Bıçak Sanatı - Forum

Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
« Yanıtla #20 : 24 Ağustos 2015, 11:31:42 »
Elinize sağlık profili çok beğendim...
teşekkürler
Eline sağlık çok güzel duruyor
teşekkür ederim
sadece kelle kesecekse eninin daha dar olmasında fayda var 2.5 cm ideal. Yani kesim esnasında daha işlevsel oluyor. ( kurbanda tek günde 30 büyük baş halleden bir kasabın özel siparişinden dolayı soyluyorum). Boyu ideal namlu boyu güzel. Isıl işlem şaloma ile 80cv2  detayları merak ettim .meneviş olayı ise daha ilginç :)
yorum için teşekkür ederim ustam. bıçağın eni 3,5 cm civarı. tam ağız açtım, dalmasında sıkıntı yok. fakat tabi ki kesim işinde profesyonel sayılmam. kasabın elbet bir bildiği vardır.  :) şalomayla ısıl işlemi ise: 5 cm kalınlıktaki refrakter tuğlalardan basit şekilde ocak yaptım. daha doğrusu sadece tuğlaları dizdim. yani şamotla birleştirmeden deneme amaçlı ilk defa bu bıçakta kullandım. bıçağı güzelce kızarttıktan sonra mıknatısla manyetikliğini kaybedip kaybetmediğine baktım. mıknatıs çekmemeye başlayınca az daha ısıtıp motor yağında suyunu verdim. meneviş için ise: annemin odun ateşinde, kazanda mısır kaynatmasından faydalandım  :) bıçak yapım işini bahçe evinde yapıyorum ve elektrikli fırın yok. ben de ısı kontrolünü sağlamak için en iyi bu yöntemi buldum. 2 saat mısırların yanında bıçağım kaynadı. suyun 100 derece civarında sürekli durduğunu varsayarsak termostat yerine ateşin altına odun sürerek ısıyı kontrol ettim  8)

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #21 : 24 Ağustos 2015, 13:10:47 »
Elinize sağlık.Çok güzel bir bıçak olmuş.Özellikle kabza formuna bayıldım.

alitutuncu

• 102
  • 533 312 02 06
  • Meslek: Memur
  • Yer: Menemen, İZMİR
« Yanıtla #22 : 24 Ağustos 2015, 14:45:02 »
ellerinize sağlık, güzel sağlam bir bıçak.
Ben bunu yaparım dedim mi o iş benden kurtulamaz....

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #23 : 24 Ağustos 2015, 15:10:10 »
Elinize sağlık.Çok güzel bir bıçak olmuş.Özellikle kabza formuna bayıldım.
teşekkürler Rıza hocam.
ellerinize sağlık, güzel sağlam bir bıçak.
teşekkür ederim

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #24 : 24 Ağustos 2015, 21:10:05 »
Kasap konusunu bilmem ama göze hitap ediyor. Meneviş konusunda ustalarımız kendi sıcaklığında menevişliyorlar. Isıl işlemi madem deneme yoluyla yaptınız menevişide deneyebilirdiniz. Bence gayet güzel olmuş. Elinize sağlık.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #25 : 24 Ağustos 2015, 21:40:54 »
Güzel çalıma olmuş, ellerine sağlık kardeşim. Bu arada biraz pim yolladım, pim tak sen buna. Bir sakatlık çıkmasın kesim esnasında :)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #26 : 24 Ağustos 2015, 21:53:00 »
Kasap konusunu bilmem ama göze hitap ediyor. Meneviş konusunda ustalarımız kendi sıcaklığında menevişliyorlar. Isıl işlemi madem deneme yoluyla yaptınız menevişide deneyebilirdiniz. Bence gayet güzel olmuş. Elinize sağlık.
beğendiğinize sevindim. menevişi şalomayla yalırdı elbet ama rengi kaçırırsam tekrar yumuşatırım diye çekinceme de kaldım. 80crv2 oldukça esnek bir çelik. sıkıntı çıkartmayacaktır diye düşünüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=mp7XM7g8tdg

Güzel çalıma olmuş, ellerine sağlık kardeşim. Bu arada biraz pim yolladım, pim tak sen buna. Bir sakatlık çıkmasın kesim esnasında :)
Sağol Ali. çelik ve pimler için ayrıca teşekkür ederim  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #27 : 26 Ağustos 2015, 16:10:13 »
şayet ısıl işlemin doğru yapıldığını farzedersek  meneviş sorunlu dıyebılırım.  250 / 240 c bır saat yapıyorum ancak yeterli yumusaklığa geliyor. bence elınızdekı bıçak çok sert ve kırılabılır.  ayrıca masat kullanacaksanız sıkıntı çıkaracaktır.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #28 : 26 Ağustos 2015, 16:24:51 »
şayet ısıl işlemin doğru yapıldığını farzedersek  meneviş sorunlu dıyebılırım.  250 / 240 c bır saat yapıyorum ancak yeterli yumusaklığa geliyor. bence elınızdekı bıçak çok sert ve kırılabılır.  ayrıca masat kullanacaksanız sıkıntı çıkaracaktır.
Yorumun için teşekkür ederim Taner ustam.  :) Dediğiniz gibi meneviş sıcaklığı biraz düşük oldu. Fakat sadece hayvanı boğazlayacak ve işi bitecek. Aslında ilk ısıl işlem ve meneviş denememdi. Kırılırsa da eğitim zaiyatı olarak kayda  geçiririz  :) Masat kullanmıyorum. Taşta bileyledim. Az kullanılacağı için  köreldikçe taşta bileylerim diye düşünüyorum.

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #29 : 27 Ağustos 2015, 16:40:11 »
Elinize sağlık  :)
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN