Elinize sağlık profili çok beğendim...
teşekkürler
Eline sağlık çok güzel duruyor
teşekkür ederim
sadece kelle kesecekse eninin daha dar olmasında fayda var 2.5 cm ideal. Yani kesim esnasında daha işlevsel oluyor. ( kurbanda tek günde 30 büyük baş halleden bir kasabın özel siparişinden dolayı soyluyorum). Boyu ideal namlu boyu güzel. Isıl işlem şaloma ile 80cv2 detayları merak ettim .meneviş olayı ise daha ilginç 
yorum için teşekkür ederim ustam. bıçağın eni 3,5 cm civarı. tam ağız açtım, dalmasında sıkıntı yok. fakat tabi ki kesim işinde profesyonel sayılmam. kasabın elbet bir bildiği vardır.

şalomayla ısıl işlemi ise: 5 cm kalınlıktaki refrakter tuğlalardan basit şekilde ocak yaptım. daha doğrusu sadece tuğlaları dizdim. yani şamotla birleştirmeden deneme amaçlı ilk defa bu bıçakta kullandım. bıçağı güzelce kızarttıktan sonra mıknatısla manyetikliğini kaybedip kaybetmediğine baktım. mıknatıs çekmemeye başlayınca az daha ısıtıp motor yağında suyunu verdim. meneviş için ise: annemin odun ateşinde, kazanda mısır kaynatmasından faydalandım

bıçak yapım işini bahçe evinde yapıyorum ve elektrikli fırın yok. ben de ısı kontrolünü sağlamak için en iyi bu yöntemi buldum. 2 saat mısırların yanında bıçağım kaynadı. suyun 100 derece civarında sürekli durduğunu varsayarsak termostat yerine ateşin altına odun sürerek ısıyı kontrol ettim