Bıçak Sanatı - Forum

BARUT ( Ailemizin Yeni Üyesi )

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
Ynt: BARUT ( Ailemizin Yeni Üyesi )
« Yanıtla #40 : 02 Ocak 2016, 16:45:38 »
Şeker kesinlikle verilmez ve benzeri şeyler. İri ırk köpekler sık yıkanmaz yazın arada bir sula , sabun kullanırsan derisinin üzerindeki koruyucu yağ tabakası gider ve deri hastalıklarına açık olur. 1 yaçına kadar iyi bir marka mama kullan (hilds)olabilir. Ebadlarının sıtandar olması için, bir yaşından sonra kemik pilav, veya lapa türü yiyecekler verebilirsin. Şu an arada koyun kemiği verebilirsin birazda akresif yapar, bide büyüyünce konpile dana kellesi at önüne.

« Yanıtla #41 : 02 Ocak 2016, 18:29:26 »
Arkadaş dayanamadım söyleyeceğim  ::) ne karışık bir işmiş bu, benim zamanında av köpeğim vardı ( Tarsus Çatalburun) hiç böyle şeyler yapmadım, Anadolu ırkı olduğundan mı nedir, gayet sağlıklı ve mutluydu. Yazdıklarınızı okudukça iş iyice ilginç bir hale geliyor. merakla takipteyim  ::)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #42 : 02 Ocak 2016, 19:31:48 »
Sefa Abi Tarsus çatalburun nadir asil karakaterli bir hayvandır ve beslemesi fevkalade zevkli bir hayvandır .Bir müşteri Abimden biliyorum zorlu 20-25 günlük zorlu av safarilerini atlatabiliyordu tabii biraz kilo vermiş olarak.... :D
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #43 : 02 Ocak 2016, 19:36:56 »
Bu da benim çırak Pascal  biraz çakal bir arkadaş kendisi  :D Kış dolayısıyla tüylerini ellemiyorum şu anda orta uzunlukta diyebilirim. Bütün yazılanların hakkı var lakin ben fazla önemsemiyorum artık çünkü ne versen 2 saniye sonra bitiriyor, kemik en favori yiyeceği kızmama rağmen etraftan bulup doğru eve kaçırıyor kulübesinde keyifle kemiriyor  :)   

Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #44 : 02 Ocak 2016, 20:49:49 »
Arkadaş dayanamadım söyleyeceğim  ::) ne karışık bir işmiş bu, benim zamanında av köpeğim vardı ( Tarsus Çatalburun) hiç böyle şeyler yapmadım, Anadolu ırkı olduğundan mı nedir, gayet sağlıklı ve mutluydu. Yazdıklarınızı okudukça iş iyice ilginç bir hale geliyor. merakla takipteyim  ::)

:D  :D  :D     

Çok haklısın Sefa ustam, elimden abartısız 50 tane köpek geçmiştir ama hiçbirinde bu kadar zorlanmadım. Gözünü seveyim ben kurt köpeğinin, ne gamı var ne kederi , ne zormuş bu rotlar  :(

Bu da benim çırak Pascal  biraz çakal bir arkadaş kendisi  :D Kış dolayısıyla tüylerini ellemiyorum şu anda orta uzunlukta diyebilirim. Bütün yazılanların hakkı var lakin ben fazla önemsemiyorum artık çünkü ne versen 2 saniye sonra bitiriyor, kemik en favori yiyeceği kızmama rağmen etraftan bulup doğru eve kaçırıyor kulübesinde keyifle kemiriyor  :)   

Çok şirin bir çırak, beraber nice yıllar dilerim :)

« Yanıtla #45 : 02 Ocak 2016, 20:56:46 »
Teşekkür ederim Soytürk Ustam :) size de yeni dostunuzla güzel yıllar dilerim köpek kesinlikle yeri dolmayacak bir dosttur onların yeri ayrı oluyor :) 
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kaya

• 2867
« Yanıtla #46 : 03 Ocak 2016, 16:47:25 »
Devit 3 diye bir damla veterineriyle konuşup içme suyuna eklersin dozajını unuttum fakat üç damla filan gibiydi benimki 55 kilo gibi dersek belki daha taze bilgisi olan bir arkadaş dozajını daha sağlıklı yazabilir .raşitizmine kesin engel olur .ayrıca bahçede olacağından güneşte zaten çok faydalı gelecektir..

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #47 : 03 Ocak 2016, 16:54:18 »
Rot sahibi olmak dert sahibi olmak :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #48 : 03 Ocak 2016, 18:27:33 »
Rot sahibi olmak dert sahibi olmak :)

Yalnız çok tatlı kerata, umarım tüm bu dertlere değer :) Aslında benim ki bekçi köpeği niyetine olduğu için agresif olması tercihim. Şimdilik yoldan geçen herkesle dost. Eğitime de direniyor bir dinliyor komutumu bir dinlemiyor. Ha bire üstüme zıplıyor. Hayır mayır kar etmiyor. Zor olacak yani  :-[

« Yanıtla #49 : 03 Ocak 2016, 19:45:14 »
Bu yaşlarda her şeyi oyun olarak algılayabilirler ustam o yüzden doğaldır, biraz daha büyüdükçe daha iyi anlayacak ve oturaklaşacaktır. Benim tahminim siz mekan koruması istemeseniz bile ırksal özelliklerinden dolayı aşırı bir şekilde mekan koruması yapacağı kanaatindeyim :) Benimki aşağı yukarı 6 yaşında çok sosyal ve dost canlısı yetişti kimseye saldırmayı veya ısırmayı bilmezdi ama yaşı ilerledikçe ırksal özellikler ağır basmaya başladı 1 sene kadar önce birisini ısırdı zamanla daha korumacı agresif bir hal aldı baktım ki böyle olmayacak komutlarım dahilinde bir şeyleri ısırmasını ısırdıktan sonra bırakmasını öğretiyorum artık. Bugün biraz çalıştık başarılı gitti kolumu fena ısırıyor kerata :D
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #50 : 03 Ocak 2016, 22:33:15 »
Bu yaşlarda her şeyi oyun olarak algılayabilirler ustam o yüzden doğaldır, biraz daha büyüdükçe daha iyi anlayacak ve oturaklaşacaktır. Benim tahminim siz mekan koruması istemeseniz bile ırksal özelliklerinden dolayı aşırı bir şekilde mekan koruması yapacağı kanaatindeyim :) Benimki aşağı yukarı 6 yaşında çok sosyal ve dost canlısı yetişti kimseye saldırmayı veya ısırmayı bilmezdi ama yaşı ilerledikçe ırksal özellikler ağır basmaya başladı 1 sene kadar önce birisini ısırdı zamanla daha korumacı agresif bir hal aldı baktım ki böyle olmayacak komutlarım dahilinde bir şeyleri ısırmasını ısırdıktan sonra bırakmasını öğretiyorum artık. Bugün biraz çalıştık başarılı gitti kolumu fena ısırıyor kerata :D

:) Benim ki 6 aylık olmasına rağmen bazen oda ısırma teşşebüsünde bulunuyor. Aslında biz şu an Barut'la liderlik savaşı içindeyiz. Öyle hissediyorum o diyor benim dediğim olacak bende diyorum ki benim. Dur bakalım sonuç ne olacak  ;)

« Yanıtla #51 : 03 Ocak 2016, 23:29:55 »
Liderliğin göstergesi olarak, oyun oynarken bir ara sırt üstü yatırın bir elinizle elinizi ısıramayacak şekilde boğazını tutun bu köpeklerde liderlik almanın yollarından birisidir. O da oyunla karışık olarak elinizi ısırmaya ya da bıraktırmaya çalışacaktır buna izin vermeyin ve pes edene kadar bekleyin gerekirse kaba tonlu sesli uyarılarla da bu işlemi yapabilirsiniz arada sırada bunu yapın ki liderin kim olduğunu hatırlasın size saygı duysun  :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #52 : 03 Ocak 2016, 23:47:17 »
Aman abi, sakın agresif yetiştirme, sonuç olarak eline kontrol edemediğin bir köpek geçer. Bu macera uzun soluklu bir macera, bu oğlan kafadan 10 sene ailenin bir parçası olacak. Eğer agresif yetiştirirsen en iyi ihtimalle 5-6 yaşlarında başa çıkamaz ve ondan kurtulmak yollarına bakarsın, ki bu herkes için trajiktir. Biz burada hayvanın korumacı iç güdüsünden bahsediyoruz ve bu kesinlikle ciddiye alınmalı, senin gibi gürbüz bir adam bile yetişkin bir rotla asla baş edemez. Bu hayvanı dövmeye kalksan canı yanmaz, zapt etmeye kalksan hayvan zaten yük çeken bir ırk, ya seni çeker ya zincirini patlatır. Yani bu hayvanı sosyal yetiştiremezsen ve otoriteni kuramazsan ya net cüssesine ulaştığında lider olmak için seninle ufak sorunlar yaşar(onun güdüsel alfa mücadelesinde yaptığı gösteriş ısırığı bile emin ol seni korkutur ve o hayvana yaklaşamazsın bir daha) ya da en kötüsü siz dışında hiç bir canlıyı kabul etmez, insanlar, kuşlar, kediler, diğer köpekler, kısacası kıpırdayan her şeye saldırmaya çalışır. Bu olay gerçekleştiğinde bu hayvanı tutmak öyle kolay değil kesinlikle.

Agresif yetiştirmeye karar verirsen şu aklına gelsin, rot bir canlıyı ısırırsa kafasına kalasla vursan bile kolay kolay ayıramazsın. Ve sosyallik sorunu yaşayan bir hayvan eline fırsat geçirdiğinde en küçük cüsseli insana hamle yapar, fırsat kollar. Bir çocuğu 70 kiloluk yetişkin bir rotun ağzından almaya çalıştığın görüntüyü aklına getir, karar vermene yardım eder ;)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #53 : 04 Ocak 2016, 00:52:09 »
Liderliğin göstergesi olarak, oyun oynarken bir ara sırt üstü yatırın bir elinizle elinizi ısıramayacak şekilde boğazını tutun bu köpeklerde liderlik almanın yollarından birisidir. O da oyunla karışık olarak elinizi ısırmaya ya da bıraktırmaya çalışacaktır buna izin vermeyin ve pes edene kadar bekleyin gerekirse kaba tonlu sesli uyarılarla da bu işlemi yapabilirsiniz arada sırada bunu yapın ki liderin kim olduğunu hatırlasın size saygı duysun  :)

:2up

Aman abi, sakın agresif yetiştirme, sonuç olarak eline kontrol edemediğin bir köpek geçer. Bu macera uzun soluklu bir macera, bu oğlan kafadan 10 sene ailenin bir parçası olacak. Eğer agresif yetiştirirsen en iyi ihtimalle 5-6 yaşlarında başa çıkamaz ve ondan kurtulmak yollarına bakarsın, ki bu herkes için trajiktir. Biz burada hayvanın korumacı iç güdüsünden bahsediyoruz ve bu kesinlikle ciddiye alınmalı, senin gibi gürbüz bir adam bile yetişkin bir rotla asla baş edemez. Bu hayvanı dövmeye kalksan canı yanmaz, zapt etmeye kalksan hayvan zaten yük çeken bir ırk, ya seni çeker ya zincirini patlatır. Yani bu hayvanı sosyal yetiştiremezsen ve otoriteni kuramazsan ya net cüssesine ulaştığında lider olmak için seninle ufak sorunlar yaşar(onun güdüsel alfa mücadelesinde yaptığı gösteriş ısırığı bile emin ol seni korkutur ve o hayvana yaklaşamazsın bir daha) ya da en kötüsü siz dışında hiç bir canlıyı kabul etmez, insanlar, kuşlar, kediler, diğer köpekler, kısacası kıpırdayan her şeye saldırmaya çalışır. Bu olay gerçekleştiğinde bu hayvanı tutmak öyle kolay değil kesinlikle.

Agresif yetiştirmeye karar verirsen şu aklına gelsin, rot bir canlıyı ısırırsa kafasına kalasla vursan bile kolay kolay ayıramazsın. Ve sosyallik sorunu yaşayan bir hayvan eline fırsat geçirdiğinde en küçük cüsseli insana hamle yapar, fırsat kollar. Bir çocuğu 70 kiloluk yetişkin bir rotun ağzından almaya çalıştığın görüntüyü aklına getir, karar vermene yardım eder ;)

Korkutma beni Ali kardeşim  :)  Geri veresim geldi, seviyorum da keratayı  ;D Şaka bir yana işimiz zor olayın farkındayım o sebeple işi baştan sıkı tutmak istiyorum ya  :-\

« Yanıtla #54 : 04 Ocak 2016, 01:07:49 »
Hadi benden de bir video olsun
https://www.youtube.com/watch?v=ltaGuISd1ag

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #55 : 04 Ocak 2016, 01:16:24 »

:o  :o  :o

Bir kaç tane yılan öldürmüş biri olarak bu kadar çabuk nasıl öldürdü yılanı  :o Hemen ölmüyor bu hayvan en azından dönüp duruyor  O:-) Acaba darbeden dolayı bayıldı mı  ::)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #56 : 04 Ocak 2016, 01:31:10 »

Bir kaç tane yılan öldürmüş biri olarak bu kadar çabuk nasıl öldürdü yılanı  :o Hemen ölmüyor bu hayvan en azından dönüp duruyor  O:-) Acaba darbeden dolayı bayıldı mı  ::)

Abi benim oğlan 8-9 aylıkken bahçede yürüyüş yoluna döşemek için aldığım parke taşlarını kemiriyordu, her gün 1 tane parçalıyordu kemire kemire. Ben nasıl parçalayamadı ona şaşırdım esas.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #57 : 04 Ocak 2016, 17:16:37 »
Ali haklı sakın sert yeriştirme en yumuşak huylu halimde bile içeisindeki kalmış sertlik duyguları bile sana fazla gelecek zaten bahçeni koruma diye endişeleniyorsun hiiç kafana takma sen yumuşacık ve sosyal yetiştir konuşarak kimin dost kimin yabancı olduğunu anlat ikinci aşama kim yabancı kim düşman olacaktır O Karar yeteneğini kazandırırsan ömrün boyunca unutamayacağın harika bir köpeğin olacaktır.
Sıçramaları için göğsüne göğüs kafesini kırmayacak kadar fakat sert diz darbeleri atarak sesli tepki ver ve kimsenin üzerine atlamasına izin verme yağmurlu hatta çamurlu günlerde çok faydasını göreceksin .Rotweiler kesinlikle pişman olmayacağın çok obur bir ırk  :D

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #58 : 04 Ocak 2016, 23:53:57 »

Abi benim oğlan 8-9 aylıkken bahçede yürüyüş yoluna döşemek için aldığım parke taşlarını kemiriyordu, her gün 1 tane parçalıyordu kemire kemire. Ben nasıl parçalayamadı ona şaşırdım esas.

Bizim barut efendi de zincirbozan'a özenmiş, zincirini kemiriyor. Hayır diye bağırınca bırakıyor ama >:(

Ali haklı sakın sert yeriştirme en yumuşak huylu halimde bile içeisindeki kalmış sertlik duyguları bile sana fazla gelecek zaten bahçeni koruma diye endişeleniyorsun hiiç kafana takma sen yumuşacık ve sosyal yetiştir konuşarak kimin dost kimin yabancı olduğunu anlat ikinci aşama kim yabancı kim düşman olacaktır O Karar yeteneğini kazandırırsan ömrün boyunca unutamayacağın harika bir köpeğin olacaktır.
Sıçramaları için göğsüne göğüs kafesini kırmayacak kadar fakat sert diz darbeleri atarak sesli tepki ver ve kimsenin üzerine atlamasına izin verme yağmurlu hatta çamurlu günlerde çok faydasını göreceksin .Rotweiler kesinlikle pişman olmayacağın çok obur bir ırk  :D

:2up :2up

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #59 : 05 Ocak 2016, 15:49:35 »
Soytürk ustam;ısırabileceği kalınlıkta odun parçalarına sarıp çivi ile çakacağınız tenekeler onun işini görecektir.
YUCELMORE