehmetmarangozdan 4110)
-
Modern tarz deba öneririm abi çok büyük namlusu olmayan bir model.
Forum içinde yapılmış diğer mutfak bıçaklarınada göz gezdir abi.2 örnek koyayım biri Sefa diğeri Emre ustanın
-
Benim üstteki bıçakta da amma hata varmış ha ???
-
Benim üstteki bıçakta da amma hata varmış ha ???
;D Yok hocam bir tane pin göze batıyor o kadar :D
-
osman kardeşim sağol sen olmasan ben şimdiye çoktan geri dönmüştüm telkininle yaptığım ufak araştırmada 4110 un asimetrik taşlama için uygun olmadığını düşünüyorum galiba bir bıçak formu beğenip simetrik taşlama yapacam..
Benim üstteki bıçakta da amma hata varmış ha ???
üstadım sefa abim ben çook beğendim bu vesileyle ellerinize sağlık demiş olayım Rabbim sağlık sıhhat afiyet versin ki gözlerimiz daha çok şenlensin
Benim üstteki bıçakta da amma hata varmış ha ???
;D Yok hocam bir tane pin göze batıyor o kadar :D
benim gözüme hiç birşey batmadı burdan da anlaşılıyor ki ben aceminin en önde gideniyim...
-
Abi 4110 asimetrik taşlamaya uymaz diye birşey yok istediğin açıda şekilde ağız aç sorun olacağını sanmam.Ha daha güzel çelikler bulabilirsen ondan yap tabiki.
-
Abi 4110 asimetrik taşlamaya uymaz diye birşey yok istediğin açıda şekilde ağız aç sorun olacağını sanmam.Ha daha güzel çelikler bulabilirsen ondan yap tabiki.
osman ihtimaller 4110 ve D2 paslanmazlık yönüyle 4110 tercih edecem ama nerde okudum bilmiyorum bir abi asimetrik taşlamanın körelmeye daha yatkın olduğunu yazmış o yüzden öyle söyledim.
-
Düzeltme yapayım bu bıçak daha çok tavuk parçalamak içinmiş. Şimdiki yeni favorim Hankotsu :) Asıl bu bizdeki sıyırma bıçağı ile aynı mantıkta kullanılıyor.
-
bugün bende profili çıkartım , biraz sefa hocamın çiziminden alıtı yaptım birazda youtube de izledim , ana temel görüntü haricinde bi çok çeşit varmış bende kendime göre bi orantı çıkardım. iç bükey yüzey için aklıma bi fikir geldi, hidrolik pireste ısıtıp eymeyi düşünüyorum.2adet et kalınlığı olan borunun arasında birinin içi obürünün dışı basacak şekilde. bu şekilde bıçağın inceliğinide istediğim gibi ayarlarım diye düşündüm. bıçak kesme boyu 160mm eni 45 mm kalınlık 3.8 mm kabze boy 135 mm oldu.
-
Kaydırma diskine dışbükeylik ver bence. Değişik çeliklerde de kullanırsın.
-
Kaydırma diskine dışbükeylik ver bence. Değişik çeliklerde de kullanırsın.
bu da olabilir.
-
Örnek resimler
(http://i33.photobucket.com/albums/d87/aly-1/Picture1150-1.jpg)
(http://i33.photobucket.com/albums/d87/aly-1/Picture1144.jpg)
http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/1002862-Radius-platen-flat-platen-and-water-cooled-chiller-sale bu linkteki sistemde baya güzel.
-
çok iyi oldu bu aparat. birinde su birinde hava soğutma yapmışlar, yüzeyde kullandıkları malzeme ne acaba.
-
Galiba A2 (61-64 HRC) kullanmışlar ve düz olanında rikasso taşlama için de bir tarafı radyuslu yapılmış.
-
İki tarafıda ;)
-
İkincisi daha mı ufak?
(http://i566.photobucket.com/albums/ss107/Nathan_the_Machinist/platen_050612/flat.jpg)
-
Birini integral bıçaklarda balçak eşiğini taşlamada ikinciyi taşlama eşiği düzeltmede ;)
-
Galiba A2 (61-64 HRC) kullanmışlar ve düz olanında rikasso taşlama için de bir tarafı radyuslu yapılmış.
salim ustam bu rikasao yu nerden buluruz.
-
kaya bu pikasso dan bulamassak bize getirirmisin selamlar. :'(
-
Taner hocam rikasso bıçağın üzerinde bir bölüm sanırım sen A2 çeliği kastettin. :D
(http://faq.customtacticals.com/images/geometry/fixed_anatomy.jpg)
-
Taner ustam sen yaparsın bunu bence. Büyük radyus için aklımda bir fikir var. Sertleştirilebilir bir çelik orta noktasından yarıçap kadar bir çubuk ile sabitlenir. Çubuğun bir ucuna delik delinip cıvata veya pim ile bir yere sabitlendikten sonra zımpara makinesinde radyus oluşturulur. Merkezleme pimi elle yavaş yavaş zımparaya yaklaştırılırsa olur bu iş. Köşe yuvarlamalar rikasso ile taşlama yüzeyinin birleştiği yerin keskin değilde daha oval olmasını sağlıyor. Aslında bıçağı güzel gösteren detaylardan biri bence.
(http://i859.photobucket.com/albums/ab158/HallKnives/Grinder1_zpsf481c7d9.jpg)
(http://i859.photobucket.com/albums/ab158/HallKnives/Knife-Grinder1_zps926224ae.jpg)
(http://i859.photobucket.com/albums/ab158/HallKnives/Knife-Grinder2_zpsd86c10d0.jpg)
(http://i859.photobucket.com/albums/ab158/HallKnives/Knife7_zpsf0120c6b.jpg)
-
yav ben ne anlarım bu bölümlerden, ben band zınparanın tabanındaki radüslu beonza benzer malzemenin maddesi zannetim pikassoyu
-
bu aparatta iyiymiş.salim ağız açmak için bi aparat ustünde çalışıyorum netice alırsam haber edecem.
-
:)) Taner Usta amma güldüm ha
-
Merakla bekliyorum Taner ustam. Bu arada bu Japonlar ne ilginç adamlar. Bir bıçaktan girdik konu büyüdü de büyüdü. Bence verimli bir başlık oldu.
Bu arada Metin abinin önerisi bıçağı bağladığınız aparat bir nevi mengene gibi olacak. Önce bir tarafa bir miktar ağız açılıyor sonra arka kısmına bir miktar ağız açılıyor. Ağız taşlaması bitinceye kadar bu bu şekilde gidiyor.
Aslında aşağıdaki resimdekine benzer bir aparat olabilir. Ters T (┴) şeklinde olarak yapılırsa olabilir.
(http://www.guvenalgroup.com/guvenal_net/images/oluklu_tabla_buyuk_20111012_090854.png)
-
Sadece Metin Abinin değil çoğu iyi bıçak yapanların tavsiyesi.
-
Tabi biz burda kendi keyfimize göre bıçakları beğeniyoruz ama asıl noktayı kaçırmamak lazım, arkadaş eşine hediye etmeyi düşünüyordu. Bildiğimiz Şef bıçağını kaç kadın gerçekten şef bıçağı gibi kullanır ? Bizim geleneksel yemek hazırlama tarzına bu formlar uyar mı ?
-
Uyar sadece kullanma konusunda bir kaç ufak tavsiyesi var sef bıçağı olduğu takdirde elde bıçak kullanılmaz, hep kesim tahtasında çalışılır, kesim tahtasında çalışıldığı zaman çok keskin biçak kullanılabilinir, keskin bıçakla daha hızlı çalışılır ve zaman tasarrufunu yine kadınlar dizi seyrederek harcarlar :D
Şaka bir şef bıçağına alışan başka bıçakla bir daha çalışamaz..
-
Ev hanımlarına bence böyle bir bıçağı yapmaya çok fazla gerek yok. Düz bir bıçağı daha çok kullanırlar. Örneğin Japonlar bu bıçağı tavuk parçalamakta kullanıyorlar. Balık bıçakları ayrı, sebze bıçakları ayrı gibi gibi. Amacının dışında bıçak kullanımı ne kadar uygun olur. Meyve bıçağı ile soğan doğramak gibi bir şey (Bunu yapan ev hanımı çok :D )
-
Bir yaştan sonra alışkanlık değişmiyor hocam. Hanımlar mutfakta eline ilk geçen bıçakla, elde doğramaya alışmış, öyle form tip falan bakmıyor. ne zaman evde bıçakları bilesem eşim elini keser. Annemin bu yaştan sonra alışkanlığı hele imkanı yok değişmez.
o nedenle şef bıçağı gibi tahta üzerinde çalışan değil elde kullanılacak azıcık hormonlu, irice "paring" bıçağı tarzı şeyler daha mutlu eder ortalama ev hanımını bence. Ahçılığa meraklı erkeğe full set ver o ayrı. Kesme tahtasını hanımlar evlerde genelde sadece ekmek dilimlemek için kullanılıyor, hatta çoğu zaman ekmek tahtası deniyor.
-
Kasap bıçağı formu bizde mutfak bıçağıdır bunun dışındaki bıçaklara bıçak gözüyle pek bakılınmaz :)
-
Benim evde bıçak bilemem yasaklandı maalesef. Asıl ustalık tahtada değilde elde kesmek imiş, öyle diyorlar :)
-
Konunun gidişatı çok hoşuma gidiyor :) Bir sürü şey öğrenmiş olduk ve devam ediyor bu arada salim abinin paylaştığı iç bükey aparatı çok kullanışlı olabilir bant zımparam olsun o aparattan da edinicem
-
Makine şart değil. Sefa hocamızın yaptığı gibi testere lamasına formu vererek talaş kaldırıla bilinir veya benim yaptığım gibi tahtaya zımpara yapıştırarak da form tamamlanabilir. Sefa hocamız sağolsun yaptıklarını görünce bir cesaret ile bişeyler yapmaya başladım.
-
Testere lamamız olsa :) çoook eksik var çok..
-
Eksik hiç bitmiyor. Bir tane makine testere laması alınabilir veya kırılmışı temin edilebilinir aslında. Ben içbükey ağızda önce eğe ile kabasını alıyorum sonra ağaca istediğim formu verip zımpara bağlayıp son düzeltmeyi yapıyorum. Çok pratik oluyor.
-
Sizin yaptığınız işlerdeki detay titizliği örnek almaya çalışıyorum bende :)
-
Bak o kısmı da Emre ustadan özenmişimdir hep.
-
Testere lamamız olsa :) çoook eksik var çok..
+1 daha giriş için gerekenler yok bende :D
-
Bitpazarına gidin
-
geçenay eksik şahmerdan la 50 tonluk hidrolik piresti, şasesi küçük bi 50 tonluk pires yapılıyor , şahmerdanda havayla çalışan bi model var kafamda.bu ayda kuka marka ikinci el bi robot kol vardı kafamda 8000 yuro istediler fiyat iyi ama işin tadı kalmayacağı için vazgeçtim. şimdi portatif sertlik cihazlarıyla haşirneşirim burdada sıkıntı var portatif dijital olanlar 1200 yuro gibi ama 5 mmden ince ölçmüyor ultrasonik olan var ince malzemeyide ölçüyor oda 8000 yuro mecbur tezgah üstü alacaz eksik bitürlü bitmiyoki bıçak yapim kafayı yiyecem.
-
Taner ustam senin makinelerin yanında benim eğe ve mengene eksiğinin lafı olmazmış. :D Kolay gelsin abi. :)
-
Bak o kısmı da Emre ustadan özenmişimdir hep.
Ben foruma katıldığım sıralarda sanıyorum emre abi foruma girmeyi bırakmış ama bende eksikliğini çok hissediyorum keşke tekrar gelse valla süper olur
Testere lamamız olsa :) çoook eksik var çok..
+1 daha giriş için gerekenler yok bende :D
Valla bende de birşey yoktu şimdi eğelerim işkencelerim mengenem matkabım hatta yeni sütün matkap aldım ve şimdi şerit testere almak üzeretim derken anca zamanla zaten inşallah senin de her türlü edevatla birlikte güsel de bir atölyen olur osmanım :)
Bitpazarına gidin
Abi işte malesef asıl masrafı bu gözükmeyen şeyler tutuyor çelik alıyorsun kargo 16 tl ufak bir malzeme almaya gideceksin belki malzeme 5 tl sen 15 liralık yakıt harcıyorsun böyle gözükmeyen şeyler aslında toplanınca baya maliyetli oluyor ben birde bit pazarı nerde onu da bilmiyorum bulana kadar dolan dur :)
-
Valla bende de birşey yoktu şimdi eğelerim işkencelerim mengenem matkabım hatta yeni sütün matkap aldım ve şimdi şerit testere almak üzeretim derken anca zamanla zaten inşallah senin de her türlü edevatla birlikte güsel de bir atölyen olur osmanım :)
Sağolasın abi ben şimdilik işkence ve zımpara kısmındayım. :D
-
osman yaş ilerleyince sabrın kalmıyor eniyisi iye ve mengene gençken ufak parçayı aylarca zınparalardım ama şimdi o sabır yok.
-
osman yaş ilerleyince sabrın kalmıyor eniyisi iye ve mengene gençken ufak parçayı aylarca zınparalardım ama şimdi o sabır yok.
Aynen abi sınav dönemihariç zamanım çok bol bende şimdi bol bol zımpara yapıyorum.Yılda birkaç tanede ortaya anca iş çıkarıyorum işte benim durumlar böyle.
-
osman mengene derken şu borudan yapılmış dönerli bişeydi hatırladığım bu tip mengenemi düşündüğün.
-
Bende hiçbiri yok abi.Almayı düşününce o tarz birşey bulacağımı sanmıyorumda.
-
bana özelden adresini gönder bide beğdiğinin resmi varmı sana hediyem olsun.
-
Başına talih kuşu kondu Sayın Osman Kurt. İyisin yine! :)
-
Sağolsun Taner ustam incelik göstermiş ama çokta zahmet vermek istemem. :)
-
zahmet olmaz çorbada tuzumuz olsun.
-
Tekrardan çok teşekkürler abi. :2up
-
Bugün taşlama hattını yukarı çektim sefa abinin gösterdiği yerleri yumuşattım 400 kuma kadar zımpara attım ama aceleyle attım tekrar zımparalıycam ısıl işlem öncesi şimdi ısıl işlem sonrası arkaya geniş bir kesici ağız açmak kaldı
Bıçağın eni 3,1cm
Taşlama hattının genişliği 1,5 cm
(http://s25.postimg.org/rw557tbjv/20141117_210905.jpg) (http://postimg.org/image/rw557tbjv/)
(http://s25.postimg.org/g8b3d9mez/20141117_211016.jpg) (http://postimg.org/image/g8b3d9mez/)
(http://s25.postimg.org/jgfkqb8or/20141117_211037.jpg) (http://postimg.org/image/jgfkqb8or/)
-
Bu bıçağın ucu fazla mı kalın olmuş :) Kesici ağızda da biraz daha kavis olması gerekiyor sanki. Şaka bir yana kaç gündür bu bıçaklara baka baka, okuya okuya baya bişey öğrenmiş oldum sayende :)
-
Bu bıçağın ucu fazla mı kalın olmuş :) Kesici ağızda da biraz daha kavis olması gerekiyor sanki. Şaka bir yana kaç gündür bu bıçaklara baka baka, okuya okuya baya bişey öğrenmiş oldum sayende :)
orjinalere bakarsak sivri uc aşşağıda bi 10 mm kıyarsan burunu yukarı alınır üst açıda biraz yatması gerer galiba bu şekli ile nesmuklara benzemiş hasan ustamın zevkine kalmış ben çok beyendim.
-
çok güzel gidiyor.. Konu kendini aştı zaten; süper bilgiler yer alıyor, takipteyim 8)
-
Bu bıçağın ucu fazla mı kalın olmuş :) Kesici ağızda da biraz daha kavis olması gerekiyor sanki. Şaka bir yana kaç gündür bu bıçaklara baka baka, okuya okuya baya bişey öğrenmiş oldum sayende :)
Abi ucunun sivriliğinden bahsediyorsan resimde iyi çıkmamış ama baya sivri aksi halde de daha da sivriltmesi çok çok basit. Kesici ağza da daha fazla kavis verirsem sanki kullanımı zorlaşır gibi geldi bana. Bu bıçağın ucu fazla mı kalın olmuş :) Kesici ağızda da biraz daha kavis olması gerekiyor sanki. Şaka bir yana kaç gündür bu bıçaklara baka baka, okuya okuya baya bişey öğrenmiş oldum sayende :)
orjinalere bakarsak sivri uc aşşağıda bi 10 mm kıyarsan burunu yukarı alınır üst açıda biraz yatması gerer galiba bu şekli ile nesmuklara benzemiş hasan ustamın zevkine kalmış ben çok beyendim.
Abi bende bu modeli çok sevdim bi aksilik olmazsa bu şekilde tamamlamayı düşünüyorum
-
En uç kısmındaki incelik değil. Uca doğru bir incelme var orijinal formunda. Hatta kısa boylarda bu çok daha net belli oluyor. Bu form daha çok doğramak için ideal gibi duruyor.
-
En uç kısmındaki incelik değil. Uca doğru bir incelme var orijinal formunda. Hatta kısa boylarda bu çok daha net belli oluyor. Bu form daha çok doğramak için ideal gibi duruyor.
Tamam abi anladım. Ama doğramak için kullanılacak zaten öyle tavuğu balığı ustaları gibi ayırmayı becerebileceğimizi zanetmiyorum :)
-
Vallaha ben iştaha geldim. Tavuk bıçağı, et bıçağı, sebze bıçağı gibi tüm bıçakları ayıracağım inşallah :)
-
Abi bu gazla hemen başla sergile de ufkumuzu şenlendir :)
-
valla bu gazla ben dün profilini bitirdim.
-
Yok ben gaza geliyorum ama o gaz bir türlü bünyeden çıkmıyor :) Bir sene öncesinden gazlar hala bünyede :) Ya sorma zamanım hiç olmuyor. Çok kötü durumdayım.
Taner ustam görelim hadi. Çok merak ettim.
-
valla bende aynı durumdayımda, fu forma resim koyma bi link ekleme yutubdan bişeyler koyma benim için çok zor öğrenci bi yiyenim var izine gelince o yüklüyor resimleri yoksa ben yapamam. ama vatzab mı ney onla resim gönderiyorum. ben birine göndermeliyim ancak resimleri o eklemeli.
-
Abi telefon garanti de olmasaydı hallederdim. Abi burda emre usta bir site aracılığı ile foto paylaşımını anlatmış bende yeni farkettim öyle yüklüyorum gerçekten çok pratik bende profilini merak ediyorum
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=2627.0
-
Benim telefon akılsız telefonlardan vatzap yokta mail yollarsan ben siteye eklerim abi.
Ahanda buda mailim osmankurt93@hotmail.com.tr ;D
-
hasan yüklemeye bi bakacam ama beceremem aha osman yetişti, yarin osman sana gönderim sen yükle, bu arada senin mengenenin yarısı bitti sayılır bi eksen daha ekledim hatalı bulduğum yerleri kalınlaştırdım biraz ağır olacak işallah beyenirsin.
-
Bak mengene fotoğraflarını da bekleriz Taner ustam :)
-
hasan yüklemeye bi bakacam ama beceremem aha osman yetişti, yarin osman sana gönderim sen yükle, bu arada senin mengenenin yarısı bitti sayılır bi eksen daha ekledim hatalı bulduğum yerleri kalınlaştırdım biraz ağır olacak işallah beyenirsin.
Beğenmemek ne kelime ustam zaten bir ton zahmet verdim.Sağolasın.
Salim ustam bol bol çekerim ben.
-
salim yarın onun yarım resmini atarım yanlız şöyle bi ipucu verim osmanın resmini gönderdiği mengenenin bıçağın oturduğu ğrofil 5 cm boyunda 50*50*3 mm idi bunda boy 8 cm et kalınlığı her duvarda 15 mm oldu.
-
Bak iyice merak ettim. Osman olmaz gıcıklık değil mi Taner ustadan istiyoruz resimleri :)
-
:D Taner usta bana resimleri yolladığı an siteye eklerim kaçmaz benden. 8)
-
Taner ustam resimleri bana yollamış banada eklemek düşer.Birkez daha çok teşekkürler. :2up
Önce profilin resimleri
(https://lh5.googleusercontent.com/-bm4LPaxuBh4/VGtGpWNRvvI/AAAAAAAAA2E/Al_Tf5JN7eU/s632-no/IMG_0852.JPG)
(https://lh6.googleusercontent.com/-CU8EQILwkXc/VGtGsgDTc0I/AAAAAAAAA2M/RznRYlceLe8/s632-no/IMG_0854.JPG)
(https://lh3.googleusercontent.com/-pU8oi8YLwQk/VGtGvP5-e0I/AAAAAAAAA2U/EWNhd_F93SM/s632-no/IMG_0855.JPG)
Buda bıçak mengenesine ait resimler
(https://lh4.googleusercontent.com/-QsTbej47VsI/VGtGliEXfSI/AAAAAAAAA14/tzHJ_3FT0h8/s632-no/IMG_0846.JPG)
(https://lh6.googleusercontent.com/-2mQ2qWwQfB0/VGtGltIXHxI/AAAAAAAAA10/XkY8c2bv3RQ/s632-no/IMG_0847.JPG)
(https://lh4.googleusercontent.com/-pmUmJ4V7Sng/VGtGl2WgdjI/AAAAAAAAA18/O3lL7AgQQDk/s632-no/IMG_0849.JPG)
(https://lh6.googleusercontent.com/-eYwS6ObOJcA/VGtGyEhRbgI/AAAAAAAAA2c/YRGXGo-Y4P8/s632-no/IMG_0856.JPG)
-
akşamdan beri bekliyordum
taner ustam profil çok güzel bitmişini bekliyoruz merakla
hem bıçak hem mengene için ellerine sağlık abi
osman sana da hayırlı olsun kardeşim..
-
Mengene tank gibi olmuş, kargocu uğraşır getirirken :D
-
Bıçakta mengenede harika olmuş :2up Güle güle kullan kardeşim.
Taner ustam solak ele göre mi açtınız?
-
sizde sağolun yok daha ağzıa başlamadımda kumpsı sabitleyerek çizdim bitim noktası uçta birleşecekmi diye ama benimde aklımdaydı çizgiye bakıp terst tarafa açmimdiye bu içbükey işi beni sitrese soktu profil kolayda bi türlü ağıza başlayamıyorum. selamlar
-
sizde sağolun yok daha ağzıa başlamadımda kumpsı sabitleyerek çizdim bitim noktası uçta birleşecekmi diye ama benimde aklımdaydı çizgiye bakıp terst tarafa açmimdiye bu içbükey işi beni sitrese soktu profil kolayda bi türlü ağıza başlayamıyorum. selamlar
wayy arkadaşşşş ??? Taner usta böyle güzellikleri niye bizden mahrum bırakıyorsun, 10 numara olmuş, eline sağlık. :)
Aslında resimler herhangi bir facebook hesabına yüklense ordan da çekilebilir foruma.. daha rahat olmaz mı ?
-
Birde Taner ustam bu içbükey baştan sona gitmiyor. Uca yaklaşırken sonlanıyor. Bileme sırasında tüm kenar yüzeyler taşa temas ediyor uç kısımda dahil.
-
Taner ustam ellerine sağlık profil de,mengene de çok iyi olmuş.değil bıçak,balta bile bağlanır buna :) başarılar.
-
Mengene tam robust olmuş :2up makinacı işi olduğu hemen belli oluyor. Taner usta, bu Honesuki lerde düz olan tarafta iç bükeylik durumu yok, düz yani. Bir kaç kez daha söylemeye çalışmıştım ama arada karışıklığa gitti sanırım. Asimetrik bileme işi bu nedenle önemli. Yanagiba olsaydı düz tarafta içbükeylik vardı ama onun işlevi ile bununki farklı. Bu bıçak daha çok et işlemede ( beyaz veya kırmızı et) kullanılıyor.
-
Taner ustam içbükey için strese girmene gerek yokmuş. Ozaman bıçağın bitmişini yakın bir zamanda görürüz. :2up
-
Mengene tam robust olmuş :2up makinacı işi olduğu hemen belli oluyor. Taner usta, bu Honesuki lerde düz olan tarafta iç bükeylik durumu yok, düz yani. Bir kaç kez daha söylemeye çalışmıştım ama arada karışıklığa gitti sanırım. Asimetrik bileme işi bu nedenle önemli. Yanagiba olsaydı düz tarafta içbükeylik vardı ama onun işlevi ile bununki farklı. Bu bıçak daha çok et işlemede ( beyaz veya kırmızı et) kullanılıyor.
Bir yerde içbükey gördüğümü sanmıştım ama şimdi arıyorum bulamıyorum demek ki yanlış anlamışım.
Bu alttaki resimler hoşuma gitti. Bay fikir veriyor.
Yan Sol
(http://forums.egullet.org/uploads/1228018228/gallery_22252_4789_273885.jpg)
Sağ taraf
(http://forums.egullet.org/uploads/1228018228/gallery_22252_4789_305729.jpg)
Yaklaşık 2.5 mm-3 mm geniş olan ön taraftaki bileme
(http://forums.egullet.org/uploads/1228018228/gallery_22252_4789_433732.jpg)
Yaklaşık 1 mm de arka tarafındaki bileme
(http://forums.egullet.org/uploads/1228018228/gallery_22252_4789_403162.jpg)
-
Yazmayı unutmuşum, çıkmış olan profil gerçekten de çok net güzel çıkmış, iyi bir şey çıkacak belli, hadi bekliyoruz ;)
-
Taner ustam mengeneyle alakalı bugün yaptıklarınıda çekip 2 resim daha yollamış.
https://lh4.googleusercontent.com/-zFfmWlona1A/VGtz1NHh9_I/AAAAAAAAA3E/Rd_CdJodXFo/s632-no/IMG_0857.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-oJYs9RS_Flo/VGtz0Q-LTkI/AAAAAAAAA3A/GvSwgs5csHQ/s632-no/IMG_0859.JPG
Konunun bütünlüğü bozulmasın diye sadece link olarak veriyorum.
-
taner abi eline sağlık. Osman iyi günler de kullan kardeşim
-
sizlerde sağolun arkadaşlar, valla nekadar sevindim düzolmasına sefa ustam senin göndetdiğin çizimdeki ölçülere göre yaptım bitek boyu kısa.hocam bu robust nedir.
-
unutmuşum hasan kardeşim işallah bize kızmıyodur esas konuyu bölmemişizdir.
-
Boyunun kısalması iyi olmuş :2up Kıskandım Osman'ı ;)
Hasan kardeşimiz kızmamıştır herhalde. Baya faydalı bir konu oldu. Bu başlık sayesinde yeni bir sürü şey öğrendim. Konudan da çok fazla uzaklaşmadık genel olarak.
-
sizlerde sağolun arkadaşlar, valla nekadar sevindim düzolmasına sefa ustam senin göndetdiğin çizimdeki ölçülere göre yaptım bitek boyu kısa.hocam bu robust nedir.
Taner usta, dilime geldi öyle yazıverdim :-[ robust, aslında "güçlü kuvvetli" demek, biraz ukalalık gibi olmuş ::) ağır hizmet tipi desem daha iyiymiş.
-
sizlerde sağolun arkadaşlar, valla nekadar sevindim düzolmasına sefa ustam senin göndetdiğin çizimdeki ölçülere göre yaptım bitek boyu kısa.hocam bu robust nedir.
Taner usta, dilime geldi öyle yazıverdim :-[ robust, aslında "güçlü kuvvetli" demek, biraz ukalalık gibi olmuş ::) ağır hizmet tipi desem daha iyiymiş.
yok hocam estafurulah tam olarak böyle oldu ağır hizmet tipi,osmanın torununa kalır.
-
sizlerde sağolun arkadaşlar, valla nekadar sevindim düzolmasına sefa ustam senin göndetdiğin çizimdeki ölçülere göre yaptım bitek boyu kısa.hocam bu robust nedir.
Taner usta, dilime geldi öyle yazıverdim :-[ robust, aslında "güçlü kuvvetli" demek, biraz ukalalık gibi olmuş ::) ağır hizmet tipi desem daha iyiymiş.
yok hocam estafurulah tam olarak böyle oldu ağır hizmet tipi,osmanın torununa kalır.
Eline sağlık Ustam. Osman Bey şanslı adam imiş!
-
Sağolasın Taner ustam gerçekten ağır hizmet ürünü olmuş ellerine sağlık. :2up
Beğenen abilerim ustalarım elimden geldiğince hakkını vereceğim mengenenin hepinize teşekkürler gerçekten bu sıra şanslıyım. :2up
-
Mengene tam profesyonel işi olmuş taner ustanın eline sağlık osman kardeşte güle güle kullansın.
-
Vaaay taner abi profil harika olmuş tebrik ederim inşallah bitmiş halini de en kısa zamanda görürüz. Ayrıca o iç bükey taşlamayı var zannediyordum ben olmamasına ne kadar sevindim anlatamam :2up asimetrik bilemeyi de şimdilik yok sayıcam zaten
Osmanım mengenen hayırlı olsun gerçekten ağır hizmet mengenesi olmuş üstelik her bir tarafı ayrı oynuyor çok kullanışlı olacağına eminim :)
Bu arada yok hasan kızar mı filan o ne demek abi başlığı ben açtım diye özel mülküm mü oldu sanki hem öyle de olsa çok faydalı bilgiler paylaşıldı çok mutlu oldum :2up
-
Ayrıca ben ısıl işlem olana kadar honesuki ile ilgili bir gelişme sergileyemicem ısıl işleme gitmesi de azıcık zaman alıcak bari sen bitir de bizim gözümüz şenlensin abi :)
-
hasan benim fırının bitmesi daha sürer ama ağız açma ve kabze işlerini bitirecem, yahu benim bu siteyi bulmama sebeb olan bıçağımında ısıl işlemi duruyor 1 yıl önce ısıl işlem için taner salar ustama gönderecektim bugün yarın derken şimdi fırına başladık o bıçağa 1998 başlamıştım daha bitmedi işallah bunla beraber bitecek.
-
mengegeneye gelince beyen arkadaşlara teşekkürler. hakgaten çok işlevsel oldu bir iki aparat ekledim orta mafsa çıkıb direk altada bağlanabiliyor, yanlardanda birer küçük sabitleme cıvatası koydum bide iç tablası var boyu27 cm en 5 cm kalınlık 1.5 cm oda sökülüp takılır yaptım, kalın malzeme kullanma sebebim , eye ile çalışırken bi esneme olmasın diye esneme olursa eye yapılan alanda ister istemez bi ovallik olacaktır, bide titreşimden dolayı eye diş izleri çıkacaktır diye düşündüm, ben hiç bıçak mengenesi kullanmadım butür hatalar olabilir diye kalın yaptım. birazda ben kalın malzemeyi seviyorum galiba.
-
hasan benim fırının bitmesi daha sürer ama ağız açma ve kabze işlerini bitirecem, yahu benim bu siteyi bulmama sebeb olan bıçağımında ısıl işlemi duruyor 1 yıl önce ısıl işlem için taner salar ustama gönderecektim bugün yarın derken şimdi fırına başladık o bıçağa 1998 başlamıştım daha bitmedi işallah bunla beraber bitecek.
Oldu olacak Sen o bıçağı hiç bitirme, neredeyse antika olacak bari "bitmemiş antika bıçak" olsun :))
-
hasan benim fırının bitmesi daha sürer ama ağız açma ve kabze işlerini bitirecem, yahu benim bu siteyi bulmama sebeb olan bıçağımında ısıl işlemi duruyor 1 yıl önce ısıl işlem için taner salar ustama gönderecektim bugün yarın derken şimdi fırına başladık o bıçağa 1998 başlamıştım daha bitmedi işallah bunla beraber bitecek.
Oldu olacak Sen o bıçağı hiç bitirme, neredeyse antika olacak bari "bitmemiş antika bıçak" olsun :))
:)) :)) :)) :)) :)) Taner ustam hayırlısıyla bitirirsin inşallah O:-)
-
hasan benim fırının bitmesi daha sürer ama ağız açma ve kabze işlerini bitirecem, yahu benim bu siteyi bulmama sebeb olan bıçağımında ısıl işlemi duruyor 1 yıl önce ısıl işlem için taner salar ustama gönderecektim bugün yarın derken şimdi fırına başladık o bıçağa 1998 başlamıştım daha bitmedi işallah bunla beraber bitecek.
Oldu olacak Sen o bıçağı hiç bitirme, neredeyse antika olacak bari "bitmemiş antika bıçak" olsun :))
valla o bıçağın hikayesi çok avuc taşlama ve eye ,zınparayla yapıldı elde kaç saat uğraştım bilmiyorum yanda iki kanalı firezede 3 yıl önce açmıştım kalınlık 10 mmem 5 cm.
-
E abi o zaman artık vakti gelmiş bitmiş bıçaklarını görmek isteriz :)
-
bıçakta mengenede şahane olmuş ustat eline koluna saglık osmanda güle güle kullansın eminim yaptıgı işlere deger katıcaktır
-
Taner usta mengenenin son halinin resmini yolladı olay konu içinde geliştiği için buradan yayınlıyorum.Çok çok teşekkürler ustam vallahi mahçup ettin beni. :2up
(https://lh5.googleusercontent.com/-Gn6ycO-nCFI/VG4ezEE1oPI/AAAAAAAAA4w/HLNOiuWfsCE/s632-no/IMG_0860.JPG)
(https://lh5.googleusercontent.com/-zW6OMyyDzSI/VG4exfsGkPI/AAAAAAAAA4k/2awKs7BnghU/s632-no/IMG_0861.JPG)
(https://lh3.googleusercontent.com/-eQ3tXbZRV60/VG4ex4zUQNI/AAAAAAAAA4o/NBMF8XQaPGc/s632-no/IMG_0862.JPG)
(https://lh4.googleusercontent.com/-LIzEcwubXyo/VG4e1zYNWpI/AAAAAAAAA44/erS-uZ7gAwQ/s632-no/IMG_0863.JPG)
-
Osman eline geçince bir nazar boncuğu tak bunun üzerine.
-
taner ustanın ellerine sağlık , maşallah.güle güle kullanın osman bey.
-
dehşet bişey olmuş ellerine sağlık Taner abi
güle güle kullan kardeşim
-
Taner ustamızın ellerine sağlık. Osman sıra sende artık yeni bıçaklar bekliyoruz :)
Bu arada fikir vermesi açısından kabzada değişik bir uygulama yapılmış. Buffalo boynuzu ha deyince bulunamayacağı için bu tür balçak olabilir. Hatta çok daha güzel görünüyor. http://www.neemantools.com/en/products/kitchen-tools/japanese-gyuto (http://www.neemantools.com/en/products/kitchen-tools/japanese-gyuto)
(http://www.neemantools.com/assets/upload/243/Gyuto-dam-list.png)
-
Osman eline geçince bir nazar boncuğu tak bunun üzerine.
+1 Kıskanmadım ama epeyi imrendim.
Taner Ustam, bu şey başyapıt olmuş doğrusu.
Teşekkürler...
-
Salim abi ehliyetsiz sürücüye Ferrari verilmiş gibi oldu hakkını en iyi şekilde vermeye çalışacağım. ::)
-
sizlerde sağolun arkadaşlar beğenmenize sevindim osman kardeşimde güle güle kullansın. buda bi örnek olsun diye yaptım ama bi sıkıntı oldu beni uğraştıran orta mafsal lamaları birbirine temaslı olmasına rağmen kuvvetli bi sıkma istiyor oyüzdende kolu uzun yaptım kolun bi ucu geçiyor çalışırken çekince çıkartılabilir.salim ustam tam bende balçak düşünüyodum pirinç değilde buronz yapacam bunun gibi.
-
Osman eline geçince bir nazar boncuğu tak bunun üzerine.
+1 Kıskanmadım ama epeyi imrendim.
Taner Ustam, bu şey başyapıt olmuş doğrusu.
Teşekkürler...sağolun mustafa ustam başyapıt değilde bazen hızımı alamayıp bişeyleri abartıyorum.
-
Abooovv ??? acayip birşey olmuş, Taner usta nın ellerine sağlık. Osman güle güle kullan ( yüzeyde kadmiyum kaplama mı var)
-
sefa hocam side beyendiyseniz tamamdır demek. 2 galvenizci var biri açık sarıyapıyor öbürüde bu koyu ve mat sarı bikere sordum ya sizinki koyurenk çıkıyor daha güzel duruyor farklı nevar diye kendileride bilmiydu burenk neden boyle oluşunu.
-
ehliyetsiz sürücüye ferrari verilmesi benzetmesine çok güldüm Osman :)) Taner usta'nın da eline sağlık. muhteşem bir bıçak mengenesi olmuş. özellikle kabzanın kuyruk kısmını yaparken çok işe yarar bu meret. nazar boncuğu şart ;)
-
teşekkürler emin ustam. bu arada bu gece KanalTürkte 22.15de New york Çeteleri varmış iyi baltalar ve bıçaklar var bu filimde tavsiye ederim.
-
Taner Abi off ofki of maşallah Osman kardeşime güzel bir hediye olmuş hemde canavar ...
-
taner usta ellerine saglik bicagin tipi hosuma gitti cok temiz iscilik olmus begendim,
osman sende güle güle hayirli günlerde kullan