Bıçak Sanatı - Forum

honesuki denemesi

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: honesuki denemesi
« Yanıtla #80 : 16 Kasım 2014, 20:50:24 »
Tabi biz burda kendi keyfimize göre bıçakları beğeniyoruz ama asıl noktayı kaçırmamak lazım, arkadaş eşine hediye etmeyi düşünüyordu. Bildiğimiz Şef bıçağını kaç kadın gerçekten şef bıçağı gibi kullanır ?  Bizim geleneksel yemek hazırlama tarzına bu formlar uyar mı ?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #81 : 16 Kasım 2014, 21:04:48 »
Uyar sadece kullanma konusunda bir kaç ufak tavsiyesi var  sef bıçağı olduğu takdirde elde bıçak kullanılmaz, hep kesim tahtasında çalışılır, kesim tahtasında çalışıldığı zaman çok keskin biçak kullanılabilinir, keskin bıçakla daha hızlı çalışılır ve zaman tasarrufunu yine kadınlar dizi seyrederek harcarlar  :D

Şaka bir şef bıçağına alışan başka bıçakla bir daha çalışamaz..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #82 : 16 Kasım 2014, 21:11:03 »
Ev hanımlarına bence böyle bir bıçağı yapmaya çok fazla gerek yok. Düz bir bıçağı daha çok kullanırlar. Örneğin Japonlar bu bıçağı tavuk parçalamakta kullanıyorlar. Balık bıçakları ayrı, sebze bıçakları ayrı gibi gibi.  Amacının dışında bıçak kullanımı ne kadar uygun olur. Meyve bıçağı ile soğan doğramak gibi bir şey (Bunu yapan ev hanımı çok  :D )
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 21:12:44 Gönderen: Salim Türk »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #83 : 16 Kasım 2014, 21:15:49 »
Bir yaştan sonra alışkanlık değişmiyor hocam. Hanımlar mutfakta eline ilk geçen bıçakla, elde doğramaya alışmış, öyle form tip falan bakmıyor. ne zaman evde bıçakları bilesem eşim elini keser. Annemin bu yaştan sonra alışkanlığı hele imkanı yok değişmez.

o nedenle şef bıçağı gibi tahta üzerinde çalışan değil elde kullanılacak azıcık hormonlu, irice "paring" bıçağı tarzı şeyler daha mutlu eder ortalama ev hanımını bence. Ahçılığa meraklı erkeğe full set ver o ayrı. Kesme tahtasını hanımlar evlerde genelde sadece ekmek dilimlemek için kullanılıyor,  hatta çoğu zaman ekmek tahtası deniyor.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 21:21:42 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #84 : 16 Kasım 2014, 21:21:58 »
Kasap bıçağı formu bizde mutfak bıçağıdır bunun dışındaki bıçaklara bıçak gözüyle pek bakılınmaz :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #85 : 16 Kasım 2014, 21:45:51 »
Benim evde bıçak bilemem yasaklandı maalesef. Asıl ustalık tahtada değilde elde kesmek imiş, öyle diyorlar :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #86 : 16 Kasım 2014, 21:46:08 »
Konunun gidişatı çok hoşuma gidiyor :) Bir sürü şey öğrenmiş olduk ve devam ediyor bu arada salim abinin paylaştığı iç bükey aparatı çok kullanışlı olabilir bant zımparam olsun o aparattan da edinicem
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #87 : 16 Kasım 2014, 21:49:43 »
Makine şart değil. Sefa hocamızın yaptığı gibi testere lamasına formu vererek talaş kaldırıla bilinir veya benim yaptığım gibi tahtaya zımpara yapıştırarak da form tamamlanabilir. Sefa hocamız sağolsun yaptıklarını görünce bir cesaret ile bişeyler yapmaya başladım.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #88 : 16 Kasım 2014, 21:54:10 »
Testere lamamız olsa :) çoook eksik var çok..
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #89 : 16 Kasım 2014, 22:02:23 »
Eksik hiç bitmiyor. Bir tane makine testere laması alınabilir veya kırılmışı temin edilebilinir aslında. Ben içbükey ağızda önce eğe ile kabasını alıyorum sonra ağaca istediğim formu verip zımpara bağlayıp son düzeltmeyi yapıyorum. Çok pratik oluyor.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #90 : 16 Kasım 2014, 22:05:32 »
Sizin yaptığınız işlerdeki detay titizliği örnek almaya çalışıyorum bende :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #91 : 16 Kasım 2014, 22:07:30 »
Bak o kısmı da Emre ustadan özenmişimdir hep. 

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #92 : 16 Kasım 2014, 22:09:13 »
+1 daha giriş için gerekenler yok bende :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
« Yanıtla #93 : 16 Kasım 2014, 22:12:46 »
Bitpazarına gidin

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #94 : 16 Kasım 2014, 22:26:45 »
geçenay eksik şahmerdan la 50 tonluk hidrolik piresti, şasesi küçük bi 50 tonluk pires yapılıyor , şahmerdanda havayla çalışan bi model var kafamda.bu ayda kuka marka ikinci el bi robot kol vardı kafamda 8000 yuro istediler fiyat iyi ama işin tadı kalmayacağı için vazgeçtim. şimdi portatif sertlik cihazlarıyla haşirneşirim burdada sıkıntı var portatif dijital olanlar 1200 yuro gibi ama 5 mmden ince ölçmüyor ultrasonik olan var ince malzemeyide ölçüyor oda 8000 yuro mecbur tezgah üstü alacaz eksik bitürlü bitmiyoki bıçak yapim kafayı yiyecem.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #95 : 16 Kasım 2014, 22:32:35 »
Taner ustam senin makinelerin yanında benim eğe ve mengene eksiğinin lafı olmazmış. :D Kolay gelsin abi. :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #96 : 16 Kasım 2014, 22:34:30 »
Bak o kısmı da Emre ustadan özenmişimdir hep.
Ben foruma katıldığım sıralarda sanıyorum emre abi foruma girmeyi bırakmış ama bende eksikliğini çok hissediyorum keşke tekrar gelse valla süper olur
+1 daha giriş için gerekenler yok bende :D
Valla bende de birşey yoktu şimdi eğelerim işkencelerim mengenem matkabım hatta yeni sütün matkap aldım ve şimdi şerit testere almak üzeretim derken anca zamanla zaten inşallah senin de her türlü edevatla birlikte güsel de bir atölyen olur osmanım :)
Bitpazarına gidin
Abi işte malesef asıl masrafı bu gözükmeyen şeyler tutuyor çelik alıyorsun kargo 16 tl ufak bir malzeme almaya gideceksin belki malzeme 5 tl sen 15 liralık yakıt harcıyorsun böyle gözükmeyen şeyler aslında toplanınca baya maliyetli oluyor ben birde bit pazarı nerde onu da bilmiyorum bulana kadar dolan dur :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #97 : 16 Kasım 2014, 22:41:22 »
Valla bende de birşey yoktu şimdi eğelerim işkencelerim mengenem matkabım hatta yeni sütün matkap aldım ve şimdi şerit testere almak üzeretim derken anca zamanla zaten inşallah senin de her türlü edevatla birlikte güsel de bir atölyen olur osmanım :)
Sağolasın abi ben şimdilik işkence ve zımpara kısmındayım. :D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #98 : 16 Kasım 2014, 22:43:42 »
osman yaş ilerleyince sabrın kalmıyor eniyisi iye ve mengene gençken ufak parçayı aylarca zınparalardım ama şimdi o sabır yok.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #99 : 16 Kasım 2014, 22:47:42 »
osman yaş ilerleyince sabrın kalmıyor eniyisi iye ve mengene gençken ufak parçayı aylarca zınparalardım ama şimdi o sabır yok.
Aynen abi sınav dönemihariç zamanım çok bol bende şimdi bol bol zımpara yapıyorum.Yılda birkaç tanede ortaya anca iş çıkarıyorum işte benim durumlar böyle.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2014, 22:49:47 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram