Bıçak Sanatı - Forum

Çeliği neyle kesiyorsunuz?

EnesCan

• 70
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul-bayrampaşa
« : 14 Mayıs 2015, 00:27:44 »
Arkadaşlar demir testeresi ile mi kesmeli?
Dekupaj testere ile mi kesmeli?
Yoksa taş motoruna kesici uç takıp onla mı kesmeli?
Hangisi daha iyidir dekupaj testerem ve taş motoru var bende ama metal kesme ucu yok kesebilirse uç alayim diyorum.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Çeliği neyle kesiyorsunuz?
« Yanıtla #1 : 14 Mayıs 2015, 00:39:47 »
Avuç taşlaman varsa kesmek için en hızlı yollardan biridir ama güvenlik tedbirini elden bırakmamak lazım. ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2015, 00:47:21 »
Testere ile kesmek ankaradan istanbula kanı ile gitme benzer heralde. Dekupaj kullanmadım ama o da fazla zaman alır yorucu olabilir en hızlısı a. içi taşlama arkadaşın dediği gibi güvenliğe dikkat etmek lazım.?

EnesCan

• 70
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2015, 01:01:08 »
Avuç taşlaman varsa kesmek için en hızlı yollardan biridir ama güvenlik tedbirini elden bırakmamak lazım. ;)
Avuç taşlamanın diskini taş motoruna takacak bi sistem yapilabilir mi?

EnesCan

• 70
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2015, 01:05:54 »
Testere ile kesmek ankaradan istanbula kanı ile gitme benzer heralde. Dekupaj kullanmadım ama o da fazla zaman alır yorucu olabilir en hızlısı a. içi taşlama arkadaşın dediği gibi güvenliğe dikkat etmek lazım.?
Avuç taşlama evet iyi fakat elimde yok maalesef.
bi tanede daire testereye benzer bir testerem var onu deniyeceğim ama maksimum 3,5 cm genişliğe izin veriyor, testerenin açısı ve büyüklugu çok saçma.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2015, 01:07:26 »
Deneme bile sen taş motoru deyince benim aklıma avuç taşlama gelmişti ama senin anlatmak istediğin 2 kenarında taş olanlardanmış
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2015, 01:08:24 »
bi tanede daire testereye benzer bir testerem var onu deniyeceğim ama maksimum 3,5 cm genişliğe izin veriyor, testerenin açısı ve büyüklugu çok saçma.

Sakatlık geliyorum diyor! Enes, bence avuç taşlama imkanın yok ise dekopaj testerene metal ucu alıp şansını deneyebilirsin. Fakat ben başarılı olacağını pek sanmıyorum. Elimde dekopaj testerem var fakat hiç denemedim. İstersen yarın bir deneme yapayım?

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2015, 01:14:09 »
en güzeli uygun fiyatlı bir avuç içi taşlama. çeliği iyi sabitler, güvenliği sağlar ve canavara iyi hakim olursan profili 3 dakikada kabaca keser, 5 dakikada da taşlarsın olur biter.

ben şu makinayı kullanıyorum. çok da memnunum. http://www.hepsiburada.com/liste/blackdecker-cd115-700w-115mm-avuc-taslama/productDetails.aspx?productId=hrblcd115&categoryId=60000864&SKU=HRBLCD115

tabi şöyle bir şey olsaydı da iyi olurdu. gönül istiyor ama imkan meselesi. http://www.hepsiburada.com/liste/dewalt-2300-watt-profil-kesme-makinesi/productDetails.aspx?productId=hrd28720&categoryId=13003114

EnesCan

• 70
« Yanıtla #8 : 14 Mayıs 2015, 01:16:55 »

[/quote]
[/quote]

Sakatlık geliyorum diyor! Enes, bence avuç taşlama imkanın yok ise dekopaj testerene metal ucu alıp şansını deneyebilirsin. Fakat ben başarılı olacağını pek sanmıyorum. Elimde dekopaj testerem var fakat hiç denemedim. İstersen yarın bir deneme yapayım?
[/quote]
Abi uyardığın iyi oldu :) sakatlık çıkaracaz.

EnesCan

• 70
« Yanıtla #9 : 14 Mayıs 2015, 01:18:50 »
en güzeli uygun fiyatlı bir avuç içi taşlama. çeliği iyi sabitler, güvenliği sağlar ve canavara iyi hakim olursan profili 3 dakikada kabaca keser, 5 dakikada da taşlarsın olur biter.

ben şu makinayı kullanıyorum. çok da memnunum. http://www.hepsiburada.com/liste/blackdecker-cd115-700w-115mm-avuc-taslama/productDetails.aspx?productId=hrblcd115&categoryId=60000864&SKU=HRBLCD115

tabi şöyle bir şey olsaydı da iyi olurdu. gönül istiyor ama imkan meselesi. http://www.hepsiburada.com/liste/dewalt-2300-watt-profil-kesme-makinesi/productDetails.aspx?productId=hrd28720&categoryId=13003114
Hiç olmazsa alıcaz bi tane yapcak bişey yok :)

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #10 : 14 Mayıs 2015, 01:38:27 »
Deneme bile sen taş motoru deyince benim aklıma avuç taşlama gelmişti ama senin anlatmak istediğin 2 kenarında taş olanlardanmış

Valla ben a. içi taşlama diye cevap verdim :)

Bazı dükkanlarda taş motoruna kesme diski takıp kullananları gördüm kesmeyi geçtim aynı diskle taşlama yapıyorlar . Çok tehlikeli bir durum. Önce güvenlik sonra uygun alet edavat....

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 14 Mayıs 2015, 08:38:58 »
Enes kardeşim
 Ben 32 yyaşındayım yıllardır bu aletleri kullanırım. Kullanırken bile hala kkorkarım. Benim tavsiyem güzel kaliteli testere alması al onunla kes. Hem boyle daha güvenli olur hem de o bıçağı daha bir seversin.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #12 : 14 Mayıs 2015, 09:21:43 »
Ben BOSCH PST 800 PEL DEKUPAJ TESTERE var ucuna 1 TL lik uçlardan aldım.
Ck75 4 mm 1 uçla bir peofili çıkarıyor.
N695 3 mm 1 Uçla çok yavaş tempoda bir profil çıkarıyor. ( Hızlandırdığında ısınma sebebi ile uç nakavt oluyor.)
N690 4 mm 2 Uçla  bir profil çıkarttım ( iyi çelik miş bu arada
D2 4 mm 4 Uçla bir profil anca çıkıyor.( Güzel çelik ama bazen illet ettiriyor.)
Ünye

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 14 Mayıs 2015, 09:42:22 »
Başlangıç için bir demir testeresi ile işini görecektir. Hatta en ucuzundan küçük demir testereleri var. Bence boyuna göre en faydalı aletlerden biridir. Demir testeresinin lamayı yan takmaya da imkan veren tiplerinin, profil çıkarmada fazladan avantajı da vardır.

Zamanında aşağıdaki profili keserken -ki başlangıç için gereksiz miktarda kıvrımı olan bir profilmiş- demir testeresi kullanmak yeterli olmuştu.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #14 : 14 Mayıs 2015, 10:29:01 »
Avuç taşlama ile birkaç profil çıkardım çok hızlı iş çıkartıyor yalnız son çıkardığım m390 da biraz serleşmişti eğe ile zorladı beni biraz. Onun dışında bence dikkatli olunursa avuç taşlama iyidir yok ise elde testere ile de harikalar yaratılabilir :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

EnesCan

• 70
« Yanıtla #15 : 22 Mayıs 2015, 01:59:13 »

Abi dbk var çin malı 50 tl iş görür mü ?
Yada koçtaşta mac allister falan gordum bitane alsak mi napsak demir testeresiyle 3 saatte kestim acayip kas yaptiriyor  :'(

EnesCan

• 70
« Yanıtla #16 : 22 Mayıs 2015, 02:01:09 »
Avuç taşlama ile birkaç profil çıkardım çok hızlı iş çıkartıyor yalnız son çıkardığım m390 da biraz serleşmişti eğe ile zorladı beni biraz. Onun dışında bence dikkatli olunursa avuç taşlama iyidir yok ise elde testere ile de harikalar yaratılabilir :)
Abi normal nalburdan alinma testere ile cikardim ilk profili çok çok yavaş kesiyor, bu testerelerin iyi keseni varsa hiç spiral almiyayim sonuçta biraz tehlikeli bi alet.

EnesCan

• 70
« Yanıtla #17 : 22 Mayıs 2015, 02:02:56 »
Enes kardeşim
 Ben 32 yyaşındayım yıllardır bu aletleri kullanırım. Kullanırken bile hala kkorkarım. Benim tavsiyem güzel kaliteli testere alması al onunla kes. Hem boyle daha güvenli olur hem de o bıçağı daha bir seversin.
Abi ince dişli olan testerelerden mi almaliyim?

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #18 : 22 Mayıs 2015, 07:17:38 »
Dremelle profil çıkarabilir miyiz? Dremel 4000 gibi modeller, 4mm D2 kesecek kadar güçlü müdür?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #19 : 22 Mayıs 2015, 07:36:14 »
Bahco testere alın.
Okinawian