Bıçak Sanatı - Forum

BARUT ( Ailemizin Yeni Üyesi )

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: BARUT ( Ailemizin Yeni Üyesi )
« Yanıtla #60 : 06 Ocak 2016, 01:26:59 »
Soytürk ustam;ısırabileceği kalınlıkta odun parçalarına sarıp çivi ile çakacağınız tenekeler onun işini görecektir.

Tenekeyi mi ısırsın ?  :o  :o  :o  Bu rotlar ne alem hayvanlarmış böyle, 30 yıldır köpeklerim oldu ama hepsi yalanmış  C:-)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #61 : 06 Ocak 2016, 13:36:10 »
Soytürk ustam; evet bu pek bilinmeyen eski bir yöntem, bana anlatanlar şu an yaşamıyor, dişlerinin gelişimine faydalı...
YUCELMORE

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #62 : 07 Ocak 2016, 00:36:21 »
Soytürk ustam; evet bu pek bilinmeyen eski bir yöntem, bana anlatanlar şu an yaşamıyor, dişlerinin gelişimine faydalı...

:2up :2up :2up

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #63 : 17 Ocak 2016, 02:33:48 »
Barut'da yeni gelişmeler var mı Soytürk ustam?

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #64 : 18 Ocak 2016, 01:22:57 »
Barut'da yeni gelişmeler var mı Soytürk ustam?

:D  :D  :D  Bende bir kaç gün önce dedim ki bugün yarı arkadaşlar soracaklar ne yaptı diye  :D  :D  :D

Çok ama çok yavaş gidiyoruz. Bazen dinliyor sözümü ama genelde bildiğini okuyor. Oturu alışkanlık haline getirdi ben komutu vermeden oturuyor ödül vereceğim diye. Yatta hiç tınma yok. Zorla yatırıp öyle ödülü veriyorum sonrada aferin filan ama bir daha ki sefere yine aynı. Ayrıca zaman olarak da fazla uğraşamıyorum, bilemiyorum fırsat buldukça atölyede çalışırken geceleri açıyorum arada yanıma çağırıp komutları veriyorum ama sanırım daha fazla vakit lazım o da bende yok, sıkıntılıyım bu konuda yani ::)

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #65 : 19 Ocak 2016, 00:02:42 »
Komut verileceğini öngörerek birşeyler yapıyorsa ödül vermeyin. Komut sizden gelmeli, o uygulamalı, onun akabinde ödül gelmeli.

Yat komutu için de ödül mamasını koklatın, avcunuzun içine alın ve iki ön bacağının ortasına doğru yere indirin. Avcunuzdakini almaya çalışırken illa ki yere yatacaktır(Biraz sabırlı olmakta fayda var) O anda "aferin" diyerek avcunuzu açın.

Ciddi enerji ve fedakarlık istiyor bu keratalar. Birazdan ben de Şilayı yürüyüşe götüreceğim  :)

Kolay gelsin

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #66 : 19 Ocak 2016, 00:30:38 »
Komut verileceğini öngörerek birşeyler yapıyorsa ödül vermeyin. Komut sizden gelmeli, o uygulamalı, onun akabinde ödül gelmeli.

Yat komutu için de ödül mamasını koklatın, avcunuzun içine alın ve iki ön bacağının ortasına doğru yere indirin. Avcunuzdakini almaya çalışırken illa ki yere yatacaktır(Biraz sabırlı olmakta fayda var) O anda "aferin" diyerek avcunuzu açın.

Ciddi enerji ve fedakarlık istiyor bu keratalar. Birazdan ben de Şilayı yürüyüşe götüreceğim  :)

Kolay gelsin

:2up  Teşekkür ederim size de  :)

« Yanıtla #67 : 19 Ocak 2016, 00:36:56 »
Bu kadar işlem hayvanın doğasına ters değil mi acaba, ben hep onu sorguluyorum kendi içimde. İçgüdilerini sürekli törpülemeye ve kendimize uydurmaya çalışmıyormuyuz acaba  ::) bana kalsa hayvanı özgür bırakır içinden ne geliyorsa yapsın derim, eğer ortam buna uygun değilse de belki beslememek daha doğru bir çözüm. ( gıcıklığına söylemiyorum valla  ::) )

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #68 : 19 Ocak 2016, 22:49:28 »
Bu kadar işlem hayvanın doğasına ters değil mi acaba, ben hep onu sorguluyorum kendi içimde. İçgüdilerini sürekli törpülemeye ve kendimize uydurmaya çalışmıyormuyuz acaba  ::) bana kalsa hayvanı özgür bırakır içinden ne geliyorsa yapsın derim, eğer ortam buna uygun değilse de belki beslememek daha doğru bir çözüm. ( gıcıklığına söylemiyorum valla  ::) )

:D   :D  :D

Onlarsız olur mu hiç Sefa ustam. Ama iç güdülerine bırakırsak hapı yutarız valla.

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #69 : 20 Ocak 2016, 13:59:23 »
Sefa hocam bence tam tersi... Eğer benimki gibi bir belçika kurdunuz, rottunuz vs var ve hiç eğitim vermezseniz ya sizi ya da başkasını ıssırır ve en sonunda da uyutulur.

https://www.youtube.com/watch?v=rjeZQyx7QPE

Yukarıdaki video şimdilik çok şirin gözükebilir ama bu yavrular büyüyünce bu bir sorumluluk olmaya başlar.  Örneğin Şila'nın kardeşi maalesef eğitilmedi, şu anda sahibi dahi yanına yaklaşamıyor ve en ufak bir fırsatta herkese saldırıyor. Bu hem onun hayatını hem de etrafındakilerin hayatını çekilmez hale sokuyor.

Eğer eğitim vermek istemiyorum ve doğal içgüdüleriyle çalışsın diyorsanız Kangal vb sürü koruma köpeği daha uygun olur bence.  Onlar bile her ne kadar eğitmedim deseniz de "hayır" "gel" "kal" "ıss (saldır)" vs komutları elbet öğreneceklerdir.

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #70 : 20 Ocak 2016, 14:10:04 »
http://patipedia.com/2016/01/20/narkotik-kopegi-benin-zafer-pozu/

Bu da oynama isteği olumlu şekilde yönlendirilmiş ve yararlı bir çalışma köpeği. Aslında bu "çalışma köpeği" olarak sınıflandırılan köpeklerin neredeyse tamamı oyun oynuyor. Kimisi tenis topunun peşinde kimisi de ıssırma kolluğunun. Söylemedik istediğim aslında onlar hayatından gayet memnun ve biz onlara insanlarla olumlu biçimde yaşamak ve yararlı olmak fırsatı veriyoruz.

« Yanıtla #71 : 20 Ocak 2016, 15:45:10 »
Sokak köpeklerini gördüğümde mutlaka severim, kendilerine has mazlum bir duruşları vardır hep, insanların arasında dolaşırlar, kaldırımın ortasında yatarlar ama kimseye de saldırmıyorlar veya çok çok nadiren sürü psikolojisiyle belki. Neden onlar öyle saldırgan olmuyor da sahiplenilip beslenen cins köpekler böyle oluyor. O zaman cinslerde mi bir sorun var.

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #72 : 22 Ocak 2016, 21:23:18 »
Sefa hocam özellikle bazı türler koruma, bazıları  sürü vs için üretilmiştir. En yaygın kullanılan örnek Doberman. Bir vergi memuru tarafından kendisini korumaya yönelik bir köpek istemesiyle ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu türde agresiflik aranan ve selektif üremeyle daha da keskinleştirilen bir özellik. Bu  köpekten aşırı sakin olmasını beklemek çok uygun olmaz (Showve working line diye bir ayrım da var ama o çok uzun bir konu ve apayrı bir başlık altında irdelenmeli) . Benzer şekilde karlı ortamlarda kızak çekmek için üretilen Husky cinsinden tasmayı çekmemesini beklemek de pek uygun olmaz. Kanında olan şeyi çekip almak mümkün değil.

Özellikle çoban (gütme) köpekleri ise hareketli, sahibini tatmin etmeyi seven ve akıllı bireylerden seçilerek üretilir. Alman, Hollanda, Belçika Çoban Köpekleri ve Rottweiler bu sınıftadır.  Narkotik, koruma, arama vs tip operasyonlar için de uygun olmaları bu özellikleri sayesindedir. Ancak bu zeka ve enerji iyi şekilde kanalize edilmezse sorun olur. Yapacak bir iş verilmeleri gerekir yoksa onlar kendilerine göre bir "iş" icat edebilirler ve bu başlarına dert açar.

SOKÖ yani sokak köpekleri ise çok çeşitli gen havuzundan gelir ve ırk köpeklerinde rastlanılan selektif üreme bulunmadığından özellikleri çok keskin olmaz. Ayrıca yavruluk döneminde geçirdikleri "sosyalleşme" çok farklı ve yoğundur. "Sürü" içerisinde nasıl davranacağını öğrenir ve  farklı uyarıcılar ile defalarca karşılaşan SOKÖ bunlara alışır ama bazen ırk köpeklerine bu fırsat verilmez. Ben hiçbir sokak köpeğinin havai fişeklerden ya da araba sesinden ürktüğünü görmedim(çok çok oradan ayrılırlar) ama ırk köpeklerinde sıkça rastlanılan "fobi" lerdir bunlar.

Kısaca genetik özellikler ve sosyalleşme şartları çok farklı olduğundan sonuç da çok farklı.

« Son Düzenleme: 22 Ocak 2016, 21:39:53 Gönderen: zucchero »