Bıçak Sanatı - Forum

Çeliği neyle kesiyorsunuz?

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
Ynt: Çeliği neyle kesiyorsunuz?
« Yanıtla #20 : 22 Mayıs 2015, 08:36:39 »
Dremelle profil çıkarabilir miyiz? Dremel 4000 gibi modeller, 4mm D2 kesecek kadar güçlü müdür?

Malesef dremel o kapasitede bir alet değil.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #21 : 22 Mayıs 2015, 09:10:34 »
Avuç taşlama ile birkaç profil çıkardım çok hızlı iş çıkartıyor yalnız son çıkardığım m390 da biraz serleşmişti eğe ile zorladı beni biraz. Onun dışında bence dikkatli olunursa avuç taşlama iyidir yok ise elde testere ile de harikalar yaratılabilir :)
Abi normal nalburdan alinma testere ile cikardim ilk profili çok çok yavaş kesiyor, bu testerelerin iyi keseni varsa hiç spiral almiyayim sonuçta biraz tehlikeli bi alet.
Enescan deniz abi (ecorotti) bahco testereyi önermiş ben hangi marka iyidir bilmiyorum am ne kadar değişebileceğini biliyorum. İnan bana iyi bir testere ile zamanı yarıdan daha aza çekebilirsin
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #22 : 22 Mayıs 2015, 09:13:04 »
Avuç taşlama ile birkaç profil çıkardım çok hızlı iş çıkartıyor yalnız son çıkardığım m390 da biraz serleşmişti eğe ile zorladı beni biraz. Onun dışında bence dikkatli olunursa avuç taşlama iyidir yok ise elde testere ile de harikalar yaratılabilir :)
Abi normal nalburdan alinma testere ile cikardim ilk profili çok çok yavaş kesiyor, bu testerelerin iyi keseni varsa hiç spiral almiyayim sonuçta biraz tehlikeli bi alet.
Enescan deniz abi (ecorotti) bahco testereyi önermiş ben hangi marka iyidir bilmiyorum am ne kadar değişebileceğini biliyorum. İnan bana iyi bir testere ile zamanı yarıdan daha aza çekebilirsin

Ben de Taner Usta'dan öğrendim. :)
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 22 Mayıs 2015, 09:48:25 »
Alışveriş yaptığım bir teknik hırdavatçıda bana Bahco'yu önermişlerdi. O zamandan beri Bahco kullanıyorum ama son yıllarda başka bir marka kullanmadığımdan maalesef karşılaştıramıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #24 : 22 Mayıs 2015, 11:55:13 »
Dremelle profil çıkarabilir miyiz? Dremel 4000 gibi modeller, 4mm D2 kesecek kadar güçlü müdür?

Malesef dremel o kapasitede bir alet değil.

Ben Dremel 3000 ile 4110 dan gayet rahat profil çıkardım. Oldukça rahat hatta daha güvenli geldi bana. Elimde birde Bosch'un profosyonel seri taşlamalarından var fakat Dremel ile yavaşda olsa(yavaş ama yorucu değil) oldukça kıvrımlı hatları rahatlıkla çalışabiliyorsunuz. Fakat Dremel taşları ufak olduğundanmıdır yoksa benmi hata yapıyorum bilmiyorum ama 1 profili çıkarana kadar ortalama 2 taşı eritiyorum. Bildiğiniz eriyor, 38 mm çap düşüyor 5mm:)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #25 : 22 Mayıs 2015, 13:11:01 »
2 taşla çıkartıyorsan yine iyi :) Dremel ile çıkartılır ama hem yavaş olur hemde pahalıya gelir. Pferd 1mm taş ile kesim yapın birde o zaman farkı görürsünüz.

EnesCan

• 70
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul-bayrampaşa
« Yanıtla #26 : 22 Mayıs 2015, 14:26:05 »
Peki çelik delme işinde matkap mı daha iyi deliyor yoksa kırıcı deliciler mi?
Bi tane matkap yada kırıcı delici alip oyle de yapabilirim çünkü evdeki black decker kafayı yedi.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #27 : 22 Mayıs 2015, 14:33:54 »
Bu iş için özel birşey dersen sütun matkap tavsiye ederim.

Evde her işe kullanılacak birşeyse el tip matkap+sütun sehba tavsiye ederim.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #28 : 22 Mayıs 2015, 14:34:28 »
Peki çelik delme işinde matkap mı daha iyi deliyor yoksa kırıcı deliciler mi?
Bi tane matkap yada kırıcı delici alip oyle de yapabilirim çünkü evdeki black decker kafayı yedi.

İdeali standart sütunlu matkapdır. Hilti gibi aparatlarla delmeye kalkışırsan facia yaratırsın.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #29 : 22 Mayıs 2015, 14:37:34 »
Bu tür aletlerde tecrübe yok ise önce güvenli bir şekilde aleti nasıl kullanılanacığını öğrenin. Ondan sonra çalışmaya başlayın.

EnesCan

• 70
« Yanıtla #30 : 22 Mayıs 2015, 14:44:22 »
Bu tür aletlerde tecrübe yok ise önce güvenli bir şekilde aleti nasıl kullanılanacığını öğrenin. Ondan sonra çalışmaya başlayın.
Rahmetli dedim marangozdu, yaninda az çok alet kulllandım.
Ayrıca kısa bi dönem elektrikçilik yaptım, matkap-hilti iyi kullanirim.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #31 : 22 Mayıs 2015, 14:57:00 »

Çelik delmek için kullanma yine de

EnesCan

• 70
« Yanıtla #32 : 22 Mayıs 2015, 14:59:20 »

Çelik delmek için kullanma yine de
Işte benim öğrenmek istediğim bu abi çelik için hangi aletleri kullanmak lazım? Normal bir matkap alsam deler mi ?
Daha önce metalle pek uğraşmadım zor oluyor.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #33 : 22 Mayıs 2015, 15:07:51 »
Normal matkapla da delersin ben genelde elde kendim deliyorum uclar çabuk körelir biraz zamnını alır ama delersin. En iyisi sütün matkapla delmek

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #34 : 22 Mayıs 2015, 19:44:39 »
Enescan demir testeresinin mümkün olduğu kadar küçük dişli ve "bimetal" ağızlı olanını al.bimetal ağızlı olduktan sonra markanın önemi azalacaktır.kesme kolaylığı ve ömür olarak tatmin edeceğini zannediyorum.Hatırladığım kadarıyla afaki bir fiat farkı yok.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
« Yanıtla #35 : 22 Mayıs 2015, 20:38:32 »
2 taşla çıkartıyorsan yine iyi :) Dremel ile çıkartılır ama hem yavaş olur hemde pahalıya gelir. Pferd 1mm taş ile kesim yapın birde o zaman farkı görürsünüz.

Valla Pferd bulsam alıcamda bulamadım piyasada bir türlü. Varsa yoksa Karbosan, bu markadan da sanki taş patlayacak diye tırsıyorum hafiften. Sırf korkumdan taşlamayı orta devirde kullanır oldum :)

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
« Yanıtla #36 : 22 Mayıs 2015, 21:08:51 »

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #37 : 22 Mayıs 2015, 21:24:39 »
Sütunlu matkap yerine şu linkteki iş görür mü? http://www.hirdavatmarketim.com/Troy-Taslama-ve-Gravur-Seti-Standi,PR-29377.html

Bir yerde tabi ki görür ama devir ayarsız matkapta gene sıkıntı olur. Bize düşük devir lazım ne de olsa

R.R_Serkan

• *
  • 7
  • Yer: Konya
« Yanıtla #38 : 22 Mayıs 2015, 21:59:51 »
Spiral al hem kabzada zımparalama işinide görür.Çok kullanışlı ama çok tehlikeli aletler,gürültüyüde sorun etmesseniz fazlasıyla işinizi görür.En iyisinden alacağım derseniz De walt yada bosch profesyonel alın.Mesela D2 den profil çıkartmak 5 dk kadar alıyor özene özene yaptığım halde,ancak söyleyeyim videolarda çıkandan fazla sesi çıkıyor  :) Taşlama motorunun sesi bile duyulmuyor onun yanında  ;) Gözlük ve alev almayacak giysi şart yanlız..
R.R

EnesCan

• 70
« Yanıtla #39 : 22 Mayıs 2015, 22:10:06 »
Enescan demir testeresinin mümkün olduğu kadar küçük dişli ve "bimetal" ağızlı olanını al.bimetal ağızlı olduktan sonra markanın önemi azalacaktır.kesme kolaylığı ve ömür olarak tatmin edeceğini zannediyorum.Hatırladığım kadarıyla afaki bir fiat farkı yok.
Abi aynen dediğin gibi bitane testere alicam ikinci bicakta.