Bıçak Sanatı - Forum

kurban bıcagı

Güney boz

• 105
  • Altın eli bıçak kesmez
  • Meslek: vagon bakım onarım
  • Yer: sakarya
kurban bıcagı
« : 04 Ekim 2015, 22:22:17 »
kurban kesim ve deri yüzme bıcagı şablonu yada resmi olan ustalarım varsa benle paylaşabilirmi?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: kurban bıcagı
« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2015, 22:33:13 »
İşe yarar inşallah.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Güney boz

• 105
  • Altın eli bıçak kesmez
  • Meslek: vagon bakım onarım
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #2 : 04 Ekim 2015, 23:04:23 »
saol osman  :2up
ustam baska ilgisi olan ustalarım varsa bekliyorum

« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2015, 23:11:42 »
Hep merak etmişimdir dayanamayıp bu sefer soracağım. Bu kurban bıçağını "kurban bıçağı" yapan nedir acaba? bakıyorum öyle belirgin bir özelliği yok, yüzme derseniz burun geometrisi yüzmeye çok uygun değil, kesme derseniz daha görselliği güzel olan ve kesen bıçaklar tasarlanabilir. Nedir özelliği, gerçekten de, bilen varsa öğrenmek isterim doğrusu  ::)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #4 : 04 Ekim 2015, 23:19:03 »
Sefa hocam güzel bir konuya değinmiş.Benim de merak ettiğim bir konudur bu. Bunu kim kalıplaştırdı acaba?
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 04 Ekim 2015, 23:22:36 »
Boğaz kesme için yapılan bıçak olabilir mi? Böyle bir şehir efsanesi var hakikatten. Boğaz kesmeye de daha düz gelen ve balçaklı modeller daha mantıklı gibi geliyor bana.
Okinawian

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #6 : 04 Ekim 2015, 23:36:06 »
Ben şu an bundan yapıyorum kayınpedere kurban bıçağı olarak.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #7 : 04 Ekim 2015, 23:36:54 »
İlginç bir uygulamalı matematik sorusu aslında. Homojen kütle dağılımı olan bir silindiri kesmek için optimize edilmiş bir namlu? Üzerinde düşünmem gerek... :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #8 : 04 Ekim 2015, 23:42:03 »
Bence "kurban bıçağı modeli" üreticinin "bence" sığ tasarımının yanı sıra müşterinin de yeniliğe kapalı oluşuyla da alakalı bende bu kurbanda bir seri yaptım eşe dosta farklı model yapmayı planlıyorken malesef talepler doğrultusunda yapamadım. İlginç olan çok güzel bilediğim bıçağı adamın gidip kurban zamanı peydah olan bileyicilerde gidip çarka vurdurmasıydı demekki çizik çizik olmayınca keskin olmjyormuş ;)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Kurtulus.

• 87
  • Meslek: Makine sanayi
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #9 : 04 Ekim 2015, 23:52:28 »
Bence kurban bıçağını kurban bıçağı yapan özellik.Ağız tutuşu ve keskinliği.Kurban bıçağı karbon çeliğinden olmalı diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama  paslanmazlara göre daha iyi keseceğine eminim.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #10 : 05 Ekim 2015, 00:07:10 »

Yaklaşık olarak 30 yıldır kurban da bıçak kullanan biri olarak ilk defa bu sene bu  kadar  zevkli kesim yaptım 8)

Dokunmak yetti, eğeden yaptığım bir arkadaş  :2up   Bu arkadaşla 3 koç kestim, ikisini yüzüp parçaladım, parçalarken satır kullanmama gerek kalmadı  8)

« Son Düzenleme: 05 Ekim 2015, 00:08:49 Gönderen: Soytürk Dönmez »

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #11 : 05 Ekim 2015, 11:59:06 »
Hep merak etmişimdir dayanamayıp bu sefer soracağım. Bu kurban bıçağını "kurban bıçağı" yapan nedir acaba? bakıyorum öyle belirgin bir özelliği yok, yüzme derseniz burun geometrisi yüzmeye çok uygun değil, kesme derseniz daha görselliği güzel olan ve kesen bıçaklar tasarlanabilir. Nedir özelliği, gerçekten de, bilen varsa öğrenmek isterim doğrusu  ::)

Abi deneyimlerimi anlatayım. Kurban bıçağını kurban bıçağı yapan şahsın kendisidir. Kurban bıçağı genel bir tabirdir müşterinin aklında tasarladığı özelliklere göre de değişiklik gösterir. Ama bana bir kurban bıçağı ver diyen müşterilerim aklında genel olarak 2 yada 3 ana özellik vardır. Belli başlı modelleri önüne dökeriz hayalindekine en yatkın olanı alır, en iyi iş görebileceğini değil.

1 ) Çeliği en az 3 mm olacak
2 ) 21 22 cm min. kesici ağzı olacak
3 ) Süslü olursa dahada makbul pirinç balçak gül ve venge gibi renkli saplar gibi .

Yanlış anlaşılmasın Güney bey de bu guruptaki alıcılardan gibi :) Mesela Osman model önerdi beğenmedi hayalindekine en yatkın şablonun önerilmesini ümid ediyor. İşlevselliğinden ziyade zannımca :)

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #12 : 05 Ekim 2015, 13:13:52 »
komik gelebilir aslında ama
sadece boyun kesmek için bir bıçak olacaksa benim hayalime hep oval yani karambit (tabi daha sığ)gibi bir namlu geliyor ilk temasta daha çok yüzeye temas için keşke çizmeyi bilseydim  :(
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #13 : 05 Ekim 2015, 13:56:21 »
sadece boyun kesmek için bir bıçak olacaksa benim hayalime hep oval yani karambit (tabi daha sığ)gibi bir namlu geliyor ilk temasta daha çok yüzeye temas için keşke çizmeyi bilseydim  :(

Sanırım bu uygun olur o zaman ?

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #14 : 05 Ekim 2015, 14:43:26 »

+1000  ;D
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #15 : 05 Ekim 2015, 14:48:05 »

hay bin yaşa sen hatırlıyorum senin buna benzer bir bıçak paylaştığını face bakındım bulamadım
ama çok güzelmiş...

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #16 : 05 Ekim 2015, 14:56:13 »

Karambit ilk temasta boğaz kesmek için değil sadırıda tek hamlede en ağır hasarı vermesi için düşünülmüş bir bıçak. Kurban keserken(kasap arkadaşımız vardı Furkan o daha iyi anlatır) hayvanı sakinleştirip ondan sonra kesim yapılıyor. Ana damarlar kesilip kan akıtılıyor can çıktıktan sonra beyin ile vücut arasındaki sinirler kesiliyor ki bu aşamada karambitle ancak kendinizi sakatlarsınız. Kurban kesmek giyotinle kelle uçurmak değil. Bir tekniği ve ustalığı var.
Okinawian

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #17 : 05 Ekim 2015, 15:11:07 »
kurban bıcagı dedıklerı bıcagı mutfakta sogan dogramaya domatez dogramaya yanına karalahana ıkıde salatalık dograyıp salata bıcagı dıye kullanan bı mılletız bıcak secmek gıbı bı derdımız yok pazara gıder en parlak bıcak hangısı ıse onu alır gıder arkadasa gosterırız kurban ıcın aldım oysakı bıcagın ne oldugunu bılmeden methını verırız kurban bıcagı harbıden kurban bıcagı nedır ustalar ?
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

m.salih

• 559
  • salih 1983
« Yanıtla #18 : 05 Ekim 2015, 15:12:03 »

Karambit ilk temasta boğaz kesmek için değil sadırıda tek hamlede en ağır hasarı vermesi için düşünülmüş bir bıçak. Kurban keserken(kasap arkadaşımız vardı Furkan o daha iyi anlatır) hayvanı sakinleştirip ondan sonra kesim yapılıyor. Ana damarlar kesilip kan akıtılıyor can çıktıktan sonra beyin ile vücut arasındaki sinirler kesiliyor ki bu aşamada karambitle ancak kendinizi sakatlarsınız. Kurban kesmek giyotinle kelle uçurmak değil. Bir tekniği ve ustalığı var.
deniz abi yanlış anlattım galiba ben tam bir karambit değil kastım yukarıda Ali'nin paylaştığı gibi bir namlu formu daha çok yüzeye temas açısından...

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #19 : 05 Ekim 2015, 15:34:51 »

hay bin yaşa sen hatırlıyorum senin buna benzer bir bıçak paylaştığını face bakındım bulamadım
ama çok güzelmiş...

Sağ ol ustam :) Bunun aynısından yapmaya başladım damasttan. Eğer kaba şeklini verebilirsem Kütahya'ya getireceğim suyunu birlikte veririz :)

Kurban kesen biri değilim çok uzun yıllardır. Hiç bu tarz bir bıçak da kullanmadım önceki deneyimlerimde ama bence bu form iyi iş çıkarır diye düşünüyorum.