Bıçak Sanatı - Forum

Ebaydan çakı almak

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Ebaydan çakı almak
« Yanıtla #20 : 20 Şubat 2011, 17:58:35 »
alınacak çakıyı incelememiştim biraz baktım küçüçük birşey 180 dolar bayağı pahallı bence piyasadan onun işini görecek daha ucuza güzel bıcaklar bulacağına eminim
saygılar.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

burakkk

• 51
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 20 Şubat 2011, 18:04:38 »
Kesınlıkle katılıyorum bu soylenene bende aynı fıkırdeyım cok tecrube ısteyen bır ıs bu ama su anda guzel bır cakı gordugumde sahıp olma ıstegı benı kavuruyor:S Usta oldugumda en azından kendı urunlerım benı tatmın ettıgınde, yanı kendı urunlerımı yapma hazzı su anda yasadıgım sahıp olma ıstegıne agır basıcagından sorun olmaz. Soyledıklerımın ozetı bukı guzel bır bıcak gordugumde elde etme ıstegım ancak bır usta oldugumda sonucek:) Ama kendı bıcagımı yapıcam, burda sorun yok fakat getırtmek ıstedıgım bıcaga sahıp olma ıstegıde ıcımde:)
Ete kemiğe büründüm, Burak diye göründüm.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 20 Şubat 2011, 18:11:30 »
birde dhl ile getirtirsen sorun cıkmama ihtimali %60 gibi

Özgür hocam o işin kokusu çıktı, gümrük yolsuzluğu soruşturmasında başmüdürden aşağıya doğru 40 küsur memurla birlikte, 11 Ocak'ta DHL'den de bayağı adam (antrepo, operasyon müdürlerini) aldı polis. Yeni gümrükçüler başlarına aynı şeyin gelmemesi için herhalde en çok DHL paketlerini inceliyordur şimdi...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #23 : 20 Şubat 2011, 18:23:36 »
tamamdır dhl de yalan oldu en iyisi ptt kargo allah ptt ye zeval vermesin
ben arada gözüme hoş görülen celiğide iyi olan cakılardan sipariş ediyorum performanslarıda gayet güzel
amcalara dayılara hediye diyorum
geneli 440 çeliğinden.devamlı kulandığım birtanevar tıraş ediyor resmen :)
ama en pahallısı 30 dolar civarı oluyor .

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #24 : 20 Şubat 2011, 19:30:08 »
eylem bey ustalarımıza verdiğiniz destek ten dolayı sizleri kutlarım aramızda belki ondan kaliteli sini yapacak arkadaşımız var site içinde bulunan ustalarımız var ben hiç bir zaman kendi içişmizden yetişen ustaları küçük görmem bizim site içindeki ustalar bu işi taleb olursa başaracağına eminim

burakkk

• 51
« Yanıtla #25 : 20 Şubat 2011, 20:49:49 »
Ben o talepde bulundum:) Emre Ustam sağolsun bana bır bıcak yapıcak. Kucuk gormek haddımıze dusmez zaten de ben cok ozenerek saygı duyarak bakıyorum kendısıne ve kendısı gıbı bu ısı hakkı ıle yapan ustalara...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #27 : 20 Şubat 2011, 22:17:52 »
Bıçak yapmaya çalışmak insanı satın almaktan alıkor. Yalnızca daha güzelini yapabilmekle değil, virtinlerdeki bıçakların kusurlarını dha fazla görmekle de olur bu. Üstelik, yapabilen kişi çok uzun ömürlüsünü yapmasa, yaptığı bıçak yıllar boyu keskin kalmasa da olur. Çünkü nasıl olsa artık ister yenisini yapacak isterse eskisini düzeltme kudretini kendinde bulur.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

burakkk

• 51
« Yanıtla #28 : 21 Şubat 2011, 10:46:41 »
Bugun kendıme eğe takımı, zımpara, el matkapı alıcam. Bıcak ıcınde celık tedarık etmeye calsıcam ya da ıyı bır eğeden yapıcam. Sureklı ertelıyıp duruyordum haydı yahırlısı...

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #29 : 21 Şubat 2011, 10:59:47 »
gazan mubarek olsun
ne tür bir çelik arıyorsun  8)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #30 : 21 Şubat 2011, 11:48:53 »
Bugun kendıme eğe takımı, zımpara, el matkapı alıcam. Bıcak ıcınde celık tedarık etmeye calsıcam ya da ıyı bır eğeden yapıcam. Sureklı ertelıyıp duruyordum haydı yahırlısı...

Burak kardeşim, forumu ararsan malzeme konusunda gayet iyi bilgi var. Ben kullandıklarımdan çok memnunum, özetleyeyim:

Eğeler: ESAŞ. Black&Decker'dan da memnundum ama ESAŞ harbi farklı. Bir kalın dişli, bir ince dişli lama eğe lazım (orta çok çok az kullanılıyor). Bir 4-5mm yuvarlak eğe lazım. Bir de kalın dişli yarım yuvarlak eğe lazım.

Zımpara: ben zımpara işini aydalayamadım. Atlas zımpara önerildi, aldım onu da dağıttım. Sorun bende gözüküyor.

El matkabı: yerine 14.4v ve üstü tork ayarlı vidalama al. Tork ayarında matkap ayarı olsun. Uçlara para vermekten kaçma, kaliteli uç uzun süre gidiyor.

İşkence, mengene: ben işkenceyle başladım. İşkence, kelimenin her iki anlamında da geçerli. Dikine çalışılması gereken yerlerde ayakta güç sarfediyorsun, hem kontrolsüz, hem yorucu. Mengene aldım, belim kurtuldu. Oturduğum yerde istediğim gibi çalışıyorum.

Demir testeresi: 24diş/inch testere bıçağı ile kolay kesiliyor. Kaba dişlilerle kesmek daha çok zıplamalı, hoplamalı. Bıçak başına bir-iki testere bıçağı diye öngörmek lazım alırken. Black&Decker'in testere bıçaklarından memnunum. Testerenin kendisini de iyi seçip almalı, özellikle iki elle kullanılmasının rahat olması lazım, bıçağın iyi gerdirilebilmesi lazım.

Kıl testere: sap malzemesi için elzem.

2x10 civarında lata: zımparayı kullanmak için gerekiyor, bileyi taşını yerden yükseltmek için gerekiyor, bıçağı vidalayıp sabitlemek için gerekiyor. En geniş kullanımlı malzeme.

Zımpara için Bauhaus'a zımpara tutucu bloklar varmış, uğrarsam onlardan alacağım. Zımpara işini yüzüme gözüme bulaştırdım, çözüm bulmam lazım.

İçine sinmeyen malzemeyi alma. Eğeleri birbirine çıplak temas ettirme. Mutlaka pazarlık yap. Zamanın yoksa ne yapacağını satıcıya söyleme :D.

Hayırlısı olsun.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #31 : 21 Şubat 2011, 11:50:47 »
Unutmadan, toz yutmaya karşı maske, çapak kaçmasına karşı gözlük ve eğelerle parmakları yontmaya karşı parmak tarafları derili ucuz iş eldivenlerinden almayı da unutma.

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #32 : 21 Şubat 2011, 14:38:05 »
Bir bilgilendirme de ben yapayım.
Kargoyla değil,gelen birilerine;arkadaşlarıma,müşterilerime vs bıçak çakı getirtiyordum uzun zamandır.

Bu arkadaşların bazen buraya dönmeleri aylar alacağından birkaç defa bana kargoyla da göndediler.Bunlardan 2 tanesi elime kazasız belasız ulaştı.Fakat 1 tanesi gümrükte takıldı,hiç ses çıkartmadım ve olay kapandı.Detayına girdiğimde ürünlerin başıma çok büyük dertler açmasından son anda kurtulduğumu öğrendim.Ayrıntıları vermeyeceğim ama daha önce siteye yazdığım bir örneği araştırdım.Bu yaz Kadıköyde gene böyle 1 adet ürün siparişi veren bir kişinin aldığı hapis cezası örneğini önüme koydular.Dayanakları çok geniş kapsamlı 6136 sayılı Ateşli Silahlar-Bıçaklar Kanunu.Eğer Emniyet genel Müdürlüğünden izinleri alamazsanız ,buna muhalefetten hakkınızda bir soruşturma başlatılıp dava açılıyor.Ondan sonra kurtar kendini kurtarabilirsen.Bu olabilecek en kötü senaryo.Mesleğim gereği ben bu ve yan kanunlarını bilmek zorunda ve 1,5 katı fazla cezaya tabi olduğumdan kargoyla bir daha tırnak çakısı bile istemedim.
Kimsenin hevesini kırmak istemem,belki binde bir ihtimalle olabilecek şeyler ama haberinizin olmasında fayda var.
Genco G.