Bıçak Sanatı - Forum

honesuki denemesi

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
Ynt: honesuki denemesi
« Yanıtla #140 : 18 Kasım 2014, 18:39:53 »
taner abi eline sağlık. Osman iyi günler de kullan kardeşim
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #141 : 18 Kasım 2014, 19:44:46 »
sizlerde sağolun arkadaşlar, valla nekadar sevindim düzolmasına sefa ustam senin göndetdiğin çizimdeki ölçülere göre yaptım bitek boyu kısa.hocam bu robust nedir.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #142 : 18 Kasım 2014, 19:50:42 »
unutmuşum hasan kardeşim işallah bize kızmıyodur esas konuyu bölmemişizdir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #143 : 18 Kasım 2014, 20:06:02 »
Boyunun kısalması iyi olmuş  :2up Kıskandım Osman'ı  ;)

Hasan kardeşimiz kızmamıştır herhalde. Baya faydalı bir konu oldu. Bu başlık sayesinde yeni bir sürü şey öğrendim. Konudan da çok fazla uzaklaşmadık genel olarak.

« Yanıtla #144 : 18 Kasım 2014, 20:06:59 »
sizlerde sağolun arkadaşlar, valla nekadar sevindim düzolmasına sefa ustam senin göndetdiğin çizimdeki ölçülere göre yaptım bitek boyu kısa.hocam bu robust nedir.
Taner usta, dilime geldi öyle yazıverdim  :-[ robust, aslında "güçlü kuvvetli" demek, biraz ukalalık gibi olmuş  ::) ağır hizmet tipi desem daha iyiymiş.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #145 : 18 Kasım 2014, 20:15:32 »
Taner usta, dilime geldi öyle yazıverdim  :-[ robust, aslında "güçlü kuvvetli" demek, biraz ukalalık gibi olmuş  ::) ağır hizmet tipi desem daha iyiymiş.
yok hocam estafurulah tam olarak böyle oldu ağır hizmet tipi,osmanın torununa kalır.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #146 : 18 Kasım 2014, 20:17:36 »
yok hocam estafurulah tam olarak böyle oldu ağır hizmet tipi,osmanın torununa kalır.

Eline sağlık Ustam. Osman Bey şanslı adam imiş!

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #147 : 18 Kasım 2014, 20:40:30 »
Sağolasın Taner ustam gerçekten ağır hizmet ürünü olmuş ellerine sağlık. :2up

Beğenen abilerim ustalarım elimden geldiğince hakkını vereceğim mengenenin hepinize teşekkürler gerçekten bu sıra şanslıyım. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #148 : 18 Kasım 2014, 22:12:04 »
Mengene tam profesyonel işi olmuş taner ustanın eline sağlık osman kardeşte güle güle kullansın.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #149 : 18 Kasım 2014, 22:39:55 »
Vaaay taner abi profil harika olmuş tebrik ederim inşallah bitmiş halini de en kısa zamanda görürüz. Ayrıca o iç bükey taşlamayı var zannediyordum ben olmamasına ne kadar sevindim anlatamam  :2up asimetrik bilemeyi de şimdilik yok sayıcam zaten
 Osmanım mengenen hayırlı olsun gerçekten ağır hizmet mengenesi olmuş üstelik her bir tarafı ayrı oynuyor çok kullanışlı olacağına eminim   :)
Bu arada yok hasan kızar mı filan o ne demek abi başlığı ben açtım diye özel mülküm mü oldu sanki hem öyle de olsa çok faydalı bilgiler paylaşıldı çok mutlu oldum  :2up
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #150 : 18 Kasım 2014, 22:41:59 »
Ayrıca ben ısıl işlem olana kadar honesuki ile ilgili bir gelişme sergileyemicem ısıl işleme gitmesi de azıcık zaman alıcak bari sen bitir de bizim gözümüz şenlensin abi  :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #151 : 18 Kasım 2014, 23:19:51 »
hasan benim fırının bitmesi daha sürer ama ağız açma ve kabze işlerini bitirecem, yahu benim bu siteyi bulmama sebeb olan bıçağımında ısıl işlemi duruyor 1 yıl önce ısıl işlem için taner salar ustama gönderecektim bugün yarın derken şimdi fırına başladık o bıçağa 1998 başlamıştım daha bitmedi işallah bunla beraber bitecek.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #152 : 18 Kasım 2014, 23:41:28 »
mengegeneye gelince beyen arkadaşlara teşekkürler. hakgaten çok işlevsel oldu bir iki aparat ekledim orta mafsa çıkıb direk altada bağlanabiliyor, yanlardanda birer küçük sabitleme cıvatası koydum bide iç tablası var boyu27 cm en 5 cm kalınlık 1.5 cm oda sökülüp takılır yaptım, kalın malzeme kullanma sebebim , eye ile çalışırken bi esneme olmasın diye esneme olursa eye yapılan alanda ister istemez bi ovallik olacaktır, bide titreşimden dolayı eye diş izleri çıkacaktır diye düşündüm, ben hiç bıçak mengenesi kullanmadım butür hatalar olabilir diye kalın yaptım. birazda ben kalın malzemeyi seviyorum galiba.

« Yanıtla #153 : 18 Kasım 2014, 23:42:59 »
hasan benim fırının bitmesi daha sürer ama ağız açma ve kabze işlerini bitirecem, yahu benim bu siteyi bulmama sebeb olan bıçağımında ısıl işlemi duruyor 1 yıl önce ısıl işlem için taner salar ustama gönderecektim bugün yarın derken şimdi fırına başladık o bıçağa 1998 başlamıştım daha bitmedi işallah bunla beraber bitecek.
Oldu olacak Sen o bıçağı hiç bitirme, neredeyse antika olacak bari "bitmemiş antika bıçak" olsun  :))

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #154 : 18 Kasım 2014, 23:48:53 »
Oldu olacak Sen o bıçağı hiç bitirme, neredeyse antika olacak bari "bitmemiş antika bıçak" olsun  :))
:)) :)) :)) :)) :)) Taner ustam hayırlısıyla bitirirsin inşallah O:-)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #155 : 18 Kasım 2014, 23:51:15 »
valla o bıçağın hikayesi çok avuc taşlama ve eye ,zınparayla yapıldı elde kaç saat uğraştım bilmiyorum yanda iki kanalı firezede 3 yıl önce açmıştım kalınlık 10 mmem 5 cm.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #156 : 19 Kasım 2014, 00:06:51 »
E abi o zaman artık vakti gelmiş bitmiş bıçaklarını görmek isteriz  :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #157 : 19 Kasım 2014, 09:34:57 »
bıçakta mengenede şahane olmuş ustat eline koluna saglık osmanda güle güle kullansın eminim yaptıgı işlere deger katıcaktır

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #158 : 20 Kasım 2014, 19:09:15 »
Taner usta mengenenin son halinin resmini yolladı olay konu içinde geliştiği için buradan yayınlıyorum.Çok çok teşekkürler ustam vallahi mahçup ettin beni. :2up

Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #159 : 20 Kasım 2014, 19:11:44 »

Osman eline geçince bir nazar boncuğu tak bunun üzerine.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.