Bıçak Sanatı - Forum

d2 bıçak ağzındaki bozulma

hakan_852

• 52
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bursa
d2 bıçak ağzındaki bozulma
« : 08 Ekim 2015, 17:09:10 »
Elimdeki ısıl işlemli d2 ile civata keseyim dedim ancak bırakın kesmeyi çizik bile yok ve bıçağın ağzı gitti sizce bu durum normal mi?

çoklu resim yükle

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
Ynt: d2 bıçak ağzındaki bozulma
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2015, 17:26:48 »
Aklıma gelen iki soru var.

1- çelik gerçekten d2 mi?
2- Isıl işlem doğru yapıldı mı? Meneviş?

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2015, 17:40:29 »
Bence ısıl işlemi gayet normal yapılmış bir d2 bıçak. Çünkü bıçakta kullanım amacı kesmesi ve yarı yolda bırakmaması. Civatayı kesecek şekilde az meneviş verilmiş olsaydı krılgan bir bıçak olurdu tabi bence ustalar daha iyi bilir. Benim bıçağım civatayı kesmesin ve krılganda olmasın.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2015, 17:52:28 »
Resimlerdeki vida sertleştirilmiş vidalardan bimetal testere bile kesmiyor.
Videolarda gördüğümüz bıçaklar geniş açıyla bileniyor.Böyle bir test yapacaksanız açıyı genişletmek gerek.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

hakan_852

• 52
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2015, 18:10:22 »
Resimlerdeki vida sertleştirilmiş vidalardan bimetal testere bile kesmiyor.
Videolarda gördüğümüz bıçaklar geniş açıyla bileniyor.Böyle bir test yapacaksanız açıyı genişletmek gerek.

Fotolarda nasıl görünüyor bilemiyorum ama bıçağın ağzı pek dar açılı degil.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2015, 18:13:06 »
Sıkıntı resimdeki vidada gerçekten sert birşey onlar iki tanesini testereyle kesmeye kalktım olmadı dremelle uçurdum fazlalığı.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

hakan_852

• 52
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2015, 18:13:46 »
Ben ısıl işlemli d2 diye hazır olarak almıştım.İsterseniz testi normal çivide de tekrarlayabilirim.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2015, 18:18:54 »
bu bıçağı çivi kesmek içinmi  kullanıcaksınız  ::)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #8 : 08 Ekim 2015, 18:19:39 »
Isıl işlemli d2 yi ağzı açılmadan aldıysanız ağız açarken suyunu kaçırma ihtimali de var ya da ağzı açık aldıysanız bile kesici ağza yakın yerde işlem yapılmış yani eğer motorlu bir aletle bileme yapıldıysa hene ağız yakılmış olabilir. Bidanın be kadar sert olduğunu ustalarımız söylemiş yalnız ağzın kırılması gerekirdi gibime geliyor
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

hakan_852

• 52
« Yanıtla #9 : 08 Ekim 2015, 18:23:38 »
Bıçağı bileme taşıyla bilemiştim.Elektirikli bir cihaz değmedi ağzına.Elbetteki çivi kesmek için almadım burada maksat bıçağı test etmek  millet çatır  çatıŕ çivı kesyor profil kesiyor  denemek amaçlı ağzına bir şey de olmuyor aynı şeyı benm de bu bıcaktan beklemek hakkım değil mi?

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #10 : 08 Ekim 2015, 18:28:42 »
Ben ısıl işlemli d2 diye hazır olarak almıştım.İsterseniz testi normal çivide de tekrarlayabilirim.

Malum siteden aldıysanız profili bu bıçağın ısıl işlemi muhtemelen kömürde ve usülü dışında  yapılmıştır. Gerçek performansını yakalamanız imkansız.

hakan_852

• 52
« Yanıtla #11 : 08 Ekim 2015, 18:51:50 »

Malum siteden aldıysanız profili bu bıçağın ısıl işlemi muhtemelen kömürde ve usülü dışında  yapılmıştır. Gerçek performansını yakalamanız imkansız.

Evet malum site.  :) Ama ısıl işlemi nasıl yapıldı bilemiyorum.Isıl işlemli dendiğine gore usulüne uygun yapılmıştır diye düşünmüştüm ayrıca sormamıştım ama bakalım çıkan sonuca göre konuşurum arkadaşla.

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #12 : 08 Ekim 2015, 18:55:20 »
Abi malum site derken isimde verelim forumdaşlar bilsin . Ha bu bıçağın ısıl işlemsiz olduğu anlamına gelmeye bilir sadece hrc sinin düşük olduğunu gösterir.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #13 : 08 Ekim 2015, 18:59:02 »

Su-i zân iyi değildir. Kanıt olmadan itham etmek sosyal ortamı zehirler. Nereden tahmin ettiniz kömür ocağında ısıl işlem gördüğünü?

Ayrıca, o civatalar gerçekten sert.

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #14 : 08 Ekim 2015, 19:01:47 »

Evet malum site.  :) Ama ısıl işlemi nasıl yapıldı bilemiyorum.Isıl işlemli dendiğine gore usulüne uygun yapılmıştır diye düşünmüştüm ayrıca sormamıştım ama bakalım çıkan sonuca göre konuşurum arkadaşla.

Malum sitedeki ısıl işlemli profil fotolarına bakarsanız yarısı bir renk yarısı bir renk. Bu da şu manaya geliyor ki kontrolsüz bir ışıl işlem prosesi geçirmiş. Faaliyet gösterdikleri ildeki ustalar kömürü sever kömürlü ocağa sokup belli bir proses süreci olmadan göz kararı ısıl işlem yaparlar :) T5 olsa yer belkide d2 ı ıııııh :) olmaz kabul etmez. İllede derecesini bulacak orada bir süre bekleyecek düzgün meneviş olacak vsvsvs.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #15 : 08 Ekim 2015, 19:05:39 »
o vida zinc kaplama o kadar sert bı vıdakı zorlandıgında kafası kırılır mobılya ve ahşap ıcın kullanılır bızım planya bıcaklarını bıle heder edıyor
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

hakan_852

• 52
« Yanıtla #16 : 08 Ekim 2015, 19:06:11 »
 Bıçakta 58 - 60 HRC sertlik oldugu yazıyor. Ayrıca civata sert diyenler için testi çivide tekrarlayabilirim.

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #17 : 08 Ekim 2015, 19:07:32 »

Su-i zân iyi değildir. Kanıt olmadan itham etmek sosyal ortamı zehirler. Nereden tahmin ettiniz kömür ocağında ısıl işlem gördüğünü?

Ayrıca, o civatalar gerçekten sert.

Civata sert kabulde mustafa abi şu fotoya bakınca ne anlıyorsun zannını banada söyle :) Sen anlıyorsun bu işlerden

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #18 : 08 Ekim 2015, 19:29:10 »
yarın atolyede keserle kesmeye calısacam o vıdanın aynısı resımde gordugum kadarıyla 3,5 mm x 35 mm  denıyelım sonuc ne olucak
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #19 : 08 Ekim 2015, 19:31:11 »
Resimde bıçağın kafasına vermişler sapına ısıl işlem vermemişler gibi.