Bıçak Sanatı - Forum

Taner Çiçek Usta Yapımı Küçük Bant Zımpara Makinası

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Taner Çiçek Usta Yapımı Küçük Bant Zımpara Makinası
« Yanıtla #20 : 06 Aralık 2015, 00:15:01 »
Metin abi hayırlı olsun. Sanırım çiğköfteye devam :) her çiğköfteden sonra bir makina alırsan süper olur valla :) ( gerçi ben yiyemedim ama senin de dediğin gibi tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz  ;) )
Taner abi eline sağlık her yaptığın işte olduğu gibi bunda da harika bir iş çıkarmışın. Ben en çok tabla tasarımını merak ediyorum.
Bir de zımparanın üzerinde aktığı dayama tablasında hareket kabiliyeti yok mu? Yoksa içerisinde ayrı bir mühendislik mi gizli? Eğer yok ise olması gerekmez mi?

taner usta eline sağlık gerçekten çok güzel bir makine olacak . hasan abi bu makinenin ust versiyonundan sağolsun taner abi benim için de birtane yapıyor onda da kaydırma tablası sabit diğer kullandığım mekinelerdekiler ayarlanabilirdi ama bana ekstrem bir fayda sağladığını söyleyemem taner usta bu parçayı d3 ten ypıp su verdi yüzey sıfır taşlanmış  ve çık hassas ön iki tekere göre ayarlanmış enazından ben kendikimi buşekilde istemiştim.buarada benim canavarda yakında elime ulaşıcak ozaman artsı eksisiyle  bir inceleme videosu çekmeyi düşünüyorum
Hayırlı olsun çok şanslısın mehmet usta :)
Anladığım kadarıyla yüzey çok düz olduğu için granit filan yapıştırmaya gerek yok ve sulanmış d3 olduğu için kolay aşınmayacak ve ayaryapmaya gerek kalmayacak. Bence çok hoş
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 06 Aralık 2015, 00:17:54 »
Dayama tablası aynı zamanda taşlama eşiği aparatı olarak kullanılacak ise ayarlı olması faydalı olabilir. Ayrıca zaman içinde tekrardan taşlama gerekir ise yine ayarlı ve sökülebilir olmasında fayda var. Ama bişey söyleyeyim çok fena kıskandım  :D

« Yanıtla #22 : 06 Aralık 2015, 00:20:21 »
Dayama tablası aynı zamanda taşlama eşiği aparatı olarak kullanılacak ise ayarlı olması faydalı olabilir. Ayrıca zaman içinde tekrardan taşlama gerekir ise yine ayarlı ve sökülebilir olmasında fayda var. Ama bişey söyleyeyim çok fena kıskandım  :D
Katılıyorum.
Hiç kıskanma, bence Senin makinan da çok güzel olacak  ;)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #23 : 06 Aralık 2015, 00:26:29 »

benim makinede uzzuuuun bir tabla daha var yanılmıyorsam oda taşlanmış 1070  yan yatırıp taşlama işlerini onda yaparım  :)ön tablada d3 kolay kolay aşınmaz benim makindeki normal yumuşak bir malzémeydi o bile yıllarca aşınmamıştı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #24 : 06 Aralık 2015, 00:45:11 »
İnşallah Sefa Hocam :)

Mehmet haklısın zaten buna ufak makine neden dendiği diğer makine tamamlanınca anlaşılacak. Arkadaş çok abarttınız tank mı yapıyorsunuz makinemi  :D Şaka bir yana çok fena oldu makineler. Seninki de şimdiden hayırlı olsun Kardeşim. Kazasız belasız kullanın (Sefa Hocam sizde  ;) ).  Makinesiz kalmayacak bu gidişle.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #25 : 06 Aralık 2015, 09:38:20 »
Metin hayırlı olsun .İnşallah güzel günlerde kullanırsın makineni.Taner ustamın da ellerine sağlık, herzamanki titiz işçiliğini bu işte de göstermiş  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #26 : 06 Aralık 2015, 09:56:24 »
Ellerine sağlik Taner abi. Çok guzel fiyata efektif bir 4 teker cikmiş. Metin bey guzel gunlerde kazasiz belasiz kullanin.

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #27 : 06 Aralık 2015, 10:26:37 »
Ellerine sağlik Taner abi. Çok guzel fiyata efektif bir 4 teker cikmiş. Metin bey guzel gunlerde kazasiz belasiz kullanin.

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #28 : 06 Aralık 2015, 12:01:32 »
Metin abi hayırlı olsun güle güle kullan Taner ustamızında emeğine sağlık
Fatih IŞIK

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 06 Aralık 2015, 12:13:45 »
fotoraları büyütüm duvara asıcam :) cok güzel olmuş :) tebrıkler güle güle kullanın kazasız belasız

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #30 : 06 Aralık 2015, 15:36:57 »
Malzeme cok dolu gözüküyor.  On tekerleri tutan kolun yekpare lamadan olmasi cok iyi olmus. Aci ayarinin yapildigi alyanli vidalarin ucuna bi kelebek gibi birsey kaynatilamazmi acaba. Yada sikma kolu. Bazen etrafta alyan arayip duruyor insan

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #31 : 06 Aralık 2015, 17:09:13 »
Malzeme cok dolu gözüküyor.  On tekerleri tutan kolun yekpare lamadan olmasi cok iyi olmus. Aci ayarinin yapildigi alyanli vidalarin ucuna bi kelebek gibi birsey kaynatilamazmi acaba. Yada sikma kolu. Bazen etrafta alyan arayip duruyor insan
iki cıvata yan yana olduğu için kol iki tana sıkıntı olur , ama aynı iki cıvata olacak tek anahtarla ikiside ayarlanacak burdaki deneme amaçlı farklı oldu.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #32 : 06 Aralık 2015, 20:29:27 »
Metin kardeşim,sen sat elindeki o güzelim ve şirin makinayı,bekle şimdi bu karışık-kuruşuk makina gelecek diye  :)
 Şaka bir yana,şimdiden hayırlı,uğurlu olsun,kazasız,belasız kullanmanı diliyorum.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #33 : 06 Aralık 2015, 20:34:15 »
Metin kardeşim,sen sat elindeki o güzelim ve şirin makinayı,bekle şimdi bu karışık-kuruşuk makina gelecek diye  :)
 Şaka bir yana,şimdiden hayırlı,uğurlu olsun,kazasız,belasız kullanmanı diliyorum.

Çok pişmanım Mehmet abi. Takas edelim mi?  ;D

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #34 : 06 Aralık 2015, 21:17:00 »
Takas teklifini değerlendireceğim  :) Henüz hiç kullanmadım,ara sıra karşısına geçip seyrediyorum.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #35 : 07 Aralık 2015, 00:35:41 »
Eline sağlık Taner ustam. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #36 : 07 Aralık 2015, 00:44:24 »
Zafer abi Metin mütevaziliğinden söyleyemiyor ama aslında bu makineyi bana hediye almış :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #37 : 07 Aralık 2015, 11:25:21 »
Hımm!!! cııızzzZZZZ... ???

Ne diyim! Taner ustam eline sağlık, Metin sende iyi günlerde kullan ;)

Diğer makineyi de sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin. ;)

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #38 : 07 Aralık 2015, 20:43:35 »
Hımm!!! cııızzzZZZZ... ???

Ne diyim! Taner ustam eline sağlık, Metin sende iyi günlerde kullan ;)

Diğer makineyi de sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin. ;)
sağolasın ustam.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #39 : 07 Aralık 2015, 22:52:52 »
güle güle kullanın