Bıçak Sanatı - Forum

BARUT ( Ailemizin Yeni Üyesi )

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
Ynt: BARUT ( Ailemizin Yeni Üyesi )
« Yanıtla #20 : 27 Aralık 2015, 18:23:15 »
Soytürk ustam senin bahçe çok müsait aslında eğitim vermek için sadece biraz zaman ayırman gerekicek .
Sosyalleştirmen en önemli konu bencede çünkü tehlikeli olabilir.
Benimde bir Alman kurdum vardı ve K9 eğitimi verdirmiştim bir arkadaşıma .

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #21 : 27 Aralık 2015, 20:33:12 »
Soytürk ustam senin bahçe çok müsait aslında eğitim vermek için sadece biraz zaman ayırman gerekicek .
Sosyalleştirmen en önemli konu bencede çünkü tehlikeli olabilir.
Benimde bir Alman kurdum vardı ve K9 eğitimi verdirmiştim bir arkadaşıma .

Evet Serkan hocam, bahçe müsait de ben değilim :)  Hislerim beni yanıltmıyorsa çok ama çok tehlikeli olacak bu arkadaş, bir çaresine bakacağız.  Kurt köpekleri sanki daha uysal gibiler, fakat iyi eğitildiklerinde silah taşımana gerek yok   ;)

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #22 : 27 Aralık 2015, 21:22:21 »
Bence şöyle secereli bir Alman kurdu gibisi yoktur yerim müsait olsa hiç beklemem  :2up
Benim kurda eğitim veren arkadaş birgün bir rot ile geldi epey yürümüşler rotun sahibi para vermemişmi ne , buda almış köpeği Avcılrdan bahçelievlere yürümüşler , bizim işyerinin önüne kepenklere bağladı. 3.4 metre ötedeydim birden bire bi atladı üstüme , kayış kısa olmasa kapacaktı beni  ??? , arkadaşta şaşırdı durup dururken.
Yani isabet olur . :2up

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #23 : 27 Aralık 2015, 22:10:21 »
Yukarıdaki olay tamamen koruma iç güdüsüyle alakalı. O yüzden rot sahibiysen her zaman dikkatli olmak gerekir. Çünkü rot her zaman tetiktedir, her zaman korumaya hazırdır ve her şeyi tehdit olarak algılayabilir. Buna yaşlı bir teyzede dahil olabilir, küçücük bir kedide, küçük bir çocukta. Eğer köpeğin sahibi köpek yanındayken otoriteyi kaybederse, o an liderlik görevini köpek devir aldığı an olaylar kesinlikle b.ka sarar. İşin kötüsü rotlar genelde uyaran hayvanlar değillerdir, havlayıp tehdit etmezler, en uygun zamanı kollar ve hamleyi yaparlar. Hani meşhur bir söz vardır, çoğumuzun duyduğu; "Eğer bir Alman kurdun varsa bahçene kimse giremez, eğer bir rottweilerın varsa bahçenden kimse çıkamaz.".

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #24 : 27 Aralık 2015, 23:30:40 »
Bence şöyle secereli bir Alman kurdu gibisi yoktur yerim müsait olsa hiç beklemem  :2up
Benim kurda eğitim veren arkadaş birgün bir rot ile geldi epey yürümüşler rotun sahibi para vermemişmi ne , buda almış köpeği Avcılrdan bahçelievlere yürümüşler , bizim işyerinin önüne kepenklere bağladı. 3.4 metre ötedeydim birden bire bi atladı üstüme , kayış kısa olmasa kapacaktı beni  ??? , arkadaşta şaşırdı durup dururken.
Yani isabet olur . :2up

Geçmiş olsun, bu rotlar hiç bir şey yapmasa bile görüntüsü bile ürpertiyor insanı :) Hani derler ya; Rus'a gösterip çekeceksin ." diye işte o cinsten  :2up

"Eğer bir Alman kurdun varsa bahçene kimse giremez, eğer bir rottweilerın varsa bahçenden kimse çıkamaz.".

:D   :2up  :2up  :2up

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 28 Aralık 2015, 23:52:40 »
   Valla sizin köpeğinizle olan diyaloğunuz çok hoşuma gitti, benimki de böyle olsa daha ne olsun ( hele ben eğitebilirsem ). Tebrik ediyorum, sanırım sizin deneyimlerinize ihtiyacım olacak. Birde bir şey dikkatimi çekti, hareketleri başarı ile yapıyor fakat ödül vermiyorsunuz( yiyecek), neden? Yada başak bir ödül şekliniz mi var ?

Benim ki gırtlağına çok düşkün tek zaafı bu yani bunu kullanarak eğitebilirsem eğitirim yoksa işimiz yaş :)

Başta söylediğim gibi her köpeğin kendine göre bir ödülü vardır... Kimisi yemek kimisi top kimisi de ısıracak birşeyler peşindedir...
Şila yemekten ziyade topla oynamayı ya da birşeyleri ısırmayı yeğliyor. Dolayısıyla aslında ona top atmam demek onu ödüllendirmek demek.

Yemeğe çok düşkünse ve bunu keşfettiyseniz çok büyük bir adım attınız demek. Yemeği çok çok ufak parçalara ayırın. Bir parça yiyeceği resimdeki gibi iki bacağının arasına yere uzatın. Bir süre uğraşırsanız yere yatacaktır. Yere yatar yatmaz(o saniyede) "aferin" diyerek ödülü verin. Eğitim süresini kısa tutun (10-15 dakika) ve ilgisini kaybederse ara verin ya da seansı sonlandırın.

Hareketi sorunsuz yapmaya başlar ve olayı kavrarsa yavaş yavaş komut verme  olayını (yat) da ekleyin... Zamanla el hareketini daha az belirgin hale getirin ve nihayetinde el hareketi olmadan yatmaya başlayacaktır.

"Aferin" iyi bir işaretleyicidir. Yani dostunuzdan ne istediğinizi anlatmanıza çok yardımcı olur. Ayrıca bu kelimeden sonra ödülün geldiğini de kısa sürede kavrayacaktır.

Benzer şekilde ödülü burnuna doğru tutup kafasının arkasına doğru uzatırsanız da "otur" komutunu öğretebilirsiniz.

Köpek eğitiminde belirli bir kalıp vardır ve eğer bunu kavrarsanız gerisi sadece zamana ve biraz çabaya kalıyor. Dostunuz şans eseri iyi bir şey yaparsa onu da anında "aferin" diyerek işaretleyebilir ve tekrar etmesini sağlayabilirsiniz. Diğer bir seçenek de onu bu harekette bulunmaya teşvik etmektir. Bunu yazarak anlatmak çok zormuş bunu anladım ama aslında basit bir proses.  :)

Bu iki komut hakkında gelişmelerinizi merakla bekliyorum.

« Son Düzenleme: 28 Aralık 2015, 23:55:19 Gönderen: zucchero »

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #26 : 29 Aralık 2015, 00:15:57 »

Acayip faydalı bir bilgi verdiniz, çok ama çok teşekkür ederim, bu hafta sonuna kadar İnşallah sonuca ulaşırım  :2up

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #27 : 29 Aralık 2015, 09:13:31 »
Çok büyük bir sorumluluk. Dostluğunuz baki olsun.
Okinawian

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #28 : 30 Aralık 2015, 00:13:18 »
Çok büyük bir sorumluluk. Dostluğunuz baki olsun.

İnşallah, teşekkür ederim.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #29 : 30 Aralık 2015, 02:58:53 »
Kıraker ve benzeri tür yiyeceklerle ödüllendirme, belli bi süre sonra etkisini azalır.kesin ve kati çözüm ve de söz dinleme etkisi iyi olsun diyosan, marketlerde en uygun fiyatlı sosislerden almalısın. 1 cm gibi küçük parçalarda kesip bir poşette cebinde ,eytim verirken kullan.çok ekkisini göreceksin.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #30 : 30 Aralık 2015, 23:16:40 »
Kıraker ve benzeri tür yiyeceklerle ödüllendirme, belli bi süre sonra etkisini azalır.kesin ve kati çözüm ve de söz dinleme etkisi iyi olsun diyosan, marketlerde en uygun fiyatlı sosislerden almalısın. 1 cm gibi küçük parçalarda kesip bir poşette cebinde ,eytim verirken kullan.çok ekkisini göreceksin.

:2up :2up :2up

Abi sosis işi de süpermiş   :2up

Bu arada bugün ilk eğitimimize başladık, az da olsa söz dinlemeye başlayacak sanki  8)   Ödül bisküvilerine de bayıldı kerata  :D

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #31 : 30 Aralık 2015, 23:54:06 »
Soytürk benimde gelmeden Rotweilerim vardi simdi tam zamani kalabalik yerlerde dolasin tanimlayabildiğin insanları dost yabancı diyerek izah etmelisin vermen gereken en önemli eğitim bu olmalı .Bir keresinde çay bahçesinde otururken bizimkinin boynuna 1,5 yaşında bir çocuk sarıldı .hır mır filan derken hemen ay ne güzel bebek gelmiş diye tepki verince çocukları sever oldu .Daha öncede söylenildiği gibi koruma filan yapsın diye sert yetiştirme ne kadar duygulu insancıl yetiştirirsen o kadar iyi sadece dost yabancı kavramını iyi öğret beynine yazılsın yoksa otur kalk yat bir köpeğe yarım saatte öğretilir
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #32 : 31 Aralık 2015, 00:44:50 »
Soytürk benimde gelmeden Rotweilerim vardi simdi tam zamani kalabalik yerlerde dolasin tanimlayabildiğin insanları dost yabancı diyerek izah etmelisin vermen gereken en önemli eğitim bu olmalı .Bir keresinde çay bahçesinde otururken bizimkinin boynuna 1,5 yaşında bir çocuk sarıldı .hır mır filan derken hemen ay ne güzel bebek gelmiş diye tepki verince çocukları sever oldu .Daha öncede söylenildiği gibi koruma filan yapsın diye sert yetiştirme ne kadar duygulu insancıl yetiştirirsen o kadar iyi sadece dost yabancı kavramını iyi öğret beynine yazılsın yoksa otur kalk yat bir köpeğe yarım saatte öğretilir

:2up

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #33 : 31 Aralık 2015, 21:58:27 »
Eğitimin iyi gittiğine çok sevindim. Ama dikkat edin bu seanslar şişmanlamasına yol açmasın.
Ödül yiyeceği çok çok küçük olmalı. Ölçüt olarak aklıma birşey gelmedi ama leblebi boyutundaki bir kaşar peyniri mesela fazlasıyla yeterli olur.

Kaya hocam bence sosyalizasyon ve eğitim kolkola giderse çok daha iyi ve etkin olur. Bir de eğitim köpeği zihnen ve vucuden yorduğu için de çok olumlu katkısı olur. Yorulan köpek hem daha sakin hem de daha mutlu olur...

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #34 : 31 Aralık 2015, 22:22:21 »
Eğitimin iyi gittiğine çok sevindim. Ama dikkat edin bu seanslar şişmanlamasına yol açmasın.
Ödül yiyeceği çok çok küçük olmalı. Ölçüt olarak aklıma birşey gelmedi ama leblebi boyutundaki bir kaşar peyniri mesela fazlasıyla yeterli olur.

Kaya hocam bence sosyalizasyon ve eğitim kolkola giderse çok daha iyi ve etkin olur. Bir de eğitim köpeği zihnen ve vucuden yorduğu için de çok olumlu katkısı olur. Yorulan köpek hem daha sakin hem de daha mutlu olur...

Aynen bende öyle yapıyorum, ödül krakerini yarıya bölüp veriyorum, ama şişmanlayacağını sanmıyorum gerçi çok iştahlı kerata  ;D   Bu arada eğitim işi için önerebileceğiniz bir kaynak var mı ?

zucchero

• -Bora-
  • 420
« Yanıtla #35 : 01 Ocak 2016, 01:42:40 »
Maalesef önerebileceğim bir kitap yok. Ama Youtube bana çok yardımcı oldu. 

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #36 : 01 Ocak 2016, 13:29:01 »
Ben buradaki sosis ve kadar peyniri ödüllerine katılmıyorum
5 tane  rootweiler Buyumesinde bulundum 2si kendi kopegimdi.
Rootweiler larin midesi cok hasas bu ibi yiyecekler ona zarar verecektir.
Daha oncede soyledigim.gibi kuru mamafa nestle pro plan kullaniyordum. Her ay ayri ayri oaliyordum biftekli balikli tahilli gibi v.b. odul krekerleri kaliteli markali olablardan her bir itat tan sonra bir det verilebilir. Rootweiler gibi ortalama yetiskin bir erkek50-90 kilo arasina cikabiliyor. Ve inanki 90 kiloda bile neler yapabilcegine sasirirsiniz
 Diger yandan kaya abiye katiliyorum barutu ne kadar sosyalestirirsin okada rahat edersin

Kaya

• 2867
« Yanıtla #37 : 01 Ocak 2016, 15:37:07 »
Köpeğe hiç verilmemesi gereken şeyleri peşpeşe oku hiç şeker ve tuz ve soğan köpeğe çok zararlı olabilir kendin mama hazırlıyorsan bunları iyice öğrenmelisin yoksa kasaptan bir torba kemik sorunun tam cevabı değil...

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #38 : 01 Ocak 2016, 23:15:23 »
Maalesef önerebileceğim bir kitap yok. Ama Youtube bana çok yardımcı oldu.

Teşekkür ederim.

Ben buradaki sosis ve kadar peyniri ödüllerine katılmıyorum
5 tane  rootweiler Buyumesinde bulundum 2si kendi kopegimdi.
Rootweiler larin midesi cok hasas bu ibi yiyecekler ona zarar verecektir.
Daha oncede soyledigim.gibi kuru mamafa nestle pro plan kullaniyordum. Her ay ayri ayri oaliyordum biftekli balikli tahilli gibi v.b. odul krekerleri kaliteli markali olablardan her bir itat tan sonra bir det verilebilir. Rootweiler gibi ortalama yetiskin bir erkek50-90 kilo arasina cikabiliyor. Ve inanki 90 kiloda bile neler yapabilcegine sasirirsiniz
 Diger yandan kaya abiye katiliyorum barutu ne kadar sosyalestirirsin okada rahat edersin

:2up

Köpeğe hiç verilmemesi gereken şeyleri peşpeşe oku hiç şeker ve tuz ve soğan köpeğe çok zararlı olabilir kendin mama hazırlıyorsan bunları iyice öğrenmelisin yoksa kasaptan bir torba kemik sorunun tam cevabı değil...

Kemik kaynatıp suyuna makarna yada ekmek nasıl olur? Kemik suyu etten daha faydalı diye biliyorum.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #39 : 02 Ocak 2016, 04:26:00 »
Kemik yerine et vermelisin tavuğun kemiği çokzararlı fakat etini verebilirsin bir sakıncası hayvanın kokmasına yolaçıyor.Ben etin pahalı olmasından ben kelle ,dil haşlayıp makarna pirinç yada bulgur ve faydalı sebzelerle zenginleştirip veriyordum sebze derken domates,soğan,pırasa patlıcandan uzak durmalısın .havucu her yemeğinde ekleyebilirsin kemiği sadece doyduktan sonra oynaması için verirsin kemik suyu falan deniliyor fakat hayvanın yemeyeceği şeyleri yedirmek için kokusu işe yarıyor.tahıl ,kepek ,yoğurt bağırsakları için fevkalade olacaktır.ayrıca çikolatada en zararlılar listesinde arkadaşların çayın şekerlerini vermek isteyecekler kesinlikle şeker yememeyi öğret dişleri ona uzun zaman lazım olacak .yıkama için arap sabunu bende çok işe yarıyordu yıkadıktan sonra zeytin yağıyla cildine masaj yapabilirsin.Birde sarmısak tabletleri simsiyah ışıl ışıl tüyleri olmasına çok yardımcı oluyor aslında köpeğin rengi siyah değil güneş altında gümüş rengi olmalı  ;)