Bıçak Sanatı - Forum

Ebaydan çakı almak

burakkk

• 51
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
Ebaydan çakı almak
« : 19 Şubat 2011, 15:07:32 »
http://cgi.ebay.com/FALLKNIVEN-KNIVES-TRE-KRONOR-HUNTER-TK4-Sheath-/280578091702?pt=Collectible_Knives&hash=item4153c1eab6#ht_2573wt_905

Ebayda bırcok urun Turkıyedekı fıyatların cok cok altında fakat bazı urunlerın getırılmesı ozel ızınlere baglı ya da yasak. Cakı, bıcak gıbı urun alanların bazıları ya emnıyetden ozel ızın almak zorunda kalmıs ya da sans eserı sorunsuz sekılde alısverısı tamamlamıs, tabı urunu alamayanlarda azınlık olsada mevcut. Bu lınkdekı urunu alırsam sonrakı alısverıslerımıde burdan gerceklestırmek ıstıyorum. Bana yol gosterıcek tavsıye ve tecrubeleri dort gozle beklıyorum.
Ete kemiğe büründüm, Burak diye göründüm.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: Ebaydan çakı almak
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2011, 16:11:17 »

burakkk

• 51
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2011, 16:25:51 »
Bu konuyu ben gordum gene paylasım ıcın tesekkurlerde daha cok varsayım uzerıne konusulmus sankı burda yada odeme seklı. Ben getıren varmı, problem yasadımı yardımcı olabılırmı bana, bu konularda destek beklıyorum daha cok.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2011, 18:00:06 »
Ray Mears logolusu 110GBP (yaklaşık 180USD) ve ben Ray Mears'dan bayağı alışveriş yapıyorum, şimdiye kadar sorun olmadı. Mora bıçaklarımı hep oradan aldım. TK4 için önerim, yanına elmas-seramik bir de bileyi taşı alın, normal materyalle 62HRC'yi bileylemekte zorlanabilirsiniz.

Linkler:

http://www.raymears.com/Bushcraft_Product/658-Fallkniven-TK4-Folding-Knife/
http://www.raymears.com/Bushcraft_Product/307-DC4-Diamond-Ceramic-Whetstone/
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2011, 18:58:03 »
bende ninja yıldızımı bir ticaret şirketi  var ona diyorum oda 15 gün içinde evime gönderiyor istersen seni o kişiyle konuşturayım işin garanti olsun işin yoldunda gitmezse en azından paranı geri alırsın
sonuçta bu sitede bana yardımı olan çok kişi oldu bende size yardımcı olayım

burakkk

• 51
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2011, 19:05:20 »
bende ninja yıldızımı bir ticaret şirketi  var ona diyorum oda 15 gün içinde evime gönderiyor istersen seni o kişiyle konuşturayım işin garanti olsun işin yoldunda gitmezse en azından paranı geri alırsın
sonuçta bu sitede bana yardımı olan çok kişi oldu bende size yardımcı olayım

Bıraz kendım halletmeye calısayım olmadı o sekılde olur. En azından son carem var getırcebılceklerı yada zarar etmıycegım garantı bırde odeme sekıllerı nasıl oluyor sanırım kredı kartı bılgılerı ıstemezler ve astarı yuzunu gecermı, arada komısyon alırken.

burakkk

• 51
« Yanıtla #6 : 19 Şubat 2011, 19:08:47 »
Ray Mears logolusu 110GBP (yaklaşık 180USD) ve ben Ray Mears'dan bayağı alışveriş yapıyorum, şimdiye kadar sorun olmadı. Mora bıçaklarımı hep oradan aldım. TK4 için önerim, yanına elmas-seramik bir de bileyi taşı alın, normal materyalle 62HRC'yi bileylemekte zorlanabilirsiniz.

Linkler:

http://www.raymears.com/Bushcraft_Product/658-Fallkniven-TK4-Folding-Knife/
http://www.raymears.com/Bushcraft_Product/307-DC4-Diamond-Ceramic-Whetstone/

Bu sıteden alısverıs ıslemı nedense hıc aklıma gelmedı, bu cakı gercekten edınmek ıstıycegım turden. Alısverısı nasıl yapıyorsunuz odeme seklı nasıl oluyor normal kredı kartı ıle yapılabılırmı, bırde urun adresemı gelıyor yoksa bızım almamız gereken bır adres mı oluyor. Bırde fıyat lımıtı olabılırmı, hanı bellı bır mıktarın ustune sıkıntı gıbı, son olarakda vergı konusu:) Hocam sızı bulmusken bol bol kafamdakılerı sorayım:)))
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2011, 19:16:36 Gönderen: burakkk »

merttt9

• 1419
« Yanıtla #7 : 19 Şubat 2011, 19:13:22 »
kredi kartım yok ebaydanda almadım o yüzden yanıt veremiyorum ama eğer sorun çıkarsa dediğim kişiye yönlendiririm ;)

burakkk

• 51
« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2011, 19:17:57 »
kredi kartım yok ebaydanda almadım o yüzden yanıt veremiyorum ama eğer sorun çıkarsa dediğim kişiye yönlendiririm ;)

Tesekkur ederım sorun cıkdıgı takdırde sızınle ırtıbata gecıcem sızın ıcın bır sıkıntısı olmazsa. Gercı mutlaka gecıcem dıger alısverıslerde ama:)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #9 : 19 Şubat 2011, 19:29:54 »
Doğrudan adrese geliyor PTT ile, kayıtlı posta, PTT sitesinden izleyebiliyorsunuz ::) (PTT lütfeder de zamanında girerse paketin nerede olduğunu: birkaç defa paket elime geçtikten sonra İstanbul'dan Ankara'ya "aktardı" PTT, artık ne zaman "teslim" ettiler onu bilemiyorum).

100EUR üzerinde sipariş vermemeye çalışıyorum gümrükte sorun çıkmasın diye. Bir keresinde 5 kişilik ekibe hediye olarak 5 Mora Clipper getirtmiştim, fiyat limitinin altında olmasına rağmen (Clipper'lar sudan ucuz) adrese teslim etmediler, Ankara Posta Gümrüğünden çağırdılar ama sorunsuz olarak alabilmiştim. Sizin çakı fiyat olarak 100EUR üstünde, sorun çıkar mı bilemiyorum. Gümrüğün işi belli olmuyor. Bir de şu son gümrük ekibini DHL olayında toptan değiştirdiler, yeniler belki daha sıkıdır ya da öncekilere olanlardan ders almışlardır.

Ödeme kredi kartıyla, 2 haftada elinize geçiyor genellikle.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

burakkk

• 51
« Yanıtla #10 : 19 Şubat 2011, 19:52:04 »
Doğrudan adrese geliyor PTT ile, kayıtlı posta, PTT sitesinden izleyebiliyorsunuz ::) (PTT lütfeder de zamanında girerse paketin nerede olduğunu: birkaç defa paket elime geçtikten sonra İstanbul'dan Ankara'ya "aktardı" PTT, artık ne zaman "teslim" ettiler onu bilemiyorum).

100EUR üzerinde sipariş vermemeye çalışıyorum gümrükte sorun çıkmasın diye. Bir keresinde 5 kişilik ekibe hediye olarak 5 Mora Clipper getirtmiştim, fiyat limitinin altında olmasına rağmen (Clipper'lar sudan ucuz) adrese teslim etmediler, Ankara Posta Gümrüğünden çağırdılar ama sorunsuz olarak alabilmiştim. Sizin çakı fiyat olarak 100EUR üstünde, sorun çıkar mı bilemiyorum. Gümrüğün işi belli olmuyor. Bir de şu son gümrük ekibini DHL olayında toptan değiştirdiler, yeniler belki daha sıkıdır ya da öncekilere olanlardan ders almışlardır.

Ödeme kredi kartıyla, 2 haftada elinize geçiyor genellikle.

Gumruge takıldıgını varsayarsak eger ne gıbı aksılıklerle karsılasabılırım?  En kotusu ugrasmam mı olur. Cunku cakıyı ve bıleme tasını sepete ekledım sadece almak kaldı. Onuda sımdılık bekletıyorum nedır ne degıldır tam olarak gorenene kadar. Gumruge gelınce sız enson nezaman alısverıs yaptınız acaba yenıler derken ustunden cok gecmıs gıbı gelıyor kulaga. Bırde emnıyet mudurlugundendı sanırın bır onay kagıdı ıstıyebılıyormus ptt oyle okumusdum bıryerde onuda halletmek guc olmaz heralde alt tarafı bır cakı sustalı ya da kelebek degıl sonucda.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #11 : 19 Şubat 2011, 20:08:52 »
Burak, çakı ve bileyleme birlikte 100EUR'un bariz üzerinde. Bilemedim vallahi.

En son geçen Aralık'da çelik bardak+matara+matara kılıfı almıştım, üç ay önce yani. Bıçak aldığım sanırım geçen Mayıs'tı, onun üzerinden zaman geçmiş ama 1 yıl bile değil. Ama yine söylüyorum, gümrük belli olmuyor. Bayram ya da yılbaşı beklemek bilinen bir taktik.

Kendime alacak olsam çok düşünmezdim, dediğim gibi şimdiye kadar sorun çıkmadı ama seni mağdur etmek endişesiyle çok kesin konuşamıyorum, mazur gör.

Edit: kazara zamansız göndere başmışım...
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2011, 20:15:42 Gönderen: ratbertovich »

burakkk

• 51
« Yanıtla #12 : 19 Şubat 2011, 21:23:55 »
Sanırım bende cok dusunmuycem:) Bıdakı hafta sıparısı onaylıycam kafamdakı soru ısaretlerı gıderıldı merak ettıgım noktaları cevaplandırdıgın, cevaplandırdıgınız ıcın cok tesekkur edıyorum. Bakalım alısverısın sonucunda bu baslık altında paylasıcam, hem benım gelıcekdekı sıparıslerım ıcın bır tecrube olucak hemde benım durumumdakılere yol gosteren bır baslık, umarım. Tekrardan tesekkur ederım takıldıgım nokta olursa rahatsız ederım:)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 20 Şubat 2011, 00:02:17 »
ben geçen ay 2 gün arayla 4 erli paketlerde senin alacağın cakıdan daha büyük çekılar getirtim sorun cıkmadı
ayrıca amerikadan cold steel recon tanto getirdim büyük olanından ondada sorun cıkmadı  2 adet 34cm lik bıcak getirtim ondada sorun cıkmadı
ptt nin genel merkezinde her kargoyu kontrol etmediklerini biliyorum.her postada içlerinden seçerek kontrol ediyorlar birde gelen şiparişin üzerinde olan faturada benim bildiğim 100 usd nin üzerinde olursa ozaman gümrüğe tabi tutuyorlar.ondan sonra uğraş dur.
saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

burakkk

• 51
« Yanıtla #14 : 20 Şubat 2011, 00:46:10 »
ben geçen ay 2 gün arayla 4 erli paketlerde senin alacağın cakıdan daha büyük çekılar getirtim sorun cıkmadı
ayrıca amerikadan cold steel recon tanto getirdim büyük olanından ondada sorun cıkmadı  2 adet 34cm lik bıcak getirtim ondada sorun cıkmadı
ptt nin genel merkezinde her kargoyu kontrol etmediklerini biliyorum.her postada içlerinden seçerek kontrol ediyorlar birde gelen şiparişin üzerinde olan faturada benim bildiğim 100 usd nin üzerinde olursa ozaman gümrüğe tabi tutuyorlar.ondan sonra uğraş dur.
saygılar

Gümrüğe maruz kalıcaz sanırım 300 tl cıvarına denk gelıyor alıcagım urunler, tecrubenıze dayanarak sunu sorucam gumruge gonderıldıgınde ne gıbı ugraslar mevcut oluyor.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #15 : 20 Şubat 2011, 12:33:33 »
 hiç gümrüğe takılmadım takılırsamda 80km gidip 80 km de dönemem acıkcası birde devlet mevzuatı beni çileden cıkarıyor.3 yıl önce yakın arkadaşıma isveçten abisi bir malzeme göndermiş idi kargo ile gümrüğe takılmıştı malzemenin değeri 30 tl gibi komik bir rakam iken 100tl gibi garip bir bedel ödeyerek almıştı.
300 tl lik bir malzemeyi getirirken hediye paketi yaptırın derim  öyle olunca dışına fiyat yazmıyorlar sorunda cıkmıyor.birde dhl ile getirtirsen sorun cıkmama ihtimali %60 gibi
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 20 Şubat 2011, 13:04:29 »
Un var, yağ var, şeker var. Ne duruyoruz arkadaşlar? Yapmak varken kendimiz, almak neden?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
« Yanıtla #17 : 20 Şubat 2011, 13:15:10 »
Un var, yağ var, şeker var. Ne duruyoruz arkadaşlar? Yapmak varken kendimiz, almak neden?

aslında bir gün herkes 1 hafta bir yerde toplansa güzel bir model yapsa ne iyi olurdu

burakkk

• 51
« Yanıtla #18 : 20 Şubat 2011, 15:25:48 »
Bende bır usta olsam yapardım ama kendı yaptıgım urunler bu kalıteyı yakalayaaz en azından baslangıc asamasında:S

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #19 : 20 Şubat 2011, 17:10:37 »
hiç yapmadan ustalaşamazsın ki ,. yıllar gerekecek..