Bıçak Sanatı - Forum

Taner Çiçek Usta Yapımı Küçük Bant Zımpara Makinası

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
Küçük dediysem lafın gelişi. Tahmini ağırlığı 50 kg. Bildiğiniz gibi Taner Usta'nın iki farklı model bant zımpara makinesi çalışması vardı. Ben de henüz deneme aşamasında olan küçük ama dört tekerli makineye talip oldum. Yapım aşamasında çekilen bir kaç fotoğrafını ekliyorum.

Bu modelde yan yatırma özelliği var. 220 volt 2.2 kw motor. İsteğe bağlı olarak trifaze motor ve invertör de olabilir. Hem 1500 mm hem de 2000 mm'lik zımparalarla çalışabiliyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: Taner Çiçek Usta Yapımı Küçük Bant Zımpara Makinası
« Yanıtla #1 : 05 Aralık 2015, 19:17:46 »
Gule gule kullanin her tarafindan profosyonel bir iscilik oldugu belli.
Taner Çicek ustada makinacılığını göstermis
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 05 Aralık 2015, 19:20:06 »
Hayırlı olsun Metin bey.ben de yeni makinenizi merak ediyordum.güle güle kullanın.

alperksv

• *
  • 174
  • Meslek: Dış ticaret
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 05 Aralık 2015, 19:21:14 »
Gerçekten çok güzel duruyor calismasida  öyledir.
Ayrıca ebatlarıda  tam benlikmis :) fiyat hakkında bilgi paylasacakmisiniz???

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #4 : 05 Aralık 2015, 19:32:39 »
Her parçası taşlanmış. İşte bu mükemmel çünki taşlama,  bıçak yapımında otomatik makinalardan çıkmış gibi sonuçları yakalamak ve nizami işler çıkarmak için kaçınılmaz bir detay. Yana yatması da çok gerekli bir özellik. ALLAH bereketli hayırlı kılsın abi. Çok beğendim abi ne lazımsa var bunda .  :2up  :2up  :2up :D :D

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #5 : 05 Aralık 2015, 19:43:42 »
Teşekkür ederim arkadaşlar, makina şu an yapım aşamasında ufak tefek deiğişiklik olacam ama görüntü bu şekilde.benzer bi çok makina tasarımı var bende onlardan  esinlendim ,sıtandart olarak yana yatarlı ve 125-150-200 zınpara kullanılabilecek. Ama makina gövde büyüklüğü olarak 150 cm zınparaya daha uygun.motor 3 hp sıtandart olarak kullanılacak makina parçaları taşlanmışdır 220 v motorlu olarak fifatı 1700 tl.ilerleyen günlerde bitmiş halini de burdan paylaşırım, güle güle kullan metin ustam.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #6 : 05 Aralık 2015, 19:50:23 »
Taner Usta hayırlı olsun :)

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #7 : 05 Aralık 2015, 19:51:37 »
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben de sizin kadar meraktayım. Bitmemiş hali bile beni fazlasıyla heyecanlandırdı.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #8 : 05 Aralık 2015, 20:10:39 »
Taner Usta hayırlı olsun :)
teşekkürederim tarık ustam.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #9 : 05 Aralık 2015, 20:19:11 »
vay vay taner abı nerede saklıyon bu inciyi adres ver hacılıyım hemen urfa antep 130 km  O:-) elıne koluna saglık super otesı bı makına olmus metin abi sanada hayırlı ugurlu olsun super agızlar acman dılegı ıle
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #10 : 05 Aralık 2015, 20:27:37 »
Gule gule kullanin her tarafindan profosyonel bir iscilik oldugu belli.
Taner Çicek ustada makinacılığını göstermis
:2up
 :D

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #11 : 05 Aralık 2015, 21:06:09 »
Yapanın (Taner usta) eline koluna sağlık.Çok yakışıklı.Bir o kadar da işlevsel olduğu görselinden taşıyor.Metin usta hadi bakalım Allah kazasız belasız işler çıkarmayı nasip etsin.Böyle güzel bir makineye sahip olmana sevindim.Hayırlı olsun.

« Yanıtla #12 : 05 Aralık 2015, 21:13:22 »
Metin, güle güle kullan şimdiden. Taner Ustam Senin de ellerine emeklerine sağlık.

Her parçası taşlanmış. İşte bu mükemmel çünki taşlama,  bıçak yapımında otomatik makinalardan çıkmış gibi sonuçları yakalamak ve nizami işler çıkarmak için kaçınılmaz bir detay.
Valla bu görüşe ben katılmıyorum, taşlanmış bir yüzey her zaman temiz ve düzgün görünür ancak işin nizami veya kusursuz çıkmasını garanti etmez. Bu nedenle "kaçınılmaz bir detay" olarak nitelenmesini kişisel olarak doğru bulmuyorum.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 05 Aralık 2015, 21:58:02 »
Taner ustam eline sağlık. çok güzel bir makine olmuş gerçekten de. ön tablasını göremedim, onu da görürsem daha çok beğeneceğim sanki ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #14 : 05 Aralık 2015, 23:28:58 »
Metin abi hayırlı olsun. Sanırım çiğköfteye devam :) her çiğköfteden sonra bir makina alırsan süper olur valla :) ( gerçi ben yiyemedim ama senin de dediğin gibi tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz  ;) )
Taner abi eline sağlık her yaptığın işte olduğu gibi bunda da harika bir iş çıkarmışın. Ben en çok tabla tasarımını merak ediyorum.
Bir de zımparanın üzerinde aktığı dayama tablasında hareket kabiliyeti yok mu? Yoksa içerisinde ayrı bir mühendislik mi gizli? Eğer yok ise olması gerekmez mi?
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #15 : 05 Aralık 2015, 23:34:38 »
Çiğköfteyi ben yiyeceğim :) Taner ustam ellerine sağlık. Canavar gibi görünüyor. Metin hayırlı olsun şimdiden.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #16 : 05 Aralık 2015, 23:50:43 »
Arkadaşlar çok sağolun. Tabla henüz yapım aşamasında. Ben de çok merak ediyorum. Muhtemelen makine yan yatırılınca ona göre dönebilen bir yapısı olacak. Dayama tablası hareket ediyor zaten. Alt ve üst tekerlerle beraber oynuyor.

Bu çiğköfte meselesi gözümü korkutuyor valla.  :D :D şaka bir yana bir sonraki etkinlikte yine yaparım. Katılan arkadaşlarla afiyetle yeriz.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #17 : 05 Aralık 2015, 23:57:47 »
Teşkürler arkadsşlar, dayama tablası ayarı cıvaatalı deyil, boru şeklindeki buç deişerek gerekise ayar yapılabilir.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #18 : 06 Aralık 2015, 00:07:10 »
vay vay taner abı nerede saklıyon bu inciyi adres ver hacılıyım hemen urfa antep 130 km  O:-) elıne koluna saglık super otesı bı makına olmus metin abi sanada hayırlı ugurlu olsun super agızlar acman dılegı ıle
beklerim ustam .

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #19 : 06 Aralık 2015, 00:11:43 »
Metin abi hayırlı olsun. Sanırım çiğköfteye devam :) her çiğköfteden sonra bir makina alırsan süper olur valla :) ( gerçi ben yiyemedim ama senin de dediğin gibi tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz  ;) )
Taner abi eline sağlık her yaptığın işte olduğu gibi bunda da harika bir iş çıkarmışın. Ben en çok tabla tasarımını merak ediyorum.
Bir de zımparanın üzerinde aktığı dayama tablasında hareket kabiliyeti yok mu? Yoksa içerisinde ayrı bir mühendislik mi gizli? Eğer yok ise olması gerekmez mi?

taner usta eline sağlık gerçekten çok güzel bir makine olacak . hasan abi bu makinenin ust versiyonundan sağolsun taner abi benim için de birtane yapıyor onda da kaydırma tablası sabit diğer kullandığım mekinelerdekiler ayarlanabilirdi ama bana ekstrem bir fayda sağladığını söyleyemem taner usta bu parçayı d3 ten ypıp su verdi yüzey sıfır taşlanmış  ve çık hassas ön iki tekere göre ayarlanmış enazından ben kendikimi buşekilde istemiştim.buarada benim canavarda yakında elime ulaşıcak ozaman artsı eksisiyle  bir inceleme videosu çekmeyi düşünüyorum