Bıçak Sanatı - Forum

d2 bıçak ağzındaki bozulma

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
Ynt: d2 bıçak ağzındaki bozulma
« Yanıtla #40 : 09 Ekim 2015, 12:02:04 »
O malum satıcıyı az çok tahmin ettim ama emin olamadım, yakıştıramadım da denilebilir. Bence çeliği bir analize gönderelim(yardımcı olurum bu konuda). Böylece satıcıda bir hata varsa bunu rahatlıkla burada teşhir edebilir ve Hakan Hoca'nın mağduriyetini gidertebiliriz. Ya da satıcıda sorun yoktur, bir nokta atlanıyordur. O zamanda sorunlu adımı bulur oradan sorunu çözmeye yöneliriz. Sonuçta hobisinde sıkıntı yaşayan bir hobidaşımız var şu an. Amaç hem onun sıkıntısını çözmek hemde varsa işini kötü yapan bir tedarikçi ondan diğer üyeleri korumak.

Sonuçta bu hobiyi yapan kaç kişiyiz arkadaşlar? Eğer biz birbirimize sahip çıkmazsak kim kollayacak bizim haklarımızı, kim saygı duyacak yaptığımız işe?

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #41 : 09 Ekim 2015, 12:33:40 »
O malum satıcıyı az çok tahmin ettim ama emin olamadım, yakıştıramadım da denilebilir. Bence çeliği bir analize gönderelim(yardımcı olurum bu konuda). Böylece satıcıda bir hata varsa bunu rahatlıkla burada teşhir edebilir ve Hakan Hoca'nın mağduriyetini gidertebiliriz. Ya da satıcıda sorun yoktur, bir nokta atlanıyordur. O zamanda sorunlu adımı bulur oradan sorunu çözmeye yöneliriz. Sonuçta hobisinde sıkıntı yaşayan bir hobidaşımız var şu an. Amaç hem onun sıkıntısını çözmek hemde varsa işini kötü yapan bir tedarikçi ondan diğer üyeleri korumak.

Sonuçta bu hobiyi yapan kaç kişiyiz arkadaşlar? Eğer biz birbirimize sahip çıkmazsak kim kollayacak bizim haklarımızı, kim saygı duyacak yaptığımız işe?

+1 Kimyasal analize bile gerek yok, satıcının dürüstlüğü konusunda fikir vermeye sertlik ölçümü yetecektir...

Ben, bendeki benzer vidaları tekrar deneyim. Bir sorun var vidalar konusunda.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #42 : 09 Ekim 2015, 12:57:12 »

+1 Kimyasal analize bile gerek yok, satıcının dürüstlüğü konusunda fikir vermeye sertlik ölçümü yetecektir...

Ben, bendeki benzer vidaları tekrar deneyim. Bir sorun var vidalar konusunda.

Mustafa Abi, sertlik ısıl işlem kaynaklı düşük olabilir. Kolay değil birisine sen kötü malzeme satıyorsun demek ya da sattığın ürün sahte demek. Hassas ve çok dikkatli ve de adil olmak gerekli. Tamam hobici olarak çok azız. Ama tedarikçmizde az. İkisi de değerli benim gözümde. Bu sebeple en ufak ayrıntıya kadar gerekli işlem yapılmalı bir isim zikredilmeden önce.

Tekrar söylüyorum, işim gereği bağlantılarım var. Analiz yapılacaksa ben masrafsız bir şekilde hallettirebilirim resmi yollardan.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #43 : 09 Ekim 2015, 13:06:28 »
Sertlik, daha doğrusu sertsizlik sorunu ısıl işlem kaynaklı olabilir. Ama satıcı ısıl işlemden gelen malını kontrol etmeden satamaz, satmamalıdır.

Herneyse, sana katılıyorum. İmkan var madem, tam bir analiz yapılsın.
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2015, 13:08:23 Gönderen: egeleme_rampasi »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #44 : 09 Ekim 2015, 13:24:53 »
Elimde olan ve Hakan beyin kesmeye çalıştığına benzeyen tüm vidalarda yamultma denemesi yaptım hepsi kırılma ile sonuçlandı.Sağda bir çivi ve çok eski bir düz başlı vida var sadece o yamuldu benden bu kadar :D
http://i.hizliresim.com/vRm4mv.jpg
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2015, 13:28:03 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #45 : 09 Ekim 2015, 15:48:36 »
En iyisi ordan alınan d2 ye analiz yaptırmak ama kim yapacak.

Merhaba Arkadaşlar Ürün Satıcısı benim
Ürün D2 bunla ilğili seritifika ürün faturası hepsi mevcut..Bıçakta Sorun olmuş olabilir Ancak Bu Bıçağın agzı vida veya çivi kesecek acıda acılmadı.Şahet kullanıcı bunu alırken bunu talep etseydi ağzı ona göre acılırdı.Üründe sorun varsa Satıcı olarak bizimle iletişeme geçilebilir bizde ürünü alarak nerede hata oldugunu tespit eder ve sonraki işlem ve ürünlerde aynı hatanın olmaması için önlem alabilirdik.Eleştiri olabilir olmalıda 900 adet üzerinde ürünümüz satılmakta eleştiri olmadan hata olmadan iş ve ürün gelişmesi mümkün değil.
 Burada Amaç üzüm yemekse sorun yok Para iadesi,ürün değişimi her seçenek bizde mevcut teknik destek ,online yardım 4 adet cep tefonu,1 Adet Sabit Dükkan telefonu 4 adet e mail her şey acık.1000 tl alınan bir cep tefonu bozuk çıkabiliyor aynı bantta üretilmiş 70 bin tl degeri arabanın fren sisteminde arıza çıkıyor.Böyle durumda ilk yapılan şey hak aramak .Hak Arayan Kişinın telefonlarına cevap verilmez ise ,E-maillere bakılmaz ise firmadan size destek ve yardımcı olunmaz ise ,sitem etmek kişinin en doğal hakkı saygı duymak gerek.
0533 818 1750
0542 485 7026
0553 818 1750
0224 360 2152
Kampet@mehmetmarangoz.com
ozul80@gmail.com
eticaret@mehmetmarangoz.com.tr

Amaç Ne polimik yaratmak Nede Kalp kırmak Forumda bir çok arkadaş bizi tanır bizden yana hak kaldığını söyleyen .Bana eksik malzeme gönderdi diyen aradım ilğlenmedi sorumu çözmedi,Para iademi istedim yapmadı Eksik malzeme gönderdi tamamlamadı diyen arkadaşlar varsa yukarıdaki iletişim bilğilerinden bize ulaşabilir .İnsan bu beşerde şaşarda mesele sadece niyet '' Niyeti hayır olanın akıbeti hayır olur''

''Ürünlerimizi Satana Kadar Değil Sattıktan Sonrada Arkasında Durmak Öncelikli Hedefimizdir''
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #46 : 09 Ekim 2015, 16:06:38 »
Özgür Bey, ürün faturalı-belgeli D2 ise ısıl işlemde sorun var demektir. Ağız çivi veya kesmek için açılmamış olabilir ama uygun ısıl işlem görmüş D2, Sefa Hocanın da yazdığı gibi, bu şekilde deformasyona uğramaz, en azından kırılırdı.

Isıl işlemcinizle konuşun derim...

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #47 : 09 Ekim 2015, 16:49:14 »
Tamamen Isıl işlem kaynaklı bir mevzu,

Bu da bir arkadaşın yolladığı D2, çiviye bastırmak bile belli bir kuvvetle yetiyor bu duruma, yani ısıl işlem, ısıl işkence olursa, çelik ne olursa olsun sonuç hüsrandır.

Özgür Ulus Bey'inde ticari ahlakını ve de yaklaşımlarını her zaman takdir etmişimdir. Ondan yana birşey olmasına imkan veremem.
Sıkıntı çelik de değil, ısıl işleminde ortaya çıkmakta sadece.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #48 : 09 Ekim 2015, 17:20:46 »
Bazı bu şekilde vida kesen bıçaklarda ağız dışbükey olacak şekilde açılıyor. Şimdi seyrettiğim videoyu bulamadım ama dikkatimi çekmişti. Hatta birinde Vanadis 23 kullanıyorlardı abartısız tahminin sertliği 62-63 gibi olabilir ki böylece kesme işlemini gerçekleştiriyor. Bu bıçağın ağzı ince yani bu iş için düşünülerek yapılmamış buna birde olur ya insan hatası da eklendiyse sonuç normal. Özgür Bey den benimde alış verişim oldu sağolsun ilgilendi. Ayrıca Özgürbeyin yukarıdaki yazısıda herşeyi çözüyor sanırım. :2up

hakan_852

• 52
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bursa
« Yanıtla #49 : 09 Ekim 2015, 17:52:15 »
Özgür Beyle telefonda görüştük özetle burada kendi mesajında  da belirtildiği üzere sorunun ağız açısından kaynaklandığını düşünüyor.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #50 : 10 Ekim 2015, 06:44:23 »
Kimyasal analize bile gerek yok, satıcının dürüstlüğü konusunda fikir vermeye sertlik ölçümü yetecektir...

Vidalara kafam takılmıştı ve tekrar incelemek için konuyu baştan okuyordum ki farkettim: Bu ifadem maksadını aşmış.

Özgür Beyden özür diliyorum.  :-[
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2015, 06:48:33 Gönderen: egeleme_rampasi »

« Yanıtla #51 : 11 Ekim 2015, 23:25:25 »
Çelikle ilgili daha önce yorumumu yapmıştım, bu kendi yorumum du ve gösterilen fotoğrafa dayalı bir yorumdu. Malzemeyi tedarik eden ve forumda bazı arkadaşların "malum site" dedikleri kişinin Özgür Ulus olduğunu bilmiyordum. Söylemek isterim ki bilseydim de yaptığım yorumda bir değişiklik olmazdı, şimdide aynı şeyi söylerim. Ancak, Özgür Ulus un çözüm yaratma kapasitesini biliyorum ve daha önce defalarca duymuşluğum ve tanık olmuşluğum vardır. Kendisi artık unutulmaya yüz tutmuş Anadolu Esnaflığı nın ender temsilcilerindendir. Konu kendisine iletilse ve gerekirse kendisi sorunu buraya taşısa ve herkesten görüş alsaydı daha doğru olurdu. Sorunu çözülememiş ve buraya taşınmış gibi bir algı oluştu. Ayrıca bu "malum site" terimi çok anlam taşır, bir şeylerden emin değilseniz olayı manipule etmeye ve imalarla "malum site demeye gerek yok ve doğru da değil. Bıçak şu anda Hasan Hakan Bey'in elinde ise önerim, bıçağı Özgür Ulus'a göndermesi, Özgür'ün de ısıl işlemi yapan firmaya göndermesidir.
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2015, 11:36:31 Gönderen: sefaçabuk »

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #52 : 12 Ekim 2015, 00:25:24 »
Test edilme şekline ve test etme malzemesi olan vidaya bakılırsa çok acımasız bir test yapılmış o vidayla vanadis çeliklerin bile canına okumak mümkün .knipex tel kesim keskisinin canına okumasından biliyorum...
Çivilere gelince yurtiçi şartlarında tedarik edilebilen bileme ekipmanlarıyla çeliğin sertliğinin yumuşak tutulması çok normal buluyorum .Bahsi geçen esnaf kardeşimiz hakkında iyi duyumlar aldığımız bir arkadaş ,önce kendisiyle konuşmanız burada yazılan yanlış anlaşılabilecek noktaları açıklığa kavuştururdu.Hatta kendisine çivi kesme maksadıyla kullanacağınızı söyleseydiniz ,ona göre ışıl işlem yapılmış bir namluyu size hazırlatıp yollayabileceğini bile düşünüyorum...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #53 : 12 Ekim 2015, 00:45:34 »
Test edilme şekline ve test etme malzemesi olan vidaya bakılırsa çok acımasız bir test yapılmış o vidayla vanadis çeliklerin bile canına okumak mümkün .knipex tel kesim keskisinin canına okumasından biliyorum...
Çivilere gelince yurtiçi şartlarında tedarik edilebilen bileme ekipmanlarıyla çeliğin sertliğinin yumuşak tutulması çok normal buluyorum .Bahsi geçen esnaf kardeşimiz hakkında iyi duyumlar aldığımız bir arkadaş ,önce kendisiyle konuşmanız burada yazılan yanlış anlaşılabilecek noktaları açıklığa kavuştururdu.Hatta kendisine çivi kesme maksadıyla kullanacağınızı söyleseydiniz ,ona göre ışıl işlem yapılmış bir namluyu size hazırlatıp yollayabileceğini bile düşünüyorum...

Vidalar konusu canımı sıktı ve bendekileri yeniden denedim, yarın resim atarım. Osman Kurt ile benzer sonuçları elde ettim. Sefa Hoca yanılıyor bence, o vidalar avuç avuç eğebileceğin şeyler değiller.

Test olayına gelirsek, bu tür "habersiz" testler müşteriyi korumak ve ticari kalitenin devamını sağlamak açısından elzem. Satıcıya komplo olarak algılanmamalılar. Testi önceden haber vermek, bu amaca aykırı olacaktır. Bu test gerçekten çok merhametsiz olmuş, o ayrı...

Test konusu açılınca heyecanıma yenik düşüyorum ve bazen maksadını aşan ifadeler kullanıyorum, Özgür Bey kırılmışsa özür dilerim tekrardan.

Profil yenilenir veya yenilenmez, o alıcıyla satıcı arasındaki mesele. Ama sorunun kaynağını forum olarak bizim bilmeye hakkımız olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bence testler mutlaka yapılmalı.
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2015, 00:50:23 Gönderen: egeleme_rampasi »

« Yanıtla #54 : 12 Ekim 2015, 01:04:54 »

Vidalar konusu canımı sıktı ve bendekileri yeniden denedim, yarın resim atarım. Osman Kurt ile benzer sonuçları elde ettim. Sefa Hoca yanılıyor bence, o vidalar avuç avuç eğebileceğin şeyler değiller.

Doğrudur, yanıldım herhalde.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #55 : 12 Ekim 2015, 06:26:15 »
Bu vidaların hepsi aynı sertlikde olmuyor, penseyle tutup parmağınızla eyilende var. Aşırı ser eymeye çalışınca kırılanda var. Aynı ebatta olmasına rağmen yanıltıcı olabilir.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #56 : 12 Ekim 2015, 11:15:46 »
Malum siteler konusunda ben de yanılmışım. Mangalda ısıl işlem yapan firmalardan zannetmiştim. Mehmet Marangoz sürekli alış veriş yaptığım güvenilir sitelerdendir. Suizan altında bıraktığım için özür dilerim.
Okinawian

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #57 : 12 Ekim 2015, 11:21:43 »
Malum kelimesinden kastım lugat manasında olduğu gibi direk isim vermeden bilindik bildiğiniz demekti. Özgür abimizin malına ticaretine şahsiyetine bir kötü bir yakıştırma yapmak niyetim yoktu sadece ısıl işlemde arıza olabileceğine dair bilgilendirmeydi. Malum deyince siz ne anladınız bilmiyorum ama kastım art niyetli değildi. Sitede gördüğüm ısıl işlemli profillere ait fotoğraflarla Hakan kardeşimizin profilinin aynı oluşundan yola çıkarak ısıl işlemde hata olabileceğini vurgulamaktı. Selamlar

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #58 : 12 Ekim 2015, 15:09:07 »
Malum kelimesinden kastım lugat manasında olduğu gibi direk isim vermeden bilindik bildiğiniz demekti. Özgür abimizin malına ticaretine şahsiyetine bir kötü bir yakıştırma yapmak niyetim yoktu sadece ısıl işlemde arıza olabileceğine dair bilgilendirmeydi. Malum deyince siz ne anladınız bilmiyorum ama kastım art niyetli değildi. Sitede gördüğüm ısıl işlemli profillere ait fotoğraflarla Hakan kardeşimizin profilinin aynı oluşundan yola çıkarak ısıl işlemde hata olabileceğini vurgulamaktı. Selamlar

Alper ustam sen kendi yazdıklarını sanırım unutuyorsun, sık olmaya başladı bu durum, ben hatırlatayım :)

Ben ısıl işlemli d2 diye hazır olarak almıştım.İsterseniz testi normal çivide de tekrarlayabilirim.

Malum siteden aldıysanız profili bu bıçağın ısıl işlemi muhtemelen kömürde ve usülü dışında  yapılmıştır. Gerçek performansını yakalamanız imkansız.

Bu üstteki mesaj ile ilk hedefi gösteren sensin. Üstelik gayet net bir şekilde ısıl işlemin kalitesiz, usulüne uygun olmadığını da vurgulamışsın.

Sonra;
Ben ısıl işlemli d2 diye hazır olarak almıştım.İsterseniz testi normal çivide de tekrarlayabilirim.

Malum siteden aldıysanız profili bu bıçağın ısıl işlemi muhtemelen kömürde ve usülü dışında  yapılmıştır. Gerçek performansını yakalamanız imkansız.

Evet malum site.  :) Ama ısıl işlemi nasıl yapıldı bilemiyorum.Isıl işlemli dendiğine gore usulüne uygun yapılmıştır diye düşünmüştüm ayrıca sormamıştım ama bakalım çıkan sonuca göre konuşurum arkadaşla.

Malum sitedeki ısıl işlemli profil fotolarına bakarsanız yarısı bir renk yarısı bir renk. Bu da şu manaya geliyor ki kontrolsüz bir ışıl işlem prosesi geçirmiş. Faaliyet gösterdikleri ildeki ustalar kömürü sever kömürlü ocağa sokup belli bir proses süreci olmadan göz kararı ısıl işlem yaparlar :) T5 olsa yer belkide d2 ı ıııııh :) olmaz kabul etmez. İllede derecesini bulacak orada bir süre bekleyecek düzgün meneviş olacak vsvsvs.

Bu mesajla ildeki pek çok üreticiyede aynı iddia ile yaklaşmışsın. Hedefin adını veren olmak istememişsin ama belli olsun diye bayağı uğraşmışsın bence.

3. mesajına hiç girmiyorum. Fakat 4. mesajında bence sen durumu kotarmaya çalışmışsın. Tamam "malum" sitenin sahibinin şahsına bir lafın olmamış. Ama sattığı ürünü kötülemiş ve "çaktırmadan" hedefi belli etmişsin. Bence hoş değil, düşünsene ustam ben senden aldığım suyu verilmiş profillere b.k attığımı, seni kötülediğimi, arkadandan konuştuğumu. Biraz empati lütfen.

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #59 : 12 Ekim 2015, 16:02:43 »
Şimdi Ali birsürü bişeyler yazmışsında bunlar tartışma getiren konular tartışmayalım beraber akıl yürütelim sen akıllı adamsın bıçak işinden anlıyosun ben sorayım sen cevapla sen sor ben cevaplıyım ilk ben sormak istiyorum.
 Fotoğraftaki profil hakkında yorumlarını yazarmısın ısıl işlemine dair.