Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı
Genel Muhabbet
kurban bıcagı
« önceki
sonraki »
Yazdır
Önceki Sayfa
1
[
2
]
Aşağı git
kurban bıcagı
27 Yanıt
6578 Gösterim
Adem Tören
1066
Meslek: mobilya
Yer: şanlıurfa
Ynt: kurban bıcagı
«
Yanıtla #20 :
05 Ekim 2015, 18:13:11 »
Benim karambitin suyunu verdım az önce 80crv2 menevişi kaç derece vereyım ustalar ısıl işlemi mangalda verdım 20 dakıka kaldı kor Alev'de mıknatıs testınden gectı hacı abiler
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar
Güney boz
105
Altın eli bıçak kesmez
Meslek: vagon bakım onarım
Yer: sakarya
«
Yanıtla #21 :
05 Ekim 2015, 19:19:26 »
Biraz araştırdım cevremdeki kasaplara mezbaha ve kurbanda kesim yapan abilerim arkadaşlarımdan herkesin dedigi farklı cıkıyor bende ondan forumdaş arkadaşlarıma abilerime sormak istedim herkesin fikrini düşüncesini ögrenmek icin herkesin ortak noktasını bulup kendime bir şablon cıkarmaya calışıyorum umarım başarırım.Birde karbon celigimi paslanmazmı diye sormak istiyorum ustalarıma herkesin fikrini almak icin bilgime bilgi katmak icin genelde satılan bıcakların hepsi paslanmaz oluyorda
ecorotti
2744
Deniz - Yaş 38
«
Yanıtla #22 :
05 Ekim 2015, 19:47:05 »
Karbon çelik iyidir.
80CrV2 için 20 dakika fazla değil mi?
Okinawian
Adem Tören
1066
Meslek: mobilya
Yer: şanlıurfa
«
Yanıtla #23 :
05 Ekim 2015, 19:58:13 »
vallahi bilmiyorum 20 dakıka kadar mangalda kaldı ıyıce kor oldu hatta yuzeyı sıyah talaşlandı 2 dakika kadar fonle hava verdım dahada ılerı gıttı motor yagına batırınca heryerınden alevler cıktı
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar
ecorotti
2744
Deniz - Yaş 38
«
Yanıtla #24 :
05 Ekim 2015, 21:08:03 »
Isıl işlem konularını bir daha okusan iyi olur.
Okinawian
gokhand
1137
Meslek: Dış Ticaret
Yer: ankara
«
Yanıtla #25 :
05 Ekim 2015, 21:54:40 »
kurbana bir bicak zor olur. 5 tane ard arda keserseniz yorar. Sol taraf Civa Çeliği Boğaz için. Orta HSS demir testeresi kemik sıyırma. Sağ taraf Civa deri yüzme
Aykut Yaren
560
Meslek: serbest
Yer: yalova
«
Yanıtla #26 :
05 Ekim 2015, 22:57:27 »
Her kurban hayvan keserim ve standartlara bu kadar bıçakla içli dışlı(yapım olarak)değilken bile hep bir tarzım vardı kendimce.Dedim ki kendime bu kurban için bir bıçak yapayım,yaptım da.Turgut Aydemir usta ocağı yakmış bende onu seyrediyorum işi bitti attı ocağa bir mil dedi başla,abi ben anlamam dövme işinden.Bir gün nasılsa yapacaksın deyince (işten korkmam,bir şeyi bozmaktan da) alırsın eline çekici vur ha vur vur ha vur derken gözüm takılıyor tabi şahmerdana
.Dedim Abi bunun düğmesi nerede şurda.Vayyyy bir heyecan sardı ki atölyeyi (yani beni)Vuruyorum karbonun,kromun gözüne yahu meret bir şekil alıyor düzelmez o yana vur bu yana vur yukarı doğru kıvrıldı hafiften hoşuma gitti dedim kalsın böyle.Bir de su verdi usta ona.Dedim usta ben doğduğumda sen bıçakcıymışsın bi el atta bile şu bıçağı mübarek ellerinle ama koçu bana attılar mı yere inmeden kelle ve post işi bitsin,ula öyle pıçak mı bilenir insaf. (sağ olasın Turgut usta)Neyse konuya dönelim.Bir koç iki keçi kestim hala masat yok.Hayvancağız ölmüş haberi yok
.Aynı gün bıçak satıldı adamlar görmemiş ki öyle bir şey.Tabi sen git kahvede anlat alan kişi şöyle bıçak böyle bıçak kurban bitti 5 bıçak siparişi var sonra ki kurbana karbon çelikten.Demem o ki iki karbon bıçak 10 kurban sonra bir bileme,bir temizlik,arada hatırını sor candır karbon.Yaptım yeni bir tane Kütahya da seyri alem.Şekline de artık ustalar orada yorum yaparlar
Rıza
562
Meslek: öğretmen
Yer: İstanbul-Pendik
«
Yanıtla #27 :
05 Ekim 2015, 23:02:15 »
Aşağıdaki yazıyı kurbandan hemen sonra başka bir mecrada yaptığım kurban seti üzerine yazmıştım.Bu konudan güzel fikirler çıkacağını, benim yaptığım klasik tarzdan daha iyi modeller çıkabileceğini düşünerek buraya kopyalayıp yapıştırdım.Kurban kesiminde profesyonel değilim.Kurbandan kurbana bu işleri yapıyorum.
''Bende kendi tecrübelerimi aktarayım.Bu sene akrabalarımla birlikte alınan 8 tekede yapmış olduğum bıçak ve diğer aletleri test etme imkanım oldu.80 crv2 olduğunu tahmin ettiğimiz bıçaklar keskinlik olarak gayet tatmin ediciydi.Fakat form olarak bazı eksikliklerini gözlemledim.4 tekenin kellesini ben, 2 tanesini öğrensin diye yeğenime aldırdım.1 tanesi kayınpeder, 1 tanesini de başka bir akrabam aldı.Bu kelle almalarda 1 tanesi hariç benim bıçak kullanıldı.Kelle alma amaçlı bıçağın ucunun biraz daha sivri olması gerekiyor.Kan aktıktan sonra kemik arasında bulunan damarların kesilmesi için.Yüzme bıçağının fazla keskin olması deride kesiklere sebep oldu.Ayrıca yüz genişliğinin daraltılmasını boyunun kısaltılmasını ve kabzanın diğer bıçaklar kadar büyük olmaması gerektiğini düşünüyorum.Ama en önemli eksikliği hayvanın derisi yüzüldükten sonra içini açma aşamasında yaşadım.İşkembeyi patlatmamak için bir taraftan elimi ters bastırmak ve parmakları kesme korkusuyla aralarında içini açmaya çalışmak işi yavaşlatıyor.Seneye aşağıya koyduğum çakıdaki gibi sırta bir bölüm yaparak bu işi hızlandırmayı düşünüyorum.Kemik sıyırma olarak yaptığım bıçağı çok fazla kullanmadım açıkçası.Evet kaburgaların ayrılmasında iş yapıyor ama çokda gerekli değil diye düşünüyorum.Bu bıçak kelle bıçağı olarak kullanılsa daha iyi olur gibime geldi.Bir de fazla esnememe sorunu da sıyırma işinde dezavantaj.Ck67 den yaptığım satır gayet güzel iş yaptı.Kol kıllarını alacak şekilde bilediğim ki satır kemik kıracak bu şekilde bilemeye gerek yok, kabzaya yakın 3 -4 cmlik bölüm hariç dönme olmadı.Buradaki dönmeyi de ytong fırınımın kısalığına ve ısıl işlemin bu bölgede tam olmadığına bağlıyorum.Tüm ayak kol,kaburga boyun kemiklerinin kırılmasında kullanıldı.Zırhı kullanamadım henüz onu değerlendiremeyeceğim.Gelelim masata. Sadece şunu söyleyeyim mutlaka benim yaptığım yöntemle eski eğeden bir masat yapın.''
Yazdır
Önceki Sayfa
1
[
2
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı
Genel Muhabbet