Bazen bakıyorum da bu alman menşeli sitelere, feci şekilde gereksiz pahalı geliyor bazı ürünler,
Malzeme de kesinlikle tavizim yoktur en iyiyi kullanırım hiç acımam fakat göz göre göre de o kadar fazla para bayılmak rahatsız ediyor insanı,
Bu almanlar da öpücülük seviyesi yüksek sayılır 
haklısın mercedes ,bmw,audi,porsche,bose,siemens ,vw,man,bunlar için öpücekler tabii ama karşılığınıda veriyorlar.hiç değilse yalan yok be hocam ne konuşulduysa onu alıyorsun .en iyisini üretebilen nadir uluslardan ne yazıkki..
İşim gereği fazlasıyla, büyük alman firmaları ile çalışıyorum, liste fiyatları ile gerçekte olan fiyatlandırmalarını da çok iyi biliyorum
İşin bu ayağını ve de kalite kriterlerini bir kenara bırakalım.
Ufak-tefek alma gereği duyduğumuz, araç-gereç için öpücü fiyatlar sunabiliyorlar. Gereksizmi gereksiz ama fiyatlandırma da Bu Alman malıdır zihniyetini çok iyi koyuyorlar üstüne acı ama gerçek bizim kafalarımızda ki olgu da herzaman bu yönde zaten.
Bu arada yukarıda yazdığınız o büyük firmaların parça üretimlerinin ne kadar büyük bir kısmı Türkiye de yapılıyor bilseniz şaşırırsınız. 
Bende genç bir delikanlı ömrü kadar bu işin mutfağında çalışmışlığım var Alman Malı deme gereksizliğini hiç hissetmedim .Aldığının karşılığını veren bir zihniyet ,en önemlisi yalan ,dolan,yanıltma,şaşırta,kandırma olmaması herşey yazılı ,çizili ,test edilmiş,ne aldığını bilen memnun bir alışveriş. Kafanızdaki olguların öznel olgular olduğunu düşünüyorum .
Yurdumuzdada bu tür gelişmelerin yaşanması fazlasıyla memnuniyet verici ,keşke bizde
Bu Türk Malıdır zihniyetiyle yalansız, dolansız, iftirasız,hilesiz mallarımızın ufak tefek fiyatlandırmasında dahi uygulayabilecek kadar prestijimizi yükseltsek ne güzel olurdu sizcede öyle değilmi?