Bugun kendıme eğe takımı, zımpara, el matkapı alıcam. Bıcak ıcınde celık tedarık etmeye calsıcam ya da ıyı bır eğeden yapıcam. Sureklı ertelıyıp duruyordum haydı yahırlısı...
Burak kardeşim, forumu ararsan malzeme konusunda gayet iyi bilgi var. Ben kullandıklarımdan çok memnunum, özetleyeyim:
Eğeler: ESAŞ. Black&Decker'dan da memnundum ama ESAŞ harbi farklı. Bir kalın dişli, bir ince dişli lama eğe lazım (orta çok çok az kullanılıyor). Bir 4-5mm yuvarlak eğe lazım. Bir de kalın dişli yarım yuvarlak eğe lazım.
Zımpara: ben zımpara işini aydalayamadım. Atlas zımpara önerildi, aldım onu da dağıttım. Sorun bende gözüküyor.
El matkabı: yerine 14.4v ve üstü tork ayarlı vidalama al. Tork ayarında matkap ayarı olsun. Uçlara para vermekten kaçma, kaliteli uç uzun süre gidiyor.
İşkence, mengene: ben işkenceyle başladım. İşkence, kelimenin her iki anlamında da geçerli. Dikine çalışılması gereken yerlerde ayakta güç sarfediyorsun, hem kontrolsüz, hem yorucu. Mengene aldım, belim kurtuldu. Oturduğum yerde istediğim gibi çalışıyorum.
Demir testeresi: 24diş/inch testere bıçağı ile kolay kesiliyor. Kaba dişlilerle kesmek daha çok zıplamalı, hoplamalı. Bıçak başına bir-iki testere bıçağı diye öngörmek lazım alırken. Black&Decker'in testere bıçaklarından memnunum. Testerenin kendisini de iyi seçip almalı, özellikle iki elle kullanılmasının rahat olması lazım, bıçağın iyi gerdirilebilmesi lazım.
Kıl testere: sap malzemesi için elzem.
2x10 civarında lata: zımparayı kullanmak için gerekiyor, bileyi taşını yerden yükseltmek için gerekiyor, bıçağı vidalayıp sabitlemek için gerekiyor. En geniş kullanımlı malzeme.
Zımpara için Bauhaus'a zımpara tutucu bloklar varmış, uğrarsam onlardan alacağım. Zımpara işini yüzüme gözüme bulaştırdım, çözüm bulmam lazım.
İçine sinmeyen malzemeyi alma. Eğeleri birbirine çıplak temas ettirme. Mutlaka pazarlık yap. Zamanın yoksa ne yapacağını satıcıya söyleme

.
Hayırlısı olsun.