Öncelikle iyi dilekleriniz ve bu konuda cesaret veren paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Taner Salar abime telefonda bir çok konuda yardımda ve destekte bulunduğu için ayrıca teşekkür ediyorum.
ocağın ıç çapı kaç cm ..? bana çok dar gıbı geldi. dar olduğunda ısıyı belli bır noktaya toplarsınız , buda bıçağın her yerının homojen olarak ısınamamasına sebep olur.
ancak dövme işlemlerinde çabuk ve güzel iş görür.dar hiç hacim sayesınde gaz sarfiyatınız mınumuma iner , termokulp kullandınızmı.
Taner abi ocağın çapı 13 cm derinliği ise 35 cm. ocak üzerine 3 tane delik deldim buralardan termokupl sokarak ısının nerede daha homojen olduğuna baktım. dipteki sıcaklık 970 980 derecelerdeyken ağıca takın 2 delikten yaptığım ölçülerde 1016-1025 gibi değerler okudum, ısıl işlem sırasında ocak içine bir kömür parçası attım ve brülör hava girişini kısabildiğim kadar kısıp gazı açtım, bu şekilde bıçağı ocağa koyup 10 dk demleyip kanola yağında suyunu verdim, herhangi bir yamulma olmadı. sertliğinden emin olmak için 4 mm lik pirinç pimi çekiçle sırtına vurarak kestim, ne ağızda nede sırtta bir ezilme yada kırılma olmadı.
şimdi ben merak ediyorum, 4mm lik pirinç pimi hatasız kesen bir bıçağın sertliği minimum kaç hrc gibi bir değer almış olabilir.?