Herkesin eline sağlık çok değerli bilgiler. Benimde bi sorum olucak meneviş ile ilgili. Menevişi elektirikli fırında yapıyorum mesela 80crv2 çeliğini ele aldığımızda 60 hrc için 200 derecede 5 dk mı tutucaz bu süre yeterli oluyor mu gerçekten yarım saat*2 diyenler duymuştum. Şimdiden teşekkürler
Sık Kullanılan Çeliklerin Özellikleri, Kimyasal Yapıları, Isıl İşlem Bilgileri
111 Yanıt
47181 Gösterim

Ynt: Sık Kullanılan Çeliklerin Özellikleri, Kimyasal Yapıları, Isıl İşlem Bilgileri
« Yanıtla #94 : 14 Aralık 2020, 00:04:06 »
Herkesin eline sağlık çok değerli bilgiler. Benimde bi sorum olucak meneviş ile ilgili. Menevişi elektirikli fırında yapıyorum mesela 80crv2 çeliğini ele aldığımızda 60 hrc için 200 derecede 5 dk mı tutucaz bu süre yeterli oluyor mu gerçekten yarım saat*2 diyenler duymuştum. Şimdiden teşekkürler
5 dakika konusu renk gözeterek meneviş yapanlar için. Tablodaki tarife uyun. En az 2 sefer yarım saat uygulayın. Tekrar sayısı arttıkça daha iyidir.
Tekrar aralarında suda soğutup fırına koyun.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2020, 00:06:05 Gönderen: dela »

Ynt: Sık Kullanılan Çeliklerin Özellikleri, Kimyasal Yapıları, Isıl İşlem Bilgileri
« Yanıtla #95 : 14 Aralık 2020, 00:13:02 »
Heh şimdi karışıklık gitti çok teşekkür ederim süre ve tekrar sayısı çeliğe göre değişmekte midir yoksa karbon çeliklerinde aşşağı yukarı aynı mıdır

« Yanıtla #96 : 14 Aralık 2020, 00:19:06 »
Heh şimdi karışıklık gitti çok teşekkür ederim süre ve tekrar sayısı çeliğe göre değişmekte midir yoksa karbon çeliklerinde aşşağı yukarı aynı mıdır
Buradan öğrendiğimi satayım.

Gerek tekrar sayısı, gerekse süre arttırmak meneviş için olumlu. Mesela iki sefer bir saat gibi.
Aylık toplantılarda Sefa Hoca dan duymuştum. O1 de tam performansın 11. tekrarda alındığından bahsetmişti.

« Yanıtla #97 : 14 Aralık 2020, 00:31:32 »
Çok teşekkür ederim. Aylık toplantıların yayını mı oluyor

« Yanıtla #98 : 28 Aralık 2021, 16:33:39 »

« Yanıtla #99 : 28 Aralık 2021, 16:59:01 »
Evet, sallamış.