Bıçak Sanatı - Forum

BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: BURSA BIÇAKLARI TASARIM YARIŞMASI...
« Yanıtla #40 : 21 Mayıs 2011, 19:38:02 »
beyler bekir ustamızın güzelim bıçağıda orda. bence derece almış çoğu bıçaktan daha güzel.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #41 : 21 Mayıs 2011, 19:39:17 »
emre ustam sitenin en altında fotoğraflar var. ordalar.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #42 : 21 Mayıs 2011, 19:42:21 »
ben alta iki üç bıcak gördüm ama benim hoşuma gitmedi açıkcacı
sonuçta zevk meselesi
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #43 : 21 Mayıs 2011, 19:44:39 »
özgür sana katılıyorum. ben de fazla beğenmedim.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #44 : 21 Mayıs 2011, 19:47:51 »
vallahi bugün taner abinin yaptığı iç bükey bir bıcak vardı  testere çeliğinde içim gitti ama agız ince olunca bizim iç bükey sekiz oldu cıldıracaktım ama aynı profilden bugün 5 tane yaptık benim nazarımda onlar daha güzel kenera koyup parlatmalık değil esasen kulanımlık :)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #45 : 21 Mayıs 2011, 19:55:27 »
Taşlama açısı-zımparası-kabzasının işçiliği doğru dürüst yapılmamış bir bıçağı nasıl olurda orada sergilerler hala anlamış değilim.  ::)

Saygılar...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #46 : 21 Mayıs 2011, 22:06:27 »
vallahi bugün taner abinin yaptığı iç bükey bir bıcak vardı  testere çeliğinde içim gitti ama agız ince olunca bizim iç bükey sekiz oldu cıldıracaktım ama aynı profilden bugün 5 tane yaptık benim nazarımda onlar daha güzel kenera koyup parlatmalık değil esasen kulanımlık :)

olacak boyle şeyler :)  catlayacak kırılacak yamulacak bızde nerede hata yaptığımızı sorusturacağız..

şimdi aynı profılın daha buyuğunu yapacağım ama ısıl ıslemı akşam yapıcam bır daha gunduz yapmam  :D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #47 : 21 Mayıs 2011, 22:12:48 »

olacak boyle şeyler :)  catlayacak kırılacak yamulacak bızde nerede hata yaptığımızı sorusturacağız..

şimdi aynı profılın daha buyuğunu yapacağım ama ısıl ıslemı akşam yapıcam bır daha gunduz yapmam  :D

Şu iç bükeylerin fotolarınıda yüklesenizde bizde kıyısından köşesinden birşeyler öğrensek. :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #48 : 21 Mayıs 2011, 22:15:44 »
ah ah ilk gördüğümde vuruldum ama nafile yar olmadı bana  :'(

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #49 : 21 Mayıs 2011, 22:35:33 »
valla bu gun şalterler atıktı.  :(  yamulan bozulanı mengeneye takıp kırdım ...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #50 : 21 Mayıs 2011, 22:42:07 »
şahidim doğrudur bu gün profil performansımızın iyi olduğu kadar profilleri sonradan kırma performansımızda iyiydi :(  neyse taner ustam iç bükey tekradan yapar herhal kırmaz bizi :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #51 : 21 Mayıs 2011, 22:44:55 »
yaparız Özgür :)   sahi bursa yarışmasında  içbukey çalışan varmıydı mogan ve boranın dısında..?

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #52 : 22 Mayıs 2011, 01:20:16 »
yorumlarınızı beklıyorum

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #53 : 22 Mayıs 2011, 02:05:33 »
Gzel bıçaklar elinize sağlık, kullandığınız araç gereç ve bıçak ve sap malzemeleri hakkında da bilgi verir misiniz?

« Yanıtla #54 : 22 Mayıs 2011, 02:08:32 »
Turgut bey öncelikle hoşgeldiniz, efendim eklediğiniz fotoğraflar yarışmada ödül alan eserlerinizin fotoğraflarımıdır öncelikle onu bilmek isterim. Önceki mesajınızda "av, hançer ve kılıç dalında birinci" olduğunuzu yazmışsınız, hançerin fotoğrafını eklememişsiniz sanıyorum.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #55 : 22 Mayıs 2011, 03:35:18 »
Asitle resim yapmak sanat degil , ne bir dogme isi , ne bir kakma gorebiliyorum bu cok ovunulen islerde. Bir oluk bile yapmak zor gelmis sayin ustalarimiza.  Bir tane tam kabzayi boydan boya gecen gizli kuyruk bile yok.  Onu bile yaparken kabzayi parcalar halinde delmek gibi kolaya kacmalar yapilmis.  Hakaret etmeye calismiyorum ama ustalik bu degil 
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #56 : 22 Mayıs 2011, 11:49:56 »
Turgut usta, tüm katılımcılar gibi mutlaka çok emek harcamışsınızdır bunları yapmaya, ama benim yarışmayla ilgili gördüğüm sıkıntı şu: tasarım yarışması dedikleri yarışmada orijinal tasarımlar değil, bildiğimiz modellerin üretimini değerlendirmişler. Bulabildiğim az sayıda görüntülerde "tasarlanmış" çok az sayıda (Bekir ustanınki, yeşil-beyaz timsah içine gizli) eser görüyorum.

Sizin üretiminiz de Memlük kılıcı, yatağan ve Bowie üçlemesi, ki, en yeni "tasarım" 200 yıllık, işin bu tarafını anlamış değilim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #57 : 22 Mayıs 2011, 11:51:32 »
Genel "Bursa" bıçağı tiplerine göre çok iyi çalışmalar emin olun. Ancak açıkçası daha çok yol var kat edilecek, Burak gibi ben de hakaret etmek niyetinde değilim ancak imzamda söylediğim sözün arkasındayım, "en zoru en basiti yapmaktır". Profilin düzgünlüğü dışında bir de bu tip bir yarışmada özgünlüğü de önemli değil mi. Maalesef bu bıçaklarda özgün birşey göremedim. Ayrıca bence tam dik açılı ve yumuşaklığı olmayan taşlama eşikleri hem estetik değil hem de dayanım konusunda olumsuz sonuçlar doğurabilir. Kılıç ve üçüncü bıçaktaki süsleme oldukça kaba görünmekte, öncelikle elin kavramasında rahatsızlık verecekmiş gibi görünüyor, ilk izlenimim alminyum folyoyu makasla şekilli kesilmiş oraya yapıştırılmış olduğuydu. İlk bıçak maalesef tipik rambo bıçağı etkisinde, türünün iyi bir örneği de değil.

Kusura bakmayın, eğer bu bıçakları kişisel olarak yapıp öylesine sergiliyor olsaydınız emin olun buradaki herkes alkışlar, övgü dolu sözler söylerdi, hatta size yapıcı eleştiriler ypanlar olur bundan sonra bıçağın şurasını söyle yapsanız süper olur diyenler olurdu. Ama "Bursa Bıçakları Yarışması" birincisi bıçaklar olarak baktığımızda hepimiz şaşırıp biraz garipsiyoruz. Bu forumda bu yarışmada yapılmış bıçakların toplamından daha nitelikli ürünler forumumuzun hobici üyeleri tarafından yapıldı son bir yılda onun için kusurumuza bakmayın ama bizi fazla heyecanlandırmıyor, hatta biraz düşüncelere gark ediyor bu yarışmanın durumu  ::)...

Kipmen Sanat web sitesi

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #58 : 22 Mayıs 2011, 14:36:16 »
hani derlerya eskiler takke düştü kel göründü eğer adına yakışır bursa bıcakları bunlar ise ödül aldılar ise birbirinden değerli ustalarımızın yaptığı eleştilere ekleyecek herhangi bir sözüm yoktur arzederim.

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #59 : 24 Mayıs 2011, 19:55:30 »
Sayın form üyeleri. Değerli yorumlarınız için ( HAKERETLER HARİÇ) teşekkürler.